רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
יוצאים מהבית מוקדם בבוקר, בחוץ 5 מעלות. האוטו קר, מניעים, מתחילים לנסוע. עד שיש חימום מורגש, עוברות כמה דקות. מדוע לדעתכם, למרות שבשנים האחרונות יצרני מכוניות מוסיפים יותר ויותר איבזור נוחות מכל הסוגים, עדיין גוף חימום חשמלי במערכת חימום (שפותר את הבעיה הנ"ל) לא הפך לסטנדרט? ואם כבר, באיזה דגמים יש גוף חימום כזה?
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
זה יעיל או שגם את זה מנסרים תוך דקה? * דובר כבר בפורום על המוצר הזה, אבל לא הייתה שורה תחתונה אם זה יעיל או לא.
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
- 0 תגובות
- 686 צפיות
עכשיו גיליתי שלא ממש, וזאת בעצם המצאה בריטית: https://www.youtube.com/watch?v=swb3zEIgH1M אפילו הנזקים שזה גורם, הם אותם נזקים, וההשפעות הן אותן השפעות, אפילו היה להם את השווי שימוש הרבה לפני שזה הגיע לפה. האם יש עוד מדינות בעולם, שבהן קיים דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי שנה וחצי עם הסיוויק, אנסה לסכם בגדול יתרונות, חסרונות , ואחזקה למי שזה יכול לעזור לו. סיוויק 2009, נקנתה לפני כשנה וחצי עם 142 אלף קילומטר, יד רביעית. 4 דלתות קומפורט מנוע 1840 סמק אוטומטית. צבע כחול בהיר. הרכב נקנה לאשתי, והיא נוסעת בו באופן יומיומי נסיעות קצרות.יחסית. מחירון היה 65000 , הרכב נקנה ב 52000 שח. אחרי בדיקה, שילדה נקייה מנוע וגיר תקינים ונדרש יישור קו קטן. מיד לאחר הקניה נעשה טיפול שכלל שמן סינטטי מלא, פילטר שמן מקורי, מסנן אויר ומזגן תחליפיים, זרוע הגה , צלחות ורפידות קדמיות, ורפידות אחוריות. הכל הסתכם ב 1800 שח כולל מעמ - מוסך מורשה. כמו כן הוחלפו 4 צמיגים של falken בעלות של 1400 שח כולל איזונים ומעמ. קיבלתי את האוטו …
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי רכב שהיה לו עד עכשיו מע' איתוראן חצי פעילה, ועכשיו אחרי שקניתי הביטוח אמר לי שזה לא מספיק. רציתי המלצות לגבי כספת ועלוקה - מבחינת מחיר + נותן שירות. אשמח לעזרה בנושא. (אם זה לא המקום הנכון לפרסום מצטער, נא להעביר)
הודעה אחרונה מאת mpol, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר לא נהג כבר כמה שנים טובות, הוא רוצה לחזור לנהוג. ניסה לקחת מס' שיעורי נהיגה עם מורה לנהיגה והיה לא מרוצה. מבחינתו, רוצה ללמוד נהיגה מ"אפס". מכירים מורה לנהיגה/מאמן נהיגה מומלץ מאיזור זכרון והסביבה? (זכרון/חדרה/חיפה) בלי שום קשר, אשמח גם לעשות שיעור אחד או כמה שיעורים כאלה לעצמי - אליי זה יותר רלוונטי באיזור השרון (נתניה והסביבה). תודה!
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לפי הקונסיומר ריפורטס, אלה 10 המכוניות הכי לא אמינות בארה"ב לשנת 2016, שימו לב - חצי מהן נמכרות בארץ באופן סדיר (אם כי לעיתים במפרט שונה), ואחרות מיובאות בייבוא אישי. שברולט טאהו/GMC יוקון דודג' ראם 2500 (נמכרת בארץ) פורד פיאסטה (נמכרת בארץ - מפרט שונה) פיאט 500L (נמכרת בארץ- מפרט שונה) טסלה מודל X קרייזלר 200 שברולט סובורבן/ GMC יוקון XL ג'יפ רנגייד (נמכרת בארץ- מפרט שונה) פורד פוקוס (נמכרת בארץ- מפרט שונה) קאדילק אסקלייד ראשית, עד כמה שזכור לי, הסקר בדרך כלל כולל גם חוות דעת מהשירות ולא רק מדרגת האמינות של הרכב. כמה תובנות מעניינות מהסקר השנתי הזה. שנית, שימו לב - הקלישאה מסתבר, נכונה, אבל אין כאן ברשימה השחורה הזו שום רכב יפני או …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני אהיה שם באפריל. בינתיים מצאתי את הכתבה הזאת. אחפש עוד אבל אם למישהו יש המלצה קונקרטית, אשמח לשמוע. יש לי 500 ק"מ. מוכן לחרוג עד 600 בשביל משהו בהחלט שווה מה שאומר ש B500 ביער השחור לא רלוונטי.
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הצעת החוק קובעת קנס של 1,500 שקלים לכל בעל עסק על הצמדת פרסום ללא הסכמת בעל הרכב. השאלה אם מדובר רק בכל הפליירים למיניהם שמצמידים לחלונות מתחת למגב או גם מדבקות שמוסכים נוהגים להדביק על הפגוש או השמשה אחרי טיפול. בכל מקרה, צעד מבורך ועכשיו כרגיל, השאלה תהיה לגבי האכיפה שלו.
הודעה אחרונה מאת EmptySoul, -
אהלן וסהלן, ג'טה 160 כפולת המגדשים היא רכב נדיר יחסית בארץ, בתחילה בשל תג מחיר גבוה שניתן לה כאשר החלה להמכר בארץ, ולאחר מכן בשל מוניטין אמינות מפוקפק של שילוב המנוע הזה עם גיר ה-DSG7. זכיתי להיות הבעלים של אקזמפלר כזה , מודל 2009, מפברואר 2012 עד נובמבר השנה. אני יודע שסופרו כאן המון סיפורי זוועה על מנועים שמתו וגירים שהחזירו ציוד בדמי ימיהם, אבל בזמן שהוא היה אצלי הרכב הפגין אמינות ללא דופי (אבל - הבעלים הקודם החליף מכאטרוניק). הפעם היחידה בה ביקרתי במוסך שלא לצורך טיפול תקופתי הייתה בעת שבוצע ריקול לתיבת ההילוכים. גם פנים הרכב הוכיח עמידות יפה, מלבד בלאי על ההגה. בסך הכל נהנתי מהרכב מאוד. שילוב גיר מנוע בדגם הזה מעולה - העברת ההילוכים חלקה, המנוע גמיש וחזק ו…
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לחברי פורום הרכבים, כנהג שמרבה לשהות בעיר , שמתי לב לאחרונה לתופעה מוזרה. או שהרכבים הפכו לקשיחים יותר או שפסי ההאטה השונים (ראיתי כמה סוגים) גדלו . מטרתו של פס ההאטה ידועה, הוא נבנה במטרה להאט את קצב התנועה בקטע מסוים. הבעיה שגם במהירות די נמוכה אני לא תמיד מצליח לעבור את פסי ההאטה בצורה חלקה שתשרה ותעניק נוחות לכלל יושבי הרכב . אני משתדל לנהוג בצורה רגועה הן בעיר והן מחוץ לעיר. אחד הפרמטרים עבורי שיושבי הרכב מרגישים נוח היא העובדה שחלקם מתחילים לנמנם ברכב. כשזה קורה, אני מבין שאני עושה עבודה טובה ונאמנה משמע-מביא את הנוסעים מנקודה א' לנקודה ב' בנוחות. אני ממש לא אוהב "לקחת" פניות חדות במהירות, עדיף להאט מעט על מנת שהנוסעים ירגישו בטוח ונוח. אני…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
אמא שלי ראתה מודעה על פיג'ו 108 במבצע 61900 ש"ח, קראה על הרכב, ומצאה אותו די עונה על הדרישות שלה לרכב ודי התרשמה מחוות הדעת שקראה עליו. יש לה הונדה סיוויק 2004 די שמורה ומטופלת, נסעה היום לסוכנות לובינסקי בצ'ק פוסט חיפה כדי לעשות טרייד אין ונסיעת מבחן, השם של הבחור מתחיל בר' (כדי לסייע לאנשי לובינסקי), הבחור לקח את הרשיונות של ההונדה של אמא שלי ואפילו לא יצא לראות את הרכב, הוא החליט שהיא לא יכולה לקחת את הפיג'ו במבצע אלא רק במחיר המחירון המלא שהוא 69000, הוא טוען שהמחיר מחירון של הסיוויק הוא 18000, אך הם יכולים לקחת את הרכב ב4000 בלבד והיא תצטרך להוסיף 65000 שקלים. לעזאזל, אתם חושבים שאתם מדברים עם אנשים טפשים שבאים לרכוש רכב עם ריר על הלחיים?, וכל מחיר שתזר…
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם מישהו שמע על עיכוב במסירת רכבים חדשים בגלל בעיות רישוי/ או עומס במשרד התחבורה?
הודעה אחרונה מאת mpol, -
הכתבה הזו, מאחד הכתבים הותיקים והיותר מוערכים, בהחלט שווה קריאה והתייחסות. http://www.evo.co.uk/group-tests/18592/fiat-124-spider-v-mazda-mx-5-platform-souls אישית - ואני מסייג כי טרם נהגתי בפיאט - אני דווקא מוצא את ההבדל בין השתיים כמסקרן; בהחלט יש מקום למכונית ספורט "מיושבת" יותר באופיה, מה שגם מסתדר היטב עם עיצוב הרטרו שלה. בהערת אגב, גם פיאט 124 ספורט המקורית מעולם לא ניחנה במנהגי כביש משובחים - ובשנות הששים והשבעים ניגנה כנור שני לאלפא ספיידר.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל קורס רכב ציבורי שנדרש לצורך קבלת רישיון אוטובוס/מונית. בין יתר המסמכים צריך להציג אישור השכלה, שמעיד על סיום 8 שנות לימוד. סיימתי יותר מ 8 שנות לימוד, אבל את בית הספר היסודי ואת חטיבת הביניים סיימתי לא בארץ ואין לי תעודות. את תעודת הבגרות בסיום 12 שנות לימוד קיבלתי בארץ. מאיפה אני מקבל אישור כזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, התקשרתי היום לחדש את הביטוח (אותה חברה 3 שנים, ללא תביעות) וקיבלתי הצעה הרבה יותר יקרה מבד"כ (בכ-30%). כשהתפלאתי ורציתי להבין מדוע אמרו לי שהתעריפים עלו עבור מכוניות ישנות ללא מערכות בטיחות. האם זה נכון? האם יש כאן אנשים עם רכב ישן שחידשו השנה את הביטוח במחיר טוב? אם כן, אשמח להמלצה על הסוכן. תודה.
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, רכבי פגע בטמבון רכב חונה. כמחוייבותי השארתי פרטים על שמשת הרכב. מהסתכלות ראשונית הטמבון של הרכב הנפגע נשבר. בעל הרכב הנפגע יצר עימי קשר וביקשתי שיבדוק עלות תיקון/החלפה במוסך אמרו לו שהחלפה תעלה 1500 ש"ח. איני יודע איך מתנהלים במצב כזה כי זו הפעם הראשונה. בעל הרכב זרק לי שיכול להיות ולא ירצה להחליף טמבון כי מדובר ברכב מעל 10 שנים ויתכן כי ירצה למכור אותו ואין טעם להחליף לטמבון חדש. אמר שאני אזרוק סכום כסף ונסתדר אם זה יתאים לו. מה דעתכם, מה כדאי לעשות במצב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
נראתה בכביש 31 , אוף זה כואב...
הודעה אחרונה מאת zvit, -
צולם היום במג'דל שאמס http://sendvid.com/p7r65m7b
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
על מנת שלא לחטוף את שרשור המכירות הכולל, ארכז כאן את המכירות של הקומפקטיות פרימיום, בסדר יורד. לצורך העניין אני מתעלם מגרסאות קצה כמו S3 ו-M135I, אותן אזכיר בנפרד. 1. אודי A3 (האצ'בק בלבד) - 520; 2. ב.מ.וו. סדרה 1 - 412 יחידות (מתוכן רק 23 120I); 3. אלפא רומיאו ג'ולייטה - 376 יחידות (מתוכן 102 QV); 4. לקסוס CT200H היברידית - 315 יחידות; 5. מרצדס-בנץ A-קלאס - 286 יחידות; 6. וולוו V40 האצ'בק - 148 יחידות (בנוסף נמכרו 22 יחידות קרוס-קאנטרי); 7. סיטרואן DS4 - נמכרו 2 יחידות בלבד. מאד מפתיע אותי, לחיוב, המקום השלישי של הג'ולייטה, בפער לא גדול מסדרה 1. במאמר מוסגר, 102 תלתנים זה יפה מאד, בהתחשב בכך שנמכרו ב-2015 125 גולף מאד מפתיע אותי שנמכרו רק 23 120I -…
הודעה אחרונה מאת RK, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
ברכבי הקודם ההגה היה עטוף עור. נחמד בהתחלה, אבל עם הזמן התפורר במקומות בהם נהגתי לאחוז בו. כעת החלפתי רכב ותהיתי אם יש דרך להשמר מתופעה כה מעצבנת..... ?
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
בעקבות הסירטון: חשבתי האם יש הגיון בהחזקת רכב שהוא יקר מאוד לאחזקה אך גם ישן. הריי, נכון, מחיר הרכב אכן ירד והוא נגיש עכשיו ליותר אנשים. לעומת זאת, עליות האחזקה לא הוזלו ולהפך, האוטו צבר בלאי, אז כנראה יצטרך יותר תשומת לב. אני לא מדבר על רכבים כמו nsx שמציגים אמינות של הונדה אקורד עם ביצועים של מיני פרארי. אני גם לא מדבר על איזה 250 gto שיש לה ערך מוסף מטורף ואחזקה שלה שוות ערך לנכס להשקעה. אני מדבר על נניח בוקסטר ישנה, קורבט ישנה, ל מני מרסדסים ישנות ומפוארות וכמובן, פרארי שאין להן בהרכח ערך אספני עתידי.
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
- 2 תגובות
- 975 צפיות
מי יודע איפה אפשר לרכוש סנדל דנוור לנעילת גלגל של עגלה? תודה
הודעה אחרונה מאת yosle, -
לכבוד חג החנוכה יצא מקסים לסיבוב (הבנתם? סיבוב, סביבון, חנוכה...) על רנו טווינגו החדשה. לא, הוא לא שרף אותה לכבוד החג, אבל הוא כן נתן לכתבה את השם הזה בגלל ש... יכולים לנחש? אחרי שניחשתם, בואו לקרוא את המבחן ולהבין איך עגלת הסופר מתחברת לסיפור של הטווינגו.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
[h=2]כלמוביל תשווק את מיצובישי אאוטלנדר בגרסת "פרמיום" עם מערכות בטיחות אקטיביות, כולל בקרת שיוט אדפטיבית חכמה עם זחילה בפקקים. המחיר, ללא שינוי :[/h]http://cars.walla.co.il/item/3030036
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לפורום, החנתי את רכבי בלילה ליד המדרכה ברחוב וכשבאתי בבוקר גיליתי שמשהו פגע בי בפגוש/כנף הקדמי שמאלי ולא השאיר מספר טלפון. הרכב הוא חדש בן שנתיים, קיה פיקנטו ספורט 2015. רציתי את עצתכם כמה לדעתכם יעלה התיקון והאם כדאי לתבוע את הביטוח במקרה הזה. מצרף תמונות. תודה.
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כשאני נוסע בכביש המהיר אני מרגיש שהרכב לא יציב שאני נוסע. גם עשיתי לפני חודש טסט והרכב עבר. מבדובר בסקודה פאביה 2012 1.4.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הקדמה באוגוסט 2014 עשיתי נסיעת מבחן ראשונה על האס1, הצהובה… בעיקר חשבתי לעצמי ׳למה יש על הדבר הזה ג׳אנטים ״18?״.רק חצי שנה לפני כן קניתי את האס3 שלי (עלייה לכביש 2008, יד4, 90 אלף ק״מ, משופרת עם קלאץ׳ כבד) אבל כשהאס1 הגיעה הרגשתי עקצוץ של ׳אולי עשית פה טעות חביבי׳. לעומת הרכב שלי האס1 של הנסיעת המבחן התאים יותר לאופי שלי: - הרכב החדש לא סבל משום קרקושים, בשלי היה כבר משהו פה ושם. - היה נוח יותר, ממש במעט. הרכב שלי הונמך עם KW Streetcomfort שנוחים משמעותית מהמקוריים. - הקלאץ׳ לא שקל כמו פרה קטנה, מתרגלים אבל ברגע שמנסים קלאץ׳ מקורי אתה נזכר מה הפסדת. - התא נוסעים הרגיש חדיש יותר. - ולהגה היה משקל נכון יותר עם יותר תחושה, נקודה כואבת באס3. למה האס1? ש…
הודעה אחרונה מאת Rivalz, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם היום קראתי שהאאוטלנד מדגם מסויים מגיע עם תוספת אביזרים מקוריים! וללא כל עלות או התקנה מקומית. טוב שכך אני רוצה להאמין שהמתחרים לא ישארו אדישים ויוסיפו ללא כל עלות תוספות כדוגמאת מאזדה בעבר. דרך אגב יש פה קישור על המערכת שמע בvw שמגיע ערומה... וכל תוספת עולה כסף. הקיצור דברים זזים לטובתנו. Sent from my SM-N915F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
החלון שליד הנהג שלי לא יורד, הפסיק לעבוד בפתאומיות. שמתי במוסך והמוסך אמרו שזה "נזק" ולא נכלל באחריות. יש מה לעשות עם זה? (מוסך מורשה של פורד)
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
מי מחובר 2 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 381 אורחים (הצג רשימה מלאה)