Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ללא ESP

כוכב השחר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הייתי מרחיק לכת עד כדי לא להסיע משפחה ברכב בלי, כי זה עבד הרבה מאוד שנים כשלא היה ESP ועדיין רוב נוסעי המכוניות לא נהרגו.

אבל עדיין נהרגו הרבה יותר (יחסית) נוסעי מכוניות טרם לכניסת ה-ESP מאשר אחריו.

בכל אופן, אני לא מאמין שמישהו כאן יסרב לנהוג על רכב שאין לו בקרת יציבות. בקניית רכב השיקול קצת אחר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בגלל היעדר ESP? לא בטוח ואי אפשר לדעת.

היום מכוניות יותר בטיחותיות אקטיבית.

אולי הניסוח העדיף הוא כמה תאונות נגרמו ברכבים ללא ESP מאשר ברכבים עם ESP תוך כדי התחשבות בחלקן היחסי מתוך סך הרכבים בכביש [וגם אז זה לא יספיק כי יש הרבה פרמטרים מהותיים נוספים].

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

דווקא אפשר לדעת.

לפי מחקר שביצעו משרד התחבורה האמריקאי והרשות האמריקאית לבטיחות בדרכים, ESP מפחית ב-36% את הסיכוי להיות מעורב בתאונה עצמית עם הרוגים (מבין נוסעי המכונית), וב-45%-26% בתאונות עצמיות המדווחות למשטרה באופן כללי (כלומר בלי הרוגים).

ESP מפחית את הסיכון להתהפכות עצמית עם הרוגים ב-70%(!) ולהתהפכות בלי הרוגים ב-64%.

אפילו בתאונות לא עצמיות יש תועלת לא מבוטלת - 19% פחות תאונות עם הרוגים ו-13% תאונות המדווחות למשטרה בלי הרוגים.

הנתונים הללו מתייחסים כולם לרכב פרטי, במסחריות ל-ESP תועלת משמעותית עוד יותר.

מחקרים דומים שערכו Euro NCAP, ה-IIHS האמריקני וגופי מחקר אחרים בתחום הרכב מצאו ממצאים דומים.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם
אם אתה לא מתכנן לתקוף עקומות או להיכנס עם פול גז לפניות - לא רואה שום בעיה.

בנסיעה נורמטיבית שמתחשבת בתנאי הדרך אתה תהיה לרוב רחוק מאוד ממגבלות האחיזה, בטח עם צמיגים כמו שציינת.

אתה טועה ומטעה בענק. ברשותי רכב עם המערכת הזו נעול בצמיגי TOYO CF2 על כל הרבעייה בני פחות משנה. נוהג רגוע ומנהלתית ( פלואנס ) . בכיכר היה כתם שמן שכנראה כבר נספג בכביש ולכן לא ראו כתם אבל ברגע ראיתי איך הלוח מכוונים נהייה כולו כתום וצרח שהמערכת נכנסה לפעולה מה שאומר שאם לא היתה מערכת כנראה שהרכב היה מחליק ומאבד אחיזה.

פורסם
אם אתה לא מתכנן לתקוף עקומות או להיכנס עם פול גז לפניות - לא רואה שום בעיה.

בנסיעה נורמטיבית שמתחשבת בתנאי הדרך אתה תהיה לרוב רחוק מאוד ממגבלות האחיזה, בטח עם צמיגים כמו שציינת.

להפך.

כשאתה תוקף עקומות אתה צריך להיות בלי ESP, כדי לתקוף אותן בעצמך. אז אתה גם מוכן ומזומן.

מצבי החירום הבעיתיים קורים כשאתה לא מוכן והתמרון נכפה עליך במפתיע.

עד כמה זה קריטי בקניית רכב?

שאלה טובה.

זה כמו ביטוח.

לך תדע אם תצטרך אותו ומתי, וזה אף פעם לא תלוי בך.

אבל אם הוא לא שם כשאתה צריך... זה בכי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בדיוק.

מה גם שלבראבו 09' אין hill holder.

שזה פיצ'ר חביב ולא נחוץ בעליל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אישית לא רואה בעיה לקנות רכב ללא ESP, אולי בגלל שהתחלתי לנהוג בסוף שנות תשעים ברכבים ללא כריות אוויר וללא ABS.

נכון מערכת טובה ומאוד עוזרת במקרים קיצוניים אבל עדיין לא הייתי שולל רכב טוב בגלל שלא מצוייד בה.

במקרה ומורגש חוסר בטחון עצמי בנהיגה ממליץ לקחת קורס נהיגה מתקדמת.

פורסם

ESP זה חשוב, מועיל ומוכח כמפחית תאונות.

אם הייתי מתעניין ברכישת דגם רכב שקיים עם ובלי - הייתי מתאמץ ומשלם יותר על הרכב עם.

יחד עם זאת, אם יש אקזמפלר שמור במחיר טוב בלי, ואקזמפלר מוזנח ויקר עם - הייתי בוחר את המכונית הראשונה.

למניעת תאונות, לא פחות חשוב לבחור במכונית עם שילדה טובה שמתקשרת עם הנהג, לעבור אימונים בנהיגה מתקדמת ולהקפיד על צמיגים טובים.

רוב המכוניות שאני אוהב הם מתקופה הרבה יותר ישנה מהESP וממש לא הייתי חושב לוותר על הנהיגה בהן בשל היעדר המערכת.

היום ישנה תופעה שבמתכוון מתכננים שילדות עם יכולות דינמיות פחות טובות, כי סומכים על הESP שתתן את הפיצוי.

תופעה זו רווחת בג'יפים / קרוסאוברים למיניהם, ובמיוחד ברכבים אלה כן הייתי נמנע מבחירת רכב ללא ESP.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם
שזה פיצ'ר חביב ולא נחוץ בעליל.

למי שגר במישור - בסדר.

אצלי הנסועה מורכבת מבערך 70 אחוז ירידה/עליה, כולל צמתים. שימושי ונחוץ מאין כמוהו ברכב רובוטי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה רבה חברים, האם לדעתכם שיפור יכולת נהיגה יכול לפצה על חוסר ב ESP במצב קיצון?

אנסח מחדש: האם אני כאדם יכול לעשות עצמאית את מה שה ESP עושה במידה ואני יודע מה צריך לעשות?

• אחראי פורום
פורסם

מאומן ככל שתהיה, וכמובן שזה תמיד טוב להיות נהג טוב יותר, אתה לעולם לא תגיב כמו שמערכת מגיבה.

גם מבחינת מהירות תגובה וגם מבחינת אופי התגובה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ההבדל הוא נורא פשוט:

ESP מסוגלת לבלום גלגל בודד על מנת לייצב את הרכב.

לך כנהג, גם אם היית מסוגל לחשב בזמן אמת איזה גלגל הכי טוב לבלום עכשיו ולכמה חלקי שנייה, אין בלם שעובד על גלגל אחד בלבד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה חשוב מאד אבל לא הייתי שולל רכישת רכב בלי המערכת הזו אם הוא טוב לי משמעותית בהרבה פרמטרים אחרים ואין לי תקציב למשהו אחר.

מבחינתי בטיחות זה דבר חשוב, אבל לא ערך עליון שבגללו אוותר על ההנאה היומיומית שלי מהרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אנסח מחדש: האם אני כאדם יכול לעשות עצמאית את מה שה ESP עושה במידה ואני יודע מה צריך לעשות?

אתה כנהג יכול להיות מופתע כשהרכב מחליק. ESP לא.

בכיכר היה כתם שמן שכנראה כבר נספג בכביש ולכן לא ראו כתם

אם השמן כבר נספג אז אין סיבה שהמכונית תחליק. כל נהג עובר מדי יום על כמה וכמה כתמי שמן בלי להרגיש. תשאל כל רוכב אופנוע.

כדי שמכונית תחליק צריכה להיות ממש שלולית. במקרה שלך כנראה היה משהו אחר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...