Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה כתומה בכביש החוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין שעות כאלה

בימים א-ו בשעות 06:00-10:30 (או 6:30) זה נתיב לאוטובוסים בלבד (לפי השילוט)

בשאר השעות זה שוליים.

פורסם

אם תצליח להוריד את מהירות הנסיעה בכביש החוף לסביבות זו המותרת - ככל הנראה תקבל ירידה בכמות ההתנגשויות. זה מה שקורה ברוב המקרים.1

אם תצליח להוריד אותה ל-1 קמ"ש ככל הנראה תקבל עוד פחות התנגשויות.

אבל כאמור, יש תיאוריה [נכונה או הגיוני ככל שתהיה] ויש מציאות. רוב התאונות המתרחשות בכביש הן בכלל במהלך פקק ובמהירויות נמוכות מאוד.

אז ברור שאם תגרום לנהגים לנסוע 70, 15 או 1 קמ"ש בכביש פנוי יש פחות סיכוי שיגרמו התנגשות. ועדיין, איפה נמתח פה הגבול? אני חושב שהגבול צריך להימתח איפה שהאדם הסביר מותח אותו בפועל. לא אני, חובב הנהיגה ולא ידידי הקמצן שלא יעבור את ה-80 קמ"ש גם בפרארי. הגבול נמתח ע"י התנועה שהאנשים מייצרים לעצמם ביום יום. רובם נוסעים במה שדובר ורובם מאטים בעיקולים למה שצריך [לדעתי בהגזמה אבל זה רק אני].

אני מרגיש שנכנסנו לאיזה לופ שבו אין התייחסות לטענות אלא חזרה על מנטרות. לי נמאס לחזור אז אני עוצר בשלב זה. התאוריה שאם תוריד את המהירות יהיו ככל הנראה פחות התנגשויות נחמדה, אבל לא עומדת במבחן הרלוונטיות. הכביש גם כך מועט התנגשויות שנגרמות בשל מהירות ובכביש פנוי.

וישראל היא מקרה מיוחד בחקר תעבורה כי?

היא לא מיוחד. היא רלוונטי. כי אנחנו פה. שוב, אתה לא מבין/בוחר שלא להתייחס למה שאני כותב. אם אני עושה חקר על התנהגות של ישראלים ועורך ניסוי על אוכלוסייה שוודית, בשוודיה אז הניסוי לא מאוד רלוונטי. מבין?

לא טרחתי לספק מקור כי זה נושא עתיר מחקרים והם די חד משמעיים: רק בפחות משליש מן המקרים - העלאת מהירות הנסיעה אינה מעלה את כמות ההתנגשויות,1 ובהתאם אף מדינה לא העלתה מהירות בדרכים שאינן מהירות.

בדרך מהירה, נסיעה במהירות גבוהה מתאפשרת כי שדה הראיה לפנים מאוד עמוק וכי מתאפשרת רק תנועת רכבים בכיוון אחד.

בדרך שאינה מהירה, התנאי הראשון מתקיים, אך אין ערובה לקיומו של התנאי השני כי בני אדם ובעלי חיים, שבשל גודלם לא תמיד ניתן להבחין בהם ממרחק, יכולים להיכנס לכביש ולחצות אותו לרוחבו, ובכלל זו דרך מועדה יותר לפורענות בגלל הסטנדרטים הנמוכים יותר לעומת דרך מהירה.

לנסוע 90-100 בכביש שאינו מהיר זה סביר לחלוטין. לא שאני חושב שיש מה להשקיע באכיפה של זה (סדר עדיפויות), אבל עדיין.

1. פרופסור הלל בן גרא et al., בחינת האפקטיביות של מערכות אכיפה אוטומטיות: דוח סיכום (אוניברסיטת בן גוריון: 2014), ע' 22 וגו'.

בקיצור, אני מיציתי.

מצטער, זה לא דיון.

אין שעות כאלה

בימים א-ו בשעות 06:00-10:30 (או 6:30) זה נתיב לאוטובוסים בלבד (לפי השילוט)

בשאר השעות זה שוליים.

נכון מאוד. זה או נת"צ או שוליים. מעולם לא היה שם נתיב. הפקיעו שוליים כדי להפוך אותם לנת"צ.

החל מ06:30 למיטב זכרוני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הורדת מהירות לא תמיד תפחית התנגשויות. יש לה כך מני השפעות, למשל, על שמירת רווח ועל עירנות כך שבנקודה מסוימת יש איזון.

המחקר (לעיל) קבע שהשפעת מהירות הנסיעה על הבטיחות היא גלובלית. יש נתונים בעניין הזה מכל העולם. ובסוף, סדנא דארעא חד הוא.

למה לא דיון? זה אחד הדיונים הכי עובדתיים בתולדות הפורום.

בכל אופן, נהיגה מהירה בכביש החוף זה לא איזה נושא בוער בין כל הקטל בדרכים בישראל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זהו, גם אני ראיתי רק 3 מצלמות מנתניה עד מחלף הסירה. אתמול והיום.

המצלמות מתעדות רק תח"צ או גם מהירות?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
אתה מאמין לכל מה שכתוב ב"ישראל היום"? :shock:

הוסיפו עוד מצלמה לפני מחלף רבין בקטע הזה יש 3 מצלמות. והמצלמה הראשונה קצת אחרי וינגייט.

אז זה יוצא 4 מצלמות כמו שכתוב בישראל היום.

ובכללי אני רואה כל מיני מקטעים, עם לולאות של מצלמות מהירות, בכביש החוף בין חדרה לת''א למה זה?

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

אכן נוסף עמוד מצלמה רביעי, מול הגבול הצפוני של רשפון. כן ירבו!

נראה שהמצלמות לא פעילות ולא יהיו בקרוב. השתיים הדרומיות מוצבות בזוית בלתי הגיונית בעליל, גם לאכיפת מהירות.

היום סומנו X לבנים על מרבית (אבל לא כל) השלטים לאורך הנת"צ. ממש לא מובנת לי הכוונה. הנת"צ בוטל, אבל הסימון על הכביש (מעויינים צהובים) במקומו.

הלולאות על הכביש וגם מצלמות על חלק מהשלטים האלקטרונים שמעל הנת"צ הם כנראה לבקרת תנועה ולא לאכיפה כלשהי.

:turn-l:

• תוכן חדש...