Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן: רנו טווינגו 0.9 טורבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הקטע עם כריות אוויר? לא זוכר מתי עשיתי תאונה בפעם האחרונה. (אף פעם טפו טפו טפו חמסה חמסה)

איפה אני אמור לשים צמיג Run Flat? בתא מטען האדיר של הרכב בנפח 180 ליטר?

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צמיגי ראן-פלאט במקום אלו שהרכב מגיע אתם. מה הקשר תא מטען? אתה כל כך מחופר בעמדה שלך בחוסר ביקורתיות המאופיינת שלך, שאתה בכלל לא טורח לחשוב לפני שאתה כותב. העיקר לירוק על המקלדת.

כרית אוויר זה אביזר בטיחות. צמיג ספייר זה אביזר נוחות בעיקר. האנלוגיה שלך לא טובה.

ושוב, מי שכבר קונה רכב בעשרות אלפי שקלים וכל כך מטרידה אותו העובדה שאין צמיג ספייר, יבקש להוסיף X שקלים ולשדרג לצמיגי ראן-פלאט. או ישדרג בעצמו. הרי יש המון רכבי ספורט שנמכרים ללא צמיג חליפי. חלאס לעשות פאניקה איפה שלא צריך.

השיקול שלך לגיטימי. לא רוצה, אל תקנה. אבל מפה ועד השוואה לכריות אוויר מעיד על חוסר הפרופורציה המחשבתית שאתה לוקה בה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למעט קרע בצמיג הערכה מסוגלת לאטום חורים בצורה טובה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חברים, צר לי להרוס את החגיגה. אתם ואני אמנם חובבי רכב, ואין ספק שהטווינגו מכונית מגניבה - אבל, אין בה שום יתרון כלשהו, בוודאי לא תמורה טובה למחיר. אני לא רואה כיצד היא בכלל מתאימה לעם-ישראל. הרי, מי שרוצה לרכוש מכונית מיני בקבוצת מחיר הכי זולה (50 עד 70 אלף שקל), הוא בדרך כלל אדם שמבקש להוציא מכיסו כמה שפחות כסף, ומבקש תמורה הכי טובה למחיר. אם תעלו לדגם היקר יותר, שכולל מנוע טורבו וגיר רובוטי - הרי שהרוכש כבר "לוקח סיכון" מסוים,שכן הוא מכניס עצמו למכלולים שעלות אחזקתם יקרה מאד, ולא בטוח כמה אמינים הם צפויים להיות. גם נאמר כאן, כי הדגם הזה הנ"ל (הבכיר) לא זול, ומציב את הקליאו כעדיפה, ובעצם כל סופר-מיני בקבוצת מחיר כזו. ועם כל הכבוד, טווינגו אינה מציעה שימושיות עדיפה ביחס למתחרות אלא הרבה יותר נחותה מהן. זאת ועוד, ראיתי את הסרטון כיצד לבדוק שמן, מים, נוזל שמשות וכו'. האם זה באמת נוח יותר מהתצורה הקיימת? אני ממש בספק. שורה תחתונה: מכונית חביבה, אני מהמר שלא צפויה להימכר בכמויות רבות ומי שיקנה, יהיו בעיקר נשים צעירות שעבורן המכונית מהווה משב-רוח מרענן, משהו כמו פיאט500 שכבר רואים בכל פינה ופינה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
צמיגי ראן-פלאט במקום אלו שהרכב מגיע אתם. מה הקשר תא מטען? אתה כל כך מחופר בעמדה שלך בחוסר ביקורתיות המאופיינת שלך, שאתה בכלל לא טורח לחשוב לפני שאתה כותב. העיקר לירוק על המקלדת.

כרית אוויר זה אביזר בטיחות. צמיג ספייר זה אביזר נוחות בעיקר. האנלוגיה שלך לא טובה.

ושוב, מי שכבר קונה רכב בעשרות אלפי שקלים וכל כך מטרידה אותו העובדה שאין צמיג ספייר, יבקש להוסיף X שקלים ולשדרג לצמיגי ראן-פלאט. או ישדרג בעצמו. הרי יש המון רכבי ספורט שנמכרים ללא צמיג חליפי. חלאס לעשות פאניקה איפה שלא צריך.

השיקול שלך לגיטימי. לא רוצה, אל תקנה. אבל מפה ועד השוואה לכריות אוויר מעיד על חוסר הפרופורציה המחשבתית שאתה לוקה בה.

צמיג ספייר הוא אביזר בטיחות לכל דבר. מדובר design flaw מטורף לחלוטין. זה לא שחסר מקום... כל הנפח בחזית הרכב לא מנוצל! פשוט חסכון מגעיל על חשבון הצרכנים וזלזול בבטיחות.

פורסם (נערך)

היתרון הגדול של הטווונגו זה המנוע שמשודך לתיבה אשר צריכה לתרום לחיסכון בדלק וכמובן הזריזות,מבחינת עלות אחזקה או אמינות לא חושב שצריכה להיות בעיה המנוע לא חדש בשוק וגם התיבה לא.

מה שהיא עוד מציעה זה סלון נעים לשהיה.

אני חושב שהיא לא תהיה רבת מכר לא בגלל שהיא לא טובה אלא יותר בגלל השם.

ומי שצריך לשים סל קל או עגלה כניראה יוותר עליה וילך על היונדאי או הספייס סטאר בעלותתא מטען גדול יותר והספייס עם מרווח הרבה יותר טוב.

לנהג היחיד שלא זקוק לתא מטען יש גם הספארק שהיא גם וובה מאוד ומציעה מולטמדיה נורמלית עם מסך גדול.

לגבי הגלגל חבל שלא יכלו לשים ספייר בסגנון הסובארו לאונה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתחתית הרכב?

פורסם
אתה ער לעובדה שצמיג שמילאת בערכת ניפוח הולך לזבל?

אי אפשר להשתמש בחומר האוטם ואח"כ לגשת לתקן את הפנצר, זה צמיג בלאי.

ממש לא נכון. בוולוו s60 יש ערכת ניפוח שאחרי השימוש בה ניגשים לצמיגאי לתיקון התקר. קרה לי פעמיים בשנה וחצי האחרונות.

פורסם
מבחינת עלות אחזקה או אמינות לא חושב שצריכה להיות בעיה המנוע לא חדש בשוק וגם התיבה לא.

כל תצורה שאינה שגרתית בענף הרכב, עלולה להזניק עלויות. זה לא רק מוסכי קרסו, עם עלות האחזקה הגבוהה שלהם ושל החלפים שלהם מבית רנו - תחשוב מה יקרה שתרצה לטפל במוסכים "רגילים" -לא מוסכי היבואן. אני משער שזה מנוע שקשה לתחזק, כי הוא שוכן במיקום מוזר מתחת לתא המטען - עילה לתחזוקה לא קלה או זולה...וכמובן התצורה, מאחור, שהמוסכניקים לא מכירים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

נראה ונשמע חביב רק המחיר לא משהו יחד עם התדמית של רנו.

הגיר הרובוטי של רנו טוב בהרבה מפוקוס אבל גם הוא מתחיל לזייף סביב ה 120-160 אלף ק"מ עם מחשב גיר ולפעמים עוד מכלולים, מקווה שפתרו את הבעיות הללו.

המחיר בהחלט לא אטרקטיבי.

Sent from my C6603 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

בכזה קמ גם גיר פלטרי יכול להזדקק לשיפוץ.

לגבי המחירים זה המחירים של כול המתחרות,אין מה לעשות אבל למעט הידנית היא לא יקרה יותר מהשאר.

Thebaron

מבחינה הזאת יכול להיות שיש לך נקודה,מעניין לשמוע נציגי המוסכים פה אם באמת הטיפולים מורכבים יותר.

אגב ניתן להרחיב אחריות ל 5 שנים תמורת 1300 או 1500 שקל.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם
צמיג ספייר הוא אביזר בטיחות לכל דבר.

אתה טועה. אביזר בטיחות ברכב מטרתו להגן על גופם של יושבי הרכב (ולעיתים של הולכי הרגל) מפני נזק בעת תאונת דרכים.

אולי תוכל תסביר בדיוק איזו הגנה מספק צמיג ספייר ועל מי בעת תאונת דרכים.

פורסם

הפיקנטו שלי (כמובן 1.0 ידנית מודל דצמבר 2011 ולא מה שעם ישראל קנה) עלתה 59000 במבצע חבר וזה מה שאתה צריך להשוות. גם היום היא זריזה הרבה יותר מה 1.25 המסורסת. לטעמי קניה טוב יותר גם היום מהטויינגו האקסטרווגנטית. חבל שרנו לא למדו מהטווינגו הראשונה תכנון מונובוקס יעיל, ונתנו לנו את הדבר הזה .

תודה רבה על המיני מבחנון,נכתב לעניין ודי ממצא משניכם ,נהנתי מאוד ודי התרשמתי

מהרצינות הרבה שכתובה.

רנו רעננו בשנים האחרונות את צוות המהנדסים וכן מנסים לעצב מחדש את דגמי החברה.

יש לציין שהעבודה טובה ויוצא להם די טוב בדגמים האחרונים וגם הטווינגו נראית טוב מאוד.

בעיקר בפנים יש לי הרבה סימפטיה לרכבים צבועים בכמה צבעים משעשע וחביב דווקא לצאת

מהקופסה.

לטעמי הקיה פיקנטו שנקנתה במחיר דומה ב 2014 עלתה לחמתי (אני שילמתי חלק גדול) 81000

שח אחרי תוספות מלא כולל רדיו ואז היה תכנת ניווט,היום כבר יש כנראה חיבור לטלפונים וויז וכאלה.

הבנתי שיש חיבור לטלפון וזה מצרך חשוב לטעמי האישי.

לא רואה בעיות מיוחדות בדגם בעל כל התוספות,עם ישראל קנה פיקנטו במחיר דומה אז לא חושב

שתהייה להם בעיה למכור,עדיין חלק גדול בליסינג יימכר כמו לחמניות לאלה שמחפשים מחיר נמוך

בדגמים הנמוכים יותר. עם ישראל פשוט יעמוד ויתמקח עד שיקבל מחיר טוב יותר,שהוא בסביבות

ה78 אלף 79...ברור לי שהיבואן יעשה ימי מכירות רבים כהרגלו ובלעדיהם הוא לא ימכור כלום הרי.

דווקא נראה לי רכב שיכול לעשות שינוי לטובה ,ברנו.

לא בשורה גדולה,אבל כן ינגוס בקוריאניות מעט. הרבה יהיה תלוי באמינות המוצר וברצינות היבואן

לשרת כמו שצריך.

ימים יגידו אם טעיתי, אבל יש לה מקום בשוק הישראלי ולפחות המנוע וההנעה אחורית יסחפו אליו

כמה קליינטים טובים.

בגדול אחכה לעוד מבחנים בעברית בארצנו.

ואם הGT תגיע בסופו של עניין,במחיר של 100 אלף היא כנראה תמכר הרבה מאוד וכן תתן לסיאט

ופולקסוואגן מכה קטנה,רק שתגיע הלוואי.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
אתה טועה. אביזר בטיחות ברכב מטרתו להגן על גופם של יושבי הרכב (ולעיתים של הולכי הרגל) מפני נזק בעת תאונת דרכים.

אולי תוכל תסביר בדיוק איזו הגנה מספק צמיג ספייר ועל מי בעת תאונת דרכים.

צמיג ספייר מספק הגנה עקיפה. צמיג ספייר מאפשר להחזיר את הרכב למצב נסיעה תוך 10-15 דקות. מה אם יקרע צמיג באמצע שום מקום? מה אני אמור לעשות? לחכות 10 שעות לגרר? לדחוף את הרכב לפנצ'ריה הקרובה? מילא לא נותנים צמיג, אבל לפחות שמהנדסים יקצו מקום לצמיג ספייר. אני לא מבין איך אתם בכלל מסוגלים להצדיק את החסכון המגעיל הזה.

• תוכן חדש...