Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי פורום הרכבים,

כנהג שמרבה לשהות בעיר , שמתי לב לאחרונה לתופעה מוזרה.

או שהרכבים הפכו לקשיחים יותר או שפסי ההאטה השונים (ראיתי כמה סוגים) גדלו .

מטרתו של פס ההאטה ידועה, הוא נבנה במטרה להאט את קצב התנועה בקטע מסוים.

הבעיה שגם במהירות די נמוכה אני לא תמיד מצליח לעבור את פסי ההאטה בצורה חלקה שתשרה ותעניק נוחות לכלל יושבי הרכב .

אני משתדל לנהוג בצורה רגועה הן בעיר והן מחוץ לעיר.

אחד הפרמטרים עבורי שיושבי הרכב מרגישים נוח היא העובדה שחלקם מתחילים לנמנם ברכב.

כשזה קורה, אני מבין שאני עושה עבודה טובה ונאמנה משמע-מביא את הנוסעים מנקודה א' לנקודה ב' בנוחות.

אני ממש לא אוהב "לקחת" פניות חדות במהירות, עדיף להאט מעט על מנת שהנוסעים ירגישו בטוח ונוח.

אני נוהג רוב הזמן בנתיב הימני , הוא יותר פנוי והנסיעה בו נינוחה יותר.

תגובת הנוסעים הסובבים אותי החריפה עם השנים אך זה נושא לדיון אחר.

אשמח להתייעץ עם חברי הפורום המכובדים לגבי סוג המתלים \ גודל וחתך הצמיגים\ אופן ההאטה לפני פסי האטה ומכשולים גדולים (פס ההאטה לא שונה ממכסה ביוב או בור לדעתי ) שיביאו לנוחות קצת יותר ממוצעת וכל זאת ברכב עממי , משפחתי או אף רכב פנאי קטן .

אני נמצא לפני רכישת רכב חדש ולכן מתייעץ בנושא.

אודה לכל הערה, המלצה או דעה בנושא

המשך יום נהדר לכל חברי הפורום

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם (נערך)

לכל רכב כיול מיתלים שונה, כלומר יש רכבים עם מיתלים(בולמי זעזועים) סלחניים ורכים ויש כאלה עם נוקשים.

לדוגמא פלואנס(ובאופן כללי צרפתיות שיצא לי לנהוג עליהם) מתאפיינים במיתלים לא נוקשים ויחסית רכים גם חלק מרכבי יונדאי יחסית נוחים בהתמודדות מול בורות,מאזדה 3, איביזה,פאביה,לאון מתאפיינים במיתלים קשיחים שלא אוהבים בורות והרוב עובר לך ישירות לעמוד השידרה.

לגבי עליה על פני מכשולים(בורות ופסי האטה) בעיקרון כמה שהמהירות נמוכה יותר ככה תתרסק פחות עליהם,כמו כן יש גם עיניין של משחקי משקל, אם תעלה על המכשול כאשר הברקס עדיין לחוץ(משקל אל כיוון קדמת רכב) אתה תחווה מכה יותר חזקה מאשר שתעלה על אותו מכשול באותה מהירות(20-30קמ"ש) כאשר שחררת ברקס שניה/חצי שניה לפניו ונתת גז מאוד עדין(משקל אל האחור).

לגבי חתך צמיג, בעיקרון כמה שהחתך גבוהה יותר העובי שלו לוקח את האימפקט הראשוני ורמת השיכוך שלו תלוי בעובי(כמו כן יש צמיגים באותו חתך שמעט קשים יותר או רכים,בדרך כלל ניתן להבדיל בינהם לפי קוד עומס),אבל חתך גבוהה של צמיג בא בדרך כלל על חשבון אחיזה וחדות היגוי במצבים ומהירויות מסויימות(גם כאן יש משחק עם קוד עומס וקוד מהירות), כמו כן יש השפע מסויימת על זינוק מהמקום.

בעיקרון כמו שציינת קודם לכן, רוב הנהיגה שלך הינה רגועה, אז מבחינתך חתך גבוהה לא אמור להפריע יותר מידי(רק אולי אסטטית) ורק יכול לסייע בהתמודדות עם מפגעים בדרכים ונוחות.

הייתי ממליץ לך לקחת כמה נסיעות מבחן ולראות איך הרכבים האלה(אלו ששמת עליהם עין) מתמודדים עם פסי האטה ובוקות(יצא לי להיות בנסיעת מבחן של לאון ופאביה חדשה(בגירסאות המאובזרות עם חתך נמוך יחסית),פסי האטה היה סביל, עליה על בור/מדרגה לא גדולים(במהירות 50-60) הייתי צריך ללכל לכירופרקט אחרי זה(בטוח יצא לי איזה קליק), אבל הרכבים היו מהנים לנהיגה.

בוקר טוב וסורי על החפירה(בגדול זאת חוות דעת שלי, מי שרוצה מוזמן לתקן אותי אם איני צודק או חווה אחרת)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

לגבי רכישת רכב, פתח שרשור 'פורום ייעוץ' עם התקציב והדרישות.

יש רכבים נוחים יותר ופחות, ויידעו להפנות אותך לרכבים שמתאימים לך.

לגבי פסי האטה, האט לפניהם, שחרר את הבלמים לפני שאתה עובר עליהם, ועבור אותם כשהרכב מאוזן, לא מאוזן ולא מאיץ. אם אתה עולה על פס האטה כשהרכב בהאטה, המתלים הקידמיים מכווצים וכושר הספיגה שלהם פחות טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שרשור הוא דיון ?

כבר פתחתי דיון אחד בפורום היעוץ, בו ציינתי את דרישותיי.

אני לא רוצה לפתוח מספר דיונים דומים בכדי לא לחזור על עצמי ולא להעמיס על הפורום .

פורסם

הייתי ממליץ לך לקחת כמה נסיעות מבחן ולראות איך הרכבים האלה(אלו ששמת עליהם עין) מתמודדים עם פסי האטה ובוקות(יצא לי להיות בנסיעת מבחן של לאון ופאביה חדשה(בגירסאות המאובזרות עם חתך נמוך יחסית),פסי האטה היה סביל, עליה על בור/מדרגה לא גדולים(במהירות 50-60) הייתי צריך ללכל לכירופרקט אחרי זה(בטוח יצא לי איזה קליק), אבל הרכבים היו מהנים לנהיגה.

תודה רבה

אם לא קשה לך תוכל להסביר מה הכוונה לרכב מהנה לנהיגה לדעתך ?

הנאה היא עניין די סובייקטיבי .

אני נהנה מרכב מאוזן ,כלומר, רכב שלא ייחנק ברגע שארצה לעקוף מישהו אך רוב הזמן רכב עבורי הוא כלי המסייע לעבור מא' לב'

ללא הצורך להרשים מישהו .

אני משתדל לנהוג במהירות המותרת . אם צריך להגיע למקום מסוים, אצא לפני הזמן ואם קרה שאני מאחר ,לא נורא , החיים שלי ושל הנוסעים והנהגים מסביבי הרבה יותר חשובים מכל דבר אחר.

אני נמנע באופן מוחלט מעקיפות בתדירות גבוהה, אני משתדל לצפות כמה מהלכים קדימה .

הסובבים אותי לפעמים מעירים לי שאני נחמד או סלחן מדי ונוטנ לתת זכות קדימה יותר מדי . זהו אופי הנהיגה שלי והוא לא ישתנה

לא מיוזמתי לפחות!

פורסם (נערך)

אני מתנייד ביום יום במאזדה 3 בציר 2010, ידוע שהרכב הזה דיי מתרסק על בורות אז אני רגיל לעיניין(כמה קליקים בגב וכמה זעזועי מוח XD )

הלאון והפאביה הרגישו לי דיי זריזות(בשני המקרים היה מדובר במנוע TSI 1.2 עם DSG7) המיתלים בשני הם קשים יחסית,אפשר לבנסיעת מבחן אפישרו להתגרזן קצת על הרכב, בשני המקרים עלה לי חיוך זדוני קטן והלב הוסיף או החסיר פעימה מהשטויות שאפשרו לעשות, הרגשה אחרת ממה שיצא לי בפלואנסים שיצא לי לנהוג ובמאזדה 3 ספיריט מהדור החדש(על הפאביה יוצא לי לנהוג גם מחוץ לנסיעת מבחן אז אני אדבר עליה בעיקר)

בגדול איכות חומרים טובה, אין קרקושים של פלסטיקה(בכביש משובש וגם עם המערכת על ווליום גבוהה בידוד רעש טוב יחסית, החתך הנמוך הוא מקור הרעש העיקרי) הרכב מרגיש מאוד סולידי על הכביש,יציבות טובה גם בעיקולים מעט חדים במהירות מעט מופרזת ביחס לתנאי כביש, יחסית לגודל שלה(ושל המנוע) לא מורגש חוסר בכוח(גם בעליות באזור בכנרת והגולן),מאיצה מהר מאפשרת עקיפה בטוחה גם מחוץ למהירות המותרת(לא חסר מיץ גם אחרי 120קמ"ש) צריכת דלק משוכללת בלי התגרזנות מעל 110קמ"ש יוצאת בערך 16-17ק"מ לליטר(70 אחוז בין עירוני טבריה-חיפה).

הלאון בגירסא 1.2TSI דיי דומה רק מעט גדולה יותר(לא יצא לי לנהוג בה בסביבה שלי כמו בפאביה אך המישור ובתוך העיר הייתה חוויה דיי דומה לפאביה)

לגבי דלק מכיוון שאני אישית מתעניין בFR ידנית חדשה עם מנוע 1.4TSI בדגם הזה הצריכה גם דיי דומה(בין 14-ל16ק"מ לליטר בנהיגה נורמטיבית), המנוע לא נחנק גם אחרי 150קמ"ש וכמובן איכות החומרים בפנים ברמה דומה

נקווה שהבנת איזה חלק הוא המהנה:wink:

ונקווה שנסגרו קצת קצבות :)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם (נערך)

לגבי פסי האטה, האט לפניהם, שחרר את הבלמים לפני שאתה עובר עליהם, ועבור אותם כשהרכב מאוזן, לא מאוזן ולא מאיץ. אם אתה עולה על פס האטה כשהרכב בהאטה, המתלים הקידמיים מכווצים וכושר הספיגה שלהם פחות טוב.

נכון, ורק להוסיף: כדי להשאיר את הרכב באמת מאוזן על פס האטה צריך לתת גז די בנדיבות. כדי לעשות את זה צריך להתרגל להאט הרבה יותר לפני פס ההאטה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היה צריך להיות לא בולם ולא מאיץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דבר נוסף שלא ראיתי שציינו, מעבר לקשיחות המתלים יש גם את עניין תקינות רכיבי המתלים, בעיקר בוקסות כאלה ואחרות.

בבימר שהיתה לי בזמנו הבחנתי מיד עם הרכישה שהרכב מרגיש קצת "מתרסק\נחבט" במעבר על פסי האטה למרות שהייתי עובר מעל אלה במהירות זחילה.

החלפת הבוקסות הבלויות של הזרועות מתלה התחתונות מקדימה פתרה את הבעיה לגמרי והפכה את המעבר של פסי האטה לחלקה ורכה למרות שהרכב היה מונמך ומוקשח.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עדן אתה מדבר על רכב יד X+, לא חדש מהיבואן, במקרה של הפות"ש הוא מתעניין ברכב חדש,אומנם יתכן בסבירות קטנה שרכב חדש יכול להגיע עם פגם כזה אך היא שואפת לאחוז ממש נמוך.

פורסם

תודה רבה על הטיפים הרבים שצויינו כאן , הם יעזרו לי ולחברים נוספים.

אמנם אני לא ממש מחפש רכב שמצטעיין בביצועים אך העיצוב ותחושת הפרימיום שקיימת במאזדה די מדברים אליי.

לא ברור לי למה הטויוטה קורולה שדי מייצגת את הדרישות שלי ,לא מורכבת באותה רמה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...