Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני מבחן: רנו טווינגו 0.9 טורבו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה עץ? עניתי על כל השאלות שלך. אתה, לעומת זאת, עדיין לא הסברת איך צמיג רזרבי מסייע ״להמנע מתאונה״, כדבריך.

ולא, מזעור זמן ההמתנה ב״איזורים מסוכנים״ במקרה של פנצ׳ר לא נחשב למניעה (או הגנה במקרה) של תאונת דרכים.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

צמיג ספייר לא מגן על נוסעים בעת תאונה ולא מסייע להימנע מתאונה, אבל יכול להציל חיים. אתן לך דוגמא לתרחיש ישראלי טיפוסי: כביש הערבה, צמיג קרוע, אין כמעט מים ברכב ובחוץ 42 מעלות. גרר יגיע במקרה הטוב עוד 5 שעות.

צמיג ספייר אביזר בטיחות או לא?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

77 הודעות, מתעסקים בשטויות כמו גלגל רזרבי (גם אני לא הייתי קונה רכב בלי) -

ואף אחד לא מתייחס לכך שזה הנעה אחורית??

פורסם
צמיג ספייר לא מגן על נוסעים בעת תאונה ולא מסייע להימנע מתאונה, אבל יכול להציל חיים. אתן לך דוגמא לתרחיש ישראלי טיפוסי: כביש הערבה, צמיג קרוע, אין כמעט מים ברכב ובחוץ 42 מעלות. גרר יגיע במקרה הטוב עוד 5 שעות.

צמיג ספייר אביזר בטיחות או לא?

יואיל היבואן ויעניק שירות החלפת גלגל בעת קרע בצמיג.

פורסם
77 הודעות, מתעסקים בשטויות כמו גלגל רזרבי (גם אני לא הייתי קונה רכב בלי) -

הנעה אחורית בלי הנאה. מבקרים בבריטניה טוענים שאפילו יונדאי i10 החדשה יותר מהנה לנהיגה.

פורסם

לערכתי,כשיהיה מבחן מקיף יותר אחד הדברים שיפריעו מעט להנאה הם ההשהיות של התיבה כשרוצים להנות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא נהגתי בטווינגו החדשה אבל בוא נלך קצת אחורה בהסטוירה.

שילוב המילים "הנעה אחורית" כשלעצמו לא אומר דבר.

היו בעבר המון מכוניות קטנות וגדולות עם הנעה אחורית - חיפושית, פיאט 500, 600 ו 850, סימקה 1000, כמה דגמי רנו, אפילו BMW 600, דגמי סקודה לאורך השנים עד פייבוריט ועוד רבים. המכוניות האלו ברוב המקרים לא התאפיינו ביכולות דינמיות טובות או ניהוג איכותי אלא בדיוק ההפך. תצורת מנוע אחורי נבחרה עקב אילוצי עלות וסידר מכלולים יעיל ברכב בגודל נתון.

גם בטווינגו, סביר מאוד להניח שהנעה אחורית היא בגלל אילוצי שיטוף עם מרצדס והתבססות על תכנון קיים של הסמארט, לא בגלל שרצו לעשות מיני פורשה 911.

פורסם

ברור שתפיסת ערך, איכויות ותמורה של מכונית בארץ אינה אבסולוטית.

עדיין מעניין שלעיתים יש קונצנזוס רחב על הערכת מכונית ספציפית ולעיתים משרע רחב של דעות - לכאן ולכאן.

זכורני היטב כיצד בשעתה לנצ'יה אפסילון חוותה קטילה מירבית הן במבחני דרכים במדיה והן כאן בפורום. מעטים מצאו בה גם פן חיובי.

עדיין מוזר לי כי רוב משתתפי הפורום כבר קבעו דעה נחרצת, שאינה חיובית כלל, על הטווינגו החדשה - ערכה ותמורתה.

מדוע מוזר - כי הרוב כלל לא נהג בה, אולי ראה באולם תצוגה.

לעומת זאת חוות דעתו של yulianx שעשה נסיעת התרשמות/מבחן דווקא מציירת רושם כלל לא רע.

נתקלתי במבחן דרכים מהראשונים במדיה המקומית ב- YNET.

ניר בן זקן מתאר יתרונות וחסרונות ונשמע שקול ועדיין נותן לרכב ציון כללי גבוה וחריג - 9/10.

כנראה יש לרכב קסם ותמורה בכל זאת....

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4893700,00.html

פורסם

יש 3 דברים שאני לא מסכים איתם לגב המבחן:

1-מרווח רגליים,ממה שאני ראיתי הוא דווקא די מצומצם,בספייס סטאר בסיס הגלגלים קטן יותר אבל המרווח מאחור הרבה יותר טוב.

2-חומרים איכותיים-הפלסטיקה שם קשיחה אין משהו איכותי.

3-מנוע רועד בסלד סרק-דווקא לדעתי הוא בסדר גמור ואני משווה אותו ל 107,108,ספייס סטאר,איביזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינתי לא עובר את מבחן ה5 מושבים (ה108 ושות' עולים הרבה פחות), והסכום שהם דורשים עליה לא מצדיק (שוב לא מדובר כאן על איזה רודסטאר).

פורסם

המחיר על הידנית לא מוצדק?

פורסם (נערך)

אנשים מדברים פה על המחיר כאילו מדובר על רכב שעולה פי 1.5 מהמתחרים. להזכיר לכם שכל המיני הידניות עם מנוע 1.0 עולות סביב 60 אלף. 65 זה לא הבדל רציני. הגרסה הכי מאובזרת עולה 86 שזה פחות מספארק ltz וכמו i10 מאובזרת ובניגוד אליהן יש לה גג שנפתח כולו ועיצוב שונה וייחודי.

שום מיני לא עוברת את מבחן ה 5 מושבים אז אין פה מה להתאכזב. חוץ מזה, מי קונה רכב מיני כדי להסיע אנשים מאחורה? בשביל זה יש רכבים משפחתיים ומי שנוסע לבד רוב הזמן ( כמו רוב האוכלוסייה ) לא ירגיש בהבדל. ולכן הסגמנט הזה הולך ומתפתח .

לגבי המרווח של הספייס סטאר - היא בכלל לא באותה הקטגוריה. הספייס סטאר היא הכלאה של מיני וסופר מיני ולכן המרווח לא רלוונטי. זה כמו שאני אגיד שהמרווח בסנדרו אפילו יותר גדול. אין לזה משמעות כשמדברים על הטויינגו.

עריכה אחרונה על ידי daniel.gri
פורסם (נערך)

נכון הספייס לא באותה הקטגוריה,אבל מרכב בעל בסיס גלגלים גדול יותר כזה ציפיתי למשהו מיוחד,זה לא היה.

היודנאי זולה יותר ועולה 80 לרמת גימור פרימיום גם הספארק LTZ עולה 82 אבל ללא הגג הנפתח.

עכשיו הפיגו 108 נמכרת במחיר של 62 אלף אבל מציעה מנוע חזק יותר וגם איבזור לא רע.

מנגד מי שרוצה ממש חיסכון יכול לקנות את הC1 ב49 למלאי מוגבל ופה כבר יש פער מחירים גדול מאוד של 15 אלף שקל וזה רבה כסף.

ככה שבידנית אין משהו יוצא דופן לעומת האוטומטיות.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

עדיין מוזר לי כי רוב משתתפי הפורום כבר קבעו דעה נחרצת, שאינה חיובית כלל, על הטווינגו החדשה - ערכה ותמורתה.

יש נקודת פתיחה בעייתית לפני שבכלל חושבים לנהוג על הרכב - מחיר מוגזם מאוד על דגם הבסיס שאילו הוא היה מציע את מנוע הטורבו אולי היה מוצדק, כרגע זה סתם יקר. כמו כן דברים כמו בלמי תוף בדגם הבסיס, מחסור בגלגל חלופי, תצורת המנוע לא שיגרתית שמצריכה התעסקות עם תא המטען בכל טיפול ואולי לייקור האחזקה.

בקיצור דגם הבסיס נראה לא רלוונטי בכלל ומיותר, האוטומטי יכול לקרוץ למי שרוצה מנוע טורבו ולא מתרגש ממחסור בגלגל החלופי.

פורסם
מעניין שלעיתים יש קונצנזוס רחב על הערכת מכונית ספציפית ולעיתים משרע רחב של דעות - לכאן ולכאן.

זכורני היטב כיצד בשעתה לנצ'יה אפסילון חוותה קטילה מירבית הן במבחני דרכים במדיה והן כאן בפורום. מעטים מצאו בה גם פן חיובי.

אתה בעצם מוכיח את מה שאתה מתפלא עליו, לפורום, בתור קבוצת בקרה חיצונית, יש יכולת מופלאה לחזות הליכים בעולם הרכב.

זה לא שהאפסילון חוותה קטילה רבתי כאן בפורום אבל נמסרו אלפי מכוניות.

אף אחד לא חווה דעה על ניהוג (חוץ מהכמה בודדים שכן נהגו) אלא על תמורה למחיר.

כנראה יש לרכב קסם ותמורה בכל זאת....

מי אמר שלא?

הרכב מתומחר לא רע, מאובזר לא רע רק סובל מכמה חסרונות שעלולים להרתיע את הקונה ובאופן מפתיע, זוכה ליתרונות שגם הם עלולים להרתיע קונים פוטנציאלים, "מה עכשיו אני צריך טורבו ורובוטי דו מצמדי, התיקונים יעלו יותר מהאוטו, תן לי אטמוספרי ופלנטרי פשוטים וסופר מוכחים ואמינים ואני מבסוט".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...