Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשקונים רכב חדש מהיבואן עפ"ר יש לדגם מסוים מספר תתי דגם. באופן טבעי והגיוני יש דגמי בסיס זולים ומעליהם דגמים בכירים יותר שעדיפים באבזור ו/או במכלולים - מנוע,גיר על הבסיסיים. בהתאם המחיר עולה בהדרגה - אכן הגיוני.

בדקתי במחירון יד 2 למשומשות לגבי שני רכבים שברשותי. אמנם הם נדירים למדי בשוק המקומי אבל בשניהם הבחנתי בתופעה מוזרה :

היררכיית המחירים התהפכה - הדגמים הזולים במקור הפכו כמשומשות ליקרים יותר מהיקרים במקור.

דוגמאות:

1. יש לי סאאב 9-5 2002 דגם ARC עם מנוע 3.0 טורבו V6. בזמנו זה היה הדגם היקר - ראו כאן :

ScreenShot_20170105213651.jpg

ואילו כיום המצב הפוך :

ScreenShot_20170105212132.jpg

2. יש לי לנצ'יה איפסילון 2012 ידנית 1.2 מנוע עם 69 כ"ס. גימור גולד.

במכירה כחדש זה היה הדגם הזול בהיצע ועלה - 100,000 ש"ח. בתוספת של 10-28 אלף ש"ח ניתן היה לקנות דגמים עם מנוע טוויין איר 0.9 טורבו עם 85 כ"ס. הם הגיעו עם גיר ידני או רובוטי בגימורים גבוהים יותר - גולד משודרג ופלטינום.

ואילו היום במחירון הדגם הזול בהיצע יקר כמעט מכולם (ידני 1.2 54,800 לעומת גולד ידני טורבו 44,500 או טורבו אוטומטי 52,000 או טורבו ידני פלטינום 51,700).

ScreenShot_20170105211911.jpg

האם זו טעות/בורות של יוצרי המחירון ? אולי זה משקף את ההיצע/ביקוש ומצב השוק ? קשה לדעת. מה דעתכם?

בכל אופן לדעתי לצרכן הקונה רכב משומש יש כאן הזדמנות מסוימת להרוויח בכך שניתן להשיג דגם בכיר - באבזור ובביצועים במחיר זול יותר מהגרסאות הבסיסיות.

IMG_20161230_111214.jpgIMG_20161230_111232.jpgimage (4).jpgIMG_20150411_173856.jpgIMG_20150411_174244.jpg

פורסם

זה נראה לי מאוד טבעי:

הדגם היקר גם יותר יקר ומורכב לאחזקה ולכן יש פחות אנשים שמעוניינים לקנות אותו כמשומש ואלו שכן מעוניינים, רוצים לקנות בזול.

פורסם

זאת לא "בורות" של המחירון. המחירון משקף היצע מול ביקוש של דגמים. אני אקח את הסאאב כדוגמא. מנוע ה-3.0 הוא מסובך ויקר להחריד לטפל ולכן אנשים לא מוכנים לשלם עליו הרבה. לגבי מנוע ה-Twin Air אין לי מושג מדוע לא אוהבים אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמו שzvit אמר - בסאאב לפחות מנוע ה3.0 של אופל הוא לא מבוקש ומנוע ה2.3 נחשב לעדיף ולכן ההבדל במחירון. תסתכל על אלפא 159 לדוגמא. דווקא הדגם הזול ביותר כחדש הוא המבוקש ביותר.

פורסם

גם סוזוקי ג'ימני, ידני משומש עולה במחירון יותר מאוטומטי, ואני בטוח שיש עוד דוגמאות, אולי לא הרבה אבל יש.

סביר להניח שקורולה 2008 ידנית עולה יותר מרובוטית היום, שברור שכחדשה היא עלתה פחות.

עניין של ביקוש.

פורסם

אכן, יש מקרים שדגם שהיה זול כחדש ישמור על ערכו יותר מדגם יוקרתי יותר.

במחירון של לוי יצחק זה דבר נדיר.

במחירון יד2 יש יותר דוגמאות.

אבל מחירון יד2 לא ממש מכתיב את מחירי השוק ככה שהדוגמאות שהובאו כאן לא רלוונטיות.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
רק אני בהלם שסאאב עלתה 290K לפני 16 שנה!?

כן.

הסאאב היה רכב יקר מאוד בזמנו.

אחרי 16 שנה כמו כל רכב פרט ללנד קרוזר, היא לא שווה כלום.

פורסם
אכן, יש מקרים שדגם שהיה זול כחדש ישמור על ערכו יותר מדגם יוקרתי יותר.

במחירון של לוי יצחק זה דבר נדיר.

במחירון יד2 יש יותר דוגמאות.

אבל מחירון יד2 לא ממש מכתיב את מחירי השוק ככה שהדוגמאות שהובאו כאן לא רלוונטיות.

מחירון לוי יצחק גם לא ממש מכתיב את השוק וככל שהרכב מתיישן, הקשר למחירון הולך ומתרחק.

יש הרבה דוגמאות, למשל גולף או פולו דיזל של שנות ה 2000 יעלו היום יותר מדגם בנזין אוטומטי של אותם שנים, כשהם היו חדשים עלו אותו דבר.

או למשל רנו או פיז'ו אוטומטית ישנה, אף אחד לא רוצה. אבל דווקא את הדגם הידני עם המנוע היותר קטן שהיה בזמנו הרבה יותר זול אנישם מחפשים והוא שווה בשוק יותר.

אז מה אם במחירון עדיין הדגם האוטומטי יקר יותר? זה לא אומר כלום, מחירון לפעמים מוריד כל שנה X אחוזים וזה לא משקף את מחירי המכירה בפועל, כשמדובר במכוניות ישנות.

רוצה עוד דוגמא - פורד פוקוס דור 3 עם הגיר הרובוטי, בכלל אי אפשר למכור היום ולא משנה מה כתוב במחירון. במקרה זה דגם ידני יעלה בשוק אפילו כפול מאוטמטי.

• תוכן חדש...