Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מעדיף לנהוג טיפה יותר מהר מהתנועה ולהיות זה שמחליט מתי לעקוף ואיך (אם בכלל).

+1. כך אני מרגיש הרבה יותר בטוח בכביש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרציו הוא תמיד לשמור על מצב שיש מרווח גדול בינך לבין הרכב שמלפנים והרכב שמאחור. המהירות צריכה להתאים עצמה לכך. לאו דווקא לעקוף כשאתה מחליט, ולשם כך להיות מהיר יותר מהתנועה. בד"כ כשאתה מהיר יותר מהתנועה, אתה נע על פני כולם עד שאתה נתקל במישהו איטי יותר - ומאט. צריך מהירות שתגרום לך לזרום עם התנועה, במרחק מספק ביחס לסובבים, כך שהנסיעה תזרום בלי להתקרב לרכב מלפנים, בלי שזה מאחוריך יתקרב אליך ובלי שתיאלץ גם לבלום-להאיץ יותר מדי. זה לדעתי, בתנועה סטנדרטית בכביש 4 למשל, יכול להיות מושג ע"י נסיעה של 100 קמ"ש +/-. היות ויש כאלו שנוסעים על 130-120 שעוקפים, יש כאלו שנוסעים 90, ואתה איפה שהוא ביניהם. מן הסתם לעתים יש להאיץ ל-110 למשל ע"מ לעקוף בסיטואציה מסוימת וכו'.

פורסם

זה יושג כשכל המכוניות תהיינה אוטומטיות והן יסעו במהירות אחידה.

כשאתה עם בני אדם על הכביש, המהירות תהיה משתנה.

בדרך כלל מה שתוקע אותי זה מישהו שנוסע כמו עגלה בנתיב השמאלי וצריך לקבל הבהוב על מנת להזכר שהוא בשמאלי ואז הוא מאותת ועובר ימינה (במקרה הטוב). כשאני מדבר על להיות מהיר מהתנועה אני מדבר על 10 קמ"ש +- יותר מהיר, לא ב 40 קמ"ש.

תנסה לשמור על מרוווח גדול ממך לבין הרכב שלפניך ואז יבוא מישהו , יעקוף ויכנס לפניך, ואז אתה צריך להאיט קצת על מנת לחזור ל למרחק הגדול בינך לבין הרכב החדש. מה שגורם לרכב שמאחוריך להאיט וחוזר חלילה (אלא אם הרכב מאחור מחליט לעקוף אותך).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

והנה עוד פנינים:

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.3191603

מדברי החוכמה של המדען הראשי של משרד התחבורה:

"לדברי סופר, "אם רוצים לנטר מהירות בכביש שבו יש בעיה אקוטית של מהירות, המצלמות הקיימות מסוגלות לעשות ממוצע. כך אתה מוודא שכולם ייסעו לפי החוק. הרבה פעמים הקונפליקט בכביש הוא בפערים בין מהירויות הנסיעה של כלי הרכב השונים. הרי אם כולם ייסעו 140 קמ"ש זה לא נורא — הבעיה היא שאחד נוסע 140 קמ"ש ואחר 80 קמ"ש"."

מצד אחד הוא רוצה לעשות ממוצע ומצד שני הוא אומר שיש בעיה בתנועה במהירות לא אחידה.

כשמישהו עובד קטע מצלמה ב 140 קמ"ש, הוא יאט ל 80 קמ"ש כדי לאזן את הממוצע שלו.

אז נראה כבישים של מהירות ממוצעת 100 קמ"ש אבל בפועל רכבים יסעו במהירות משתנות באופן הרבה יותר גרוע מהמצב הנוכחי.

בנוסף, תוקעים מצלמות מהירות בכבישים שבהם באמת אפשר לנסוע מהר באופן בטוח. לא בכבישים מסוכנים מבחינת מהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך.

אם רוצים שכולם ינהגו באותה מהירות - שיעבירו את ההגה למכונית ללא נהג. מחשב יעשה זאת הרבה יותר טוב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם (נערך)

תנסה לשמור על מרוווח גדול ממך לבין הרכב שלפניך ואז יבוא מישהו , יעקוף ויכנס לפניך, ואז אתה צריך להאיט קצת על מנת לחזור ל למרחק הגדול בינך לבין הרכב החדש. מה שגורם לרכב שמאחוריך להאיט וחוזר חלילה (אלא אם הרכב מאחור מחליט לעקוף אותך).

זו בעיה הרבה יותר קטנה ממה שאנשים מתארים לעצמם.

קודם כל, במהירות בינעירונית, גם אם תשאיר רק שניה בינך לבין הרכב שלפנים, זה עדיין מספיק מקום כדי להזמין נדחפים.

דבר שני, לא באמת נדחפים כל כך הרבה נהגים לרווח, ואלו שכן מהר מאוד ממשיכים הלאה או יוצרים לך הזדמנויות לעקוף אותם. לכל הפחות, סביר להניח שבאיזשהו שלב הם יפנו או ירדו באחת היציאות מהכביש.

דבר שלישי, אם תחשב את אובדן הזמן - גם אם יידחפו לך עשרות מכוניות לדרך ויישארו שם כל הנסיעה - תגלה שהוא זעום. זה כמו ההבדל בין לשבת בקרון הראשון ברכבת במקום באחרון כדי להגיע יותר מהר ליעד.

חן, שחושב שצריך מצלמות שבודקות שמירת רווח הרבה לפני שצריך מצלמות שבודקות מהירות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יצרניות הרכב לא מרמות.

החישוב מהירות הוא על פי סיבובי הגלגל עם חישוב על פי ההיקף שלו "על הנייר" לפי מידותיו.

כל צמיג של כל יצרן יתן מידה שונה בפועל במספר מילימטרים וזה גם ישתנה כשהוא יהיה מורכב על הרכב ויושפע ממשקל הרכב כך שהמרחק ממרכז הסרן לכביש קטן יותר מהחישוב על הנייר ומכך נובעת הסטיה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

האמת שאני לא ממש מתמצא בזה.

אני רק יודע לומר שמתי שהמחוג מראה על 90 ה-GPS מראה על 80 וככל שאני עולה במהירות הם די נצמדים אחד לשני.

לדוגמא כשהמחוג מראה על 110 ה-GPS מראה לי 108 (אני מדבר על נסיעה רציפה של כמה דקות ללא שינויים) וככל שהמהירות עולה הם הופכים להיות ממש זהים.

כך שנראה לי יותר שמדובר בתיכנות של מחשב הרכב ולא במשהו פיזי.

נ.ב. אני נוהג ברכב חדש = גלגלים מקוריים מהיצרן

פורסם
חן, שחושב שצריך מצלמות שבודקות שמירת רווח הרבה לפני שצריך מצלמות שבודקות מהירות.

מבחינה טכנולוגית קל לממש פתרון לבעיה הזו. למה באמת אין כאלה? הרי הן יסחטו לא פחות דוחות מאשר מצלמות מהירות. למעשה, די קל להוסיף את הפונקציונליות הזו למצלמות מהירות קיימות (כך שיבצעו את שתי המשימות).

פורסם

זה לא ממש קל, כי צריך להוכיח שלא שמרת מרחק לאורך זמן משמעותי ולא בשניה אחת מסויימת. אם שמרת מרחק והרכב שלפניך בלם פתאום, התקרבת אליו רגעית ואז צולמת, זה לא דו״ח תקין.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

אמת.

פעם היה מתקן ידני למדידת שמירת רווח, מרו"ם, אך הוא יצא משירות.

שווה גם לזכור שהחוק הישראלי אוסר, מלכתחילה, רק שמירת רווח של שניה אחת ומטה - ולכן אכיפה של שמירת רווח כשלעצמה לא תעשה הרבה: צריך להגדיל את הרווח המינימלי המותר בחוק לשניה וחצי לפחות, ורק אז להתחיל לאכוף.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם (נערך)
זה לא ממש קל, כי צריך להוכיח שלא שמרת מרחק לאורך זמן משמעותי ולא בשניה אחת מסויימת. אם שמרת מרחק והרכב שלפניך בלם פתאום, התקרבת אליו רגעית ואז צולמת, זה לא דו״ח תקין.

למה? האם כשאתה נתפס על מהירות גבוהה מהמותר, המשטרה מוכיחה שעשית זאת לאורך זמן משמעותי?

ד״א, את המקרה המתואר למעלה אפשר לבדוק. אי אפשר לבדוק האם עשית זאת לאורך זמן, אבל כן אפשר לדגום שתי נקודות ואפילו יותר לאורך מרחק (לא גדול). מלבד זאת, ניתן למדוד גם את המהירות הרגעית של כל רכב וגם את המרחק ביניהם, ומתוך זה להסיק האם המרחק נכון או לא.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

זה לא אותו דבר, להאיץ למהירות גבוהה זה בשליטתי, צמצום מהיר של המרחק קורה בלי יכולת שלי לשלוט בזה במיידי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מצטער, ערכתי את ההודעה תוך כדי שכתבת את שלך...

ואם, כמו שכתבתי, אני אמדוד את המהירות הרגעית בנוסף למרחק? האם אז זה לא ״יחפה״ על המקרים שתארת, בגלל שנגלה שהרכב מקדימה בלם והמהירות שלו ירדה משמעותית?

פורסם

בקיצור, כן אפשר לאכוף את זה, אבל זה לא כל כך פשוט.

יש מדינות שאוכפות שמירת רווח, אם כי לרוב רק ברווח שבו הסכנה כבר גדולה כמו שניה אחת, אך לעתים גם יותר.

פורסם
זו בעיה הרבה יותר קטנה ממה שאנשים מתארים לעצמם.

קודם כל, במהירות בינעירונית, גם אם תשאיר רק שניה בינך לבין הרכב שלפנים, זה עדיין מספיק מקום כדי להזמין נדחפים.

דבר שני, לא באמת נדחפים כל כך הרבה נהגים לרווח, ואלו שכן מהר מאוד ממשיכים הלאה או יוצרים לך הזדמנויות לעקוף אותם. לכל הפחות, סביר להניח שבאיזשהו שלב הם יפנו או ירדו באחת היציאות מהכביש.

דבר שלישי, אם תחשב את אובדן הזמן - גם אם יידחפו לך עשרות מכוניות לדרך ויישארו שם כל הנסיעה - תגלה שהוא זעום. זה כמו ההבדל בין לשבת בקרון הראשון ברכבת במקום באחרון כדי להגיע יותר מהר ליעד.

הבעיה אינה של זמן שנגזל, היא יותר מכל בעיה של אגו.

• תוכן חדש...