Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעצם למה לא דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן... למה לא דיזל?

אני מכיר את הסיבות הקודמות למה לא: רעש של טרקטור, רק מי שעושה קמ גבוה בשנה ועלות רכישה אל מול הבנזין וכו...

אבל כיום? מחיר עלות דומה מאוד לבנזין, אין כבר רעש טרקטור, מנועים חזקים וכו...

אבל למה מי שעושה קמ ממוצע לא טוב לו דיזל? הרי הדיזל עולה פחות מבנזין ונוסעים איתו יותר קמ, זה חיסכון.

פתוח לתשובות אקטואליות שיאירו את עיניי.

חושב לעבור לדיזל.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אתה צודק,אין סיבה שלא. אולי איכות הסביבה:יש טענה שפליטת הגזים בדיזל מסוכנת יותר . מצד שני 250000+ רכבי בנזין חדשים עלו השנה על הכביש וגם הם פולטים גזים מסרטנים ולאף אחד לא ממש אכפת (אפילו להפך: הממשלה השנה אף הקטינה את ההנחה הקיימת לרכבים היברידיים).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

למה לא? תכלס אין סיבה, חוץ מזה שקהל היעד קטן יותר במכירה כי יש לא מעט אנשים שחושבים שדיזל זה של מוניות, דיזל זה מסריח, זה מרעיש וכו' (רק לפני כמה ימים היה לי ויכוח בפייסבוק עם מישהי על זה).

אני מן הסתם בעד ומי שקורא הודעות שלי בפורום יודע שאני בעד מנועי דיזל. חסכוניים, סוחבים מעולה, לא מרעישים בפנים אם יש בידוד טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתור אחד שיש לו דיזל כבר יותר משנתיים, אין שום סיבה שלא!!

ההפך, אין שום סיכוי שהרכב הבא שלי לא יהיה דיזל.

יום טוב גם לך

פורסם

את היתרונות מנית בעצמך, אך החסרונות לא הוזכרו

קודם כל רכב עם מנוע דיזל עולה יותר יקר, והדבר הכי חשוב, תיקונים מאד יקרים. מספיקה בעיה אחת ממוצעת, ונשארנו רק עם חסרונות, כי כל החסכון ילך לתיקון. דיזל משתלם למי שנוסע הרבה מעל לממוצע, וכמובן למוניות

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

יש המון סיבות:

אין כמעט היצע אצל היצרנים היפניים ומעט היצע אצל הקוריאניים.

אין כמעט היצע בקטגוריית מיני/סופר מיני.

חלק מהדגמים לא זמינים עם גיר אוטומטי.

סולר לא עולה פחות מבנזין, עולה אותו דבר או מעט יותר.

בגלל החמרת תקני זיהום אוויר יצרנים באיחוד האירופאי פחות משקיעים בדיזל -

כמעט אף יצרן לא הציג מנוע דיזל חדש בשנים האחרונות (נדמה לי שרק מרצדס הציגו). משקיעם את רוב מאמצי הפיתוח בבנזין טורבו בנפח קטן.

עדיין יש מעט יותר רעש ופעולה פחות מעודנת, לפחות במכוניות עממיות.

נטען לא פעם שמנוע דיזל מודרני יורו 5 ויורו 6 לא מתאים לשימוש שהוא 100% עירוני עקב סתימת מסנן חלקיקים.

אנשים חוששים מעלות אחזקה גבוהה (מה שנכון עם מדובר ברכב משומש עם ק"מ גבוה, בהשוואה לבנזין אטמוספרי רגיל אבל לא נכון בהשווה להנזין טורבו הזרקה ישירה).

ביקשת לרשום למה לא, אז רשמתי למה לא, לא רשמתי למה כן[emoji1]

פורסם

רנו קדג'אר, רנו פלואנס, פיזו', ניסן אקס טרייל ועוד כמה שאני לא זוכר עולות דומה מאוד מאוד לבנזין. נישארנו עם עלות תקלות. במידה וקונים רכב חדש עם אחראיות ל 3 שנים... מה נישאר לנו?

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

למה כן דיזל?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בוא ניקח לדוגמא רנו קאדג'אר.

מנוע בנזין שלו הוא 1.2 טורבו 130 כ"ס, מנוע ש"סחטו" ממנו הרבה הספק ביחס לנפח, מנוע עם אותה טכנולוגיה שיש בדיזל כבר 15 שנה בערך.

אם יגיעו תקלות, הן יהיה יקרות כמו בדיזל.

לכן בדגם הזה ספציפית אין סיבה לדעתי לקנות בנזין.

ההפך, אין שום סיכוי שהרכב הבא שלי לא יהיה דיזל.

התמכרות. גם אצלי...

פורסם
יש המון סיבות:

כמעט אף יצרן לא הציג מנוע דיזל חדש בשנים האחרונות (נדמה לי שרק מרצדס הציגו). משקיעם את רוב מאמצי הפיתוח בבנזין טורבו בנפח קטן.

emoji1]

ועכשיו הבינו שגם זה לא ממש הפתרון ומגמת צמצום הנפח תיפסק.

פורסם
למה כן דיזל?

בגלל, שילוב נדיר של כוח וחיסכון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בתור אחד שגם שוקל לעבור לדיזל, יש עוד עניין קטן שלא הוזכר פה.

אם אני לא טועה - בניגוד למחירי הבנזין, מחירי הסולר אינם מפוקחים ע"י הממשלה.

משמע מחרתיים יכולים בעלי התחנות להחליט שליטר סולר עולה 13 שקלים (והיו מקרים כאלה) וזה יהיה מחיר הסולר.

ואז אתה תקוע עם יופי של רכב חסכוני אבל דלק יקר פי 2 מבנזין רגיל.

פורסם (נערך)
והדבר הכי חשוב, תיקונים מאד יקרים.

זו קביעה מאוד בעייתית.. לא נתקלתי כמעט במנועי דיזל שנזקקו לאיזשהו תיקון יקר לפני שהגיעו ל300-400K ק"מ. זה קילומטראז שבנזיניות לא מגיעות אליו כלל, או לאחר תיקונים יקרים לא פחות.

סולר לא עולה פחות מבנזין, עולה אותו דבר או מעט יותר.

אני מתדלק בחודש האחרון ב5.35.. בנזין להבנתי עולה קרוב ל6 שקלים..

יהיה מדוייק יותר לומר שעם סולר צריך לחשוב יותר איפה לתדלק מכיוון שמגוון המחירים נע ביותר מ1.5 שקלים. בשנתיים (כמעט וחצי) שהרכב אצלי, תמיד שילמתי לפחות חצי שקל פחות על סולר יחסית לבנזין..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

מחיר סולר אף פעם לא היה 13 שקלים לליטר.

היו תקופות שבצג של משאבת דלק הוצג אפילו מחיר יותר גבוה, 15-16 ש"ח לליור אבל תמיד נתנו על זה הנחה של 7-8 שקלים כך שבפועל שילמת מחיר דומה למה שעלה בנזין באותה תקופה.

פורסם
אם אני לא טועה - בניגוד למחירי הבנזין, מחירי הסולר אינם מפוקחים ע"י הממשלה.

משמע מחרתיים יכולים בעלי התחנות להחליט שליטר סולר עולה 13 שקלים (והיו מקרים כאלה) וזה יהיה מחיר הסולר.

יש תחנות דלק שמוכרות סולר במחיר בלתי סביר. אבל בתחנות האלו לא מתדלקים רכבי דיזל. בכל התחנות הנורמאליות המחיר תמיד יותר נמוך מבנזין. לכן זה לא בעיה. בכל עיר יש 5~10 תחנות לפחות, ולפחות בחצי מהן המחיר יהיה יותר נמוך מבנזין.

לכן, במעבר לדיזל צריך לקחת בחישוב שהסולר יהיה יותר זול.

היום תדלקתי שירות מלא במחיר 5.47 לליטר. וזה לא המחיר הזול ביותר. פשוט אני אוהב את התחנה כי יודע שהסולר שם תמיד מעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...