Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיאטה מול 124 - מאת ריצ'רד מידן, EVO.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תביא לפגישה פנים אל פנים :)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ראיתי. בבל"ת שיווקי רגיל, לא משהו שהייתי מתעכב עליו בקריאה אפילו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ראיתי. בבל"ת שיווקי רגיל, לא משהו שהייתי מתעכב עליו בקריאה אפילו.

שאלת למה שהכתב יצפה שהוא ינהג במכונית ספורט עם ניחוח איטלקי של פעם... כי זה מה שהמכונית הזו אמורה להיות, אליבא דפיאט. בד"כ שיצרן מצהיר שהוא מייצר מכונית נהיגה, כמו פעם, הוא לא מנסה לייצר קרוזר חסר מנהגי כביש בכוונה, במקום...

ברור שהם לא ייכתבו את האמת: לקחנו מאזדה, הוספנו משקל, מנוע חלש ואנמי, פגענו אנושות בהתנהגות הכביש, ואנחנו רוצים יותר כסף...

אבל הם יכלו לכתוב שהפיאט נועדה להיות מוכוונת נוחות.

רק שזו לא היתה הכוונה.

פשוט לא הצליח להם.

בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכי חשוב זה שלא ביזו את המותג, שמת כבר מזמן, אבל הרוח שלו עדיין כאן ומחייבת את כל אלו שהם לא פאנבויז, לכאורה, לשפוט כל רכב בסטנדרטים שהם... יחסיים למה שעשה המותג המת, לפני שהתפגר.

פאלו, ביום שבו באמת תתעלה מעל למיתוג וטריקים שיווקים, אתה תתעצבן הרבה פחות מכל רכב איטלקי בינוני, מבטיח לך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חובבי נהיגה צריכים לשפוט רכב בסנטדנרטים של רכבי נהיגה, שזה זן נכחד.

לא איכפת לי שיגולי הדעת, מלבד זה שהם החליפו את היכולות האמיתיות בקשקשת הזו.

טוב שיש עוד אנשים כמו מיידן, שרואים מעבר לחירטוט וכותבים את שאוהבים לנהוג, לא ללקק ברושורים.

פורסם

חובבי נהיגה צריכים לשפוט רכב בסטנדרטים שמתאימים להם בכל רגע נתון. אף אחד לא חייב כלום לאף אחד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ברור.

חובב נהיגה צריך לשפוט רכבי נהיגה לפי אמות מידה של משאית.

זה הגיוני.

פורסם

בהערת אגב, גם פיאט 124 ספורט המקורית מעולם לא ניחנה במנהגי כביש משובחים - ובשנות הששים והשבעים ניגנה כנור שני לאלפא ספיידר.

בהיותי בעלים לפיאט 124 ספיידר דעתי כמובן משוחדת מעט אך בשעתו פרסמתי כאן צילום של מבחן דרכים השוואתי בין ה-124 ספיידר ולבין MGB במגזין בריטי ובסופו של יום הפיאט "ניצחה" אם כי בנקודות. אינני נהג "על המגבלות" והייתה לי בשעתו גם אלפא ספיידר 1.6 (ההן מהגרלות הלוטו ב-1988..) והפיאט יותר כייפית לנהיגה-לדעתי כמובן.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

רכב נהיגה זה ספקטרום. לא בינארי. גם חובבי נהיגה לא מגרזנים כל יום, כל היום. לכן עשוי (אתה אולי תעדיף "עלול") חובב רכב לקחת גולף GTI, עליה אמרו שהיא רכב של 8/10, ולהעדיף (שומו שמיים, חס וכרפס) על פני מגאן RS, אשר עליה אומרים שהיא רכב של 12/10 וזה עוד לפני שהתנעת אותה, כי מה לעשות שעבור שימושיו היומיומיים הפשרה מקובלת. אחר הופכי לו, מוכן לחיות עם פשרות המגאן בתמורה לעשיריות הנוספות.

כך אותו חובב רכב, שים לב לסמנטיקה, שחפץ ברכב פתוח אך אינו שש לקחת רכב בעל מתלים קשים ואינו שש לעבוד קשה ולערבב הילוכים, ברם חפץ הוא בגג פתוח וחוויית רודסטר. הנה, מצא הפיאט ואפילו מחייך, השייגעץ. טפי עליו.

פלוני שלישי (כופר) יעדיף אלפא, פלוני רביעי (הפראייר) יעדיף אבארט. יהיו הפראיירים המוחלטים, אלה שיקנו 911 או אפילו פרארי, כאשר GTR תתן להם אותו הדבר בהרבה פחות כסף. אלה אפילו לא ראויים לטפי מקודם.

השאלה היא איך אדם יכול להיות חובב רכב אם הוא מרשה לעצמו לפסול חובב אחר?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

פעם ראשונה שאני רואה שרשור שכזה.

אני לא מבין לאן הגענו, איומים, שקרן וכו'.

לא הגיוני שאנשים שחולקים תחביב מורכב

ומגוון שכזה, ירדו לפסים כאלה.

היופי של הפורום הזה, לדעתי,

הוא הפלורליזם-איטלקיות, ספרדיות, צרפתיות,

ומה לא. כולן יפות וכולן טובות.

מי ישמע, אנשים בפורום נעלבים כאילו הם

ורק הם מייצרים באופן אישי את הרכבים.

עריכה אחרונה על ידי קינג_סתיו
פורסם
כך אותו חובב רכב, שים לב לסמנטיקה, שחפץ ברכב פתוח אך אינו שש לקחת רכב בעל מתלים קשים ואינו שש לעבוד קשה ולערבב הילוכים, ברם חפץ הוא בגג פתוח וחוויית רודסטר. הנה, מצא הפיאט ואפילו מחייך, השייגעץ. טפי עליו.

זו המיאטה שנבחנה. רכב של 8/10. הפיאט גרועה יותר מכל מבחינה.

אבל תבלבל. אין לפיאט במבחן שום יתרון לאף אחד. היא נופלת מהמאזדה בכל.

אני בהחלט יכול להבין את מי שמעדיף גולף GTI על מגאן RS (אמא שלי, לדוגמא). יש לגולף יתרונות.

אני לא יכול להבין מי שמעדיף משונמך מכל בחינה ביותר כסף, על פני האורגינל.

פורסם

בעיינך. לא יודע בן כמה אתה, מנחש שלא בן 20. מנחש שהכתב המצוטט לא הוציא את רשיון הנהיגה שלו אתמול גם.

אני חובב נהיגה ואני שופט רכבים לפי מה שאני מכיר ומה שיש בשוק. מה זה רלוונטי אליי, או לכל בני גילי, שלפני 15 שנה הייתה פיאט נהדרת, ובשנות ה-80 אלפאסוד שברה שיאים יחד עם הפרינס בראלי באשקלון? ובשנות ה-80 או ה-90 לא היה שיווק? לא היו טריקים ציניים? הכל היה טהור כנא ואמיתי?

אבל אתה גם לא שופט רכבים בסטנדטרים של רכב נהיגה. לפני הכל, אתה שופט אותם בסטנדרטים של מיתוג. כנראה יותר מכל בן אדם אחר בפורום הזה.

הרי מה שמעצבן אותך, לפני הכל, זה שה-370, כדוגמא, לא עומדת בהצהרות הייצרן, ושה-205 לא ממשיכה את המורשת של gti.

אבל

למי איכפת מההצהרה או המיתוג, אם המכונית היא מכונית טובה בעינך בפני עצמה?

רק לך.

צר לי, אבל הגישה שלך לא שונה בהרבה מאלו שאתה מכנה ״פאנבויז״. גם כאן וגם כאן, הסמל משנה לפני התוצאה. ההבדל הוא רק בזה שאצלם הסמל זה מספיק כדי להיות מרוצים, ואצלך זה מגיע עם אסכולה ותאוריות שלמות למה בעבר הסמל היה שווה יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...