רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,583 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
כידוע לכם, תערוכת דטרויט עדיין באויר - וזה היה תזמון טוב לפורד לחשוף את דגמי 2018 של המוסטנג. רוב השינוי העיצובי בולט בחרטום המכונית, עם כנפיים שמתעגלות כלפי מטה וגריל חדש, מוגזם בגודלו, לטעמי. זה קצת חבל, כי עיצוב המוסטנג הנוכחית היה פשוט נהדר. לא שזה משנה הרבה, כי היבואן הרשמי שם פס על האייקון החזק ביותר של פורד ב-53 השנים האחרונות, שלגמרי לא במקרה הוא גם אחת ממכוניות הספורט הנמכרות באירופה - בהציעה תמורה אדירה לכסף. אבל לך תלמד מנהלים ישראלים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מכולם... בקצרה, ה-V6 עבר לעולם שכולו טוב, האקובוסט וה-V8 התחזקו. לתיבה האוטומטית 10 הילוכים, הפנים איכותי יותר ויש לוח שעונים דיגיטאלי חדש ומשגע. https://www.netc…
הודעה אחרונה מאת Hagaix, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לא מתל אביב או הסביבה, הייתי צריך להגיע הבוקר לנחלת בנימין. וויז עשה לי סיור נחמד (לא באמת) בכל רחוב צדדי אפשרי ובסוף הכניס אותי לרחוב אלנבי. מהר מאוד קלטתי את הסימונים על הכביש ושיש רק אוטובוסים ומוניות סביבי. יצאתי מהרחוב בהזדמנות הראשונה אבל ראיתי שיש המון מצלמות. בקיצור, האם הדו"ח בדרך?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
איש יקר שעזר פה להרבה חברים ובעל מקצוע מזן נכחד. מצער.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הנושא דובר ונטחן בפורום מאות פעמים, אך חשוב כל פעם להעלות אותו מחדש. אסור לתת לזה לעבור בסדר היום, אסור לתת למשרד התחבורה לעבוד על הציבור בנוגע לבטיחות הרכבים, אסור לתת למשרד התחבורה להמשיך בחוסר המקצועיות בטיפול הקטל בכבישים. די ללוביזם די לשחיתות מצרף מקור אשר דן על הנושא שכולנו מכירים http://www.thecar.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%92-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8/ לסיום, אספר על כתבה מתוכנית הבוקר שראיתי אתמול, על נהגי אוטובוס שמתלוננים על חוסר באמצעים בטיחותיים בסיסיים באוטובוסים (דוגמא- מצלמת רוורס). על ח…
הודעה אחרונה מאת saay222, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בואו לעזור לנו למצוא את ההבדלים שבמוו עשו בסדרה 4. כל הפרטים בכתבה.
הודעה אחרונה מאת shapin, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מסתבר שהתוצר האמיתי היחיד מהמדבקות שמזמינות נהגים לדווח אודות עבירות תנועה הוא בעיקר ארגזים מלאים בפקסים. 80 אחוזים מהחברות כלל לא שלחו דיווחים ב-2015 כבר מ-2014 קבע מרכז המחקר והמידע של הכנסת כי לא ננקטו הליכים כנגד נהגים שדווחו יש חיוב להדביק את המדבקה, אך אין בקרה, אכיפה וענישה על היעדרה. בשורה התחתונה מסכימים מנהלי ציי הרכב כי עיקר התועלת במדבקה היא פסיכולוגית - נהג היודע כי עשויים לדווח עליו יחשוש יותר לנהוג שלא כחוק. הכתבה המלאה פה
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
סמל"ת מחזירה את מותגי קבוצת קרייזלר לישראל. מתחילה בהורדת מחירים, שואפת גבוה והופכת - באופן רשמי עכשיו - למחזיקת הכי הרבה מותגים בישראל. כל הפרטים בכתבה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני תקופה קצרה התיעצתי פה בפורום לגבי קניית מיני, אך לבסוף לאחר מספר שיקולים שהתווספו לקניה התקציב קפץ ואיתו גם הקטגוריה והחלטתי לרכוש איביזה. הרכב עצמו מאותו דגם של 2016 (STYLE), אולם קיבלתי אותו בתחילת החודש ולכן הוא נרשם כ2017 ברישיון. לפני כן נהגתי על קאיה ריו ידנית, שנת 2012. חוויית קניה: לצ'מפיון הגעתי מעט לפני ימי המכירות שלהם וכפי שהובטח - קיבלתי את אותה ההנחה שקיבלו בימי המכירות. עבור 84,500 ש"ח קיבלתי את דגם ה-STYLE בצבע כסף-תכלת וחישוקי מגנזיום. היו מספר דברים תמוהים בעיניי: 1. עבור WAZE ומצלמת רוורס נאצלים להפרד מלא פחות מ-3000 ש"ח - לא תודה. 2. חיישני רוורס מתומחרים במחיר הזוי של 680 ש"ח. ויתרתי על התענוג ואתקין עצמאית. סה"כ …
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
-
- אחראי פורום
- 58 תגובות
- 12 אלף צפיות
אהלן חברים. התחדשתי בספארק החדשה דגם lt+ הכל כולל אגרת רישוי ומובילאי וקודן עלה לי 75 אלף. הרכב אמור להגיע בסביבות אמצע ינואר. התלבטתי בינה לבין הפיקנטו ולבין הi10,מכיוון שפיקנטו זה דגם חדש שיגיע בשנה הבאה אני ויתרתי,מבחינת הi10 לקחתי בגלל המנוע החזק יותר והאבזור המרשים. מבחינת האוטו למי שיש איך הוא?(ת'אמת קצת פחדתי מ"שברולט" אבל נקווה שהאוטו הזה יהיה מוצלח) מה לבדוק ברגע קבלת הרכב? איך להתנהג עם הרכב בהתחלה מבחינת מהירות האצות והכל? צריך לבדוק כל פעם מים ושמן? (אני פשוט לא יודע מה עושים עם רכב חדש היה לי רק ישן כל פעם)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היום נצפתה בחולון (צומת טמפו ואז כביש 44 לכיוון בית דגן) קורולה צורה קודמת (2010-2012)LE צבע שמפניה ייבוא אישי מארה''ב. איזה מנוע היא מגיעה ולמה שייבאו דווקא את הדגם העממי שנפוץ מאוד בישראל ?
הודעה אחרונה מאת אבי בזל, -
מאי שם במילואים, מצ״ב ההודעה לעיתונות של קבוצת סמל״ת על תחילת שיווק הגרסה של אבארט למאזדה מיאטה: ABARTH 124 Spider אורי להב, מנכ"ל קבוצת סמל"ת הודיע היום על תחילת שיווק אבארט 124 Spider בישראל, ספינת הדגל הספורטיבית של אבארט בעולם. אבארט 124 Spider בעלת מנוע 1.4 ליטר טורבו 170 כ"ס, RWD הנעה אחורית, תיבת הילוכים אוטומטית פלנטארית בעלת 6 יחסי העברה קדמיים ומחירה 299,900 ₪ אורי להב ,מנכ"ל קבוצת סמל"ת, מסר: "אבארט העולמית ממשיכה להתפתח ולהרחיב את מגוון הדגמים המשלבים טכנולוגיה חדשנית, ועיצוב ספורטיבי יוצא דופן תוך שמירה על ערכי המותג החשובים כל כך. אנו שמחים להשיק בישראל את מכונית הספורט אבארט 124 Spider, המייצגת מפגש בין המסורת הס…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
יש דבר משונה שקורה כבר שנה שניה ברצף. אני משלם את אגרת הרישוי באינטרנט, לרוב יותר מחודשיים לפני סוף התוקף, שיהיה הרבה זמן לטופס להגיע וללכת לטסט בזמני החופשי. בשנתיים האחרונות אני מקבל תמיד את הטופס המשולם שאיתו אני הולך לטסט, וזמן מסויים אחר-כך מקבל גם עוד רישיון (כתוב עליו שולם וכפל). יש עוד מישהו שמקבל סתם ככה כפל רישיון ללא תשלום. עליתי פה אולי על פטנט לאנשים שצריכים כפל רישיון ללא תשלום
הודעה אחרונה מאת vday, -
סוף סוף, לאחר אינסוף תצלומי ריגול וטיזרים, פוגשים את הגברת. הכירו את קיה GT החדשה. מכונית קופה 5 דלתות מרהיבה בסגנון אודי A5/ב.מ.וו סדרה 4 גראן קופה. ההנעה, אחורית - והביצועים - לפחות בגרסה החמה על 365 סוסיה, עומדים על 5.1 ש' למאה ו-244 קמ"ש, כך לפי קיה. פטר שרייר אמר לא מכבר שזו המכונית החשובה לו ביותר - מאחר וזו המכונית שהולכת לשנות את תפיסת הציבור את קיה - ולהבין שהיא נמצאת היום במקום אחר. http://www.clien.net/cs2/bbs/board.php?bo_table=park&wr_id=52091964 http://www.slrclub.com/bbs/vx2.php?id=best_article&no=247306 חוצמזה, יש אתר רשמי בו נערכת הספירה לאחור. http://thecurveahead.net/ ובמצגת הבאה, תמצאו בתיאור פרטים נוספ…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אבא שלי רכש רכב חדש, ולפי מה שראיתי היבואן דואג להעביר את הפרטים למשרד הרישוי לצורך הנפקת תו נכה לרכב הזה במקום הישן וזה גם מה שנעשה. עם זאת הזמן עובר ותו עדיין אין. האם יש לעשות משהו, לפנות לאנשהו? האם יכולות לקרות תקלות בעניין הזה?
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
התלבטתי אם זה מתאים דווקא לפורום "ייעוץ ברכישה", אבל העדפתי לפרסם כאן - כי זה כבר "אחרי". אז ככה: חברה טובה החליטה לרכוש רכב אוטומטי קטן, לראשונה בחייה. היו כמה מועמדות, ביניהן מיצובישי ספייס סטאר, סקודה סיטיגו, סיאט מי, ניסאן מיקרה וקיה פיקנטו. את המכוניות היא לקחה להשכרה בסופ"שים ובסוף ננעלה על פיקנטו. שיטוט בסוכנויות הליסינג העלה כי עם ישראל הוא פראייר ענק בכל הנוגע לפיקנטו. הרכב נמכר במחירים מוטרפים לחלוטין, כאילו הביקוש עולה על ההיצע (האדיר למדי). לדוגמא: טרייד אין של סוכנות קיה בעכו - דגם EX עם 80 אלף ק"מ משנת 2013 עם החלפת מכסה מנוע וכנף - 47 אלף ש"ח. בלו סקאי - דגם LX מליסינג מימוני (כאילו אפשר לבדוק את זה) עם 80 אלף ק"מ משנת 2013 -…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 34.7 אלף צפיות
שאלה כללית יש קרוב משפחה מקרבה ראשונה עם נכות מעל ל60% עד כמה שידוע לי ניתן לעשות בלי מאמץ קשה תו חניה לנכים(בלי קשר לנהג). אני כרגע בשלבים לפני רכישת רכב, חשוב לציין כי הנכות אינה בשל מגבלה מוטורית. הרכב משמש אותי לצרכיי האישיים מעל ל90% מהזמן (מידי פעם אני מלווה לבדיקות או קניות בסופר אחת לשבוע שבועיים). השאלה אם ניתן לרכוש רכב מדגם X עם הנחה לפי התמונה המצתיירת ללא ועדות יציאת מצריים כמו שביטוח לאומי אוהב לעשות ואם מישהו יודע איזה סיוטים צריך לעבור בכדי להשיג הנחה זו. תודה לכל העוזרים והמשך שבוע טוב, איליה.
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
היום עצרתי מתחת לאיזשהו גשר בארץ,הייתי באוטו עם חברה שלי,הייתי עייף ונמנמתי קצת. פתאום בא רכב שנראה כמו די-מקס לבנה,לוחית רישוי צהובה רגילה ולא של משטרה וגם ללא סימנים של מוקד. הרכב נעצר לידי ומהאורות הגבוהים התעוררתי. פתחתי את הדלת ויצאו עלי שני אנשים שאחד מהם אמר שהם משטרה וביקש תעודה. הבאתי לו,הוא שאל אם הרכב שלי (ברישיון רשום על שם אבא שלי) הוא שאל כמה זמן הרכב אצלנו (בערך 4 שנים,אני עניתי לו שמ2010 כי בדיוק קמתי מהשינה ולא הייתי מפוקס) הוא אמר לי "הרכב מופיע כמדווח עם לוחית זיהוי גנובה" שאלתי אותו מה פשר הדברים,הוא שאל אותי על שם מי הרכב רשום,נתתי לו את השם של אבא. יש לציין שכל השיחה הוא היה עם כמו טאבלט כזה והראה לי שם את מספר הרכב והיה רשום מתחת "לוחית גנובה" משהו …
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
- 0 תגובות
- 552 צפיות
אהלן חברים, אני מנסה למצוא את הקטלוג אשר כולל את כל מפרט האבזור ( של ספורט שיק בפרט ). מישהו יודע איפה ניתן למצוא את הקטלוג?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הנדון: הרחבת אחריות לתיבת הילוכים מדגם GF6 דור ראשון )GEN1 ) ברכב מתוצרת שברולט דגם קרוז משנות הייצור 3102-3101 לקוח/ה יקר/ה, כבעליו )או כבעליו לשעבר( של רכב מסוג שברולט קרוז שמותקנת בו תיבת הילוכים מהדגם הנדון, שביעות רצונך מרכבך חשובה לחברת ג'נרל מוטורס. הרינו להביא לידיעתך כי במידה וברכבך מתקיים אחד מהאירועים המפורטים מטה, הנך מוזמן להגיע לאחד ממוסכי השירות המורשים של חברת UMI לצורך בדיקתו: הרכב לא נוסע בעת שילוב להילוך אחורי או קדמי החלקת הילוך בעת החלפת הילוכים הילוך חמישי נתפס לאחר נסיעה ממושכת נורית שירות דולקת והופעת קוד תקלה P0776 לאחר שיאומת ע"י מרכז השירות כי ברכבך מתקיים אחד מהמצבים שתוארו, תתוקן תיבת ההילוכים ברכבך ללא חיוב, וב…
הודעה אחרונה מאת hoz12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
כ-20 אלף כלי רכב מדגמי סוניק, קרוז, אורלנדו וקפטיבה של שברולט בין השנים 2010-2013 שלהם תיבת הילוכים אוטומטית מדגם GF6 ונתקלו בבעיות הנכללות בקריאת השירות יוזמנו למרכזי השירות של היבואנית לצורך בדיקה ובמידה וימצאו זכאים גם להארכת אחריות והחזר כספי על תיקונים קודמים. הידיעה המלאה כאן
הודעה אחרונה מאת hoz12, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יודע מה קוד הדגם של הרכב? לא מוכנים לתת לי הצעת מחיר לביטוח ללא קוד דגם.
הודעה אחרונה מאת Dorno1, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נתקלתי בסמל הנ"ל על כל מיניי רכבים שונים,האם הסמ ל הזה שייך לאיזה רכב במקור?
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
מי מכם ראה את הכתבה בערוץ 10 אתמול רוצים לייקר את המיסוי על הגז הטבעי פי 135 והתירוץ המדהים הוא: "גז מזהם גם, אם יהיה זול לאנשים לנסוע על גז הם לא ירדו מהכביש ועדיין יזהמו. צריך לייקר את זה כמו הבנזין וכך יעברו לתחבורה ציבורית" מישהו שם למעלה צוחק כל כך חזק עלינו. התקנה צפוינ להכנס לתוקף ב2020 Sent from my SM-J700F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 47 תגובות
- 11 אלף צפיות
אז תמה תקופה, בה החזקתי את האברת למשך כמעט שנה. קצת פרטים על הכלה: בציר 2010, קניתי אותה עם 98,000 ק״מ יד 3. נקנתה באוקטובר 15, ונמכרה באוגוסט האחרון. עלויות אחזקה: כשקניתי אותה, ביצעתי לה יישור קו רציני שכלל החלפת דיסקים, רפידות, שמנים ופילטר, 2 תושבות מנוע, טיפול שעלה סה״כ כ6 אש״ח. הרכב במקור צריך טיפול כל 15 אק״מ, אבל בגלל שהוא היה עם תוכנה אז ביצעתי טיפול כל 10 אק״מ - טיפול שעולה 650 ש״ח. ביטוח - 4200 לשנה, לנהג עם עבר ביטוחי נקי ומעל גיל 24. מבחינת דברים לא צפויים, מיד עם הקניה הלך לי האלטרנטור, עניין של 1100 ש״ח כולל מע״מ ועבודה. דלק - 1 ל10 בממוצע, לא ציפיתי ליותר טוב מזה, זה גם מאוד השתנה עם סגנון הנהיגה. אחריי נסיעה רגועה הייתי יכול לעשות 1 …
הודעה אחרונה מאת aribrukman007, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מוכרים בארץ את הטויוטה קורולה לאחר מתיחת פנים עכשיו באינטרנט יש 2 דגמים של מתיחת פנים. איזה דגם מדובר ? זה או זה השני נראה יותר טוב זה נראה כאילו הראשון לישראל ואם אני צודק למה ? ומה הבדל בניהם בגרסאות ?
הודעה אחרונה מאת zivk, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 987 צפיות
שלום לכולם, יש לי מיצובישי ספייס סטאר. בימים האחרונים כשאני נוסע במהירות של מעל 80 קמ"ש אני שומע רעש סטטי, (כמו שלג בטלוויזיות של פעם) במהירות נמוכה אין רעש. למישהו יש רעיון לפתרון? תודה.
הודעה אחרונה מאת harelan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מיצובישי ספייס סטאר עברה מתיחת פנים, אז שלחנו את איתמר לבדוק מה השתנה בה. הוא חזר כשהוא ממלמל משהו על חלל ומדי פעם מתפרץ לו "פלוטו! היא פלוטו!!" אחד. אז כמובן שהדבר ההגיוני היה לתת לו להעביר את המסקנות שלו בטקסט. הכל כאן.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
Maor bracha (או כפי שהוא מכונה בפי החבר'ה - מאור ברכה), עבר לפני כמעט שנה לגור בשבדיה. כנראה שהקור שיבש שם משהו בק"פ, כי עכשיו הוא החליט לבוא ולהתלונן על זה שהוא לא יכול לנהוג בסקייליין של, ואפילו כתב על זה טקסט מאוד נחמד. באמת, ליבי ליבי.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
"עכשיו אתה הולך לעשות את זה הכי מהר שאתה יודע. זה ברור לך..." היא מצווה בקול שאינו מסווה את המתח שנוצר רק לפני שניה. זה לא אני, זו דווקא היא ואני אף פעם לא ציפיתי לסיטואציה כזו, שאני ממש מקבל באהבה. רק לפני כרבע שעה יצאנו בדיוק בזמן המתוכנן לחתונה של החברה הכי טובה שלה. בדיוק ביציאה מהמכונית היא מגלה שהמעטפה עם הצ'ק נשארה בבית. ההחלטה התקבלה בן רגע, חוזרים. עכשיו המשימה שלי זה לתת לה להרגיש שזה קורה הכי מהר שאפשר ושאני עושה את המקסימום. בחיים האמיתיים, כשיש כמה רמזורים, אין שום משמעות לעוד 100 כ"ס או ל 30 שניות פחות ברינג. לעומת זאת לעוצמת ההתרחשויות יש משמעות עצומה. נהיגה בפוקוס ST מסוגלת לספק מימדים דראמטיים ששייכם לסרטי אקשן. גיר ידני, תזמורת חייתית מהמנוע, צוו…
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
יוצאים מהבית מוקדם בבוקר, בחוץ 5 מעלות. האוטו קר, מניעים, מתחילים לנסוע. עד שיש חימום מורגש, עוברות כמה דקות. מדוע לדעתכם, למרות שבשנים האחרונות יצרני מכוניות מוסיפים יותר ויותר איבזור נוחות מכל הסוגים, עדיין גוף חימום חשמלי במערכת חימום (שפותר את הבעיה הנ"ל) לא הפך לסטנדרט? ואם כבר, באיזה דגמים יש גוף חימום כזה?
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 460 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- GTI33
- הדיין
- ELIA56
- sperial
- iEminem
- Mech Morphix
- Alberrto
- tohanov
- aviaviavi
- yuval1111
- yoav911gt2