Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר נמכרה בשעה טובה המרצדס (C200 CDI 2006). אחרי הרבה טלפונים מאנשים לא רציניים הגיע קונה רציני שחיפש בדיוק את הדגם הזה. לשמחתי ולאור השוק אחריו עקבתי זמן רב, הצלחתי למכור אותה ב-5 אלף ש"ח מעל המחירון הרשמי.

 

אין מה לעשות, תחזוקה של מונית לשעבר כוללת בתוכה הרבה הפתעות. למרות שהרכב הפגין אמינות טובה למדי, הבלאי ועוד דברים בלתי צפויים גרמו להוצאות נוספות. גם העובדה שאני נוסע כ-10K ק"מ בשנה בלבד, לרוב בכבישים עירוניים, לא ממש הצלחתי למצות את החסכון שבדיזל (למרות שהרכב היה חסכוני מאוד לגילו ולנתונים שלו).

 

הקריטריון העיקרי אליו נצמדתי היה אמינות. מה לעשות, אני אוהב מכוניות מאוד, אבל עדיין כואב "לכלכל" רכב. אני מעדיף לשמור את הכסף למשהו יותר חשוב, אבל זאת רק דעתי. הכיוון איתו התחלתי היה סוזוקי סוויפט בת 3-4, אבל לא הצלחתי למצוא אקזמפלר טוב (בסטנדרטים שלי, כן? :)). לאחר מכן פניתי לכיוון יונדאי I30 כנ"ל בת 2-3. המחירים של היונדאי גבוהים, וניכר שהיא שומרת על ערכה כמשומשת היטב.

 

לפני כחודש וחצי קפצתי לכלמוביל טרייד, בדיוק כשהם יצאו בשבוע מכירות מיוחד עם הטבות והנחות. ואכן בחניה עומדות I30 יפות עם קילומטרז' נמוך, יד ראשונה, במחירים של 87-90K ש"ח. על הדרך שאלתי את הנציגה אם יש גם מיצובישי. היא ענתה לי שיש - יש ראשונה רשומה על היבואן, עלייה לכביש 01/16 עם 7200 ק"מ, ששימשה כרכב הדגמה. המחיר - 92K ש"ח. הבנתי שאולי גם ניתן לקבל עליה הנחה נוספת של 2-3K ש"ח ונשארתי איתה על הכוונת, מחכה לרוכש שכבר יקח ממני את המרצדס.

 

הרוכש הפוטנציאלי של המרצדס משך אותי במשך כחודש כי חיכה לכסף שאמור היה לקבל. היה לנו זכרון דברים ומקדמה כך שלא פחדתי שאאבד את הקונה, אלא מה אקנה אח"כ. אחרי מכירת המרצדס אני חוזר לסוכנות לברר מה עלה בגורל אותה הלאנסר ומגלה שהיא נמכרה. מפה לשם הגעתי לסוכנות כלמוביל טרייד בפתח תקווה להתרשם מהמלאי שלהם. התיישבתי מול סוכן וסיפרתי לו את סיפור הלנסר שנמכרה, הוא בודק ואומר לי שיש עוד 2 לנסרים (מהדגם שלאחר מתיחת הפנים), אחת אדומה ואחת לבנה, עם כ-6K ק"מ יד ראשונה יבואן, עלייה לכביש 06/16. הבעיה שפה המחיר כבר גבוה יותר - 104K ש"ח. לאחר שיחה קצרה הסוכן הלך לבדוק מה ניתן לעשות עם המחיר וחוזר עם בשורה - ניתן לך אותה במחיר בה ראית את הלנסר הראשונה שראית, משמע 92K ש"ח.

 

אחרי התלבטות אם שווה בכלל להוציא כזה סכום על רכב, החלטתי ללכת על זה, במיוחד אחרי שהבנתי שמדובר בתמורה טובה למחיר.

אז מה יש לנו כאמור?

לנסר ספורטבק בצבע לבן פנינה,מתוחת פנים, עלייה לכביש 06/16 (באחריות לעוד שנתיים וחצי), עם 6K ק"מ, רכב הדגמה. מתיחת הפנים הצנועה כוללת עיצוב חדש לפגוש הקדמי עם DRL, קונסולה מרכזית בעיצוב מעט שונה, הצבע הלבן הוא אחד משני צבעים חדשים שמיצובישי מציעים, חישוקי 16" בעיצוב חדש, ועדכונים כלשהם לגיר הרציף (לא שאני יכול להשוות איך זה היה עד עכשיו). מבחינת האבזור יש 7 כריות אוויר ו-ESP, גג שמש מקורי, מנופים להעברת הילוכים מאחורי ההגה, מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית עם מצלמת רוורס, בקרת שיוט, מובילאיי (בהתקנה מקומית כמובן), וגם שקע USB.

 

אז מה הספקתי ללמוד על הרכב במספר הימים המועט איתו:

איכות הבניה וההרכבה - הריפוד בדלתות רך ובחלקו כולל עור, חלק מהחומרים בחלק הקדמי מרגישים איכותיים יותר וחלק פחות. מה שכן, איכות ההרכבה טובה ממה שהתרשמתי. הפשטות שולטת בתא הנוסעים לטוב ולרע. אין עומס כפתורים, וההתאקלמות מהירה מאוד. הגיל של הדגם ניכר בסוככי שמש שלא מרגישים up to date, מפתח פשוט מתכתי עם כפתורי נעילה עליו (כבר חשבתי שלא מייצרים כאלה), ולחצני חלונות שכנראה יש למיצובישי בסטוק שעוד יספיק למאות שנים קדימה.

נוחות והתנהגות - המושבים נוחים לי מאוד, בוודאי שיותר נוחים מהמרצדס. לא זכרתי את מיצובישי כמותג שיודע לעשות מכוניות נוחות. הישיבה גבוהה יחסית וניתן להגיע לתנוחת ישיבה אופטימלית די בקלות אפילו שההגה לא מתכוונן לעומק (מינוס ברכב שנת 2016). ההתנהגות טובה ממה שהתרשמתי. היא מרגישה מאוד חדה בפניות, וכמעט שלא הבחנתי בתת היגוי. המשקל שלה מאחור מורגש אם כי הרכב לא רוכן בפניות. הגיר מעט הססני בתחילת נסיעה, אבל הרכב מאיץ חלק ויפה. רק ברמיסה של דוושת הגז המנוע מתעורר לחיים באופן הרבה יותר מוחשי ואליו מתלווה גם יבבה עמומה מהגיר הרציף. לי זה לא ממש הפריע.

לגבי צריכת הדלק אני אעדכן בהמשך. ממה שיצא לי לקרוא המצב לא מזהיר ונע בין 10-12 ק"מ לליטר, אבל זה היה טרם העדכון שבוצע לגיר שאמור לשפר את המצב. אחזור לעדכן.

 

לסיכום, אני מאמין שיש פה תמורה טובה לכסף. ובמקרה גם מדובר ברכב שאמור להפגין אמינות מצויינת שזה מה שחיפשתי. הוספתי גם כמה תמונות :)

 

אחלה סופ"ש לכולם!

IMG_20161222_193646.jpg

IMG_20161222_193719.jpg

IMG_20161222_193808.jpg

IMG_20161222_193855.jpg

IMG_20161222_193928.jpg

  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש! נשמע שעשית עיסקה טובה ושאתה נהנה מהרכב.

סע בדרכים טובות!

 

המערכת שמותקנת שם היא הקונקטד קאר של כלמוביל?

פורסם

נראה לי שקוראים למערכת ככה, לא זוכר. יש אינטרנט לשנה מתנה (נשאר חצי שנה) ואז זה 140 ש"ח לשנה. ווייז, פנגו, רדיו אינטרנטי. חמוד, עובד יפה.

 

אושריקו, לא סתם זה נראה מיושן בחלק מהדברים. לפי מה שקראתי מיצובישי לא נמצאים במצב כלכלי מזהיר ועיקר ההתמקדות שלהם תהיה במכוניות קטנות יותר. הם גם לא מתכננים יורשת ללאנסר...

פורסם

המחיר שלה כחדשה הוא 120 אלף. אני מאמין שיש הנחות כאלה ואחרות. במחיר הזה היא לא רחוקה מהמתחרות המודרניות ממנה. ב-30 אלף פחות זה כבר סיפור שונה.

פורסם
תתחדש!!

תודה רבה

 

איזה עידכון לגיר יש לבצע? בשביל מה?

לא אומר שיש לבצע. היצרן עשה עדכון כלשהו לגיר במתיחת הפנים הזאת.

פורסם

אז אני מבין בין השורות, שמרצדס מונית לשעבר היא לא ממש עסקה כדאית.

 

נוחות והתנהגות - המושבים נוחים לי מאוד, בוודאי שיותר נוחים מהמרצדס.

 

זה משפט שאותי אישית מאוד הפתיע - מיצובישי התעלו על מרצדס בנוחות? תמיד חשבתי שאין ולא יהיה ממש תחרות למרצדס בתחום הזה.

 

במיוחד ממה שאני זוכר ממיצובישי שהייתה לי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש מרצדס ויש מרצדס. מדובר על c קלאס שהגיעה במפרט המיועד לנהגי מוניות, והמושבים היו דמויי עור עם תמיכת צד מועטת ואזורים ולא אוחזים. החלק התחתון היה נוקשה מדי לטעמי.

לא יודע לגבי חוסר תחרות למרצדס בתחום, אבל נראה לי שכל צרפתיה תהיה נוחה ממנה.

 

מה שהבנת בין השורות לא מדוייק.

את הרכב החזקתי קרוב ל-6 שנים, ומכרתי אותו ב-30 אלף ש"ח פחות ממה שקניתי אותו. על פניו ירידת ערך מצויינת. ועוד למונית לשעבר. היו כמה תקלות לאורך הדרך שלא אופייניות ל"מחלות" הדגם, בעיקר אלקטרוניקה. הדברים האלה לא זולים, וקח בחשבון שאבא שלי מכונאי מרצדס אז בהרבה מקרים גם השגתי מחיר טוב וחסכתי בעלות החלקים. תוסיף לזה בלאי שצריך לקחת בחשבון. בסופו של דבר הרכב לגילו היה אמין למדי, אולי אני נאיבי שציפיתי ליותר אמינות. עדיין במחיר מצחיק יחסית אתה מקבל מרצדס. אני מסכם תקופה טובה עם האוטו, באמת שמדובר בסוס עבודה. הכיוון הראשון היה להחליף במרצדס אחרת, אך המכוניות שראיתי היו במצב מעורר בחילה. מה עוד שבדגמים היותר חדשים יש מחלות ידועות וזה סוג של להכניס ראש בריא למיטה חולה.


×
×
  • תוכן חדש...