Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, בוץ יכול להיות חלק כמו שלג.

יש מצבים, כמו מצבי שמן או קרח שבהם, מלבד לצמיגים משופדים או שרשראות, אין מה לעשות ולקוות לטוב אם אבדה השליטה.

דווקא שמן הרבה פחות חלק. בכל יום אתה עובר עם מכוניתך על כמה עשרות כתמי שמן. שאל כל רוכב דו גלגלי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סתם שאלה האם יש אפשרות בכלל בארץ לקנות צמיגי חורף?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

הרבה ג׳יפונים מסתובבים עם צמיגי M+S (שלג ובוץ, לא הדבר השני שלא קשור לצמיגים) שמפקדים טוב יותר על שלג ומעט יותר על קרח.

אני בספק אם צמיגים עם מסמרים יהיו חוקיים, הם לא חוקיים ברוב אירופה

פורסם
טוב, בוץ יכול להיות חלק כמו שלג.

דווקא שמן הרבה פחות חלק. בכל יום אתה עובר עם מכוניתך על כמה עשרות כתמי שמן. שאל כל רוכב דו גלגלי.

בגלל שהאספלט מונח כפי שהוא מונח, יש לו "חריצים" ולפיכך, אין באמת שלוליות אלה אם כן מדובר על צומת וכו'.

לשמחתי לא נוסע בכבישי ישראל על שלוליות של שמן או כתמי שמן ענקיים... זה שטיפטף למישהו פה ושם, נשטף בגשם הראשון לצידי הגשם לאחר שזה צף ו.. לדעתי כאן זה נגמר, רוב הזמן.

פורסם

אני מניח שיש גם חשיבות לסוג ההנעה.

בסופה הגדולה שסגרה את ירושלים המשטרה התירה רק לרכבים עם הנעה לכל הגלגלים (AWD) לנסוע.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מבלי להוסיף, חשיבות ההנעה בין אם זה AWD או 4X4 וכו' וכו', היא בעלת חשיבות מכרעת במקרים הללו.

יש המון חומר ברשת, לא צריך להתלבט אפילו :)

פורסם

במצבים כאלו אני פותח את הדלת ומוריד רגל.

כך אני בעצם עוזר לרכב לבלום, דבר המקצר את מרחק הבלימה משמעותית.

במיוחד אם יש איתך עוד נוסעים ברכב שבולמים מכל ארבעת הכיוונים.

ניתן לדמות גם בלימת ABS ע"י הורדת הרגל והעלאתה לסירוגין.

סרטון להדגמה:

https://www.youtube.com/watch?v=LpCmoYteEQU

פורסם

אחלה של תשובות - אך לצערי כולן שגויות.

אתם מסתכלים ורואים רק את השכבה העליונה (שלג).

הקטע שבאמת בעייתי בסרטון הוא השכבה התחתונה שהיא קרח ולא שלג.

ליתר דיוק, הרכב החליק על קרח שחור.

תסתכלו על הקרקע ברגע שהרכב מתחיל טיפה לסטות, ואז רואים את הקרח.

ועל קרח - ממש, אבל ממש, קשה לעצור.

לגבי קרח שחור - מצרף קישור לדיון שהיה לפני כשנה

http://bit.ly/2jqCz10

פורסם
אחלה של תשובות - אך לצערי כולן שגויות.

אתם מסתכלים ורואים רק את השכבה העליונה (שלג).

הקטע שבאמת בעייתי בסרטון הוא השכבה התחתונה שהיא קרח ולא שלג.

ליתר דיוק, הרכב החליק על קרח שחור.

תסתכלו על הקרקע ברגע שהרכב מתחיל טיפה לסטות, ואז רואים את הקרח.

ועל קרח - ממש, אבל ממש, קשה לעצור.

לגבי קרח שחור - מצרף קישור לדיון שהיה לפני כשנה

http://bit.ly/2jqCz10

חבר. כל התשובות נכונות.

יש שלג ויש קרח שחור, בקרח שחור אי אפשר לעשות ולנהוג כפי שנוהגים בשלג, ההבדלים לא קטנים.

פורסם

זאת קשת שלמה של צבעים ומצבי צבירה שמשתנה לפי הטמפרטורה, שלג וקרח נמסים וקופאים חזרה, מלח ממיס שלג וקרח וצמיגים שמפוררים ומערבבים הכל לעיסה אפורה מגעילה.

אגב 4x4 לא ממש עוזר כשבולמים, הוא כן עוזר לטפס עליות או להאיץ

פורסם (נערך)
מבלי להוסיף, חשיבות ההנעה בין אם זה AWD או 4X4 וכו' וכו', היא בעלת חשיבות מכרעת במקרים הללו.

יש המון חומר ברשת, לא צריך להתלבט אפילו :)

אם אין משיכה (צמיגים רגילים על קרח בטמפרטורת קפיאה) אז אין משיכה. לא בהנעה קדמית, כפולה או משושה.

אם יש משיכה, אז יש חשיבות לסוג ההנעה, וגם אז רק:

בהאצה.

בבלימת מנוע (חשוב!)

בשינוי כיוון - כאשר הרכב נמצא באחד משני המצבים הקודמים.

רוב הנהגים לא מגיעים לפניה מספיק לאט כדי להסתפק בבלימת מנוע, ובטח שלא מספיק לאט כדי להיעזר בהאצה. לכל היותר, הם יתחילו להאיץ עם פתיחת ההגה ושם זה יהיה רלוונטי עבורם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
במצבים כאלו אני פותח את הדלת ומוריד רגל.

כך אני בעצם עוזר לרכב לבלום, דבר המקצר את מרחק הבלימה משמעותית.

במיוחד אם יש איתך עוד נוסעים ברכב שבולמים מכל ארבעת הכיוונים.

ניתן לדמות גם בלימת ABS ע"י הורדת הרגל והעלאתה לסירוגין.

סרטון להדגמה:

https://www.youtube.com/watch?v=LpCmoYteEQU

כן, זה גם עזר לו משהו טורבו.

ולגבי 4x4, איך *הנעה* כפולה עוזרת *לבלום*?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אגב, האיש המוסרט שמנסה להאט רכב, ורכב די גדול, עם הרגל - גאון. רואה שהוא עומד להתנגש ברכב אחר, אז הוא חושף חלק מגופו מחוץ למעטפת המגוננת של רכבו ומציב אותו בין שני הרכבים.

יש שלג ויש קרח שחור, בקרח שחור אי אפשר לעשות ולנהוג כפי שנוהגים בשלג, ההבדלים לא קטנים.

עוד משהו ששכחתי: מוטב שכל הכביש יהיה קרח מאשר לנחות על חתיכה של ״קרח שחור״ בקטע כביש שעוד איכשהו יש בו אחיזה. לירידה הפתאומית ברמת האחיזה יש פוטנציאל לגרום להחלקה אלימה ומאוד בלתי צפויה.

חלק מהבעיה היא שאם כל הכביש חלק, הרכב יתנהג כפי שתוכנן, רק במעטפת ביצועים קטנה יותר, ולכן תהיה לו נטיה להיכנס לתת-היגוי.

אם יש ירידה מקומית באחיזה, ישנה סבירות גבוהה להיגוי יתר, בגלל שמטבע הדברים הגלגלים הקדמים ירדו מהקטע החלק (וימצאו אחיזה) בעוד שהאחוריים עוד יהיו עליו.

אותו הדבר נכון לשלולית בוץ, שלולית מים עמוקה באמצע כביש רטוב, מהמורה גדולה ובמידה פחותה מכך - גם לשלולית גדולה של שמן או ערימת חצץ.

באור יום, אלו דברים שלרוב ניתן לראות מראש ולהתחמק או להתכונן אליהם, אבל בחשכה (למשל) צריך פשוט לבטוח על בקרת היציבות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

כמי שחי 5 שנים בניו-יורק אני יכול לציין שנהיגה על שלג היא הרבה פחות בעייתית. הבעיה היא כשיש קרח על הכביש ואז אתה מגלה שאתה די חסר אונים והרכב פשוט "מטייל" לו לאן שכוח המשיכה או הכוחות הצנטריפוגליים ייקחו אותך.

צמיגים ממוסמרים מאפשרים נהיגה רק בשלג או בקרח אבל כמובן שלא ניתן לנסוע איתם על משטחי אספלט ולכן אלו צמיגים שהיכולת להשתמש בהם היא מאוד מוגבלת

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• תוכן חדש...