Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיאטה מול 124 - מאת ריצ'רד מידן, EVO.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שאתה מגזים. הפרשנות שלך של הכתוב היא כזו וזכותך לחשוב כך.

אני חוזר על מה שנכתב.

המאזדה נוחה וטוב לנהיגה.

הפיאט, לא נכתב שיותר נוחה ולא טובה לנהיגה שהיא יותר ממנהלתית. כתוב שהיא יותר רכה. לא יותר נוחה.

על המנוע של הפיאט:

one-dimensional engine that feels a bit soft-edged in the mid-range and lacks the Mazda’s appetite for revs

לא סוחב מטורים בינוניים ולא עולה בטורים טוב כמו המאזדה. במה הועיל הטורבו, שהוזכר כיתרון?!

בכלום.

על ההתנהגות...

let’s face it, you’ll want to feel like you’re in a rear-wheel-drive car, the Spider runs out of ideas

יענו, יכלו לעשות אותה מכונית הנעה קדמית, באותה מידה.

הקטילה ממשיכה בפסקאות הבאות. אין מילה אחת חיובית. הכל שלילי. המכונית מוגדרת כרכב של 6th tenths. זה נכון גם לפיקנטו. מכונית שאתה רוצה לנהוג אותה ב--40% מתחת למגבלות שלה. תענוג. מפוקפק.

שתי המכוניות מוגדרות לא כמכוניות הארד-קור, אבל גם ככאלו שאינן מכונות נהיגה אמיתיות, הפיאט, כך כתוב, נכשלת:

Sadly, despite sharing many of the same ingredients, only one of these cars delivers on that promise

That car is the MX-5

הכתב אפילו לא אוהב את איך שהפיאט נראית, מגודלת ו... clumsy. כן. זאת המילה.

שוב, אין לו מילה אחת חיובית על הפיאט, בהשוואה למאזדה, ולא תחום אחד בו הוא מעדיף אותה על המאזדה. אחד. לא בנוחות ולא בבטיח.

כל הדברים החיוביים שנכתבו כאן, הם לא בכתבה.

במבחן הזה יש מכונית אחת שנקטלת ואחת שמנצחת בכל קטגוריה.

אליבא כדהכתבא, לקחו פיאט מכונית ועשו אותה פחות טובה בכל דבר.

אז מעניין... למי יש דעות קדומות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ללא ספק יש כזה שוק, ולראייה חלק נכבד ביותר (אם לא רוב) המיאטות שנמכרות בעולם הן אוטומטיות.

יש מספרים שמגבים את הטענה הזאת?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

falou,

לא צריך לקחת את מה שרשום במגזין כזה או אחר כתורה משמיים. פיאט אף פעם לא היתה מה שנקרא "מכונית לנהג", כמותג היא הציעה תחבורה זולה, יעילה, מאובזרת ובמרבית הדגמים גם נוחות נסיעה טובה לסגמנט. אני מאמין שה124 תוכננה כרכב לאוהבי הקבריולט, מין רכב לייף סטייל, ובזה לדעתי היא מספקת את הסחורה. נוחה ( מבחינת המושב), איכות חומרים לא רעה ועיצוב מאד נחמד. לא כל רכב צריך לבחון כאיך הוא מתנהג, ננהג וכד'. מה שחשוב זה היעוד שלו, ואם הציפיות הצרכים והציפיות בהתאם, אז הכל בסדר. וזה שהכתב לא אוהב שום דבר שקשור ברכב הזה, אז זה אומר שהוא לא טוב בכל תחום? עיצוב זה עניין סובייקטיבי (חוץ ממקרי קצה). ממתי עיתונאים באופן כללי היו נטולי אינטרסים? לא אומר שכולם כאלה, כמובן שלא, אבל יש ויש. כפי שכתבתי בהתחלה, צריך לקחת את הכתוב כתורה משמיים

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
falou,

לא צריך לקחת את מה שרשום במגזין כזה או אחר כתורה משמיים.

איפה כתבתי שאני מקבל את מה שכתוב, בכלל?!

זה מה שכתוב כאן. דעה של עיתונאי. אחד.

אבל זו דעתו: אין סיבה להעדיף את הפיאט.

זה מה שכתוב.

פורסם

לפי ההודעה הלפני אחרונה שלך, אפשר היה להבין שאתה מסכים איתו, ומביא את הכתבה כהוכחה. אם לא כך הדבר, עימך הסליחה.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

אפשר רק לדמיין כזה דבר, כי בכל משפט אני כותב, ברחל בתך הקטנה, שאני מצטט את הכתוב.

פורסם

זה ברור, לא צריך להיות גאון בשביל זה, באופן כללי נוצרה כזאת תחושה, לא צריך להילחץ. הכל ברוח טובה.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם (נערך)
falou,

לא צריך לקחת את מה שרשום במגזין כזה או אחר כתורה משמיים. פיאט אף פעם לא היתה מה שנקרא "מכונית לנהג"

הפעם פספסת, בענק...

הרבה פיאטים של פעם הציעו חדוות הגה וביצועים נאים בתמורה למחיר תחרותי. מבלי לגלוש יותר מדי בהסטוריה, 127, 128, 125, 130 ו-131 היו מהנות יותר לנהיגה מרוב מתחרותיהן הישירות - וזאת עוד לפני שדיברנו על יצירות מופת כ-X1/9 או דינו.

אם נלך לשנתונים חדישים יותר, אזי פיאט ברקטה וטיפו 16V בהחלט ראויות גם הן ליחוס כמכונית לנהג (בכוונה לא התייחסתי לפיאט קופה או אונו טורבו מאחר וביצועי המנוע ניגנו כינור ראשון לפני הניהוג).

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
המודלים המוקדמים נסעו יותר טוב מהמאוחרים - וגם מהפיאט. ה-88', שהיו נפוצים במקומותינו בשל מפעל הפיס, סבלו מהתנהגות מגושמת משהו והגה כבד ומסורבל.

התנהגות הכביש הטובה ביותר היתה של הדואטו המקורית.

לאלפא ספיידר היו ביצועים מצויינים וגיר נהדר, וגם התנהגות הכביש היתה מצויינת סה"כ, וכל זה עם צמיגים בחתך 70.

לפיאט 124 ספיידר היה מנוע מצויין, גיר די בינוני, ביצועים טובים, אחיזת כביש גבוהה - והכל נהרס בשל הגה גרוע, כבד מסורבל וחסר רגישות, כמו גם תנוחת נהיגה בעייתית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
(בכוונה לא התייחסתי לפיאט קופה או אונו טורבו מאחר וביצועי המנוע ניגנו כינור ראשון לפני הניהוג).

הפיאט קופה 16V טורבו לא היתה, בניגוד לאונו טורבו, מנוע עם אוטו. הדיפרנציאל שלט ביד רמה במשיכה, הבלמים היו טובים לזמנה, והיא היתה (קצת) יותר מהירה מ-E36 325 קופה. במגבלות היותה הנעה קדמית, גם אפשר היה לשים אותה על הצד בסיבובים נבחרים, בביטחון רב. היא בהחלט היתה מכונית נהיגה משובחת.

והייתי בכיף מחליף את כל מנועי הטורבו המודרנים ביחידת ההנעה המחרמנת שלה, כזו שמתגמלת עלייה בטורים ותפעול נכון של ההילוכים.

פורסם
איפה כתבתי שאני מקבל את מה שכתוב, בכלל?!

זה מה שכתוב כאן. דעה של עיתונאי. אחד.

אבל זו דעתו: אין סיבה להעדיף את הפיאט.

זה מה שכתוב.

זו דעתו, על כך אין מחלוקת, נדמה לי שגם אתה לא מחפש קיר בכדי לדפוק את הראש מרוב תסכול על האכזבה שלו וגם זה בסדר גמור. בכל מקרה יש כאלו שחושבים וגם כותבים אחרת, אבל גם זה פחות מענין. מה שמענין היא חוות הדעת של מישהו מכאן שינהג את האוטו ויספר, בינתיים יש מישהו כאן שנהג בגירסת האבארת' ולא ממש סבל להבנתי, אבל אפילו את זה ראוי לאכול בזהירות ולהזהר מעצמות, כי אחרי הכל אין תחליף לחוויה הפרטית של הישבן שלך.

פורסם

לפחות הרסתם/עזרתם לי,ולא אצטרך לקרוא את הכתבה על ה124 בכך שרשמתם את עיקר הרשמים

שמעניינים אותי וזה ישר לתכלס.

תודה שבכמה שורות עשיתם זאת.

דווקא אריאל אלסיבוני כן נהנה מהאבארט מאוד (לא ה124 הרגילה) ואני כן מחזיק ממנו.

פורסם
הפעם פספסת, בענק...

הרבה פיאטים של פעם הציעו חדוות הגה וביצועים נאים בתמורה למחיר תחרותי. מבלי לגלוש יותר מדי בהסטוריה, 127, 128, 125, 130 ו-131 היו מהנות יותר לנהיגה מרוב מתחרותיהן הישירות - וזאת עוד לפני שדיברנו על יצירות מופת כ-X1/9 או דינו.

אם נלך לשנתונים חדישים יותר, אזי פיאט ברקטה וטיפו 16V בהחלט ראויות גם הן ליחוס כמכונית לנהג (בכוונה לא התייחסתי לפיאט קופה או אונו טורבו מאחר וביצועי המנוע ניגנו כינור ראשון לפני הניהוג).

התכוונתי לפיאט כמותג. כמעט כל הדגמים היו נעימים לנהיגה, וכפי שרשמת היו כמה דגמים שפנו ישירות לנהג, אבל פיאט אף פעם, בניגוד לאלפא רומאו לא חרטה על דגלה שהיא Driver's car. לזה התכוונתי. והפיאט קופה טורבו פלוס, באמת היתה משהו מדהים, יותר מהGTV TB, שיחסית אליה, הרגישה די "משעממת" מבחינת המנוע הנפלא כשלעצמו.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

דווקא אריאל אלסיבוני כן נהנה מהאבארט מאוד (לא ה124 הרגילה) ואני כן מחזיק ממנו.

לא מבין את הקטע של סגידה לכתבי רכב, בטח לא בארץ..

בטח לא מבין איך סוגדים לכתבים בארץ על עיתונות ברמה נמוכה, והכל סביב אינטרסים ו"שוחד".

היופי בתחום הזה שכל אחד מרגיש ומחפש משו אחר בכל רכב ורכב.

אז מה עם אריאל נהנה? אולי אתה לא היית נהנה? (נ.ב אין לי שום דבר נגדו הלוואי והרמה בארץ בכל התחום המוטורי+עיתונית רכב תעלה)

פורסם

האבארט אולי שונה לגמרי.

בנוסף, הכל יחסי. אין תחרות למבחן השוואתי של שתי מכוניות שפונות לאותו סיגמנט, כדי לזהות חוזקות וחולשות.

זו דעתו, על כך אין מחלוקת, נדמה לי שגם אתה לא מחפש קיר בכדי לדפוק את הראש מרוב תסכול על האכזבה שלו וגם זה בסדר גמור. שלך.

ממתי אני נושא הדיון?

זה נעים לחשוב שאני מעניין אותך, אבל מה זה קשור?

בזמנו, שרק עלה הקונספט וחשבו שזו תהיה אלפא רודסטר, חשבתי שהרעיון של מיאטה משודרגת, היישר מהיצרן, נשמע טוב. אפילו מעולה.

במקום זה משווקים מוצר שהדבר היחיד שיכול להצדיק את הקיום ותג המחיר שלו זו ציניות שיווקית.

בעולם הרכב ובכלל מוכרים לנו יותר מדי חרטא מכוסה בקשקשת, ופחות מדי ת'כלס.

במקום לעשות מיאטה פראית עשו תרגיל לסטודנט עיצוב מתחיל בפסאדו רטרו.

נזרוק חלפים מהמחסן, נשנה קצת את הצורה (ונחרב את הפרופורציות של העיצוב המקורי), וניתן לה שם של משהו ישן, שיהיה מה לחרטט בברושור על שדרוג מכאני ומסורת וקלאסיקה איטלקית.

היי, אם קנו 500 אבארט טריבטטה בפי 4 כסף, אז זה יעבוד גם בזה....

מזל שלא הביכו את התחייה האמיתית של אלפא עם החירטוט הזה.

לא יודע אם מרקיונה יצליח או לא עם אלפא, אבל לפחות הוא רוצה לעשות מכוניות טובות (ועושה). הוא לא רצה את הפרוייקט הזה, ומסתבר שבצדק.

• תוכן חדש...