Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן: רנו טווינגו 0.9 טורבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
צמיג ספייר לא מגן על נוסעים בעת תאונה ולא מסייע להימנע מתאונה, אבל יכול להציל חיים. אתן לך דוגמא לתרחיש ישראלי טיפוסי: כביש הערבה, צמיג קרוע, אין כמעט מים ברכב ובחוץ 42 מעלות. גרר יגיע במקרה הטוב עוד 5 שעות.

צמיג ספייר אביזר בטיחות או לא?

ממש לא. אפשר בתרחיש שלך להחליף ״צמיג קרוע״ באלף ואחד דברים שיכולים להשתבש ברכב ולגרום לו לעצור. אז כולם אביזרי בטיחות? מצבר שיכול להגמר הוא אביזר בטיחות? צינורית שמובילה נוזל קירור למנוע היא אביזר בטיחות? לפי זה רוב חלקי הרכב הם אביזרי בטיחות.

אביזר בטיחות הוא חלק ברכב שנועד למנוע תאונת דרכים או להגן על הנוסע במקרה של תאונה כזו.

יצרן הרכב ממש לא אחראי על ההחלטות שלך באילו איזורים לנהוג והסיכונים שאתה לוקח מהבחינה הזאת. הוא אחראי להגן עליך כפי יכולתו מתאונות דרכים.

לשיטתך, הרכב צריך להגיע עם ערכת השרדות. הרי מה יקרה אם גם הגלגל הרזרבי מתפנצ׳ר? ואתה במקרה נוהג באאוטלנדס הסיביריים? סכנות סביבתיות הן באחריות הנהג הנוהב בסביבה המסוכנת.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המונח "אביזר בטיחות" הוא בהחלט מופרז, כי אין לזה משמעות בטיחותית ישירה.

מה שאתה כן יכול לומר הוא שלצמיג רזרבי ולתקינותן של מערכות הרכב (כולל מערכות חשמל והנעה) יש משמעות בטיחותית בעקיפין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אולי, ועדיין קשה לי לראות איך גלגל רזרבי נכנס אפילו להגדרה הזו.

אתה יכול לומר שאם יש לך גלגל רזרבי ברכב, לשמירה על מצב תקין שלו יש משמעות בטיחותית עקיפה (מאוד).

אבל לומר שלקיום הגלגל הרזרבי יש משמעות בטיחותית (כלומר שהוא אביזר בטיחות, כפי שנטען פה למעלה) - זה כבר מופרך בעליל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם גלגל רזרבי זה בטיחות, אז למה לא מקבלים על זה הנחה בביטוח כמו במובילאיי?

וברצינות, יש כ"כ הרבה רכבים חדשים בכל מיני קטגוריות ללא גלגל רזרבי בשוק, דווקא על השטות הזו חפרתם. לדעתי מה שמעניין פה זה אם המכונית תהיה זולה לאחזקה ופשוטה בטיפולים כמו שאר הקטגוריה, למרות שהיא מציעה משהו שונה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יודע... נכון שהצורה השובבה מפתה אבל בעיקר צעירים לדעתי.

קודם כל היא מורשת להסיע רק 4 נוסעים שזאת מגבלה עם רוצים להסיע כמה ילדים מאחור והגיר שלה באמת לוקה בחסר לדעתי. ולבסוף, 3 שנים אחריות בלבד ועוד עם השרות המהולל של קרסו...

לא יודע...

פורסם

מכוניות מיני לא נועדו למשפחות גדולות,אלא לנהג צעיר,זוגות עם ילד,רכב שני בבית,למשפחה עם 3 ילדים עדיף משפחתית.

לגבי אחריות ניתן תמורת 1500 שקל בערך להרחיב ל5 שנים.

מבחינת הגיר נכון הוא לא כמו הDSG אך לנהג רגוע יהיה בסדר גמור,הדייליים הורגשות בעיקר אם אוהבים ללחוץ.

לאבא שלי יש קליאו עם כזה גיר והוא מבסוט ממנו מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגיר סבבה לגמרי בקליאו, ומדובר באותו גיר. לוקה בחסר ממש לא - תלוי למה מצפים. גם ה DSG לא עובד חלק לגמרי, שלא נדבר על האמינות בדגמים הישנים יותר.

פורסם (נערך)
אם גלגל רזרבי זה בטיחות, אז למה לא מקבלים על זה הנחה בביטוח כמו במובילאיי?

וברצינות, יש כ"כ הרבה רכבים חדשים בכל מיני קטגוריות ללא גלגל רזרבי בשוק, דווקא על השטות הזו חפרתם. לדעתי מה שמעניין פה זה אם המכונית תהיה זולה לאחזקה ופשוטה בטיפולים כמו שאר הקטגוריה, למרות שהיא מציעה משהו שונה.

כי חברות ישראליות לא עושות מזה כסף...

אני, אישית, עוד לא נתקלתי ברכב שאין בו חלל יעודי לצמיג ספייר. אפילו בפיג'ו 107 הקטנטנה שקיבלת בהשכרה היה צמיג חלופי.

אולי, ועדיין קשה לי לראות איך גלגל רזרבי נכנס אפילו להגדרה הזו.

אתה יכול לומר שאם יש לך גלגל רזרבי ברכב, לשמירה על מצב תקין שלו יש משמעות בטיחותית עקיפה (מאוד).

אבל לומר שלקיום הגלגל הרזרבי יש משמעות בטיחותית (כלומר שהוא אביזר בטיחות, כפי שנטען פה למעלה) - זה כבר מופרך בעליל.

בעולמך מפורך בעליל. בעולמי רכב זה פשוט לא נמצא בשימוש. ניסיון לימד אותי שחובה להחזיק צמיג חלופי. לא מאחל לך להיתקע באמצע שום מקום בגלל תקר ולגלות שיש רק ערכת ניפוח חסרת תועלת.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
הגיר סבבה לגמרי בקליאו, ומדובר באותו גיר. לוקה בחסר ממש לא - תלוי למה מצפים. גם ה DSG לא עובד חלק לגמרי, שלא נדבר על האמינות בדגמים הישנים יותר.

הגיר באמת בסדר פשוט אם משווים את הDSG הגרמני טוב יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בעולמך מפורך בעליל. בעולמי רכב זה פשוט לא נמצא בשימוש. ניסיון לימד אותי שחובה להחזיק צמיג חלופי. לא מאחל לך להיתקע באמצע שום מקום בגלל תקר ולגלות שיש רק ערכת ניפוח חסרת תועלת.

בין ה״ביקורת״ שלך לבין מה שכתבתי אין שום קשר. אני כתבתי שמופרך בעליל לקרוא לגלגל רזרבי אביזר בטיחות. אתה ענית שהוא (מבחינתך) הכרחי. אם אתה מרגיש שעבורך זה פריט הכרחי, זכותך ואני מכיר לא מעט אנשים שמסכימים איתך. אבל שוב, אין לו שום משמעות בטיחותית.

פורסם

היא לא היחידה אבל תכלס אין טעם ל5 אנשים,בפנדה שהייתה לי הסעתי כמה פעמים,היה מאוד צפוף ולא נוח ככה בגדול מי שקונה כזה רכב לא מייעד אותו לנסיעות עם הרבה נוסעים.

• תוכן חדש...