Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיבוב קטן על אבארט 124

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ממש כיף לראות בן אדם שנהנה מהתחביב שלו ודברים שעושה לו טוב.

יש רכבים שבאמת השלם גדול מסך חלקיו ואני בטוח שה124 היא כזו.

אני חושב שזה נקודת זכות ל124 שגם אם הm2 היא הdaily, עדיין היא יותר מרגשת.

לגבי שאר האנשים האמפיריים והמשעממים בדיון, אתם יכולים שלא להסכים עם פות"ש בדעות שלו אבל אני לא מבין את ההתלהמות והניסיון להוכיח את טעותו.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זאת לא דעה, זאת עובדה. ה-124 היא מיאטה ND עם:

מנוע שונה,תיבת הילוכים של מיאטה NC, בולמים שונים, כיוון משקל הגה שונה ומראה שונה. זהו. עובדה-לא דעה.

לא יצא לך לנהוג על מכוניות שחולקות פלטפורמה אך מתפקדות שונה לחלוטין? אמרו כאן גולף ולאון, למשל. לי זכור שבתקופה שהייתה לי 146, לחמי הייתה טמפרה שהייתי נוהג עליה לא מעט. ההבדלים בין המכוניות, שחולקות רצפה ומבנה מתלים, אך שונות בכיול ובמנועים, היו עצומים.

שזה האלפיסטים המתגוננים מחד, ואלו שחובבי המיאטה מאידך - נישאר עם ביקורת לגיטימית סך הכל, אבל לא כל כך ברורה.

חוששני שאתה טיפה מבלבל את הסדר. כל אימת שמוזכרת 124 בהקשר חיובי, עדת המיאטה קופצת כמו להק פיראניות. מילא שזה קצת מגוחך, כי אף אחד לא אמר בגנות המיאטה כלום, אלא שזה מגוחך מאד, כי מיאטה היא לא הנושא פה.

לגבי שאר האנשים האמפיריים והמשעממים בדיון, אתם יכולים שלא להסכים עם פות"ש בדעות שלו אבל אני לא מבין את ההתלהמות והניסיון להוכיח את טעותו.

פרט למגונני המיאטה יש גם אלה שסבורים שרכב חייב להימדד בפרמטרים מדידים או מקובלים אוניברסאלית. לכן, למשל, אבארט זה לא טוב ולכן, למשל, משום-מה רכישת M2 במקום ATS-V היא החלטה לא טובה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
חוששני שאתה טיפה מבלבל את הסדר. כל אימת שמוזכרת 124 בהקשר חיובי, עדת המיאטה קופצת כמו להק פיראניות. מילא שזה קצת מגוחך, כי אף אחד לא אמר בגנות המיאטה כלום, אלא שזה מגוחך מאד, כי מיאטה היא לא הנושא פה.

כן, כתבתי הפוך במקרה הזה. עדיין, גם המתגוננים ממהרים לעתים להתגונן כשאין ממה. לא כל ביקורת היא שנאה נגד מותג ולא כל חוסר הבנה היא ביקורת נגד הרכב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שזה בדיוק מה שאנשי המיאטה כאן צריכים להפנים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
משגב, אם ננתק לרגע מהשרשור את הקיצוניות - שזה האלפיסטים המתגוננים מחד, ואלו שחובבי המיאטה מאידך - נישאר עם ביקורת לגיטימית סך הכל, אבל לא כל כך ברורה. תסכים איתי?

כי יש כאן יותר מאדם אחד שמתקשה להבין על מה אתה מדבר.

מכל ההודעות שלך משתמע שאתה אומר "אני לא יודע להסביר או לפרט את התחושה, אבל אם תנהגו תבינו".

סאונד, עיצוב, אולי אפילו הידיעה שזו אבארת' תורמת לתחושה, שזה סבבה ולגיטימי, אבל מאוד אינדיבידואלי. בפרק האחרון של טופ גיר ירדו על ה-4C שהיא לא באמת טובה, אלא סתם נחמד שהיא אלפא ספיידר, אז זה מעלה לקלארקסון זיכרונות עבר. זה מאוד לגיטימי, אבל למי שלא חובב המותג קשה להתחבר לזה, ומכאן מתפתחים עשרות הוויכוחים שאנו תמיד רואים פה.

אגב,

לא הבנתי מה לא רציונלי בהעדפה של M2 על פני ATS?

אנסה להסביר את עצמי שוב.

בגדול אמרתי שהרכב הזה מייצר הרבה יותר דרמה מאזדה מיאטה וזו התחושה שלי.

אנסה להסביר במה זה בא ליידי ביטוי.

זה מתחיל בזה שאתה ניגש אל הרכב והוא פשוט יפה, מושך, גברי נקודה.

(בשונה ממאזדה מיאטה שנראת כמו צעצוע שיצא מקופסא של דגני בוקר)

ומי שעדיין חושב שמי שקונה אוטו ב 300K או אפילו ב 230K לא אכפת לו איך הוא נראה הוא דמיוני!! רכב בסכומים האלה זה רכישה אמוציונלית.

אחרי שאתה נכנס לאוטו זה ממשיך סאונד הנעה שבמאזדה פשוט לא קיים.

זה מתקדם לזה שכשאתה נותן לחיצה החלטית על הגז ביציאה מהמקום המנוע תוקף אותך בהרבה יותר אגרסיביות עקב המומנט שזמין בסל"ד נמוך יותר כתוצאה ממנוע טורבו ולא אטומספרי דבר שגורם לרכב להרגיש פשוט בליגה אחת מעל המיאטה בהאצות מהמקום (אפילו שזה לא נכון) וכשדוחסים את ההאצה הזו לרכב בגודל פחית שימורים זה מרגיש הרבה יותר מהר ממה שזה באמת.

ואז אתה מסיים בזה שהרכב משקשק מאוד בזנב גם במהירויות מאוד מאוד נמוכות ( בזה אני מאמין שהמיאטה והאבארט דיי דומים למרות שזה לרכב יש מומנט הרבה יותר חזק בסל"ד נמוך בהחלט עושה הבדל)

מקווה שזה ברור מספיק.

בשורה התחתונה זה לא מרגיש אותו הדבר!

ולא משנה כמה ינסו להסביר לי פה בפורום שאני טועה ודפי הנתונים חייבים לגרום לרכבים להרגיש אותו דבר.

החיים פשוט לא עובדים ככה...

לגבי ההערה שכתבתי על ה M2

אחד המגיבים פה בשרשור כתב שלפי ידעתו אני גם בחרתי לקנות M2 במקום ATS V באותו המחיר (תרשה לי לעדכן אותו ה M2 עולה אפילו יותר ) ביודעין?!?!

פורסם

חבל שלא כתבת בהתחלה את מה שכתבת עכשיו ;)

כל מה שכתבת נשמע הגיוני. אם התחברת לזה אז כיף לקרוא. זה מאוד משמח כשיש רכב שמתחברים אליו ואל מה שהוא מנסה לשדר.

אל תדאג לגבי הערות על רציונליות רכישה כשזה בא מחובבי מיאטה [אני ביניהם אגב]. הם כולם רציונליים עד שזה מגיע למכירת הרכב שלהם, ואז כל הרציונליות עפה מהחלון ואנחנו מקבלים רכבים בני 6-7-8 שנים שמבקשים עליהם מחיר של 208GTI חדשה מהניילונים. או מה שאנו מכירים כשוק המיאטות. רציונלי? ממש לא. עובד? כן. את אותו דבר הוכיחה ה500 אבארת' ואני מקווה שגם ה124 תוכיח, ואז נראה הרבה כאלו על הכביש.

אתה יודע, סטנדרטים כפולים וזה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
זאת לא דעה, זאת עובדה. ה-124 היא מיאטה ND עם:

מנוע שונה,תיבת הילוכים של מיאטה NC, בולמים שונים, כיוון משקל הגה שונה ומראה שונה. זהו. עובדה-לא דעה.

וכל אלו ולפעמים גם הרבה פחות עושים לעיתים מכונית אחת שונה מאוד מ"אחותה" ולפעמים לא, והענין הזה אגב, למי שזוכר, נטחן למדי בשירשור המקורי על ה 124 ספיידר ושם נדמה לי נתקבעה לה אותה "דעה" שאתה מבקש לראות כעובדה. אז כן הבסיס משותף, כך גם חלקים שונים, זו בהחלט "עובדה", זה עושה אותן למכוניות שלא יכולות להיות שונות מדי באופן בו הן נוסעות ננהגות ומתנהגות, זו אותה "דעה" אליה התייחסתי.

פורסם
לפעמים גם הרבה פחות עושים לעיתים מכונית אחת שונה מאוד מ"אחותה".

את הדיון די מיציתי, אבל אשמח לשמוע דוגמה לזה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
כן, כתבתי הפוך במקרה הזה. עדיין, גם המתגוננים ממהרים לעתים להתגונן כשאין ממה. לא כל ביקורת היא שנאה נגד מותג ולא כל חוסר הבנה היא ביקורת נגד הרכב.

אל תיתמם ניקו, הבחור סתם שיתף חויה חיובית עבורו, במשך שני עמודים ניסו להקטין אותו ע"י כל מיני הסברים (פירטתי כבר, אין טעם לחזור).

למה שזה כ"כ יפריע? ועוד בפורום של חובבי רכב, לכאורה? ממני והלאה.

אני, *בלי לנהוג* (אולי אחשוב אחרת אחרי ניסיון מעשי), הייתי רוכש את המיאטה מבין הצמד - וגם לא מבין איך אבראת' יכולים להצדיק, אם בכלל, הפרש כספי כזה בהינתן ההפרש הלא גדול בspec.

אבל אני גם לא רואה סיבה לנסות להוציא את פותש מפגר / חסר ניסיון / חייב"ס / לא מבין מהחיימשלו - רק כי בהינתן סט ההעדפות שלו הגיע למסקנה שונה.

איך זה מתיישב עם שבלונת ה"אלפיסט המתגונן"? זה לא ממש מתיישב, אבל ככה זה: with great italian corrosion comes great trollabilities

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מסוג השרשורים שגורמים לי להרגיש "גאה" על קיומו של הפורום.:?

בא בן אדם,מתלהב מרכב(וכן-כולם זיהו שזו התלהבות מהרבה דברים רגשיים ולא מוחשיים)

כולם עטים עליו וקוטלים אותו.

רבאק - פרגנו ותנו לבן אדם להתלהב,מה קרה?

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אז רגע אם הוא מתנייד על M2 זה הופך את דעתו לקדושה? ומה אם היה מתנייד על פגו 106 היינו צריכים לפסול את דעתו?

לכל המתחסדים אני אומר כך. אם דעתו הייתה הפוכה, כלומר משהו בסגנון של "לא הבנתי על מה המהומה היא הרגישה לי אותו דבר כמו המאזדה" חסידי האיטלקיות היו צולבים אותו שהוא בכלל לא נהג ברכב ושאין לו מושג מהחיים.

פתאום שקט דממה.

סך הכל אני חושב שפותח הדיון הגזים מאוד בהתרשמות שלו. מלבד רעש מנוע ועיצוב (לטעמי האבראט פשוט מכוערת ביחס למיאטה שנהנת מקווים הרבה יותר נקיים ויפים), לא ניתן לייחס כל כך הרבה דברים ובכזו החלטיות לרכב ממושב הנוסע ביחס לרכב אחר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
את הדיון די מיציתי, אבל אשמח לשמוע דוגמה לזה.

מרבית משפחות הדגמים שמייצרים בוואג למשל חולקים מכללים מכניים זהים על שילדה זהה וראה זה פלא גולף לא מתנהגת כמו אודי מקבילה, או לאון או אוקטביה, והן כזכור חולקות למשל מנועים וגירים זהים, שלא כמו המיאטה והפיאט, כך אצל PSA שאצלה סיטרואן לא יתנהג תמיד כמו פז'ו מקבילה, כך אצל אחרים. ודווקא כאן הפיאט הזו נדמית לחלק מכובד מהחברים כמו מיאטה מחופשת עם פוזה איטלקית. אז אולי בגלל שהן מיוצרות באותו פס ייצור, אולי סתם בגלל שאוהבים כאן לנגח את כל מה שמגיע מפיאט, באמת לא יודע, שונות הן יכולות להיות.

פורסם
רכב

רכב שעושה הרבה מאוד רעש+ טורבו שמכניס כוח בצורה הרבה פחות לינארית ומדגדג בגב נותן תחושה של רכב מהיר יותר. זה נכון לכל רכב ולא ספציפית ל-124.

הבנאדם מתנייד ביומיום על M2... זה לא אמור לדגדג לו בשום מקום, ההאצה של האבארט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אל תיתמם ניקו, הבחור סתם שיתף חויה חיובית עבורו, במשך שני עמודים ניסו להקטין אותו ע"י כל מיני הסברים (פירטתי כבר, אין טעם לחזור).

למה שזה כ"כ יפריע? ועוד בפורום של חובבי רכב, לכאורה? ממני והלאה.

אין היתממות. אני במשך 3 עמודים ניסיתי להבין למה הוא מתכוון. מי שהקטין, הקטין. לא בורח מזה. מצד שני, מה שהיה ניסיון להבנה על מה מדובר, נתפס כהקטנה שלא כצדק, כמו במקרה של DAVID32. בסופו של דבר אפילו על בדיחה מובהקת הגיעה התגוננות מיותרת. אבל עזוב, זה קורה בכל דיון כמעט: אמינות צרפתיות, אקזוטיקה איטלקית, רבאק אפילו בסרטונים.

אני, *בלי לנהוג* (אולי אחשוב אחרת אחרי ניסיון מעשי), הייתי רוכש את המיאטה מבין הצמד - וגם לא מבין איך אבראת' יכולים להצדיק, אם בכלל, הפרש כספי כזה בהינתן ההפרש הלא גדול בspec.

אבל אני גם לא רואה סיבה לנסות להוציא את פותש מפגר / חסר ניסיון / חייב"ס / לא מבין מהחיימשלו - רק כי בהינתן סט ההעדפות שלו הגיע למסקנה שונה. אף אחד לא הוציא אותו מפגר. כן היו דברים תמוהים בהודעתו [מה זה רכב גברי?]. שוב, לא חולק שהיו פה עקיצות לשם העקיצה, ועדיין, אפשר להתעלם באלגניות ואפשר להאכיל. בשרשורים האלו זה תמיד מגיע להאכלות.

לגבי הרכב דעתי כדעתך.

איך זה מתיישב עם שבלונת ה"אלפיסט המתגונן"? זה לא ממש מתיישב, אבל ככה זה: with great italian corrosion comes great trollabilities

.....

• תוכן חדש...