Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנה חדשה - מחירים חדשים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דיברו הרבה על התייקרות הרכבים ההיברידיים, למעשה מחיר הפריוס ירד ב 2,000 ש"ח, מה ההסבר ?

יונדאי איוניק שמהווה איום משמעותי על הפריוס. לדעתי, ההורדה לא מספיקה בשביל להפוך את הפריוס ליותר אטרקטיבית מול היונדאי....

פורסם
זה היה יכול להיות חכם, אילו זה היה מחובר למציאות. כלומר תמריץ לקנות רכב פחות מזהם באותה קטגוריה. אם בקטגוריה D אין תמריץ לקניית רכב היברידי שהוא באמת פחות מזהם מאשר רכב רגיל, אין בנוסחא הזאת שום היגיון.

לא הבנתי אותך. לתת תמריץ לקנות מכונית פחות מזהמת, ולא משנה אם זה באותה קטגוריה או באותו תקציב, זה בדיוק מה שהמס הזה עושה.

אילו אלטרנטיבות פחות מזהמות מאשר רכבים היברידיים בקטגוריה D יש? אם הרכבים ההיברידיים יתיקרו בקטגוריה יותר מאשר רכבים לא היברידיים, זה יגרור את האנשים לקנות רכבים שמזהמים יותר.

ההיברידיים אולי יתייקרו יותר מהלא היברידיים, אבל הם עדיין יקבלו הטבה גדולה יותר - יהיו זולים יותר, או לחלופין יתנו אבזור/צריכת דלק עדיפים באותו מחיר, או במחיר מעט יותר גבוה. יותר מזה, זה מעודד את היצרנים לא לעמוד על השמרים ולייעל כל הזמן את מערכות ההנעה של המכוניות. אצלנו קוראים לזה "מס ירוק", באירופה קוראים לזה "תקן יורו". רק שאצלנו זה מתעדכן בהדרגתיות ופעם בשנתיים, ושם זה מתעדכן פעם בחמש שנים (אם אני זוכר נכון) ובקפיצות מאוד גדולות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לא הבנתי אותך. לתת תמריץ לקנות מכונית פחות מזהמת, ולא משנה אם זה באותה קטגוריה או באותו תקציב, זה בדיוק מה שהמס הזה עושה.

המס עשה את זה בעבר. אבל עבור קטגוריה D (מה שנקרא MID SIZE SEDAN או רכב משפחתי), כמה שאני מבין זה הולך להשתנות. בעקבות שינוי בנוסחא, ההיברידיות בקטגוריה הזאת הולכות להתייקר (אם להאמין לכתבות מלפני חצי שנה+ אז בהרבה מאוד). מה שיוצא, היה לא משתלם לקנות רכב כזה לאומת רכב לא היברידי שיעלה פחות, אבל מזהם יותר.

ההיברידיים אולי יתייקרו יותר מהלא היברידיים, אבל הם עדיין יקבלו הטבה גדולה יותר - יהיו זולים יותר, או לחלופין יתנו אבזור/צריכת דלק עדיפים באותו מחיר, או במחיר מעט יותר גבוה.

אם להאמין לכתבות, אז הרכבים ההיברידיים יהיו יקרים יותר. אני בספק שבאותו מחיר הם יתנו יותר אבזור כי אז יהיו עוד יותר יקרים.

זה מעודד את היצרנים לא לעמוד על השמרים ולייעל כל הזמן את מערכות ההנעה של המכוניות.

לא בדיוק. מס ירוק במדינה הקטנה שלנו לא מעודד אף יצרן להזיז את האצבע. מה שמעודד את היצרנים לייצר רכבים פחות מזהמים, זה התקנים כמו אירו.

מאוד קשה לייעל את המערכת באופן משמעותי יותר ממה שזה יעיל (או יותר נכון - לא יעיל) היום. צוור הבקבוק הוא מנוע בנזין בעל נצילות מאוד נמוכה של פחות מ40%. יחס עם זאת, אי אפשר עדיין לעבור לחשמל באופן מלא כי לא מצאו דרך יעילה לאגור את האנרגיה. הליטיום שדרוש לסוללות, מופק בצורה מזהמת מאוד, מקור העיקרי הוא מסין. באיזור איפה מפיקים שם ליטיום על ידי שימוש בחומצה, שום דבר לא גדל. יש שם ממש אסון סביבתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למס הירוק אין השפעה מיוחדת על סגמנט D (מה שנקרא מכוניות מנהלים, או משפחתיות גדולות. משפחתיות בישראלית זה סגמנט C). הוא מושת על מכונית בלי קשר לאיזו קטגוריה היא נמצאת. כלומר אם פיקנטו מזהמת 6 (לצורך העניין) ופאסאט מזהמת 4, הפאסאט תהנה מהטבה גדולה יותר מהפיקנטו.

מה שהיבואנים עשו, וחלק מהכתבים פשוט העבירו הלאה בלי לבדוק, זה להכניס את הציבור לפאניקה ש"הנה הנה, עוד רגע, סונטה תעלה 200 אלף שקל וטויוטה אייגו תעלה מיליון וחצי, אז בואו לקנות מכוניות עכשיו לפני שהמס עולה, למה אחרי זה יהיה פה מקס הזועם".

מה שקרה בפועל זה שהנוסחה, שמתעדכנת כל שנתיים, התעדכנה שוב - בצורה ליניארית יחסית. ה"קטע" פה הוא שאם עד עכשיו הרבה היברידיות נכנסו לקבוצה 2 והיבואנים שילמו עליהן רק 30% (ו-20% על פלאג אין ו-10% על חשמליות טהורות) מס, עכשיו חלק מהמכוניות האלה יעלו לקבוצה 3 והמס שיוטל עליהן יהיה 83% כמו שאר המכוניות בקבוצה.

מה הסיבה שהמס על היברידיות יהיה אותו דבר כמו על הלא היברידיות? כי אולי אותה סונטה באמת לא מזהמת פחות מפאסאט, אז למה שהיא תהנה ממס מופחת? עכשיו היבואן יצטרך למצוא דרכים יצירתיות יותר להכניס את הסונטה הזאת (שוב, לצורך הדיון האקדמי. אין לי מושג מה המצב של הסונטה ומה עושה היבואן) חזרה לקבוצה 2. כמו שעשו בזמנו אלבר עם הקאמרי, שהביאו אותה עם ג'אנטים קטנים יותר שאיתם צריכת הדלק נמוכה ב-0.0001 ק"מ על הנייר ועוד פחות מזה במציאות, אבל מכניסים אותה לקבוצה 2 - והיידה, מס מופחת ומחיר נמוך יותר לצרכן.

ומאוד קל לייעל את המערכת, צריך רק לחשוב מחוץ לקופסה:

חשמל - יש היום סוללות לא מבוססות ליתיום, ונמצאות בפיתוח סוללות מבוססות גרפין. צריך רק לשפוך על המחקרים האלה כמה עשרות מיליונים ואפשר להקפיץ את התעשייה הזו קדימה.

מימן - מקור דלק שדורך במקום כבר מעל לעשור כי לאף אחד אין ז** להשקיע בפיתוח דרכים יעילות אנרגטית כדי להפיק אותו (אחת הבעיות היום היא שהפקת מימן דורשת יותר חשמל ממה שהמימן הזה יכול להפיק אחר כך, אז פשוט "מתדלקים" את המכוניות בחשמלי מראש).

גפ"מ/גז טבעי - כבר קיים באירופה, ואפילו מגיע כקיטים מהיצרנים עצמם. למה שלא יביאו את הגרסאות האלה לישראל?

סתם גרסאות סופר חסכוניות כמו הבלו מושן של פולקסווגן - אותו כנ"ל כמו הגז הטבעי.

בקיצור, יש מה לעשות, והמס הזה לא בא סתם כדי "לז**ן" אותנו. כלומר הוא כן, אבל תנו לי להיות אופטימיסט חסר תקנה. מה 'כפת לכם. זה דווקא אחד המיסים שאני יותר זורם איתם, ושאשכרה דוחפים את היבואנים להביא גרסאות יותר ויותר חסכוניות כל הזמן. זוכרים שפעם היה רק 1.6 אוטומט? לפני 15 ואפילו 10 שנים מי חשב על כמו המכוניות ההיברידיות/ידניות/קטנות שמסתובבות היום על הכבישים?

פורסם
דיברו הרבה על התייקרות הרכבים ההיברידיים, למעשה מחיר הפריוס ירד ב 2,000 ש"ח, מה ההסבר ?

זהבגלל היין היפני שירד יותר מ10% בחצי השנה האחרונה.

פורסם
לא רק, גם I10 התייקרה ב-2000-3000 שקל. אפילו להיפך, כי רוב הרכבים היקרים מאוד (מעל 600-700K) נמצאים גם ככה בקבוצה 15, ולכן הם לא נפגעים כי "אין עוד לאן לעלות". מי שהכי מושפע הן היברידיות שקופצות מקבוצה 2 ל-3. אבל כמובן שזה לא יקרה עכשיו אלא כמו שאמרת כשיגמר המלאי שהכינו מבעוד מועד.

דווקא לא מעלים את המס "על היברידיות" ו"הן בדיוק נהיו פופולאריות", אלא מעדכנים את הנוסחה כל שנתיים. שזה לדעתי מאוד חכם, כי ככה אתה מדרבן את היבואנים להביא גרסאות חסכוניות יותר ויותר כל הזמן. אחרת אחרי 15 שנה כל המכוניות היו נכנסות לקבוצה 1 ואז לא הייתה שום דיפרנציאציה ושום """הטבה"""" ל""""מכוניות פחות מזהמות"".

לא הבנת אותי.

היה דיבור על זה שמבטלים את הטבת המס לרכבים היברידיים, בכלל. יענו אפילו פריוס לא תקבל הטבת מס, בכלל.

קמו היבואנים והרימו קול תרועה, אז הרשויות אמרו "טוב, נשאיר את ההטבה על רכבים היברידיים, אבל רק אם הם יעלו פחות מ300 אלף שקל",

בגלל זה הרכבים ההיברידיים של ב.מ.וו עתידים לקבל הקפצה במחיר (וגם הרכבים ההיברידיים של מרצדס), ובגלל זה ה330e תומחרה ב290 אלף, כדי להיות מתחת לרף הזה.

זה שנוסחת המס הירוק משפיעה על כל הרכבים, גלוי וידוע.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
מעניין אותי לדעת איך היבואנים האירופאים לא מורדים מחירים כאשר האירו התרסק לרצפה..., בקיצור השוק מונופוליסטי ואין שום תמריץ לתחרות אמתית על כיס הצרכן.

אכן מעניין.

הטענה של ייבואני יונדאי לייקור הדגמים היא בגלל העלייה בשער הדולר (ממה שהבנתי רכבים מקוריאה נרכשים משום מה בדולר אמריקאי), אממה פרט לאלנטרה והסונטה שאכן מגיעות מהמפעל הקוריאני - יונדאי i10 ן-i20 מגיעות מטורקיה ו-i30 מסלובניה.

חוץ מזה מישהו באמת רואה יתרון עכשיו לאלנטרה, שקורולה ומאזדה 3 נמכרות ב-5000 שקלים פחות ומציעות אבזור עדיף.

מעניין גם איך אוריס בנזין (לא היבריד) התייקרה בייחוד לאור הצלילה של הפאונד הבריטי.

ואני בהחלט מבין את ההגבלה על רכבי פלאג אין, כמו שרכב היברידי עם מנוע מעל 3 ליטר לא זכאי להטבת רכב היברידי, אין סיבה שרכבי יוקרה פלאג אין יזכו להטבה למרות שיש רכבי בנזין קטנים יותר שעדין יזהמו פחות.

חוץ מזה נוצר עיוות שדגמי פלאג אין עממיים כמו אאוטלנדר עדין מתומחרים גבוה ביחס לגרסת הבנזין ואילו רכבי יוקרה פלאג אין לפעמים יעלו פחות מגרסאות הבנזין המקבילות, כי בשביל שרכב פלאג אין יעלה מחיר זהה הוא צריך לעלות לייבואן כמעט פי 2 מגרסת הבנזין (מה שלא קורה ברכבי יוקרה)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לא הבנת אותי.

היה דיבור על זה שמבטלים את הטבת המס לרכבים היברידיים, בכלל. יענו אפילו פריוס לא תקבל הטבת מס, בכלל.

קמו היבואנים והרימו קול תרועה, אז הרשויות אמרו "טוב, נשאיר את ההטבה על רכבים היברידיים, אבל רק אם הם יעלו פחות מ300 אלף שקל",

בגלל זה הרכבים ההיברידיים של ב.מ.וו עתידים לקבל הקפצה במחיר (וגם הרכבים ההיברידיים של מרצדס), ובגלל זה ה330e תומחרה ב290 אלף, כדי להיות מתחת לרף הזה.

זה שנוסחת המס הירוק משפיעה על כל הרכבים, גלוי וידוע.

מעניין, לא הכרתי את זה.

פורסם

אני צופה הצפה של ספייס סטארים חדשות על הכביש.

זה מחיר ממש אטרקטיבי לאוטומטית.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מהי השפעת השינוי (ביטול חלקי או מלא ) בנוסת ההטבה על ההיברידיים על הביקוש והשווי העתידי של אותם הרכבים (פריוס, הג'יפון ההחברידי של טויוטה, וה"אחיות" מקוריאה) ,לאחר 4-5 שנים מהיום ?

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם

חבל מאוד שהמחיר של הI10 עלה עוד.

נראה כמה הנחה יתנו ב'חבר' על הI10 ביניים שנכנסה, אם זה יהיה 5K אולי אשקול את זה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
אני צופה הצפה של ספייס סטארים חדשות על הכביש.

זה מחיר ממש אטרקטיבי לאוטומטית.

אולי חבר הפורום יוליאן עוד יחליף את שלו באחת חדשה, אחרי שכבר היה סגור על איביזה והגן בלהט על ה-DSG. :roll:

• תוכן חדש...