Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו 1.25 אוטומט - רשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מהמר על רנו טווינגו החדשה. מנוע מוגדש, הנעה אחורית, תמרון טוב, הנעה אחורית, גודל של פיקנטו, הנעה אחורית.

בקיצור, הנעה אחורית עם רכב :wink:

אומנם אני מאוד אוהב הנעה אחורית ובשמחה רבה הייתי לוקח רכב עם הנעה אחורית. אבל טווינגו פשוט קטנה מידי. לנסיעות הארוכות שלי זה לא מתאים וגם מכוניות קטנות זה פשוט לא "שלי".

לא לקחתי את ג'וליה למרות שהייתי מאוד רוצה, כי אין דיזל או גירסא חסכונית וגם היא יותר מידי יקרה בשלב הזה (בשילוב עם צריכת דלק וביטוחים, ההוצאות יוצאות יותר מידי גבוהות). אולי בעתיד, אם היבואן ישכיל להביא את גירסת הדיזל או תיהיה גירסא זולה יותר בכ50Kש"ח. או אולי גם ג'ולייטה תיהיה הנעה אחורית והמחיר שלה יהיה נוח יותר (אבל זה כבר לגלגול הבא של הרכבים שלי).

לקחתי רכב אחר שמספק צריכה סבירה ויכולת שיוט בין עירוני. :wink:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בשאר הפרמטרים המאזדה עדיפה עליה בכמה רמות. המאזדה זריזה, מהירה, יציבה ומשרה יותר בטחון בנסיעה מעל 120 קמש.

נסיעה מעל 120 קמ"ש זה פרמטר אחד, והפיקנטו לא אמורה להצטיין בו, כמו כל הקטגוריה שלה.

גם להובלת משאות היא לא משהו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נסיעה מעל 120 קמ"ש זה פרמטר אחד, והפיקנטו לא אמורה להצטיין בו, כמו כל הקטגוריה שלה.

גם להובלת משאות היא לא משהו...

נוסעת יופי גם הרבה יותר מ120 קמ"ש פחות נוח לאורך זמן.

פורסם (נערך)
מהמר על יונדאי איוניק.

לא בדיוק.

ping, המזדה לא משרה יותר ביטחון בנסיעה מעל 120. והיא ממש לא יציבה. להערכתי, פיקנטו ומזדה 2 יציבות באותה מידה במהירות.

אולי במזדה לא ביגרסת הליסינג עם צמיגים רחבים המצב יותר טוב (לא נהגתי בגירסא המאובזרת, רק בגירסות בסיס לפני מתיחת פנים ואחרי). אבל בגירסת הבסיס - ממש לא.

llaavvii, נוסעת, טכנית היא מסוגלת, אבל ממש לא יופי, אלא בעיקר כדי לסיים את הנסיעה מהר יותר בגלל הרעש. כדי להבין מה זה נוסעת יופי, צריך לנסוע ברכב שמיועד למהירויות כאלה. לכן ציינתי שהרכב מתאים לגיחות מזדמנות מחוץ לעיר.

בפיקנטו הרעש מהצמיגים נעשה ניכר החל מ70 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש רלוונטיות רבה מאוד. כי רכב שהוא יציב נוסע כמו על מסילת ברזל, אין צורך כל הזמן לבצע תיקוני הגה כאשר הרכב עולה על גלים ובורות בכביש, כאשר יש משבי רוח וכד'. ברכבים שהם פחות יציבים, צריך כל הזמן לתקן עם ההגה והנהיגה הופכת להיות עבודה קשה.

פורסם

המונח הזה הוא "יציבות כיוונית", יכולת שמירה על קו ישר בלי צורך לבצע תיקוני היגוי כל הזמן.

פורסם
נוסעת יופי גם הרבה יותר מ120 קמ"ש פחות נוח לאורך זמן.

נו, מה הוספת?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נסעתי עם הפיקנטו לפני חודש מחיפה לב"ש ולא הרגשתי שאני סובל.

בפנדה הנסיעה הזו הייתה לי קשה יחסית והגב כאב אחרי שעתיים וחצי על הכביש.

פורסם

הוצג הדגם החדש של פיקנטו, מבוסס על פלטפורמה חדשה. בסיס גלגלים הוארך במעט, משקל גירסא בסיסית ירד ב30ק"ג בזכות שימוש בפלדות חזקות במיוחד.

Article_158587_860_575.jpg

בתמונה הגירסא הבכירה GT.

כרגע הרכב יוצא עם מנוע 1.0 וגיר ידני או אוטומטי 4 הילוכים. אומרים שייתכן יגיע מנוע 1.2 ואפילו 1.0 טורבו (זה בכלל ניראה לי יהיה שילוב מטורף).

כמה שאני מבין יהיה רק מרכב 5 דלתות.

פורסם

השאלה איך יראה האיבזור והסלון שיגיע אלינו אבל אכן מרשימה.

אם כי יש לה תחרות לא פשוטה מצד הספארק והטווינגו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא בדיוק.

ping, המזדה לא משרה יותר ביטחון בנסיעה מעל 120. והיא ממש לא יציבה. להערכתי, פיקנטו ומזדה 2 יציבות באותה מידה במהירות.

אולי במזדה לא ביגרסת הליסינג עם צמיגים רחבים המצב יותר טוב (לא נהגתי בגירסא המאובזרת, רק בגירסות בסיס לפני מתיחת פנים ואחרי). אבל בגירסת הבסיס - ממש לא.

llaavvii, נוסעת, טכנית היא מסוגלת, אבל ממש לא יופי, אלא בעיקר כדי לסיים את הנסיעה מהר יותר בגלל הרעש. כדי להבין מה זה נוסעת יופי, צריך לנסוע ברכב שמיועד למהירויות כאלה. לכן ציינתי שהרכב מתאים לגיחות מזדמנות מחוץ לעיר.

בפיקנטו הרעש מהצמיגים נעשה ניכר החל מ70 קמ"ש.

מוזר מאוד. אני נהגתי תקופה די ארוכה במאזדה 2 (2008) ובקיה פיקנטו (2013), חלק מהזמן אפילו היתה חפיפה. והרושם שלי הפוך לגמרי משלך, המאזדה הרבה יותר יציבה על הכביש שלא לדבר על המנוע שלה שמרגיש חזק משמעותית. כמובן שהפיקנטו סיימה נסיעות לירושלים למשל בלי שום בעיה (ואפילו עם מזגן, אלא אם היתה מלאה לגמרי באנשים) אבל הנסיעה היתה הרבה פחות נוחה מאשר במאזדה 2, שהרגישה כאילו נבנתה לנסיעות בינעירוניות.

• תוכן חדש...