רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במשך השנתיים הראשונות פעל אולם תצוגה מרכזי יחיד בארץ. אולם התצוגה היה ברחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה. כך שמתעניינים ורוכשי המותג מרחבי הארץ היו צריכים להגיע לאזור המרכז לאולם היחיד. יבואן המותג פרסם כי נפתח אולם תצוגה נוסף בעיר נשר שנועד להקל על תושבי צפון הארץ המתעניינים ברכבי המותג. סביר שפתיחת אולם התצוגה הנוסף יביא להגדלת היקף המכירות של המותג שהחל לפעול בתחילת שנת 2015.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הרכב הזה אמור להגיע לארץ? נשמע מעניין 180 כוח סוס .0-100 6.9 שניות אם תגיע מעניין מה יהיה מחירה... http://www.autoblog.com/2016/12/05/2017-honda-civic-hatchback-first-drive-review/
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המצלמה והכרטיס יחד מגירבסט עלו 170 שח (32 ד' מצלמה, 11 ד' כרטיס מיקרו). האם פורצים מכוניות כאשר המצלמה נמצאת על הדשבורד, או שהגנבים היום מתוחכמים יותר ולא שוברים שמשת מכונית בשביל גאדג'ט שלא שווה יותר מדי כסף (בכמה ימכרו אותה כבר, 50 שח? אם כן אז זה רק נרקומנים). האם חברי הפורום היו לוקחים הביתה איתם מצלמה כזו זולה, רק מאחסנים אותה ברכב או שפשוט משאירים אותה על החלון כל הלילה?
הודעה אחרונה מאת Lauri Törni, -
מכירת רכב עם תקלה 1 2 3
מאת IdanMcLaren-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
האם ידוע לכם על גופים שרוכשים רכב עם בעיה (במקרה שלי לצורך העניין בעיה בגיר - כרגע בעקבותיה הרכב לא זז) במחיר הוגן יחסית? כלומר ברור לי שזה יהיה בהפסד ביחס למצב בו אני אתקן עצמאית, אבל אז אני לא צריך להתעסק עם כל התהליך של התיקון פלוס המכירה של הרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
נניח שלא ביצעתי טסט לרכבי מספר חודשים-שנה,האם פרטיי הרכב שלי מועברים אל משטרת התנועה/ישראל ע"י משרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
צהרים טובים! הגיע העת לסכם 60.000 ק"מ ושנתיים עם פיאט בראבו ידנית. -נקנתה לפני שנתיים מאדם מבוגר שנהג בה בעיקר במושב/סידורים. טופלה כל 10 אלף ק"מ במוסך כללי(מקצועי מאוד אך לא מורשה פיאט),ושירתה אותי נאמנה בכל מקום שאליו הגעתי. מתוקף שירותי הצבאי הייתי נוסע אחת לשבועיים על ציר י-ם-קרית שמונה,וקצת הסתובבויות בגליל עליון. בממוצע הייתי עושה 2500 ק"מ בחודש בעיקר על תוואי בין עירוני. פרט לטיפולים תקופתיים,לרכב הוחלפו מצמד,טיימינג ומצבר ולזכותו יאמר כי מעולם לא נתקעתי איתו והרכב הפגין אמינות מוחלטת. נקנה עם 61.000 ק"מ ונמכר כעת עם 121.000 ק"מ. יתרונות: 1-נוחות נסיעה: גם לאחר שעות רבות מאחורי ההגה,מעולם לא יצאתי עם כאבי גב/מותש יתר על המידה מהנהיגה.(מה שאני ל…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, בבקשה התייעצות בנוגע לסדק בשמשה קדמית הונדה סיויק 2012. להערכתי קרה עקב אבן שפגעה מרכב אחר. הגשם לא חודר פנימה. שאלה, האם להפעיל את הביטוח ולהחליף את השמשה ? האם בהחלפה הביטוח מחוייב לשים שמשה מקורית , האם יש תקנים והנחיות לנושא ? האם יש סיכוי לפגיעה באטימה ? ושאלה אחורנה, האם עקב הפעלת הביטוח יש העלאה של הפרמיה ? תודות, גיא
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קראתי לא מזמן בחדשות, וגם ראיתי סירטון, של גנב שנתפס עם שלט אוניברסלי, ובסירטון המשטרתי רואים איך הוא פותח כל רכב בפשטות, לוקח מה שהוא רוצה - ונועל בחזרה כאילו לא קרה כלום. יש מקומות שאני נכנס אליהם (כמו לדוגמא, חוף ים) ואני בכוונה תחילה משאיר את כל דברי הערך ברכב. עכשיו אני פשוט לא יודע מה לעשות. חשבתי שאולי הדבר הזה נמצא רק אצל גנב רכב בודד, אבל אתמול סיפר לי חבר מהשכונה שאני גר בה (!) שנעלם לו מהרכב (סקודה פאביה) מכשיר אייפון יקר, מישהו הגיע בלילה, פתח את הרכב לקח את האייפון וסגר בחזרה. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
-
איפה קונים וישרים? 1 2
מאת MMi-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
הגיע הזמן להחליף את הוישרים המקוריים ברכב שלי שכבר התחילו למרוח. מנסיון עבר, החברות הפשוטות כמו American Eagle או HR בקושי מחזיקות שנה (ואצלי עוד הרכב חונה בחניה מקורה) לעומת זאת וישרים מקוריים יחזיקו הרבה יותר - שנתיים אולי אפילו שלוש. ספציפית אני צריך משהו כזה: http://www.wiperblades.co.uk/giulietta-years-2010-to-2017/bosch-a188s-aerotwin-wiper-blade/ אבל הייתי רוצה לשאול יותר בכלליות, איפה אתם קונים את הוישרים שלכם? והאם בוש שווה ערך לוישר מקורי ושווה את התוספת הכספית שדורשים עליו?
הודעה אחרונה מאת Eddard, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, קניתי אודי A1 2014 וראיתי שיש לה ריבוע קטן על כל הידייות של הרכב ורציתי לדעת אם יש לרכב הזה את האופציה שהדלת נפתחת ללא לחיצה על השלט או שזה סתם קיים ללא האופציה.. תודה על העזרה.
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם הזמנתי לפני כשבועיים משאבת הגה כוח ל E46 שלי מארה"ב כרגע החבילה במכס ממתינה לבדיקה. בד"כ לא הייתי מעלה פוסט אבל מתברר שמתאריך 16.03.16 שינה משרד התחבורה והמכס את כל ההתיחסות בנושא שחרור מהיר ומוצרי תעבורה,,,,, ניחשתם נכון לחומרה כלומר כל פריט לא משנה מה ערכו ייבדק בקפידה . העניין הוא שראיתי שחלק מהפריטים ע"פ הטבלה נדרשים לבדיקה של מעבדת רכב .מישהו פעם נתקל במצב הזה? המשאבה היא חדשה לגמרי של חברת LUK הגרמנית שאני מאמין שעונה על הקריטריונים המחמירים של משרד התחבורע. בכל מקרה גם לעדכן אתכם וממליץ לכולם להסתכל בטבלה לפני שמזמינים. ואשמח לייעוץ איך מתבצע אם אצטרך ההליך של מעבדת רכב (אריאל/טכניון)
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
היום לפני שבוע רכשתי את הרכב הראשון שלי, אופל קורסה 2012 גיר ידני. בחיפוש אחר הרכב הראשון שלי רציתי תמיד ידני, אני גר בצפון הרחוק ופקק זה משהו נדיר שקורה פה וגם האהבה לידני לא תסתיים אף פעם. עליה ראשונה לאוטו מסתכל מבפנים ופשוט מאוכזב מרמת האיבזור של הרכב, ראבק הרכב הוא שנת 2012 אפילו חיבור לכבל אוקס אין בו ועזבו את זה שהחלונות מאחורה לא חשמליים, העיצוב בתוך האוטו ממש ישן כמו רכב שנת 2008. למרות התסכול הבנתי שגם ככה אשים ברכב דאבל דין ולגבי החלונות מאחורה רוב הזמן אני אסע ברכב לבד אז זה משהו שלא אמור להפריע לי. לאחר כמה שבועות הבנתי כמה קריטי מנוע חזק בצפון, אומנם המנוע הוא 1400 אבל לעומת שאר הרכבים שהיו לי בתקציב הרכב הגיע עם 100 כוחות סוס לעומת שאר הרכב…
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
-
רוני עכברוני רוצה רכב "7-מושבים-אבל-לא-מיניוואן", אז עשינו 1+1(+5) ושלחנו אותו לבחון את ניסאן אקסטרייל. תכל'ס, הוא אהב אותו נורא, אילולא חסרון בולט אחד*. *לא באמת חשבתם שנספר לכם הכל כאן, נכון? כנסו למבחן המלא ותגלו.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
סיטרואן פרסמו שהקקטוס הנהדרת תקבל סוף-סוף את הגיר האוט' המוכר והמוצלח (תוצרת אייסין, 6 הילוכים פלאנטרי המשווק בשאר דגמי PSA). http://www.drive.com.au/motor-news/citroen-cactus-set-to-get-traditional-auto-transmission-20170130-gu1xwe.html?trackLink=homePageNews3 האם הגיר הנכסף יאפשר למכונית הנהדרת הזאת לממש את פוטנציאל המכירות שלה? תמחור אטרקטיבי בהחלט עשוי לעזור כאן.
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 894 צפיות
הכתבה הזו בynet שופכת אור על הנתון שרובינו שואלים את עצמנו אחרי עיון במסירות כלי הרכב החודשיים/שנתיים. סיכמתי עבורכם את הנתונים - האחוזים בסוגריים מציגים מכירות לפרטיים, הרשימה אינה מלאה (אין אין כל הדגמים והיצרנים): לפי יצרני רכב: בראש עומדות סוזוקי (92%) וסיאט (82%). יש לציין שגם MG מסרה כמעט את כל ההיצע שלה לפרטיים (93%), אך המכירות היו זניחות. עוד ברשימה: טויוטה (55%), יונדאי (46%), סקודה (45%), קיה (44%), רנו (36%) ואופל (35%). מבין מותגי היוקרה: אאודי (78%), מרצדס (77%) וב.מ.וו (66% בלבד). ולנתונים המעניינים יותר - לפי דגמים: * קיה פורטה (6.7%) * מיצובישי אטראז' (7.4%) * יונדאי I25 (7.7%) * פורד פוקוס (28%) * סקודה אוקטביה (…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
באזור המרכז... לרכב מסוג שברולט אורלנדו. המון תודה!!!! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 1 תגובות
- 501 צפיות
היי, מחפש המלצה למוסך רציני עם מחירים סבירים לטיפול לרכב.. אני צריך טיפול והחלפה של טיימינג לפיאט גרנדה פונטו 2008 ידנית. אני יודע שמומלץ ללכת למוסך מורשה, אבל אני כן מעוניין לבדוק גם אפשרות במוסכים לא מורשים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yehudaeitam, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא מבין למה עדין לא קבלתי את הרכב.. בנוסף למה שמגיע עם הרכב בארץ מתקינים עליו חיישני רוורס + קודנית + מרימי שמשות, האם ניתן להניח כי זה מה שמעכב אותו במידה וכבר קיבל מספר רישוי?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
מדובר על רכב ישן בן 20 שנה ששווה כמה אלפים בודדים. באיזו דרך עדיף לדרוש את הכסף? צ'ק בנקאי, מזומן, העברה בנקאית? אני מאמין שהקונה ירצה לתת מזומן אבל אני תמיד חושש מזיופי שטרות. מה מומלץ לעשות? בנוסף, קיבלתי בדואר לשלם על טסט שחל בעוד חודש וחצי. אם אני עושה העברת בעלות, הקונה יקבל בדואר את הטופס מחדש?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
- 0 תגובות
- 460 צפיות
שלום ברשותי רכב טיוטה ביבוא אישי מארצות הברית . לרכב הזה ישנן כמה קריאות שירות (recell) שיצאו בארצות הברית ע"י משרד התחבורה האמריקאי אבל בארץ היבואן אינו מוכן לבצע אותם. רוצה לפנות למשרד התחבורה או אגף הרישוי בכדי לעדכן אותם על קריאות השירות שיכפו אותם על היבואן. בבירורים שערכתי אינני מגיע למשרד הספציפי שמטפל בקריאות שירות בכדי לעדכן אותם . האם ידוע לכן לאן לפנות ? פניתי למשרד התחבורה ואגף הרישוי ולא קיבלתי תשובה תודה
הודעה אחרונה מאת ekarako, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
היי. לפני חודש הוצאתי רישיון, לדאבוני על אוטומט. אני אומר לדאבוני כי רציתי רישיון ידני אבל ויתרתי לעצמי אחרי כמה שיעורים בידני וחזרתי חזרה לאוטומט (אני אומר חזרתי כי במקור התחלתי ללמוד על אוטומט). עכשיו אני רוצה להשלים לידני אבל לא בטוח אם זה כדאי כרגע. רוב האנשים שדיברתי איתם אמרו לי שידני זה מיותר, והמעט שכן היו בעד אמרו לי קודם לצבור קצת ניסיון על הכביש ואז להשלים. המורה שלימד אותי בכלל אמר לי קודם לנהוג שנה על אוטומט, אבל אם להיות הוגן הוא לא בדיוק מעריץ של גיר ידני. הוא גם אמר לי שהטסטרים מסתכלים על הוותק נהיגה. יש לי כרגע אוטו ישן עם גיר אוטומטי שאני אמור לעשות עליו סטאז' אבל תכל'ס אין לי חשק לנהוג בו, ואני מדבר פה ברמה של אפילו לעשות סיבוב. בינתיי…
הודעה אחרונה מאת Tanaka, -
קניתי רכב לפני פחות משנה (פג'ו 108 ). מהר מאוד הבנתי שאני צריך רכב גדול יותר ועליי להחליף. אני כבר זמן מה מפרסם את הרכב בכל מקום אפשרי אבל עושה רושם שהוא עדיין לא מספיק אטרקטיבי. למעלה מ1,000 חשיפות ואפילו לא שיחת טלפון אחת! כמובן שהבעיה היא המחיר. אני דורש 6 אלף פחות מהמחירון ואני מוכן להתגמש במעמד המכירה, אבל מסתבר שזה לא מספיק זול. קניתי את הרכב לפני פחות משנה ב70 אלף בגלל כל התוספות, ועכשיו כל מגרשי ה0 ק"מ למיניהם מציעים את אותו הרכב ב57-58 אלף! וזה מקשה מאוד על המכירה. מה דעתכם? מה אפשר לעשות בשביל למכור את הרכב במחיר נורמאלי בלי להפסיד כמעט 20 אלף ש"ח? האם מגרשי רכב יכולים להציע עסקה נורמאלית?
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני עם הרכב 4 חודשים בערך, הנסיעות שלי דיי קצרות מהבית לעבודה הלוך חזור 8 ק"מ בקושי. אבל משהו לא מסתדר לי עם הנתון הזה של 1:11 ק"מ לליטר, ואני אפילו לא מגיע ל2700 על הסל"ד כל פעם ממלא מיכל ומאפס. "נותן" לי 600 ק"מ אבל בפועל 450 ו500 כבר צריך למלא. ושוב, אני לא לוחץ/סוחט. האם זו צריכת דלק נורמלית לדגם הזה + הנתוני נהיגה שהצגתי כאן? * ג'נטים סטנדרטיים מקוריים ולחץ אוויר תקין.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בעקבות תביעה ייצוגית שהוגשה נגדה הנוגעת לבעיות בתיבת ההילוכים, הסכימה דלק מוטורס לפצות 35 אלף בעלי פוקוס ופיאסטה ב-1,400 שקל כל אחד. משתמשי ליסינג יקבלו רק 200 שקל, ושאר 1,200 השקלים יועברו לחברת ההחכרה. האחריות לתיבת ההילוכים תוארך לשבע שנים המשך הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4911655,00.html אני לא יודע בדיוק איזה נזק נגרם לאנשים שיש להם את הרכבים האלה (הן כספית והן עוגמת נפש) מאחר ודלק מוטורס לא לקחה אחריות על התקלות (לא הודתה במעשה) אבל הפיצוי נשמע עלוב לטעמי.
הודעה אחרונה מאת save, -
ע''פ אתר CARTUBE [h=2]ניסאן ישראל צפויה לשווק בהמשך השנה את הסנטרה, המשפחתית סדאן האמריקאית של ניסאן עם מנוע 1.8 ליטר 130 כ"ס.[/h] לניסאן אין כיום בישראל מתחרה בסגמנט הפופולרי של המשפחתיות סדאן, אך זה כנראה ישתנה בקרוב שכן נצפתה לאחרונה בישראל ניסאן סנטרה – המשפחתית סדאן של ניסאן לשוק האמריקאי והאחות הגדולה לאלמרה הקומפקטית. הדור הנוכחי של הסנטרה (Sentra) של ניסאן משווק בארה"ב החל משנת 2012 ובחודש נובמבר אשתקד הדגם זכה למתיחת פנים. לסנטרה מידות של משפחתית סדאן מהשורה, עם אורך של 4.62 מטר, רוחב של 1.76 מטר, גובה של 1.50 מטר ובסיס גלגלים של 2.70 מטר. נפח תא המטען בדגם עומד על 421 ליטר (בתקן אמריקאי, מחמיר יותר). הסנטרה מצוידת במנוע אחד בלבד: 1.8 ליט…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
קניתי מצלמת רכב a118c ואני מתלבט איפה הכי כדאי להדביק אותה. מלפני המראה - יש שם את הנקודות האלה להצללה (?) - אפשר להדביק על זה? זה לא יגרום נזק אם ארצה להוריד את המצלמה?
הודעה אחרונה מאת Alex Not-Exist, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 905 צפיות
היי חברים, מישהו יודע מאיזה שנתון/חודש קיבלה הג'טה את הצורה החדשה שלה (עם הפנסים האחוריים ה-"חתוכים")? האם הדגם שלפני מתיחת הפנים כולל גם הוא בסטנדרט מולטימדיה, בקרת שיוט ולחצני שליטה מההגה?
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מניית מיצובישי נפלה בבורסה ביפן בשיעור החד ביותר מזה למעלה מעשור לאחר בעיות בדיווח על תוצאות מבחני צריכת הדלק המניה ירדה ב-16% לאחר שנודע כי נשיא החברה טטסורו אייקוואה יקיים בהמשך היום מסיבת עיתונאים, זאת לאחר ששר התחבורה היפני יושיפומי נגאי הודיע כי החברה לא ניהלה כראוי את הנתונים בנוגע לצריכת הדלק של מכוניות המיני שלה ביפן. עוד, כאן: http://www.theguardian.com/business/2016/apr/20/mitsubishi-motors-mishandled-fuel-economy-tests
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
אחריי קריאה מרובה באתרי מאזדה בעולם! מסתבר שבמאזדה 3 וספציפית בשנת 2010 נכנסים מים לפנסים הראשיים מקוריים כמובן. היבואנים בעולם לוקחים אחראיות בנושא זה ומחליפים לזוג חדשים. אני כרגע נמצא בתהליך מול דלק מוטורס בנושא ההחלפה שלהם, והם לא מתלהבים בכלל. אשמח עם עוד אנשים מעוניינים להתאגד ולפעול בהתאם. כבר קראתי שלאחד מהפורום יש בעיה כזאת. יוגב
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מישהו שמע על האתר הזה? לי הוא לא עוזר כי פורד לא נחשב אצלם גרמני, למרות שמיוצר בגרמניה.. אבל לכל בעלי VAG/אופל/BMW/מרצדס ופורשה - שווה לבדוק. אין לי מושג כמה זה משתלם אבל מעניין להשוות חלקים לדוגמה שידוע המק"ט והמחיר שלהם בארץ. https://www.onlinecarparts.co.il/?utm_source=Facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=WebsiteClicks
הודעה אחרונה מאת misterb,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 460 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- GTI33
- הדיין
- ELIA56
- sperial
- iEminem
- Mech Morphix
- Alberrto
- tohanov
- aviaviavi
- yuval1111
- yoav911gt2