Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנה + 10K קמ עם אוריס בנזין 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לפות''ש על כתיבה עניינית.

חן צודק, ובהחלט האוריס רכב נוח מאוד בזכות המתלה האחורי המתוחכם, בשונה מהקורולה.

אני מסכים עם פות''ש - בשביל 10 אק''מ בשנה אין שום סיבה לקנות היברידית, ומסכים עם מי שאמר שבמחירה ביחס להיברידית הגרסה הרגילה דיי מיותרת...

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מערכת מולטימדיה באוריס מאוד פרימיטיבית ורזולוציה של מסך כל כך נמוכה שאין חשק להתעסק בה בכלל,גם מצלמה אחורית שם לא משהו,המערכת הזאת היא בכלל לא ברת השוואה למערכות של מזדה וA3.

אני אישית הייתי מעדיף מערכת עם פונקציונליות דומה (CD+MP3+USB+BT), אבל עם ממשק כפתורים, ומוותר על מצלמת רוורס.

או יותר טוב - שקע דאבל דין בדשבורד, ושם שם את הרדיו דיסק קלריון שנשאר לי מהאוטו הקודם, וגם נשמע יותר טוב על רמקולים מקוריים.

אני יודע שאני יכול לשים את כל זה, אבל ממש לא בא לי להתעסק עם הדברים האלה. ובכללי אני מעדיף כמה שפחות להתעסק עם האוטו. עברתי את הגיל הזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז אצל אישתי האוריס עברה שנה ו15K.

לדעתי מדובר ברכב בינוני ומטה,איכות החומרים בינוניות,מערכת המוליטמדיה גרועה,השליטה על הווליום ועל מע' האיורור לא ארגונומטרית כלל. איכות ההרכבה בתא הנוסעים אינה אחידה (אצלנו מיום קבלת הרכב מכסי הפלסטיק שמכסים את תושבות הכסאות הקדמיים נשרו,תא משקפיים נסגר עקום ותאורת מפות אינה מורכבת היטב ומשתפשפת במסגרת שלה וניכר כי תקרוס בקרוב)הנוחות בינונית, צפוף מאוד מאחורה והעיקר מבחינתי רכב משעמם ללא כל יחוד מעבר לצריכת דלק טובה.

הציעו לי בעבודה להחליף את היונדאי שמשמשת אותי כבר 4 שנים ו225K באוריס ST. ברחתי מייד -מעדיף להשאר עם יונדאי בת 4.

פורסם

למה זה רע ? בינוני זה בסדר גמור. אין התרגשות אבל גם אין נפילות. לא יפה אבל גם לא מכוערת,לא מהירה אבל גם לא עגלה. טיוטה מעולה בזה ,זה כרטיס הביקור שלה שנים.

פורסם

לא כתבתי רע,כתבתי בינוני ומטה:wink:

היתרון כמו שכל עם ישראל יודע הוא שמירת ערך חסרת הגיון.

מעבר לזה מזדה 3 עולה עליה בכל פרמטר ולעיתים בפער גדול(אבזור,איכות גימור,ביצועים,מראה)

פורסם

דווקא תא הנוסעים באוריס מרגיש די פלסטיקי,גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת איכות החומרים,הוא מרגיש הרבה פחות טוב משל גולף או 308.

אני אחרי 10 דקות כבר התחלתי לקבל כאבי גב מהכסאות,גם בקורולה קרה לי אותו הדבר.

המנוע חלש יחסית למנועי טורבו של המתחרים וגם רועש בהאצה,הגיר די מעצבן.

מה שכן,שוק יד שניה יהיה לך טוב שתמכור.

תהנה.

פורסם
למה זה רע ? בינוני זה בסדר גמור. אין התרגשות אבל גם אין נפילות. לא יפה אבל גם לא מכוערת,לא מהירה אבל גם לא עגלה. טיוטה מעולה בזה ,זה כרטיס הביקור שלה שנים.

אני חושב שזה עניין של ציפיות, מאיזה רכב אתה בא, ומה הדרישות שלך.

אחרי מונדאו בת 9 ופוקוס בת 11 הקורולה הרגישה לי כמו חללית.

אבל אם הייתי בא מדגם מקביל של VAG או אלפא, כנראה שהייתי מתרגל לאמינות, ואז מתאכזב מכל השאר.

אגב נסעתי במזדה 3 (אומנם 1.5), לדעתי עדיף קורולה.

הקורולה זה למי שלא מחפש ריגושים בכביש (למרות שלדעתי שיעמום זה בעיקר בראש של הנהג), אבל בעיקר שיהיו כמה שפחות ריגושים במוסך.

וגם כמו שמישהו אמר - קורולה/אוריס זה מה שיופיע במילון, אם יצטרכו לשים תמונה למושג "מכונית".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתייחס לכל מה שנאמר רק בלי לצטט עם תגובה .

eyalcar , אני לא נותן לבן שלי לשחק בטאבלט עם רשת סלולארית. אם כבר אז בבית דרך WIFI ואז כבר אין משמעות לטאבלט כי הראוטר משדר,

ובכל מקרה הולך לפי ההמלצות ושם את הראוטר בכניסה לבית מרחק של 3 מטר מהמטבח ומעל 5 מטר מכל חדר ילדים.

אם אפשר להרגיל את הילד שבבית רואים טלויזיה וברכב לכל היותר משחקים בטאבלט אז כבר עשיתי את שלי מבחינת זהירות מונעת.

צבי , אם לא הייתי מובן אז אסביר, כשכתבתי דומה ל DSG התכוונתי לזה שב 60 קמש פתאום אתה מוצא את עצמך בהילוך 5 בסלד נמוך בגלל הרצון של היצרן לחסוך בדלק.

שנים לא נסעתי על הגולף של ההורים ויכול להיות שב DSG מרגישים העברת הילוכים כמו ידני , אבל לתחושתי ברכב שלהם נסיעה עירונית הילוך שלישי ב 30 קמש. זה מה שאני זוכר.

leo69, איזו רזולוציה כבר צריך בשביל לשמוע mp3 ? הדבר האחרון שמעניין אותי זו הרזולוציה של המסך. הייתי בכיף מעיף אותו בשביל משהו באיכות צליל טובה יותר ועדיף עם כפתור ולא עם touch אבל נתוני מחשב דרך מופיעים על המסך. דווקא המצלמה טובה מאד . (לא יודע להשוות עם זו של מזדה)

ניצן, כבר כתבתי למעלה שהיה עדיף פנים של 308 כשהכל חלק , ובכל מקרה אם לא ה DSG הייתי קונה פולו (גם את זה הזכרתי) כי אין לי צורך באמת ברכב משפחתי וסביבת הנהג של VAG מאד מרשימה.

מצד שני, זה שאין לי תפר בדיפון בדלת , לא גורם לי לחוסר שקט.

יש הגה עור נעים למגע , תפעול פשוט של הסטריאו מההגה , מזגן מקפיא , העברת הילוכים מגלגל ההגה , חומרים נעימים בדשבורד (מלבד הפלסטיק שמול מושב הנוסע) , באמת שחוץ מהתאורה הסגולה / תכולה אין לי טענות .

שום פלסטיק לא התעקם ולגבי הצפיפות מאחורה כבר כתבתי שהמצב דומה ל 308.

אני לא חסיד גדול של המותג ,שנים נסעתי רק על אירופאיות, אבל אני לא מבין מה יותר טוב באיכות הגימור במזדה לעומת הטויוטה .

שתיהן עם דיפוני פלסטיק בדלתות , ההגה בשתיהן עם פלסטיק קשיח במרכז .

ביצועים לא מדברים אלי, בכל מקרה שתיהן מאיצות מעל 11 שניות מ 0 ל 100 ודווקא לפי נתונים יבשים הטויוטה מהירה ב 0.4 שניות. אבל איזה ביצועים כבר נדרשים מרכב משפחתי אוטומט 1600 ?

מסכים לגבי האבזור שהוא עשיר יותר במזדה. אבל המחיר בהתאם. אוריס עולה 130 מזדה החל מ 132. לא אכפת לי שאין קיפול חשמלי למראות ופס ניקל בסף הדלת.

במזדה מציק לי שהצג בולט מהדשבורד ואיכשהו תמיד אני נזכר שעד לא מזמן מזדה 3 היה שם נרדף לאוטו ליסינג , אז גם ירד מהפרק.

אגב, לא מבין למה רכב משפחתי עם מנוע 1500 צריך חישוק בגודל 18, מילא הנוחות , אבל לך תמצא צמיג איכותי במחיר סביר . כבר עדיף הסטנדרט של 16.

בכל מקרה, כל אחד והטעם שלו. אני לא בא להגן על הרכישה , רק פירטתי מה היו השיקולים שלי. אני מאמין ששתיהן יפגינו אמינות לאורך שנים.

mikush, סביבת הנהג אכן פחות איכותית מזו של 308 או גולף, אבל לא בהרבה, וכבר פירטתי למה העדפתי את הטויוטה.

המושבים ב 308 לא מי יודע מה נוחים, ה 308 דור I היתה נוחה יותר , ה307 בכלל היתה ליגה (מדבר על גרסת 2L) .

אין מה להשוות מנוע אטמוספרי למנוע טורבו של המתחרים, וכל מנוע מרעיש כשאתה מוריד הילוך מ 5 ל 3 ומעלה טורים כדי להאיץ , לא רק של הטויוטה.

ואדים סיכם את זה בצורה טובה , הכל עניין של ציפיות .

כתבתי בתחילת השרשור מה הנחה אותי ברכישה וזה אחרי שמשנת 2003 אני ואשתי נוהגים ב:

C3

206

C5 דור ראשון

שני רכבי 307 מנוע 2L

BX GTI 1.9 ידני

C4 מנוע 2L

לאון 1.8 ידני

207 מנוע 1.6

והיום הטויוטה ורנו סניק דור 3.

אין לי שום חיבה למותג , ואני לא בא לסנגר עליו. זה בהחלט רק עניין של ציפיות ומה הדרישות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
תודה לפות''ש על כתיבה עניינית.

חן צודק, ובהחלט האוריס רכב נוח מאוד בזכות המתלה האחורי המתוחכם, בשונה מהקורולה.

אני מסכים עם פות''ש - בשביל 10 אק''מ בשנה אין שום סיבה לקנות היברידית, ומסכים עם מי שאמר שבמחירה ביחס להיברידית הגרסה הרגילה דיי מיותרת...

הפער במחיר עומד בסך הכל על 5,000 ש"ח. אנשים רבים ישלמו את ההפרש רק בשביל לקבל רכב יותר חזק ומאובזר.

פורסם

לטעמי הפער בין המזדה 3 לאוריס הינו בעיקר באיכות תא הנוסעים התנהגות ונוחות הנסיעה. המזדה עם גנט 18(אכן מיותר לחלוטין) נוחה לי יותר מאוריס. מערכת השמע ותפעול מערכת המיזוג עדיפים במזדה בהרבה. מבחינתי לא היה מקום לספק בזמן שחיפשנו רכב לאשתי: מזדה 3 2000(מחירה היה זהה לאורית היברידית) .הסיבה שלבסוף נרכשה אוריס היא שאישתי אחרי שנים רבות של רכישה מהבטן(סיטרואנים,אלפא, מונדאו,פוקוס טיטניום וכו') החליטה שהיא רוצה משהו שישמור על ערך ונמכר בלי בעיה, מעיון ביד 2 הבנו מיד שהשוק מוצף במזדה פרטיות שנמכרות בקושי. ואם כבר מדברים על רכב ליסינג מה יותר ליסינג מטויטה שנמכרת בארבעה צבעים בלבד..... "אדוני יש אוריס לבן, כסוף, זהב ושחור. לא טוב אל תקנה".

פורסם

מצד אחד אתה כותב מזדה ליסינג ומחזק את טענתי.

מצד שני שני אתה אומר אוריס לאשה כדי לשמור על הערך.

השרשור הזה כבר הפך למשהו שונה ממה שהתכוונתי , אבל אם כבר העלית את הנושא איתגרת אותי.

עשיתי חיפוש באתר יד II.

נכון לעכשיו אוריס האצ'בק בנזין בצורה הנוכחית (אני אפילו לא מדבר על הצורה מתוחת הפנים מאמצע 2015 ) שמשווקת משנת 2014 מוצעת למכירה ע"י אדם פרטי במודעה אחת בלבד. (אולי פספסתי אחת ויש 2). זהו .

כל היתר היברידיות / ליסינג / סטיישן או גם וגם וגם .

וזה לא משנה לאותו אחד שהוציא את הרכב מהחברה אם היא רק בכחול / לבן / כסף / שחור / אפור / זהב .

אני מתאר לעצמי שגם הקונה שיהיה יד 2 לא יהיה בררן ... הרכב הזה מכוון לשוק מאד מסוים.

כמו אלפא או A3 או C5 או פאסאט שמכוונים כל אחד לשוק אחר . כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.

אגב , גם באתר toyota select אין אף אוריס בנזין למכירה.

כשאני חיפשתי רכב כזה מיד II לפני שנה היו באתר שלהם רק 3 אוריס בנזין ועל כל אחת הם רצו מחירון + 9.

יצא שרכב בן (כמעט) 3 נמכר ב 30K פחות מרכב חדש (אמנם עם אחריות לשנה + תשלומים אבל כנראה היה הפראייר ששילם) .

אני מתחיל להשמע כמו תקליט שרוט , אבל אין לי על מה להתנצל .

אני לא חובב של המותג וכבר פירטתי מה היו השיקולים בעד ונגד.

סוג של גיוון אחרי 13 שנה עם אירפאיות , וסיכוי לא רע שאחרי שיימאס לי מהרכב הזה אחזור לקנות שוב משהו צרפתי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אנחנו מדברים על אותו דבר בשפה שונה.

לפני שקניתי חדש עשיתי את אותו חיפוש ביד 2 והגעתי למסקנה זהה לשלך- יבואן טויוטה מצליח לבנות ערך יד 2 הזוי לרכב הזה באמצעות מערך הסלקט שלהם.

אבל הסיבה העיקרית שזה מצליח היא שהרכב הוא בדיוק מה שמעריצי טויוטה מחפשים:אמין ושומר ערך. בכל שאר הפרמטרים הוא לדעתי נחות מהמזדה 3 באופן בולט.

בתור אדם שמחפש משהו מעבר ל"שומר ערך" מכלי רכב אני מאוכזב מהאוריס. אף פעם לא התייחסתי למרכיב הזה בכלי רכב ותמיד קיללתי בזמן המכירה אך הייתי מרוצה מהרכב עצמו,באוריס זה בדיוק ההיפך(נדע לבטח רק כשנמכור)

• תוכן חדש...