Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העלאת מחירי הגז פי 135

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כרגע מוסבים בשנה 1000-1500 רכבים על גז, מתוך שליש מליון שעולים לכביש כל שנה, ועוד בערך רבע מליון שיורדים.

המספרים מאוד מאוד נמוכים, לכן אנחנו בעלי הגפמ נהנים ממחיר מוזל על התדלוק (400 קמ עולים לי פחות מ80 שקל, וזה כשהגפמ התייקר לאחרונה), ומישהו שם למעלה כנראה רוצה לעשות סוף לחגיגה.

פורסם
בדיוק.

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

אז זהו שלא, תקרא מה כתבתי קודם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
אני לא טועה.

לא 135 אחוז.. אלא פי 135

b523f46e70bee65226fe5927f78f682b.jpg

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

אתה טועה, כי המס (שכרגע כמעט אפסי) הוא זה שיוכפל פי135, ולא מחיר הגז.

פורסם
אתה טועה, כי המס (שכרגע כמעט אפסי) הוא זה שיוכפל פי135, ולא מחיר הגז.

אף פעם לא אמרתי שהמחיר יעלה פי 135 אלא המיסוי

כלומר כרגע מחיר הגפמ 2.5 שקל

בעתיד 2.5 שח יהיה רק המס וכך גפמ בהתאם יתומחר קרוב מאוד לבנזין.

פורסם (נערך)
רק לפני שבוע או שבועיים ראיתי בחדשות שלמדינה נשאר "עודף" מהתקציב השנתי שהיה לה בשנת 2016

אין סוף לחזירות פה מכל צד וצד..

עוד כמה שנים יהיה הזמן הנכון לארוז מזוודות (מה שכבר המון עושים ועשו) ואולי רק אחריי זה מישהו יתעורר שם.

מדינה של חזירות נטו. רק לקחת ולקחת וכמה שיותר. רוצים להרוויח מכל דבר שאפשר לקנוס בו את האזרח, מבלי לרחם, מבלי להתחשב.

אם על ניצולי שואה מעכבים כספים ומחכים, על גבול המייחלים למותם, מה נשאר?

אז נשאר! להתעלל בזקנים ב1200-1500 ש"ח שהולכים לתרופות, כי כסף לאוכל לא נותר מזה.

והרשימה של המחדלים הגדולים והחזיריים היא כמעט אינסופית.

מדינת מיסים וגזל.

נבלות. כמה שאני מתעב וממש שונא אותם, אנשי הון שלטון. כמה!!!

עריכה אחרונה על ידי nimo
פורסם

אני מפספס משהו או שיש פה כשל לוגי...מדובר על גז טבעי, לא גפ"מ, אך אנשים ממשיכים לדבר על גפ"מ. שני דברים שונים.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
בוודאי שכתבת תסתכל בכותרת השרשור.

גם בווינט כותבים "דקרה את בן זוגה כי שפך עליה קטשופ" ובתוך הכתבה מתברר שהוא בכלל בגד בה .

קצת משיכת קהל ;)

פורסם

ביום ראשון האחרון המדענית הראשית של משרד האנרגיה הציגה, אצלי בעבודה, סמינר בנושא דלקים חלופיים בישראל.

לדבריה כל נושא הפטור ממס לגפ"מ בתחבורה מקורו בטעות. כמו כן, לדבריה, אין שום יתרון לגפ"מ על פני דלקים כדוגמת בנזין או סולר מבחינת הסביבה. כל זה בשונה מגז טבעי ששימוש בו אמור להיות ידידותי יותר לסביבה. זאת בנוסף ליתרונות כגון כניסה לחניונים תת קרקעיים (הגז הטבעי קל מהאויר ולכן לא יכול להצטבר בהם) והעובדה שלישראל יש היום מאגרי גז והיא לא תלויה ביבוא.

לכל בעלי הרכב המונע בגפ"מ ומתלוננים ש"מה פתאום מעלים לנו את המחיר?" העניין הוא "מה פתאום שתשלמו פחות מס?" מה הקשר לחזירות ממשלתית או כל אמירה דומה. יש מוצר שכל המשתמשים בו משלמים מס נתון ואין סיבה שחלק מהמשתמשים יקבלו הנחה במס ללא סיבה (אם למשל, השימוש בגפ"מ היה ידידותי יותר לסביבה).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

זאת אחת הסיבות שאני לא רוצה לעשות הסבה לגפ"מ.

מספיק שפקיד בממשלה יקבל קריזה, והלך כל החיסכון שלך על ההסבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מבין מה אתם רוצים ? מה הקשר בין מיסוי לחזירות ? אנחנו חיים במדינה עם הוצאות ביטחון בשמיים, הוצאות בריאות וחינוך וכו.... מישהו צריך לממן את זה. אם אנשים יעברו לגז יגדילו את המיסוי על הגז, אם יעברו להיבריד ימסו את ההיבריד ואם יפתחו מכונית שנוסעת על אויר ימסו את האוויר.

תוסיפו לזה גם שהכבישים בתפוסה מלאה אז זו עוד הצדקה להעלות את המיסוי על הרכבים ועל הדלק. אם זה יעזור להוריד רכבים מהכביש ולעודד את התחבורה הציבורית אז זה הגיוני מאוד.

זה לא נעים אבל צריך להגיד את זה, המיסים מניעים את המדינה שלנו, מה לעשות. יש לכם פתרון אחר ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

שלא תהיה תמים.

מיסים זה בסדר. רק שבחלק גדול הם הולכים לבזבוז של אינטרסים צרים ומימון מערכות שמנות ומיותרתות ולא של כלל הציבור.

פורסם
אני לא מבין מה אתם רוצים ? מה הקשר בין מיסוי לחזירות ? אנחנו חיים במדינה עם הוצאות ביטחון בשמיים, הוצאות בריאות וחינוך וכו.... מישהו צריך לממן את זה. אם אנשים יעברו לגז יגדילו את המיסוי על הגז, אם יעברו להיבריד ימסו את ההיבריד ואם יפתחו מכונית שנוסעת על אויר ימסו את האוויר.

תוסיפו לזה גם שהכבישים בתפוסה מלאה אז זו עוד הצדקה להעלות את המיסוי על הרכבים ועל הדלק. אם זה יעזור להוריד רכבים מהכביש ולעודד את התחבורה הציבורית אז זה הגיוני מאוד.

זה לא נעים אבל צריך להגיד את זה, המיסים מניעים את המדינה שלנו, מה לעשות. יש לכם פתרון אחר ?

מיסים יכולים להיות גם משחק אינטרסים: המדינה רוצה לעודד שאתה תרכוש מוצר מסוים, הם יגרמו לו בדרכים שונים שתרכוש, כמה דוגמאות:

1. סולר. אין מחיר מפוקח. המדינה וחברות הדלק דאגו שיהיה תחרות. לכן הסולר הוא מחיר נמוך (לא משמעותית) מבנזין. בנזין הוא מוצר מפוקח ואין עליו תחרות, לכן רוב המחירים קרובים למחיר שהמדינה המליצה.

2. תחבורה ציבורית: כרטיס נסיעה כמעט שווה ערך לכמות הדלק שתוציא ברכב (בדקתי עם האפליקציה של אנג'י כל נסיעה). גם התשתית מסורבלת ובעייתית ברוב הארץ (הרגשתי את זה מצוין כאשר הייתי חייל). לכן להגיד "לעודד את תחבורה ציבורית" זה כמו להגיד לך עם רגל אחת.

לכן המדינה הבינה שיש לה זהב ביד, וחבל שאנשים ידאגו לנסוע קצת יותר ירוק מהיום, ויגרמו לנו להמשיך לזהם את הסביבה. כי מבחינתך לא מעניין אם תסע על דלק אן גז, אבל מבחינת המדינה ברור שכן, כי היא מרוויחה עליך פעמים: מוציאה את מאדמה במחיר זול, ומרוויחה עליך יותר מיסים מדלק.

• תוכן חדש...