Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ללא ESP

כוכב השחר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, מכיוון שחייבים מחשב ABS שכולל בתוכו את רכיב התוכנה אשר קשור למערכת ESP וכמובן חיישנים נוספים.

לא רק זה, אתה חייב גם מצערת אלקטרונית והגה כח חשמלי.

בקיצור, זאת לא תוספת אפטרמרקט שאפשר להתקין על כל רכב.

בדגמים שיכולים להגיע עם ובלי esp, סביר להניח שבדגם שבא בלי, כל החיישנים קיימים, חסר רק מחשב esp וכפתור ניתוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין הכרח בהגה חשמלי כדי שמערכת בקרחת היציבות תדע את זוויתו.

הלוואי והיה ESP בקורולה 99' הזקנה שלי, לא הייתי מחליק לעולם!:lol:

כבר ענו לשאלתך ואני אוסיף: מערכת בקרת יציבות אין פירושה נהיגה על פסי רכבת.

אם ממש מגזימים, אפשר לעוף מהסיבוב עם ESP. מנסיון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם מצערת אלקטרונית לא צריך בשביל זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא רק זה, אתה חייב גם מצערת אלקטרונית והגה כח חשמלי.

בקיצור, זאת לא תוספת אפטרמרקט שאפשר להתקין על כל רכב.

בדגמים שיכולים להגיע עם ובלי esp, סביר להניח שבדגם שבא בלי, כל החיישנים קיימים, חסר רק מחשב esp וכפתור ניתוק.

לא צריך מצערת אלקטרונית ולא הגה כח חשמלי בשביל מערכת ESP. בגולף דור 4 עם הגה כוח הידראולי ברמת איבזור גבוהה או עם מנוע 2.0 ליטר קיימת מערכת ESP.

איזה כייף לי :)

פורסם

למה לא צריך מצערת אלקטרונית? הרי הesp "חותך" את הגז במקרה של החלקה (כמו בדוגמא שהייתה פה שהרכב ניסה להחליק, והגז לא הגיב כדי למנוע האצה פתאומית).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מערכות בקרת החלקה הגבילו פתיחת מצערת עוד לפני שנכנסו האלקטרוניות, ויש דגמי מכוניות עם מצערת מכאנית וESP.

לגבי ההגה, נדרש חיישן זוית הגה בלבד. מערכת ESP רגילה לא משנה את זוית ההיגוי אלא לוקחת את הזוית שנבחרה על ידי הנהג כיעד הרצוי. המערכת מתקנת על ידי שימוש בבלמים ושליטה במצערת.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
למה לא צריך מצערת אלקטרונית? הרי הesp "חותך" את הגז במקרה של החלקה (כמו בדוגמא שהייתה פה שהרכב ניסה להחליק, והגז לא הגיב כדי למנוע האצה פתאומית).

מערכות ESP הראשונות אכן לא שלטו על המצערת ובמקרה של התערבות מערכת ESP בזמן נסיעה מומנט המנוע לא היה יורד. למיטב זיכרוני מערכת כזו הייתה קיימת בגולף דור 4 מנוע 2.0 ליטר.

החל מ-2003-4 גם ברכבי גולף דור 4 הוכנסה מצערת אלקטרונית.

פורסם (נערך)

ברור, כול עוד הרפידות לא נשחקו לחלוטין ונשאר רק הברזל שעליו מודבקת הרפידה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

והדיסק בלם לא נראה כאילו יש לך בבית עכברים עם שיני יהלום

093636b1a90e27df81354fd34e3356ce.jpg

פורסם

אגב, זה מעורר שאלה מעניינת.

מאחר ומערכת בקרת היציבות מתבססת על הפעלת בלמים בודדים, האם ידועים מקרים של נהגים אגרסיבים שמפעילים בבלי דעת את המערכת באופן מספיק תדיר כדי שהיא תגרום לבלאי מוקדם לבלמים ו/או בלימה בלתי אחידה עקב שחיקה שונה של הבלמים השונים?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה ישפר ויתרגל את המיומנויות הנהיגה שלך. מציע לך לעשות יום הדרכה עם מדריך נהיגה כדי שתוכל לתרגל את התחושות ולדעת להתמודד איתן כשזה יקרה, בעיקר עכשיו כשהכבישים חלקים ורטובים

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

• תוכן חדש...