Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מבין למה בכלל דנים על עדיפויות אישיות על כביש.זה לא שאנו דנים עם איזה יד לאונן.בזה כל אחד איך שבא לו.רבותי אתם לא לבד על הכביש,כולנו באותה "צלחת".מאחל סף אפס במצלמות.

אתה גם אולי מאלה שמתנחלים בנתיב שמאלי רק כי בא להם

אפס בממצלמה? כאילו המהירות היא הגורם מספר 1 לתאונות :shock:

קל להם לאכוף ולכן שמים מצלמות אפילו שזה נכשל בעולם

קובי

:-)

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

דווקא יש דוגמאות בעולם להורדה בכמות ההתנגשויות עקב מיתון מהירות הנסיעה, גם בכבישים יחסית פתוחים.

זו לא שאלה של אכיפה, אלא של מגבלת המהירות והתאמתה - בתנאי דרך סבירים - לנסיבות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מבלי לדעת על איזה דוגמאות אתה מתבסס קשה להתייחס.

בנוסף, אם המדינה (בדוגמאות שהבאת) הייתה צריכה להוריד את המהירות המותרת זה אומר שמראש הם היו הרבה יותר ליברלים מאשר בישראל מכיוון שבישראל הוכח שחור בצורה ברורה שכשהעלו את המהירות המותרת כמות התאונות פחתה או לא השתנתה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
וויז לא קובע מהירויות, יש חוקים ויש שילוט.

המהירות הגיונית מכיון שזהו שטח בנוי, תעיף מבט ימינה ושמאלה ותראה שהכביש יושב בדיוק ליד בנינים.

המהירות לכל אורך איילון לכיוון צפון היא 70 קמ"ש חוץ מאיזה קטע קטן בתל אביב שמותר 90. בכיוון ההפוך המהירות המותרת היא 90 לאורך כל הכביש חוץ מקטע קצר של 80, ואני לא מבין כל כך מה ההבדל חוץ מהנת"צ. הרי אין בניינים לכל אורך איילון? ולפי הטיעון שלך למה באותו קטע בקוממיות בכיוון ההפוך המהירות מותרת 90? אם השטח הבנוי מסביב אז הוא גם מסביב לצד השני

פורסם

זה שבצד אחד יש 70 לא מחייב שגם בצד שני יהיה 70, מכיון שהבניה והמרחק שלה מהכביש לא זהה.

ותבדוק שוב את נתוניך, רוב הדרך היא 90 קמ"ש ולא 70 קמ"ש.

פורסם

מרחק מבניינים באיילון? לא נראה בכלל בכיוון.

המהירות המותרת בקטע הכביש היא אכן 70, אני מניח שאם הוקדשה איזושהי מחשבה לפני קביעת ההגבלה היא נוגעת למרחקים בין המחלפים, שדה ראייה, נתיב תחבורה הציבורית וכו׳

בטח לא הנוף - בניינים או שדה, לא רלוונטי.

פורסם (נערך)
דווקא יש דוגמאות בעולם להורדה בכמות ההתנגשויות עקב מיתון מהירות הנסיעה, גם בכבישים יחסית פתוחים.

זו לא שאלה של אכיפה, אלא של מגבלת המהירות והתאמתה - בתנאי דרך סבירים - לנסיבות.

ההבדל הוא שברוב העולם המערבי תמרור של 70 יגרום ירידת מהירות התנועה לסביבות 68-71 קמ"ש באותו קטע, בלי או עם מצלמות. בישראל המהירות תהיה 100-110 קמ"ש.

אני מניח שבקו התחתון, בשימוש נכון, למצלמות יש תפקיד בהפחתת כמות תאונות וחומרתן. אבל מדובר בשימוש סלקטיבי, במסגרת מערכת חינוך ואכיפה כוללת, ולא כאמצעי יחיד. נהג מהסוג הזה צריך לדעת שיש לו סיכוי של 1:20 להתפס על ידי שוטר ולקבל הורדה מהכביש (של הנהג ושל הרכב). שום מצלמה, חוץ ממצלמת חלון ברכב שיטור סמוי, לא תביא לענישה הנדרשת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מרחק מבניינים באיילון? לא נראה בכלל בכיוון.

המהירות המותרת בקטע הכביש היא אכן 70, אני מניח שאם הוקדשה איזושהי מחשבה לפני קביעת ההגבלה היא נוגעת למרחקים בין המחלפים, שדה ראייה, נתיב תחבורה הציבורית וכו׳

בטח לא הנוף - בניינים או שדה, לא רלוונטי.

מרחק מבניינים רלוונטי מפאת הרעש, ככל שמהירות הנסיעה עולה הרעש גדל.

פורסם
רק אם תפסת ירוק ואני לא, אז תגיע 1-2 דקות לפניי כמו שציינתי. אם לא תצליח לתפוס, אנחנו נגיע באותו הזמן. אבל לי יש תאוריה שלמה בעניין הזה. רק שבעצם היא לא כל-כך תאוריה, כי בדקתי את זה בפרקטיקה ואני כל הזמן ממשיך לבדוק ונוכח לדעת שאני צודק.

ואני גם לא מבין מה מרגש ב-140/150/160 קמש?

אני נהנה גם מזחילה בעיר לפעמים, כשיש לי בדיוק 5 מטר להאיץ.

וזה לא עניין של ריגוש בהכרח. בוא נקח את הדוגמאות הקבועות: באירופה בחלק די גדול מהמקומות שיצא לי לנהוג בהם, התנועה מתנהלת במהירות של 140-150 קמש בפועל, גם אם רשמית המהירות החוקית היא נמוכה יותר.

כולם עושים את זה לריגוש? לא. אבל אפשר להתווכח על זה שמדובר במהירות שלנהג עם הרגלי נהיגה בסיסיים מרגישה נוחה ונעימה לשיוט בכבישים מתאימים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני - איפה זה "חלק גדול מהמקומות באירופה"? התאור מתאים לאוטובאהן הגרמני בקטעים בהם אין הגבלת מהירות, אולי לאוטוסטראדה האיטלקית. במקומות אחרים שבהם נהגתי (הולנד, בלגיה, צרפת, ספרד, אוסטריה, דנמרק, שויצריה, פינלנד, סלובניה וכמובן קטעי האוטובאהן הגרמני בהם המהירות מוגבלת) נדיר למצוא מישהו שחורג ולו בקמ"ש בודד מהמהירות המותרת, שבכבישים המהירים היא 120-130 קמ"ש. שילוב של חינוך טוב ושל אכיפה יעילה.

אאל"ט הצרפתים מתגאים בהפחתה משמעותית של מספר הנפגעים בתאונות דרכים עם הצבת הרבה מאד מצלמות מהירות, בשילוב של הרבה מאד שוטרים בכבישים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וויז לא קובע מהירויות, יש חוקים ויש שילוט.

המהירות הגיונית מכיון שזהו שטח בנוי, תעיף מבט ימינה ושמאלה ותראה שהכביש יושב בדיוק ליד בנינים.

זה כביש מהיר. מה הקשר בכלל?

המצלמה לכיוון צפון (בקוממיות) לא מצלמת מתחת ל100 קמש בסקאלה, ממה שיצא לי לבדוק (וכנראה גם לא 110, לפי מהירות של נהגים אחרים לידי בכביש).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

לא הבנתי את תגובתך.

עריכה:

להלן קישור למיגון אוקטסטי שעשו נתיבי איילון לבתים הסמוכים לכביש.

מכיון שהמיגון לא סיפק את התושבים, החליטו להוריד את המהירות כדי שגם רמת הרעש תרד.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
זה כביש מהיר. מה הקשר בכלל?

המצלמה לכיוון צפון (בקוממיות) לא מצלמת מתחת ל100 קמש בסקאלה, ממה שיצא לי לבדוק (וכנראה גם לא 110, לפי מהירות של נהגים אחרים לידי בכביש).

אתה מתכוון לחדשה שהוצבה? בכל אופן שום מצלמה עד תל-אביב לא מצלמת, מלבד החדשה שאותה לא ״בדקתי״. אבל כל השאר לא מצלמות גם צפונה מ-140.

פורסם
אוי, לנסוע על 110-120 במקום 100-90, לא יביא אתכם לשום מקום מהר יותר. ששש, אל תספרו לאף אחד אבל גם על 140 לא תגיעו מהר יותר בפער של יותר מ-2 דקות. אין טעם לנסוע מעל 100 בבין-עירוני. כל הזמן אני "זוחל" על 100 ב-4/20 וכן הלאה, ומגיע למחוז חפצי בדיוק כמו אותם אלו שעקפו אותי על 130 ואני פוגש אותם לאחר מכן באזור היעד.

אם ממש ממש ממהרים צריך לנסוע ממש מהר כשהכביש ריק כך שתתאפשר תנועה בהירות קבועה. (מספרים מאוד גבוהים). אחרת אין טעם, ולא תחסכו יותר מדקה - 2 במקרה הטוב.

בקיצור, בקרת שיוט על 100 ולשייט בכיף.

זה לא נכון מה שאתה רושם.

מקטע "קצר" של 30 קילומטר על 140 קמש יארך פחות מ13 דקות ואילו על 100 קמש יארך 18 דקות.

כשאני נוסע ומחוג המהירות מצביע על 90 הוויז רושם לי שאני נוסע על 80. (מהירות קבועה לאורך זמן ללא קפיצות במהירות)

שמעתי פעם שיצרני הרכב "מרמים" עם מד המהירות כלפי מעלה כדי להימנע מתביעות.

כשאני נוסע לדוגמא בירושלים בכביש בגין שהמהירות המותרת בו היא 80 האם לנסוע בהתאם למד המהירות או בהתאם לוויז (90 במד המהירות).

תמיד לקחתי בחשבון שגם אם הוויז לא מדייק אני עדיין מחוץ לטווח המדידה של המצלמות. כעת מסתבר שכבר בחריגה נמוכה מאוד (15 קמ"ש) הם מצלמים. האם יש למה לחשוש?

יצרניות הרכב לא מרמות.

החישוב מהירות הוא על פי סיבובי הגלגל עם חישוב על פי ההיקף שלו "על הנייר" לפי מידותיו.

כל צמיג של כל יצרן יתן מידה שונה בפועל במספר מילימטרים וזה גם ישתנה כשהוא יהיה מורכב על הרכב ויושפע ממשקל הרכב כך שהמרחק ממרכז הסרן לכביש קטן יותר מהחישוב על הנייר ומכך נובעת הסטיה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...