רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
החלון שליד הנהג שלי לא יורד, הפסיק לעבוד בפתאומיות. שמתי במוסך והמוסך אמרו שזה "נזק" ולא נכלל באחריות. יש מה לעשות עם זה? (מוסך מורשה של פורד)
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום יש ברשותי רכב שנת 2015 שתאריך עלייתו לכביש הינו 6/15, האם ניתן לדעת את תאריך הגעתו לארץ על פי מספר שילדה? תאריך ייצור הצמיגים של הרכב הינו מ-3/14 פער של שנה ושלושה חודשים תודה לכל העוזרים ויום מקסים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש דיבורית טובה ששומעים בה אחלה ולא יקרה לרכישה. הבנתי מאמא שלי שהיא לא שומעת טוב כאשר מדברת בנהיגה ולכן החלטתי לרכוש לה דיבורית. אשמח לדעת באיזו דיבורית אנשים פה משתמשים ולקבל המלצות או דיס המלצות לגבי דיבוריות. לא צריך פונקציות מיוחדות רק לענות לשיחה ולנתק. תקציב של 500 בערך כולל התקנה . תודה מראש וסוף שבוע רגוע ושקט
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
כמעט כי לפני שנה החלטתי למכור את הלאון MK2 זוללת השמן שלי וחשבתי שיקפצו על המציאה . אז עכשיו אחרי כ 14KKM אני סוקר סקירה זריזה מהזווית שלי. נתונים יבשים - ממוצע של 9.5 קמ"ל, שותה 98. ביטוח מקיף שני נהגים 5K~. טיפול ראשון 870. איתוראן שקר כלשהו ב 28 לחודש. אני נוטה לשטוף אותה אחת לשבוע, לרוב אחרי התדלוק, בשטיפה האוטומטית. פעם כשלא היו לי ילדים אז דאגתי לשטוף ידנית, קניתי את כל הסבונים השמנים ומה לא (עבור הלאון הקודמת). היום אין לי כח/אנרגיות/זמן לנגב ולנקות אחרי עוד אחת... חוויית משתמש - כיף!! חסרונות - סיוט להושיב שלושה ילדים מאחור. מה לא אעשה בשביל הסעיף הקודם המושב, אוי המושב. כן הוא חובק, אבל רבאק לקח לי איזה 3000 קמ להתרגל אל…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
פס"ד מעניין בה נפסק לתובעת ירידת ערך מסחרית כלומר הקושי למכירת הרכב שעבר תאונה ולא רק ירידת ערך טכנית הנובעת מהחלפת חלקים שנפגעו בתאונה הביסוס לכך הוא פסק דין של בית המשפט העליון. https://www.nevo.co.il/psika_html/shalom/SH-15-08-53490-855.htm מנהלים נא להשאיר כאן כדי שיצפו בכך רבים
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 727 צפיות
יש דבר כזה? מוכרים טסות במידת 13"? ועוד יד שנייה? חיפשתי בכל הפורומים ובגוגל, לא מצאתי דבר. אני מוכר את הרכב ורוצה להשלים טסה אחת שחסרה - ופשוט לא מצליח למצוא בשום מקום טסות במידה כזו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 948 צפיות
היי אנשים אולי שאלה קצת טיפשית, אבל תמיד עניין אותי. שמתי לב שבכל קטגוריה, הרכבים של מיצובישי זולים משמעותית מכל המתחרים, אולי חוץ מדאצ'יה...אבל לגבי דאצ'יה מובן למה הם זולים. למה? איכות חומרים? אבזור?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
הקמת מועדון יונדאי גטס 1 2 3 4 12
מאת oran corolla-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 171 תגובות
- 27.4 אלף צפיות
יש לי חבר עם יונדאי גטס שמעונין לפתוח קבוצה בווצאפ / מועדון לארגן טיולים , לדבר על תקלות , תוספות וכו... כמו שאר קבוצות הרכב . מי שמעונין ויש לו רכב מהסוג הזה לא משנה השנה , מוזמן לשלוח הודעה לפאלפון 0528396788 עומרי . אני מפרסם את זה בשביל חבר אז לא לשלוח הודעות בתיבה . תודה ובהצלחה לכל בעלי הגטס.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נתקלתי בהודעה הבאה באיזה פורום של דתיים: סובארו מאד מסוכן, -להתקין מושב אחורי, מכיוון שהמבנה של הרכב הוא כך, שבזמן התנגשות ל"ע הבגאז' אמור להימעך, וכך לספוג את האנרגיה של הפגיעה. אתם לא רוצים לחשוב מה עלול לקרות לילד או שניים שיושבים שם כשזה קורה.לעומת זאת, בוולבו סטיישו זה לא כך, כי הוא בנוי ככלוב קשיח. אותו דבר פיג'ו. בלאנו אני לא מכיר. אין מילים.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אתמול נחשפו תמונות ראשונות של הרכב בגרסת ה Gt ליין המאובזרת (ואף אחד לא כתב כלום!! תתביישו..). הפיקנטו מבוססת על פלטפורמה משודרגת של הדגם הקיים.
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום רב אני שואל בשביל חבר מהעבודה אשר יש לו רנו קליאו ליסינג ממקום העבודה. החבר איבד את הכרטיס החכם של הרכב (כרטיס שהוא למעשה "מפתח הרכב"). קצין הרכב העביר לחבר את דרישת חברת הליסינג לרכוש כרטיס חדש ולקודדו על חשבונו? מה מקובל בחוזי הליסינג במקרים כאלו והאם חברת הליסינג אכן יכולה לחייב אותו לרכוש על חשבונו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- 1 תגובות
- 925 צפיות
האם יש גרסה רגילה ולא סטיישן(כמו בסרטון) ל-Skoda Octavia RS 230
הודעה אחרונה מאת Rivalz, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 801 צפיות
שלום, אני מוכרת רכב של אבא שלי. איזה מסמכים אני צריכה בזמן מכירה? הוא לא יהיה נוכח. תודה
הודעה אחרונה מאת billiebr, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים אשמח אם מישהו מכיר מישהו באיזור חיפה והסביבה שמתקין מגני רוח (הלבשה ולא הדבקה) לטיוטה יאריס 2012 כמו הדגם שבתמונה. גם מוכרים באייבי יעזרו לי מאוד, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
שבוע שעבר נמכרה בשעה טובה המרצדס (C200 CDI 2006). אחרי הרבה טלפונים מאנשים לא רציניים הגיע קונה רציני שחיפש בדיוק את הדגם הזה. לשמחתי ולאור השוק אחריו עקבתי זמן רב, הצלחתי למכור אותה ב-5 אלף ש"ח מעל המחירון הרשמי. אין מה לעשות, תחזוקה של מונית לשעבר כוללת בתוכה הרבה הפתעות. למרות שהרכב הפגין אמינות טובה למדי, הבלאי ועוד דברים בלתי צפויים גרמו להוצאות נוספות. גם העובדה שאני נוסע כ-10K ק"מ בשנה בלבד, לרוב בכבישים עירוניים, לא ממש הצלחתי למצות את החסכון שבדיזל (למרות שהרכב היה חסכוני מאוד לגילו ולנתונים שלו). הקריטריון העיקרי אליו נצמדתי היה אמינות. מה לעשות, אני אוהב מכוניות מאוד, אבל עדיין כואב "לכלכל" רכב. אני מעדיף לשמור את הכסף למשהו יותר חשוב, אבל זאת רק דעת…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
חודש ייצור רכב
מאת d300-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ניסיתי לחפש שרשור פורום שמסביר איך למצוא תאריך ייצור רכב לפי מספר שילדה, לא מצאתי צריך עזרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
מצלמות בכביש 6
מאת גיא_מ- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. בנסיעה האחרונה בכביש 6 הבחנתי בכמה מצלמות הממוקמות על עמודי בטון בשטח ההפרדה, מצפון לדרום. נראות כמו מצלמות וידאו ולא מהירות, אך מותקנות די נמוך (בערך 1.5 מטר). מישהו יודע מה מטרת המצלמות הללו? תודה
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כיצד אפשר לעשות נהיגה חד פעמית? ניתן לקחת שיעור נהיגה אחד (המטרה אינה רשיון אלא נהיגה בודדת). האם לפני כן נדרש רשיון ג? בקיצור, מה צריך כדי לקיים נהיגה אחת באוטובוס (בליווי מורה מוסמך כמובן) ללא כל ההליך של הוצאת רשיון כזה?
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
דבר ראשון , אני כבר שנים עוקב אחרי הפורום פשוט לא הייתי פעיל. נמשיך בסיפור , יום שבת האחרון , נר שמיני של חג חנוכה . השעה 7:30 בבוקר , שומעים צעקות ברחוב והאינטרקום מצפצף (חושב מי הדפוק שמצלצל לי באינטרקום ביום שבת על הבוקר ועוד לא מפסיק). קם עונה לאינטרקום , שומע את השכן מהבניין ליד - יש אוטו שנשרף בבניין , תפנו מהר את הבניין. בלי לחשוב פעמיים , קם , מעיר את האישה , את הילד , מתלבשים מהר (וחם עדיין חורף), יורדים למטה , מסתכל על החנייה ולהפתעתי - האוטו שלי עולה באש (סובארו אימפרזה 2002). לא עוברות 3 דקות , מכבי האש,משטרה,אמבולנס ולא לשכוח את המוקד העירוני כבר פה ומתחילים לכבות את האוטו. עוברת שעה שלמה עד שכוחות הכיבוי עוזבים את המקום , נזק: סובארו א…
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כשקונים רכב חדש מהיבואן עפ"ר יש לדגם מסוים מספר תתי דגם. באופן טבעי והגיוני יש דגמי בסיס זולים ומעליהם דגמים בכירים יותר שעדיפים באבזור ו/או במכלולים - מנוע,גיר על הבסיסיים. בהתאם המחיר עולה בהדרגה - אכן הגיוני. בדקתי במחירון יד 2 למשומשות לגבי שני רכבים שברשותי. אמנם הם נדירים למדי בשוק המקומי אבל בשניהם הבחנתי בתופעה מוזרה : היררכיית המחירים התהפכה - הדגמים הזולים במקור הפכו כמשומשות ליקרים יותר מהיקרים במקור. דוגמאות: 1. יש לי סאאב 9-5 2002 דגם ARC עם מנוע 3.0 טורבו V6. בזמנו זה היה הדגם היקר - ראו כאן : ואילו כיום המצב הפוך : 2. יש לי לנצ'יה איפסילון 2012 ידנית 1.2 מנוע עם 69 כ"ס. גימור גולד. במכירה כחדש זה היה הדגם הזול בהיצע ועלה …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
רנו טראפיק
מאת a41- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום,יש לנו בעבודה את הרכב הנ"ל שנת 2015,האם מישהו יודע אם יש איזשהו מסנן בשמשות כי אי אפשר לקלוט gps או שאם מצליחים זה משגע את הוויז קליטת לווינים לסירוגין,מה אפשר לעשות?תודה
הודעה אחרונה מאת a41, -
מחר תערוך צ'מפיון מוטורס יבואנית סיאט לישראל מסיבת עיתונאים לרגל תחילת שיווק הג'יפון של סיאט - האטקה בישראל. כרגיל, אנחנו מזמינים אתכם הגולשים להעלות כאן שאלות, תהיות, תובנות אותן תרצו שנעלה במהלך מסיבת העיתונאים. יאללה, שוט!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
ראיתי בכביש 2 נתניה שפיים והרצליה 3 מצלמות כתומות. איזה מצלמה זאת? Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
טוב היום בעבודה יצא קצת לדבר על רכבים .ועלה שאלה לגבי תיבת ההילוכים של יונדאי איוניק ,ותיבות הילוכים בפרט . דובר על תיבת כפול מצמד DCT (יונדאי ) ותיבת רובוטית חד מצמדי (כמו בקורולה 2008 ) עכשיו יש לנו גם תיבת DSG שגם הוא כפול מצמדי את פה בסדר ? יופי . ממה שונה תיבת הDCT מDSG ? שניהם כפול מצמדי .( תקלות לא מעניין ) אני חושב שזה עובד אותו הדבר ושניהם סוג של תיבה רובוטית . האחר חושב שהתיבה שונה לגמרי והיא ניקרת דואל קלאצ' והיא חדשה בנוסף לתיבות שקיימות ושאין לה שום קשר למה להיות דומה לאחרות .(הרכב המדובר (איוניק ).
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
קיה פיקנטו היא מכונית קטנה שהצליחה להפתיע אותי (דגם לפני מתיחת פנים). הציפיות בהתחלה לא היו גבוהות, אני לא רגיל למכוניות מיני, היה לי ניסיון לא נעים בנהיגה על מזדה 2 שסבלתי איתה בסביבות 90K ק"מ. אומם פיקנטו מכונית קטנה, אבל מצאתי תנוחת ישיבה מתאימה עבורי פחות או יותר, הגה מתכוונן לגובה תורם לכך, אבל בגלל שדוושות נמצאות יותר קרובות למרכז, יוצא שאני יושב עקום וזה מאוד מעייף בנסיעה ארוכה וגורם לכאבי גב. יש לה שדה ראיה טוב מאוד, מראות גדולות שעוזרות לתמרן. בזכות ממדיה הקטנים קל מאוד לתמרן איתה בעיר ולמצוא חניה במקומות צפופים. הפלסטיקה בסאלון לא נראית ויזואלית זולה מאוד, לדשבורד יש מרקם שניראה כמו פלסטיק רך, אפילו שהוא קשיח. היצרן ניסה ליצור הרגשה כמה שיותר נעימה י…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 8 תגובות
- 21.6 אלף צפיות
הי, העברתי היום טויוטה פריוס מבחן רישוי שנתי. במהלך כל הבדיקה מנוע הבנזין לא הונע פעם אחת. חייבו אותי בבדיקת זיהום. כאשר שאלתי את הפקידה בסוף היא אמרה לי שעשו בלי ששמתי לב. האם ויתרו לי? האם סתם תקעו לי חיוב? מה אומר החוק? תודה מראש. Sent from my SM-N920C using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
קצת יותר מארבע שנים אחרי השקתה, מקבלת נציגת אודי בקבוצת הקומפקטיות היוקרתיות מתיחת פנים. השינויים החיצוניים קוסמטיים וקלים, השינויים הטכנולוגיים כבר יותר משמעותיים. אך אליה וקוץ בה - חוץ ממנוע ותיבת הילוכים חדשים השאר לא מגיעים לישראל, לפחות לא לעת עתה. עם מה זה משאיר את ה-A3? יצאנו ליומיים כדי לבדוק, את הרשמים שלנו תוכלו לקרוא בכתבה כאן
הודעה אחרונה מאת Metronome, -
לפני מספר חודשים מתח מבקר המדינה ביקורת חריפה על המשטרה על שהקפיצה את סף האכיפה של מצלמות המהירות לִמהירויות שיא, כדי שלא ייצרו דוחות שיכבידו על בתי המשפט. בחודש האחרון, חצי מהמצלמות הוחזרו לסף אכיפה ריאלי, ומספר הדוחות בזינוק. http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1225207
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בחיים לא ראיתי כזה דבר, למה לדעתכם צריך להציף בנוזל את פני האיתות ? מוזר משהוא.
הודעה אחרונה מאת adi89,