Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעצם למה לא דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה באמת ככה. בגלל זה אני אומר שצריך לקחת דברים בפרופורציות, להבין את היתרונות והחסרונות של כל מערכת, במקום להגיד דברים לא מבוססים( לא מכוון אליך). מכאן, שכל אחד יעשה את השיקול שלו. לא ציינת מערכת גז, חבר התקין כזאת על גרנד וויאגר, דווקא דבר מאד נחמד, שמעניק הזדמנות לנסוע על רכב בנזין חזק עם עלויות נמוכות.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דרך אגב, כנראה הדגם היה יותר ישן, או שבארץ היתה תקינה שונה, כי לפי הידוע לי, מסנן החלקיקים היה חובה משנת 2007.

הדגם לא היה יותר ישן אלא מה שרשמתי.

רוב מכוניות דיזל עם מנועים קטנים (עד 2.0 ליטר בערך) הצליחו לעמוד ביורו 4 ללא מסנן חלקיקים, עם EGR בלבד.

מסנן חלקיקים בכל רכב דיזל התחיל להופיע החל מיורו 5, בארץ משנה 2010 או 2011.

במנועים גדולים (ג'יפים, וואנים וכו') היה גם לפני, בחלק מהדגמים).

פורסם

אני לא יודע איזה שינוי יהיה בחישוב המס הירוק ב 2017, אבל נכון ל 2016 מנועי דיזל יורו 6 נמצאים בקבוצות זיהום מאוד נמוכות לפי הנוסחה הישראילת.

לדוגמא פיז'ו 208 וסיטרואן קקטוס דיזל קבוצה 3 מתוך 15, C4 פיקאסו, ברלניגו, דאצ'יה דוקר קבוצה 4, רנו קפצ'ור גם קבוצה 3 או 4.

זה בזמן שאותן מכוניות עם מנועי יורו 5 כמה שנים קודם היו בקבוצות זיהום 13-15.

אני כנראה לא מעודכן

פורסם

גירי, על מערכת גז אני אהיה מוכן לשמוע רק כשהיא תגיע כהתקנה מקורית מהיצרן.

מה שאני מבין מדבריך שגם דיזל וגם בנזין השתכללו וצברו מערכות מורכבות שיכולול להשפיע על אמינות.

אם סיכמנו על זה, אז היתרונות המסורתיים של הדיזל - נצילות דלק גבוהה יותר ואורך חיים גדול יותר של ה"ברזלים" בזכות תכונות השימון של הסולר וסל"ד עבודה יותר נמוך נשארו גם היום.

פורסם

יש דגמים בחו"ל שבאים עם התקנה של מערכת גז מהיצרן, בארץ זה כנראה לא כלכלי ליבואנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראיתי בחו"ל אופלים עם תווית CNG, מערכת גז מקורית.

מכוניות אלו מגיעות עם מיכל בנזין מוקטן ובלון גז מסודר כמו שצריך, לא תופס נפח בתא המטען. כמו כן אחריות יצרן מלאה, מנוע מותאם לעבודה על גז ועוד.

פורסם

בוקי, מדוע לדעתך מערכת גז אפטר מרקט היא משהו שאתה לא מוכן שתהיה ברכבך? בגלל הבטיחות?

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

בגלל צמצום נפח תא מטען.

בגלל צנרת שעוברת מתחת לרכב ובתא מנוע במקומות שלא יועדו לה.

בגלל עיגון בלון גז, קידוח חורים במקומות שלא בטוח שיועדו לכך.

בגלל מחשב דרך שלא מתפקד בעבודה על גז.

בגלל שעון דלק שמזייף בעבודה על גז.

בגלל שיש מנועים שלא מיועדים לעבוד על גז ובכל זאת מתקינים עליהם מערכת.

בגלל שאין אחריות יצרן (אם מדובר באוטו חדש).

פורסם

מסקנה: אל תשאלו את Buki למה לא, שלא יכניס אותכם לדיכאון. רק נבהיר שאני מסכים עם כל מילה שלו.

אני חושב שהסיבה העיקרית להעדפה של רכב בנזין הוא היצע. אם בתקציב שלך מצאת רכב דיזל שעונה על הדרישות שלך אין סיבה אמיתית לא לרכוש אותו.

אם המגמה ההיברידית תימשך ונערי האוצר לא התערבו אז הרכבים ההיברידיים יתנו פייט גדול לדיזלים עבור רוב האנשים. מצד שני במדינת ישראל שום דבר לא בטוח. נוסחת המיסוי על דיזל עלולה להשתנות כי איזה נער אוצר עלול לחטוף את הג'ננה שנמכרו יותר מדי דיזלים. על אותו משקל הוא עלול לחטוף את הג'ננה על הרכבים ההיברידיים.

הם כבר חטפו ג'ננה כמה פעמים מכל מני סיבות (בעיקר שדיזל צורך פחות דלק). האוקטביה האוטומטית מהדור הראשון הביאה להם מגה ג'ננה. בערך בזמן שהיא הגיעה לפה והתחילה להמכר כמו לחמניות הטילו בלו על הסולר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מחיר סולר אף פעם לא היה 13 שקלים לליטר.

היו תקופות שבצג של משאבת דלק הוצג אפילו מחיר יותר גבוה, 15-16 ש"ח לליור אבל תמיד נתנו על זה הנחה של 7-8 שקלים כך שבפועל שילמת מחיר דומה למה שעלה בנזין באותה תקופה.

פול טנק בטרנספורטר עם דלקן:

[ATTACH=CONFIG]478865[/ATTACH]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יצא לי לתדלק ברלינגו פעם בצבא ולהגיע ל-1,000 ש"ח בערך במשאבה, לא באמת מאמין שההתקן של הצבא שילם 15 ש"ח לליטר...

ט.ל.ח

• תוכן חדש...