Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון שהאגו משחק פה תפקיד עבור הרבה נהגים, אבל אני חושב שיש כאן הרבה יותר מזה.

ֿ

בכל פעם שמישהו נדחף במרווח שנוצר אתה צריך להגיב מהר, לבלום ולהתאים את עצמך. אם אתה שומר על מרווח גדול וזה קורה כל שתי דקות, זה הופך את הנהיגה למתישה. נוצר מצב שבו אתה נמצא שוב ושוב בסיטואציה מסוכנת עם פוטניאל לתאונה שבה אתה צריך להגיב מהר, ופרקטית יוצא שאתה בכל מקרה - ברוב הזמן - לא במרחק מספיק מהרכב שלפניך. הנהג הממוצע, אחרי שבילה מספיק זמן במוד הזה, כבר מעדיף לצמצם מרחק כך שלא יוכלו להכנס לפניו. לפחות במצב הזה הוא יכול להתרכז בתגובות לרכב שלפניו ולא להבהל בכל שתי דקות מהנדחף התורן.

אני כמובן לא מצדיק בשום אופן אי-שמירת מרחק, רק מתאר את הבעיה והסיבות להתנהגות הנ״ל.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, זה לא קורה כל שתי דקות. דבר שני, הנהג הנדחף נוטה לרוב להיצמד לרכב שלפניו יותר מאשר לרכב שמאחוריו, ולרוב גם ניתן לראות אותו מגיע ולהתחיל להגדיל את הרווח מראש, כך שבכל רגע נתון תהיה לפחות שניה וחצי מאחורי מי שלפניך.

יש עוד סיבות להתקרבות מעבר לרווח הבטוח: לא מעט נהגים לא מסתכלים מעבר לאורות הבלם שלפניהם, ולכן נוח להם להידבק לרכב אחר ולעקוב אחריו. זה בולט בעיקר בערפל, שאז הם גם יכולים לעקוב אחרי הנהג שלפניהם לתוך תעלה....

בקיצור, אנחנו יצורים חברתיים, אז אנחנו "מתקבצים" ביחד גם בכביש הפתוח. קצת כמו להקת ציפורים במעוף.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לגבי שתי דקות - אולי הגזמתי, אבל זה באמת תלוי איפה ובאילו שעות. בהרבה מקרים זה בהחלט מרגיש כמו כל שתי דקות.

לגבי להצמד יותר לרכב שלפניו - אני לא כ״כ מסכים. ובכל מקרה, מכיוון שהרכב מלפנים נוסע הרחק מהנדחף ואתה נוסע אליו, ומכיוון שההדחפות בד״כ כוללת (מעצבן!) אי אלו בלימות, המצב לא כ״כ פשוט כמו שאתה מתאר...

לגבי כל השאר - מסכים.

• תוכן חדש...