Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן: רנו טווינגו 0.9 טורבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשמח לשמוע למה שצמיג יקרע תוך כדי נסיעה ? אין באמת סיבה סבירה שזה יקרה... יש ברשותי רכבים לא מעט שנים ואף פעם לא נתקלתי בצמיג קרוע או מפוצץ אלא רק תקרים. ואותם אפשר לתקן עם הערכה.

לאנשים קצת קשה להתרגל לרעיונות חדשים - אני מבין, אבל בתכלס זה לא אמור להשפיע על חיי היום - יום. דווקא לתקן צמיג עם ערכה - יותר פשוט מלהחליף גלגל לרוב האנשים.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הערכה הזאת רב שימושית?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

ערכות כאלו מקובלות מאוד באופנועים, שם כמובן אין גלגל ספייר.

לא יודע אם הייתי מוכן לקבל את זה ברכב.

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

תודה רבה על הסקירה. מחכה גם לבצע נסיעת מבחן בהמשך, ויותר מזה - מחכה ל GT. אגב, אין עוד מיני מוגדשת מלבד הטווינגו כיום. היו הפנדה טווין אייר וה 500S שכבר לא משווקות (אולי יביאו את ה 500s המחודשת אבל קשה לי להאמין) ולכן כל ההשוואה של גרסת המבחן לפיקנטו 1.0 ידנית ממש מצחיקה בעיני...אין שום קשר אז מן הסתם גם למחיר לא יהיה קשר. אין ספק שלכשתגיע ה up עם ה 1.0 TSI (ידנית בתקווה) אז תהיה תחרות מעניינת (ראיתי גרסה כזאת בתערוכת פריז האחרונה עם מערכת של beats שכך גם נקראת הגרסה). חבל שקרסו לא מביאים את ה 0.9 טורבו הידנית, היא יכולה להיות מתומחרת כמה אלפים פחות ולקלוע לעוד קהל יעד. אבל ככה זה בארץ, הכל חייב להיות מוגבל ואם אתה רוצה ידני, אז תגיד תודה שיש לך בכלל מנוע או חלון חשמלי.

פורסם

הבעיה שכמה אלפים פחות לא היה מספיק לדעתי,יש להם את הקליאו עם המנוע הזה.

דווקא אם היו מציעים את הידנית עם מנוע הטורבו במחיר של 65 זה היה מעניין מאוד,בנתיים מי שרוצה ידנית זריזה יש את 108 באזור 61 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
אתה טועה. אביזר בטיחות ברכב מטרתו להגן על גופם של יושבי הרכב (ולעיתים של הולכי הרגל) מפני נזק בעת תאונת דרכים.

אולי תוכל תסביר בדיוק איזו הגנה מספק צמיג ספייר ועל מי בעת תאונת דרכים.

מי שטועה זה אתה ועוד כמה תמימים כאן.

כשצמיג מקבל קרע בדופן, שום ערכת ניפוח לא תעזור. איך קורה קרע בדופן? משפשפים בסיבוב קצה של מדרכה או עצם מתכתי בולט, או שגלגל נופל לבור. לאחר הגשמים, נפערו לא מעט בורות בכבישים עירוניים שגם כך היו לא משהו. לעתים אתה לא רואה את הבור כי הוא בתוך שלולית או כי התנאים חשוכים.

חטפתי פעם פנצ'ר במילואים, בנגב - ובאזור לא סימפטי שורץ בדואים. מתאים לך להמתין שם כמה שעות טובות לגרר, בלילה? אשרייך.

גלגל רזרבי הוא אביזר בטיחות, כפי שמתז שמשות או מגבים הם אביזרי בטיחות.

תקרא שוב את מה שכתבת. אחת התגובות הפחות מוצלחות שנכתבו כאן לאחרונה.

ועוד כמה הערות, ברשותכם:

ניקו - צמיגי ראן-פלאט מתנהגים שונה מצמיגים רגילים. הדופן שלהם הרבה יותר נוקשה והסוליה עבה יותר. משתמשים בהם במכוניות הרבה יותר כבדות.

דניאל - אנחנו לא צריכים את הפאנבוי התורן בכל שרשור בו מוזכרת רנו. אם אתה מתיישר לפי מה שרנו מציעה או לא, את מי זה אמור לעניין?

ולעניין המחיר - כולכם מתמקדים באינטנס ושוכחים שיש דגם נוסף של הטורבו כפול המצמד ב-75K, שמאובזר לא רע בכלל(אני למשל הייתי מוותר על גג הברזנט של האינטנס). חכו ליום מכירות של רנו או למבצע חבר/הוט/אשמורת/אחרים ותקבלו את הרכב במחיר שמתחיל בספרה 6.

נשמע יותר טוב, לא?

אגב מחירים, מחיר ה-GT לא אמור לעבור את ה-90K בשום מקרה. Here's hoping

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אני אשמח לשמוע למה שצמיג יקרע תוך כדי נסיעה ? אין באמת סיבה סבירה שזה יקרה... יש ברשותי רכבים לא מעט שנים ואף פעם לא נתקלתי בצמיג קרוע או מפוצץ אלא רק תקרים. ואותם אפשר לתקן עם הערכה.

לאנשים קצת קשה להתרגל לרעיונות חדשים - אני מבין, אבל בתכלס זה לא אמור להשפיע על חיי היום - יום. דווקא לתקן צמיג עם ערכה - יותר פשוט מלהחליף גלגל לרוב האנשים.

אספר לך על שני מקרים:

1. לפני מספר שנים עליתי על חתיכת ברזל באזור תעשייה. הצמיג נקרע.

2. חזרתי עייף מת מאירוע ולא שמתי לב לאבן גדולה על הכביש. הצמיג נקרע והג'אנט התעקם.

למזלי בשני המקרים היה לי צמיג ספייר תקין.

לא מדובר ברעיון חדש. מדובר בחסכון מגעיל על חשבון הצרכן.

פורסם
עדיין בראייתי לא מדובר באביזר חובה

לא יכולים להיקרע צמיגים? בתשתית הישראלית, בוודאי שכן. לפני כשנה בחזרה מהצפון נקרע לי צמיג במהירות 80 קמ"ש ליד קרית שמונה. היינו כל המשפחה (עם אשתי ושלושת ילדיי) וזה היה מאד מפחיד. הייתי בשברולט מאליבו חדשה.(אגב, לא רוצה לחשוב מה היה קורה לי עם מכונית מיני קלילה, אבל זה לא העניין). אני חושב שזה הכרחי צמיג חלופי-אפילו בגודל מיני.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
צמיג ספייר מספק הגנה עקיפה. צמיג ספייר מאפשר להחזיר את הרכב למצב נסיעה תוך 10-15 דקות. מה אם יקרע צמיג באמצע שום מקום? מה אני אמור לעשות? לחכות 10 שעות לגרר? לדחוף את הרכב לפנצ'ריה הקרובה? מילא לא נותנים צמיג, אבל לפחות שמהנדסים יקצו מקום לצמיג ספייר. אני לא מבין איך אתם בכלל מסוגלים להצדיק את החסכון המגעיל הזה.

צמיג לא מספק שום הגנה שהיא. רק נוחות במקרה של פנצ׳ר, וזה הכל​.

פורסם
מי שטועה זה אתה ועוד כמה תמימים כאן.

כשצמיג מקבל קרע בדופן, שום ערכת ניפוח לא תעזור. איך קורה קרע בדופן? משפשפים בסיבוב קצה של מדרכה או עצם מתכתי בולט, או שגלגל נופל לבור. לאחר הגשמים, נפערו לא מעט בורות בכבישים עירוניים שגם כך היו לא משהו. לעתים אתה לא רואה את הבור כי הוא בתוך שלולית או כי התנאים חשוכים.

חטפתי פעם פנצ'ר במילואים, בנגב - ובאזור לא סימפטי שורץ בדואים. מתאים לך להמתין שם כמה שעות טובות לגרר, בלילה? אשרייך.

גלגל רזרבי הוא אביזר בטיחות, כפי שמתז שמשות או מגבים הם אביזרי בטיחות.

שוב, אתה טועה ומטעה. אביזר בטיחות, מעצם הגדרתו, מגן עליך במקרה של תאונת דרכים. ספייר לא מגן עליך בשום מקרה, בטח לא של תאונת דרכים.

נוסע במקומות מסוכנים? התכבד ומצא אמצעים להגן על עצמך במקרה של תקלה. רכב יכול להתקע בגלל מגוון סיבות, ולא רק פנצ׳ר. לשיטתך למעשה כל רכיב באוטו שיכול להתקלקל הוא אביזר בטיחות.

ושוב - אמצעי בטיחות ברכב אמורים להגן עליך במקרה של תאונת דרכים.​ היצרן לא מתקין ברכב אמצעים להגנה על הנוסעים במקרה של נסיעה (או התקעות) באיזורים מסוכנים.

פורסם

504 - נכון, אבל עדיין למי שמפריע עניין הפנצ'ר וחושק ברכב הם פתרון אפשרי. רחוק מכך, למי שלא צריך תא מטען לשים שם גלגל זה גם פתרון אפשרי. אני אומר, מי שרוצה את הרכב, לא חייב לפסול אותו בגלל היעדר גלגל ספייר. מי שלא קונה רכבים ללא גלגלי ספייר מונע מעצמו את האריאל אטום, לא חבל?

לכל מכונית יש חסרונות וזה עוד אחד מהחסרונות של הטווינגו. אני חושב שזה לא ביג דיל. מישהו אחר חושב שזה דיל ברייקר עבורו. שני הדברים לגיטימיים. לא מבין למה זה מעורר ויכוח.

אם כבר דיל ברייקר עבורי זה מה שציינת על הבקרה שלא תתנתק בGT. לא רוצה להגיד שזה ברייקר לפני שאנהג, אבל בתור רכב ספורטיבי שמאוד רלוונטי אליי אם וכאשר יגיע, מבאס לקרוא את זה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
שוב, אתה טועה ומטעה. אביזר בטיחות, מעצם הגדרתו, מגן עליך במקרה של תאונת דרכים. ספייר לא מגן עליך בשום מקרה, בטח לא של תאונת דרכים.

נוסע במקומות מסוכנים? התכבד ומצא אמצעים להגן על עצמך במקרה של תקלה. רכב יכול להתקע בגלל מגוון סיבות, ולא רק פנצ׳ר. לשיטתך למעשה כל רכיב באוטו שיכול להתקלקל הוא אביזר בטיחות.

ושוב - אמצעי בטיחות ברכב אמורים להגן עליך במקרה של תאונת דרכים.​ היצרן לא מתקין ברכב אמצעים להגנה על הנוסעים במקרה של נסיעה (או התקעות) באיזורים מסוכנים.

אוקיי, אזרום איתך בינתיים...

ABS, אביזר בטיחות, או לא?

מפשיר אדים לשמשות, אביזר בטיחות לשיטתך?

מה לגבי זיהוי בשטחים מתים?

פורסם

ABS וזיהוי בשטחים מתים נכנסים תחת הקטגוריה של מניעת תאונת דרכים, ולכן גם הם נחשבים לאביזרי בטיחות (אם כי מסוג אחר - לא הגנה אלא מניעה).

לגבי מפשיר אדים, אני מסכים שהוא יכול להכנס תחת אותה קטגוריה, אבל מדובר באביזר שמבצע פעולה שגם הנהג יכול לבצע בעצמו (ניגוב השמשה) ולכן לדעתי מדובר יותר באביזר נוחות (כמובן טריוויאלי מכיוון שכבר קיים בכל רכב). אבל מסכים שהתפקיד שהוא מבצע קשור למניעת תאונות.

פורסם
ABS וזיהוי בשטחים מתים נכנסים תחת הקטגוריה של מניעת תאונת דרכים, ולכן גם הם נחשבים לאביזרי בטיחות (אם כי מסוג אחר - לא הגנה אלא מניעה).

לגבי מפשיר אדים, אני מסכים שהוא יכול להכנס תחת אותה קטגוריה, אבל מדובר באביזר שמבצע פעולה שגם הנהג יכול לבצע בעצמו (ניגוב השמשה) ולכן לדעתי מדובר יותר באביזר נוחות (כמובן טריוויאלי מכיוון שכבר קיים בכל רכב). אבל מסכים שהתפקיד שהוא מבצע קשור למניעת תאונות.

הגיע הזמן לרדת מהעץ....לא אביזרי נוחות ולא נעליים.

כפי שבטיחות אקטיבית ופאסיבית משלימות אחת את השנייה בתכנון מכונית בטוחה, כך גם אביזרי הבטיחות המסייעים להמנע מתאונה, בין אם זה צופר, מפשיר אדים, צמיג תקין או מערכת בלימה עצמונית.

• תוכן חדש...