Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה כתומה בכביש החוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גאטסו LPR שמיועדות לאכיפת נתיבים מיוחדים (כמו בדרך נמיר, ההסתדרות בחיפה ועוד).

לא להשתמש במצלמה כזאת היא לא פחות מטמטום ובזבוז משאבים.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
איפה עוד 2 מצלמות?

השנייה, כפי שכתבתי, אחרי רשפון, קצת לפני נוף ים, איפה שהיתה פעם הפנייה לתע"ש. השלישית, מעט אחריה, קצת לפני מחלף רבין/כפר שמריהו.

80 אחוז מהנהגים בכביש החוף נוסעים לא פחות מ-120 קמ''ש שהכביש פנוי, שאר האחוזים נוסעים הרבה מעל 120, ואת זה אני רואה כל יום בשמונה בערב.

אכן, כולל אותי (במקומות שתנאי הדרך והתנועה מתאימים). וזה לא אומר שצריך להעלות את המהירות המותרת בכביש.

איך אגב עובדת מצלמת הנת"צ? איך היא מזהה שהרכב לא מורשה לנסוע בנתיב?

היא לא.

טכנולוגיית LPR.

המצלמה מזהה את מספר הרכב ומריצה אותו במאגר המידע של רכבים המורשים לנוע על הנת"צ. במידה והרכב לא מורשה, מונפק דו"ח.

לא אלו. לפי מה שנכתב, אלו מצלמות מהירות שמכויילות ל-0 קמ"ש ויצלמו כל מי שיסע בנתיב. בעת הפקת הדו"ח לא יפיקו מן הסתם דו"ח לאוטובוסים של תח"צ. לפי התנועה בנתיב, עבודת הסינון לא תהייה קשה מדי, רוב התנועה איננה תח"צ.

מה החוק אומר לגבי מונית ריקה שנוסעת בנתצ? האם מותר לה לנסוע? כנל רכב הסעות

על פי השילוט, נתיב התחבורה הציבורית של כביש החוף מותר לנסיעה לאוטובוסים בלבד, זאת אומרת לא מוניות, ריקות או מלאות. במקומות אחרים, הנסיעה מותרת גם למוניות (לא חשוב אם ריקות או לא), ויש מקומות שהנסיעה מותרת לכל רכב עם מינימום נוסעים. רכב הסעות (וגם אוטובוס פרטי) אינם תחבורה ציבורית בשום מקרה, לעניות דעתי.

הבוקר התנועה זרמה טוב יחסית - לא יודע אם בזכות המצלמות, או למרות המצלמות. היה לי נדמה שהנת"צ דליל יותר (אם כי הוא ממש לא היה ריק) וראיתי יותר נהגים חוזרים מהנת"צ שמאלה בנקודות רבות.

בתמונה, המצלמה השנייה.

2016-12-12 08.35.24.jpg

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

מישהו יודע האם הלולאות נמתחות לאורך כל הנתיבים בכביש או רק בנת"צ?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

לא ראיתי לולאות למצלמות האלו. המצלמות גם מוצבות בזוית חדה ביחס לכביש (כמעט במקביל) ונראה שתוכל לצלם בעיקר את התמועה בנת"צ ואולי בנתיב הימני שאחריו, אבל לא בנתיב השמאלי. אני אכן מאמין שהכוונה פה לאכוף את הנת"צ ולא מהירות.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

צעד מבורך, סיבה טובה לחזור לנסוע לעבודה באוטובוס.

מצד אחד, זה לא הזיק שהיה נתיב "רביעי" שקצת הוריד את העומס מיתר הנתיבים, כל התנועה שהתנקזה בו עכשיו תעבור לנתיבים האחרים... אני גר טיפה צפונית לנתניה - אם אני יוצא אחרי 6:30 בבוקר, לוקח לי כ-30-40 דק' להגיע להרצליה במקום 25 דק'...

מעניין איך המהלך הזה ישפיע על התנועה עכשיו.

פורסם
אם הוא לא דרך מהירה, לא ראוי להעלות בו את המהירות מעל למאה קילומטרים לשעה. ככה זה בכל העולם ולא בכדי: תעלה את המהירות מעל לרף הזה ותקבל יותר התנגשויות, ברמה שלא תקבל בדרך מהירה גם אם המהירות בה תעלה ל-150 קילומטרים לשעה.

המציאות חולקת עליך1. כל יום המהירות המותרת בכביש היא סביב מה שכתבתי. אין כמעט התנגשויות ומה שיש הן חזית אחור בזמן פקקים. זה שתעשה את פעולת ההעלאה, לדעתי לא יעשה שום דבר למעט לגרום לנהגים נורמטיביים להפסיק להתעסק עם מד המהירות ולהרגיש עבריינים. בחייאת חן, סבתא שלי לא נוסעת שם 90.

זו לא תיאוריה. המחקר בתחום התעבורה מבוסס היטב בסטטיסטיקות של התנגשויות והנורמות להנדסת כבישים מושתתות עליו.

כשיהיה לך מחקר ארוך טווח ורלוונטי לישראל שתף אותו. בשפתך: "מחקרים אמפיריים רבותיי2".

לא שזה אסון לנסוע 120 בכביש החוף ואני גם לא חושב שיש שם מקום לאכיפת מהירות דראקונית, אבל ביסודו של דבר זה ספציפית מקום שיש בו הצדקה הן למגבלת המהירות כשלעצמה והן לאכיפתה. מה זה "זה"? כביש החוף? הקטע של ווינגייט?

אם אנחנו רוצים שהדיבורים שלנו על העלאת המהירות המותרת לפחות יישמעו רציניים - הם חייבים להיות מוגבלים לדרכים מהירות.

מי זה אנחנו ומה המשמעות של יהפכו לרציניים? אני רציני לגמרי.

1. המציאות. עמודים 1 - אינסוף.

2. שרשור תזונת פליאו הודעה 103

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?618535-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%9B%D7%9F-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%90&p=5291105&highlight=%D7%90%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D#post5291105

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

מצד אחד, זה לא הזיק שהיה נתיב "רביעי" שקצת הוריד את העומס מיתר הנתיבים, כל התנועה שהתנקזה בו עכשיו תעבור לנתיבים האחרים... אני גר טיפה צפונית לנתניה

לפי חישובי תורים זה לא נכון. הנתיב ה"רביעי" לא קיצר את זמן ההמתנה אלא האריך אותו (לשמורי החוק).

אני מזניח את התנועה שיורדת במחלף כפר שמריהו ימינה. היא באמת אחוז קטן מנפח התנועה בכביש החוף (אגב, חלקה גם ממשיך ישר וחוזר לכביש החוף לאחר המחלף), ואם כל מי שנסע בנת"צ היה פונה ימינה אז אכן הנת"צ היה עוזר.

בהתעלם מאלו, כאמור, כל התנועה של כביש החוף מתנקזת לצוואר בקבוק של מחלף רבין והסירה. כל מי שעקף את הפקק ונכנס עכשיו למחלף רבין מעכב את כל אלו שנוסעים בנתיבים הלגיטימיים. כל מי ש"חסך" זמן נסיעה בנת"צ, עשה זאת על חשבון מי שנוהג כחוק.

אנלוגיה שאולי תבין יותר טוב: בבנק 3 פקידות ושלושה תורים. הקצב בו אנשים מקבלים שירות נקבע על ידי הקצב בו עובדות הפקידות. מדי פעם אנשים קופצים מהתור שלהם לתור לידם, ושום דבר לא קורה, בממוצע.

עכשיו נכנסים לבנק אנשים נוספים, רואים את התור, עוקפים אותו מימין ויוצרים תור רביעי. מכיוון שלא נוספו פקידות, הם נדחפים בסוף לאחד משלושת התורים, באמצע או בראש התור.

האם גם פה אתה חושב שהתור הרביעי קיצר לך את זמן ההמתנה?

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם (נערך)

בנקודה הזו אני מסכים עם יובל. הבעיה המרכזית ביותר היא לא הנסיעה בנתצ כשלעצמה אלא ההשתלבות האידיוטית אחר כך.

מי שיורד ברבין שיבושם לו. לא אכפת לי שיסע כל הדרך בנת"צ אני לא צר עין כשלמישהו אחר טוב ממני. מה שמפריע זה כשזה על חשבוני. מי שמשתלב חזרה בפקק, בד"כ עושה את זה בצורת הידחפות וגורם בלימה לאורך קילומטרים אחורה. אז נכון, הוא הרוויח, אבל כל שומרי החוק "נדפקו". זו הדושבאגיות המפורסמת שאנחנו אוהבים לדבר עליה כתכונה ישראלית.

היו פה אפילו אנשים שהודו שהם עושים את זה כי הם לא מוכנים להיות פראיירים ואחרים עושים את זה גם.

יתרה מכך, כשאני נוסע באוטובוס לפעמים נוצר שם פקק של מכוניות פרטיות. לא לעניין בכלל.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בושה וחרפה, אין מילים, "מדינת ישראל" לתפארת.

כביש החוף ממזמן ראוי להעלאת מהירות המותרת שזה דיון בפני עצמו.

רוב שעות היום זה כיף אם עוברים שם בממוצע 25 קמש.

בשאר השעות לדעתי הוא לא ראוי ליותר מ90.

אה איזה יופי גם משרד התחבורה חושב כמוני ולכן זו המהירות המותרת בכביש

תודה לאל.

לפי המחקרים האחרונים אין אלוהים

אז כדאי שהתודה תגיע למי שבאמת מגיע או קשור להצבת המצלמות

מי מבטיח שזו לא מצלמת מהירות?

אלוהים.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ואייז מראה שזאת גם מצלמה מיהירות

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

פורסם
אז לא הבנתי איך המצלמה מזהה רכב אסור בנת"ז...

היא מזהה רכב כלשהו בנתיב. אם זה אוטובוס של תח"צ פשוט לא יפיקו דו"ח.

ואייז מראה שזאת גם מצלמה מיהירות

טכנית, כן, זו מצלמת מהירות שמכויילת למהירות אפסית. אפשרי שהמצלמה תכוייל למהירות אחרת וגם תופנה אולי בזוית גדולה יותר, ותאכוף מהירות.

פורסם (נערך)

ניצחוני בני, ניצחוני. :-D

אם הוא לא דרך מהירה, לא ראוי להעלות בו את המהירות מעל למאה קילומטרים לשעה. ככה זה בכל העולם ולא בכדי: תעלה את המהירות מעל לרף הזה ותקבל יותר התנגשויות, ברמה שלא תקבל בדרך מהירה גם אם המהירות בה תעלה ל-150 קילומטרים לשעה.

המציאות חולקת עליך.כל יום המהירות המותרת בכביש היא סביב מה שכתבתי. אין כמעט התנגשויות ומה שיש הן חזית אחור בזמן פקקים. זה שתעשה את פעולת ההעלאה, לדעתי לא יעשה שום דבר למעט לגרום לנהגים נורמטיביים להפסיק להתעסק עם מד המהירות ולהרגיש עבריינים. בחייאת חן, סבתא שלי לא נוסעת שם 90.

אם תצליח להוריד את מהירות הנסיעה בכביש החוף לסביבות זו המותרת - ככל הנראה תקבל ירידה בכמות ההתנגשויות. זה מה שקורה ברוב המקרים.1

זו לא תיאוריה. המחקר בתחום התעבורה מבוסס היטב בסטטיסטיקות של התנגשויות והנורמות להנדסת כבישים מושתתות עליו. כשיהיה לך מחקר ארוך טווח ורלוונטי לישראל שתף אותו. בשפתך: "מחקרים אמפיריים רבותיי.1

1. שרשור תזונת פליאו הודעה 103.

וישראל היא מקרה מיוחד בחקר תעבורה כי?

לא טרחתי לספק מקור כי זה נושא עתיר מחקרים והם די חד משמעיים: רק בפחות משליש מן המקרים - העלאת מהירות הנסיעה אינה מעלה את כמות ההתנגשויות,1 ובהתאם אף מדינה לא העלתה מהירות בדרכים שאינן מהירות.

בדרך מהירה, נסיעה במהירות גבוהה מתאפשרת כי שדה הראיה לפנים מאוד עמוק וכי מתאפשרת רק תנועת רכבים בכיוון אחד.

בדרך שאינה מהירה, התנאי הראשון מתקיים, אך אין ערובה לקיומו של התנאי השני כי בני אדם ובעלי חיים, שבשל גודלם לא תמיד ניתן להבחין בהם ממרחק, יכולים להיכנס לכביש ולחצות אותו לרוחבו, ובכלל זו דרך מועדה יותר לפורענות בגלל הסטנדרטים הנמוכים יותר לעומת דרך מהירה.

לנסוע 90-100 בכביש שאינו מהיר זה סביר לחלוטין. לא שאני חושב שיש מה להשקיע באכיפה של זה (סדר עדיפויות), אבל עדיין.

1. פרופסור הלל בן גרא et al., בחינת האפקטיביות של מערכות אכיפה אוטומטיות: דוח סיכום (אוניברסיטת בן גוריון: 2014), ע' 22 וגו'.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...