Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

לא ברור לי למה יצרנים - וגם בגרסאות של הרכבים הגדולים ורכבי היוקרה - מתעקשים על מנגנון עם "הזרועות" בצדדים, ושכסוגרים את הדלת נכנסים פנימה ותמיד נתקעים בדברים כאשר תא המטען מלא (או תופסים נפח, אם שמרו להם מקום יעודי) , כמו בתמונה הבאה:

סגירה עם זרועות.jpg

ולא עוברים לתצורה עם הבוכנה ההידראולית, שתופס פחות מקום משמעותית ולא מפריע בסגירה, כמו פה:

סגירה עם בוכנה.jpg

ליאור.

פורסם

וגם בלאי ואמינות.

תצורת הזרועות היא מכנית, והבלאי הוא אפסי.

על בוכנות לחץ השמן יש בלאי, ובד"כ צריך להחליף לאחר כ 5 שנים +-.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ומה אכפת להם מבלאי מוגבר?

אדרבה, ירוויחו עוד כמה זוזים על חלפים לאורך חיי הרכב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הבוכנות בעייתיות יותר מכל כיוון - פחות אמינות, יותר יקרות, ודרך החיבור של הדלת הופך להיות הרבה יותר מורכב, מה שדורש תכנון ארוך יותר ובעייתי הרבה יותר מבחינת כיוון.

ליצרן אין סיבה לגרום לכל דבר להיות אמין פחות, בסופו של דבר תדמית האמינות חשובה, וכאן מדובר על חלק שיקרוס בוודאות תוך לא יותר מ 5 שנים ולא ניתן להכניס אותו לטיפולים השוטפים.

פורסם

אורך החיים של בוכנה הידראולית תלוי במספר מחזורי הפעולה ולא בזמן (בערך, לשמן יש תוקף אבל הוא ארוך מאוד), כנראה שבגלל זה לא מכניסים אותה לטיפולים שוטפים.

אני מסכים שהתעייפות של הצירים תגיע מאוחר הרבה יותר מאשר בוכנה אבל זה לא קריטי לדעתי.

בנוסף, בוכנה זה אמצעי מכני פשוט, כמה כבר יעלה להחליף? גם אם יסחטו אותך ויזהו אותך כפראייר גמור זה לא יהיה יותר מכמה מאות בודדות.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

בשביל יצרן זה מנגנון שצריך לשלם בשבילו אקסטרה, ואת התשלום להכפיל בכמות המכוניות שהוא מייצר, השקעה שלא בטוח תצדיק את עצמה, כי מעט מאוד קונים מסתכלים על זה (לא כל אחד נוסע כל הזמן עם בגאז' עמוס עד אפס מקום).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אצלי בלאנסר זה מחזיק מ 2009 ולא מראה שום סימני התפגרות.

גם חלון חשמלי פחות אמין מידני. אז לא עברו? ולא חסרות עוד דוגמאות.

אם רוצים, אפשר לייצר את זה אמין, והרווח לטעמי שווה.

דרך אגב, ממה שראיתי, במזדה 2 דמיו זה מגיע עם בוכנות. ובשלוש לא...ההגיון אומר הפוך.

ודבר נוסף - כולם מייצרים עם בוכנה במרכב של 3/5 דלתות. ככה שזה לא חדש.

רכב הבא זה יהיה משהו שבטוח אני אבדוק אם קיים או לא. ברור שלא דיל ברייקר אבל כן שיקול.

ליאור.

עריכה אחרונה על ידי bjlb
פורסם

הבעיה זה לא הבוכנות אלא מנגנון הצירים המורכב יותר וכנראה יותר יקר אם רוצים לעשות את זה קומפקטי.

זה מכייון שקיימות מכוניות שיש להן גם זרועות שתופסות נפח בתא מטען וגם בוכנות.

פורסם

אני הזמנתי 2 בוכנות ל-306 של אחותי. תצורת 4 דלתות. עלו 50 שקלים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

השאלה הזאת עלתה גם אצלי בזמנו, בנוסף למה שהעלתם,לדעתי סגירת תא מטען עם זרועות הידראוליות דורשת יותר מאמץ מאשר המנגנון הקלאסי.

בזרועות ההדראוליות יש צורך לעבור מין "נק' משבר" שדורשת הרבה יותר כוח מהנגנון הקלאסי בו הסגירה והפתיחה חלקה, ככה לפחות זה הרגיש לי.

• תוכן חדש...