Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אז לא מזמן אני ואשתי החלטנו שהגיע הזמן להתחדש, ב4 שנים האחרונות החלפתי 4 רכבים, אני משתעמם מהר, קונה רכב משקיע בו הון על יישור קו , כמה שיפורים ואז מוכר כשנגמר מה לעשות איתו, הלוואי והייתי קונה מעצמי רכב. :oops:

אז כבר תקופה שאנחנו חושבים על איזה רכב לקנות, בהתחלה חשבנו ללכת על כיוון הפולו/איביזה 1.2 ידני, אבל אמרנו שאין טעם, הרי עוד שנה שנתיים כבר נרצה להביא ילדים ונעדיף רכב מרווח ונוח, לא להצטופף באיביזה כשהעגלה של התינוק תכנס בקומבינות בלי מגש בבגאז.

אז חיפשתי רכבים בשנתון יחסית גבוה, ידני ובתקווה שתהיה חדוות נהיגה.

הגעתי לכמה מודעות של ג'טה דיזל, הנושא דווקא קרץ לי והלכתי להתרשם מאחת.

אחרי נסיעת מבחן והתרשמות קצרה אהבתי את הרכב ורכשתי אותו, הבעלים הקודם של הרכב השתמש בו לנסיעות על בסיס שבועי לערבה, הרכב שנת 2012 עם 120,000 ק"מ, מטופל במורשה באופן שוטף (אפילו נוזל שמשות במורשה, פראייר...), אחרי טיימינג, על פניו נשמע מצויין, הכל עבר חלק בבדיקה ויאללה קונים.

אבזור, איכות חומרים וכל מה שבפנים -

גלגל הגה, ידית הילוכים ובלם יד מצופים עור אך ללא כפתורים לשליטה במערכת או בקרת שיוט, חישוקי ברזל עם צלחות נוי ( AKA טסות )205/60/16, מושבי בד נוחים למדי (אבל עם משענת ראש מעצבנת! מכוונת בזווית שהחלק העליו שלה "יוצא החוצה" לכיוון השמשה ואם מצמידים את הראש הוא יוצר כיפוף לא נוח בעליל, המשענת ראש בפיג'ו הייתה מדהימה), בקרת אקלים עם פתח מזגן מתכוונן ליושבים מאחור, פתח למשקפי שמש בקונסולת התאורת מפה, תאורת גג במושב האחורי, מראות עם מפשירי אדים ופונקציה נחמדה שכאשר מזיזים את השמאלית הימנית זזה בהתאם (עם אופציה לביטול) אך לא מתקפלות חשמלית, תאורת DRL עם נורות להט צהובות בפינות של פנסי החזית, יציאת מפלט סטדנרטית בודדה ללא כרום/ניקל.

המערכת המקורית מגיעה בתצורת 8 רמקולים (2 קומפוננטים), מקדימה טוויטרים בקורות A עם וופרים בדלתות ומאחורה טוויטרים בדיפוני הדלתות עם וופרים בדלתות - איכות הצליל לא רעה בכלל וכנראה גם תפתיע לטובה חובב מוסיקה סטנדרטי, אבל בווליום גבוה אחרי קצת משחקי כיוון הצליל מתחיל להתעוות ולקבל "ליחה בגרון", עם זאת באס לא רע שמצליח להרעיד יפה את המראה המרכזית, יש AUX אבל ללא חיבור USB וקישורית BT שזה חסרון אדיר, המערכת בסה"כ טובה אך לא תספק גם את האודיופיל הפשוט.

איכות החומרים מרגישה טובה למדי, ברוב המקומות השתמשו בפלסטיקים רכים ונעימים למגע, פרט לכמה נקודות שהשתמשו בפלסטיקים קשים, אבל השתמשו בהם בנקודות שכנראה רוב האנשים לא יניחו את ידיהם וילטפו פלסטיקים (לדוגמא בדיפון הדלת), אז זה בסדר, איפה שהידיים נוגעות, איכות חומרים טובה למדי.

משענת היד ממוקמת בין המושבים במרכז הרכב, ללא אופציה לכוון אותה קדימה/אחורה מה שקצת גורם לה להרגיש מיותרת, כדי להשעין את המרפק על המשענת אני צריך לעקם את כל הגוף ימינה, פחות פרקטי, אבל יש המון מקום בפנים.

תא הכפפות בגודל סביר ובתוכו פתח מזגן לטובת קירור משקאות, יש מספיק פתחי אחסון ומקום לכל מה שצריך, מחזיקי כוסות מעולים עם "קפיצים" שמחזיקים את הבקבוק/כוס.

מרווח מאחור, וואו, פעם אחרונה שישבתי ברכב כלכך מרווח מאחורה זו הייתה סופרב, באמת שגם אדם גדול ישב מאחורה בנוח עם המון מקום לרגליים ותקרה יחסית גבוהה, עם זאת אין משענת יד במושב האמצעי מה שראיתי שקיים בדגמים אחרים של הג'טה, דווקא בזה חסכו...?

תא מטען גדול מאוד, קשה לי להשוות אותו לרכבי סדאן אחרים מאחר ומעולם לא החזקתי באחת, אבל מסתמן שאוכל להתקין את הסאב שלי בלי חשש שלא יהיה מקום לציוד/עגלות וכל מה שהעתיד צופן לנו, קיימת אפשרות קיפול מושבים לטובת הגדלת נפח ההטענה במידת הצורך.

אה, אין פנסי ערפל.

אבזור יחסית דל, הדברים היחידים שמפריעים לי וחסרים זה שליטה מההגה ברדיו, משענת ראש נורמלית וג'אנטים (שוק היד2 מוצף בג'אנטים עם מרווח ברגים של VAG אז הנושא יטופל בהקדם)

יחידת הנעה -

מדובר במנוע טורבו דיזל בנפח 1600 סמ"ק שמספק 105 כ"ס עלובים שצריכים להניע 1300 ק"ג, עם תיבת 5 הילוכים ידנית, ואאאאאטטט???

אבל פה נכנס נתון המומנט, 25.4 קג"מ שמתקבלים כבר ב1500 סל"ד, אז בהאצה מ0-100 מהרמזור מול איביזה שחורה עם גג חצי פתוח הג'טה לא תנצח, אבל בנסיעה יום יומית עם עקיפות, האצות ביניים וקצת לחיצות לפאן, המנוע מכניס בעיטה יפה וכל עוד נמצאים בטווח הסל"ד האפקטיבי, יש מספיק מומנט כדי להאיץ בלי משחקי הילוכים ואפילו כדי שהרכב קצת יפרפר בכניסה חזקה להילוך שני, אה כן... וכל זה לא יקח הרבה דלק.

סל"ד שיוט ב90 קמ"ש עומד על 1600 סל"ד, נסיעה ארוכה של 150 ק"מ הלוך ועוד 150 ק"מ חזור הניבה צריכת סולר של 21.3 קמ"ל, נתון יפה מאוד לרכב במשקל הזה, צריכה משולבת עירוני ובין עירוני לרוב מניבה בסביבות ה17.5 קמ"ל ונסיעה עם רגל כבדה מאוד ועירונית יוצרת תוצאה של 12-13 קמ"ל.

בעתיד ככל הנראה יבוצע עדכון תוכנה שיעלה את ההספק המירבי ל140-145 כ"ס ו31-32 קג"מ, נתונים שכבר יותר מתאימים למשקל הרכב ויתרמו יותר ל"פאן".

התנהגות ותחושות -

הגה עם משקל יחסית כבד, מזכיר לי את המאזדה 3 דור שני של אבא שלי, לעומת ה207 שהייתה לי שם ההגה היה רך מאוד.

תיבת הילוכים מאוד נעימה וקצרה (אשתי התלהבה שההילוכים נכנסים כל כך חלק "יותר טוב מאוטומט"), אין הרבה "ספייס" בין העברות ההילוכים מה שנותן תחושה של "קוויק שיפט" כשרוצים קצת להינות.

בתחילת הנסיעה הרגשתי כאילו אני נוהג על טרמפולינה, המעבר מפיג'ו 207 מוקשחת למשפחתית רכה היה דרסטי והעולם נהיה ורוד ושחור בו זמנית, הנסיעה נעימה, הפסי האטה לא מפחידים יותר ולא צריך לברוח מבורות קטנים בכביש, אך עם זאת גם הרכב רוכן קדימה כשבולמים (אה כן, הבלמים נושכים יפה מאוד ועוצרים את כל הטון300 הזה בלי בעיה), האוטו מכוייל רך, אחרי הכל מדובר במשפחתית ולא רכב ספורטיבי ואני גם לא מנסה לעשות ממנו אחד, אבל למרות הכל אחרי התרגלות והכרה של הרכב, הזוויות גלגול לא כאלו נוראות ומגבלות האחיזה מזכירים לי מעט את הבראבו שהייתה לי, מסתמן שאפשר להינות עם הרכב בנס הרים ושותפיו ולספק את הצורך המוטורי מידי פעם.

ככל הנראה כאן לא אשחק עם המתלים, פרט לתוכנה ואולי צמיגים רחבים יותר בהתאם לג'אנט שאקנה לא אבצע "שיפורים", מספיק להפוך משפחתיות לואנאבי ספורטיביות, כשיהיו אמצעים ותקציב לרכב ספורט טהור נקנה אחד לסופשים, לא כדיילי.

למה דווקא דיזל? אין סיבה מיוחדת, אני ואשתי נוסעים 20-25 אלף ק"מ בשנה, אמנם יש הרבה נסיעות בין עירוניות אבל לא משהו שמצריך להחזיק רכב דיזל, אבל למרות הכל הרכב חסכוני לטווח הארוך ועלויות הדלק נמוכות משמעותית, הסולר גם יותר זול וגם צורך הרבה פחות, מדובר בחסכון של כמה אלפים טובים בשנה (במידה ואני מסתכל על רכבים באותה קטגוריה בלבד), חוץ מזה רציתי להתנסות במשהו שונה, עד כה מרוצה מאוד מהקניה ומסתמן שהרכב הזה משרת את כל הצרכים וישאר איתנו יותר משנה :lol:

תמונות מחר, הרכב אצל האישה :roll:

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם (נערך)

תתחדש.

רכשתי לפני שבועיים ג'טה 2011 1.6 TDI ידנית עם 126K.

הורדתי למוכר את עלות הטיימינג ועשיתי לפני שבוע במורשה יחד עם ברקסים קדמיים (צלחות+רפידות).

אני חיפשתי אוקטביה 1.2 ידנית בחיפושים אחר רכב שני בבית (הראשון המרכזי הוא אוקטביה ליסינג מהעבודה), לא תיכננתי דיזל (הרכב נוסע כ-10K בשנה) אבל הג'טה קפצה לי כמציאה (אין למצוא משפחתיות כאלו ידניות ולא הייתי מוכן לקנות רכב אוטומטי או רובוטי).

כרגע, מה שאותי קצת מייגע, זה הזמן שלוקח למנוע הזה להגיע לטמפ' עבודה 90 מעלות- כאילו נצח!

אצלי הג'טה החליפה יאריס TS- השינוי עצום כמובן.

המערכת אצלי (מקורית) פשוט גרועה ותוחלף בקרוב במערכת תואמת. אין אצלי לא AUX , לא USB ולא שום דבר אחר.

כנראה שאצלי הדיזל יהיה לרעתי כי עלות החלפים והאחזקה גבוהה יותר מבנזין ואני נוסע ממש מעט, עם זאת לקחתי את זה בחשבון ומבדיקה שעשיתי עם בעלי מוניות הג'טה בתצורה הזאת מאוד אמינה (גיר ידני כמובן).

אגב, עבור אוקטביה מהשנים האלו 1.2 ידני ביקשו ממני בביטוח לא פחות מ-5300 ש"ח בעוד שביאריס שילמתי 3800 ובג'טה כ-3500.

קיבלת הזמנה לקריאת שירות בפרשת "דיזלגייט"?

איפה אתה מבצע/מה אתה מתכנן לגבי הצ'יפ? מותאם למנוע הספציפי?

עריכה אחרונה על ידי BMW
פורסם (נערך)

אני מסכים איתך לגבי זמן הגעת הטמפ' ל-90, בפיג'ו לוקח מס' דקות בודדות לעומת הג'טה, אני משער שזה בגלל שמנוע הדיזל עובד בטמפרטורות נמוכות יותר מבנזין, בפרשת ה"דיזלגייט" למיטב הבנתי לא בוצע לפחות בארץ ריקול למנועי 1.6, אלא רק ל2.0.

את התוכנה אני אבצע ככה"נ אצל דני MAX TUNING, הייתי אצלו כבר כמה פעמים עם רכבים קודמים ויצאתי מרוצה, הוא מבצע את התוכנה בלייב על דיינו

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

תתחדש, מדובר על רכב מוצלח וחסכוני.

זה תקין שלוקח הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה -ככה זה בדיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן, אני יודע שזה תקין בדיזל (זוכר את זה גם מהניסאן טראנו), וזה עדיין מייגע, כי הביצועים והדינמיות בתחילת נסיעה בהתאם.

יש כבר קריאה לריקול במנועי 1.6 בארץ, התחיל כנראה ממש עכשיו.

קיבלתי הזמנה לבצע ריקול אצל המורשה השבוע, זה דרוש למעבר טסט שנתי (יש לי במרץ).

בפורום לא ידעו לענות לי מה המשמעות הטכנית של הריקול הזה:

מדובר בעדכון תוכנה שלוקח עד כשעה, כמובן ללא עלות.

העדכון אמור להוריד את פליטת המזהמים.

עדין לא הבנתי מה ההשלכה של זה ואיפה אני מפסיד בביצועים- הערכה שלי זה שהתוכנה מגבילה את עקומת ההספק המירבי כלפי מטה, מה שכנראה יתבטא בהפחתת כוח מהמנוע.

קראתי בכמה אתרים בחו"ל- הבעיה הגדולה היא במנועי ה-2 ליטר ששם כבר יש דיווחים על הבדל התנהגות מורגשים בביצועים.

התיקון עבור מנועי ה-1.6 פשוט יותר (וכנראה פחות פוגע, אך עדיין).

*באף אתר לא מצאתי תשובה חותכת מקצועית לאופי העדכון התוכנתי. חלק אומרים שאין פגיעה, חלק אומרים שיש פגיעה בהספק, חלק אומרים שצריכת הדלק אף תשתפר וכו'..

זאת גם הסיבה שאני כבר מתעניין בצ'יפ שלך- כי אני לא יודע מה יהיה אחרי העדכון הזה (אעשה אותו חודש הבא)

פורסם

רק תסבירו לי איזה חלפים בדיזלית הזאת יותר יקרים מרעותה הבנזינית?

נמאס כבר מהשטות הזאת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

avargel, כמה עולה משאבת דלק של סולר לעומת בנזין? כמה עולה מזרק אחד של מנוע דיזל לעומת פלאג/מזרק במנוע בנזין?

כמה עולה טיימינג אצל האחות הבנזינית?

עריכה אחרונה על ידי BMW
פורסם

עלות משאבת הזרקת בבנזין הזרקה ישירה דומה לעלות משאבת הזרקה בדיזל. מזרקים גם כנראה.

טיימינג תלוי במבנה המנוע ולא משנה סוג דלק.

היום במנוע טורבו בנזין הזרקה ישירה (שזה רוב המנועים המודרניים לפחות אצל היצרנים האירופאיים) יש את כל המערכות היקרות שיש בדיזל ולכן הטעיון הזה של אחזקה יקרה כבר לא תופס.

פורסם
תתחדש.

רכשתי לפני שבועיים ג'טה 2011 1.6 TDI ידנית עם 126K.

הורדתי למוכר את עלות הטיימינג ועשיתי לפני שבוע במורשה יחד עם ברקסים קדמיים (צלחות+רפידות).

אני חיפשתי אוקטביה 1.2 ידנית בחיפושים אחר רכב שני בבית (הראשון המרכזי הוא אוקטביה ליסינג מהעבודה), לא תיכננתי דיזל (הרכב נוסע כ-10K בשנה) אבל הג'טה קפצה לי כמציאה (אין למצוא משפחתיות כאלו ידניות ולא הייתי מוכן לקנות רכב אוטומטי או רובוטי).

כרגע, מה שאותי קצת מייגע, זה הזמן שלוקח למנוע הזה להגיע לטמפ' עבודה 90 מעלות- כאילו נצח!

אצלי הג'טה החליפה יאריס TS- השינוי עצום כמובן.

המערכת אצלי (מקורית) פשוט גרועה ותוחלף בקרוב במערכת תואמת. אין אצלי לא AUX , לא USB ולא שום דבר אחר.

כנראה שאצלי הדיזל יהיה לרעתי כי עלות החלפים והאחזקה גבוהה יותר מבנזין ואני נוסע ממש מעט, עם זאת לקחתי את זה בחשבון ומבדיקה שעשיתי עם בעלי מוניות הג'טה בתצורה הזאת מאוד אמינה (גיר ידני כמובן).

אגב, עבור אוקטביה מהשנים האלו 1.2 ידני ביקשו ממני בביטוח לא פחות מ-5300 ש"ח בעוד שביאריס שילמתי 3800 ובג'טה כ-3500.

קיבלת הזמנה לקריאת שירות בפרשת "דיזלגייט"?

איפה אתה מבצע/מה אתה מתכנן לגבי הצ'יפ? מותאם למנוע הספציפי?

מכיוון שבעברי הייתה לי יאריס TS, מאוד מעניין אותי איך הג'טה לעומתה?

בעיקר מעניין אותי איך שילוב המנוע גיר ברכב כזה, שכן הוא שונה לגמרי ממה שהיה ביאריס.

פורסם
avargel, כמה עולה משאבת דלק של סולר לעומת בנזין? כמה עולה מזרק אחד של מנוע דיזל לעומת פלאג/מזרק במנוע בנזין?

כמה עולה טיימינג אצל האחות הבנזינית?

כל מה שאמרת נכון לפעם.

לכן דייקתי בלשוני וביקשתי להשוות בין אותו רכב בדיוק, בבנזין ודיזל.

אין שום הבדל.

להפך, בדיזל אין פלאגים...

גם כל הדבר הזה שרק מי שנוסע מעל x קילומטר בשנה משתלם לו לרכוש דיזל, נעוץ בהיסטוריה (מחירי האגרה היו כפול 4 מבנזין וצריך היה ליסוע המון כדי לכסות את הפער)

היום הפער היחיד הוא במחיר הרכישה ולא האחזקה השוטפת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
עלות משאבת הזרקת בבנזין הזרקה ישירה דומה לעלות משאבת הזרקה בדיזל. מזרקים גם כנראה.

טיימינג תלוי במבנה המנוע ולא משנה סוג דלק.

היום במנוע טורבו בנזין הזרקה ישירה (שזה רוב המנועים המודרניים לפחות אצל היצרנים האירופאיים) יש את כל המערכות היקרות שיש בדיזל ולכן הטעיון הזה של אחזקה יקרה כבר לא תופס.

כל מה שאמרת נכון לפעם.

לכן דייקתי בלשוני וביקשתי להשוות בין אותו רכב בדיוק, בבנזין ודיזל.

אין שום הבדל.

להפך, בדיזל אין פלאגים...

גם כל הדבר הזה שרק מי שנוסע מעל x קילומטר בשנה משתלם לו לרכוש דיזל, נעוץ בהיסטוריה (מחירי האגרה היו כפול 4 מבנזין וצריך היה ליסוע המון כדי לכסות את הפער)

היום הפער היחיד הוא במחיר הרכישה ולא האחזקה השוטפת.

ממש לא נכון.

מנועי הדיזל, גם היום, יקרים יותר לייצור ממנועי הבנזין ככלל ועוד יותר שמדובר במנועי מסילה משותפת.

אתם מוזמנים לבדוק בעצמכם ברשת- אחזקה של מנוע דיזל היא יקרה יותר בגלל חלקי המנוע.

תזכרו שמנועי דיזל בנויים לשימוש heavy duty ובהתאם גם מבנה החלקים הרובוסטים שלהם- אין דברים חינם ואם חלק כזה או אחר מחזיק פי כמה ק"מ/שעות עבודה מחלק מקביל במנוע בנזין, יש לזה עלות.

כשמדברים על מנועי מסילה משותפת זה בולט אפילו יותר- במערכת שבה מתפתחים לחצים של עד כ- 1800 בר, המכלולים יותר יקרים גם בהשוואה להזרקה ישירה בבנזין שמתבצעת בכ-200 בר.

מזרק סולר למשל עולה פי 3 ויותר ממזרק מקביל במנוע הזרקה ישירה בנזיני.

החלפת טיימינג במנוע של VW דורשת למשל גם החלפת משאבת מים וגם מותחן. לי זה עלה השבוע קרוב ל-4K ש"ח במורשה. החלפתי טיימינג בחיי גם בבנזין ולא התקרבתי לסכומים כאלה.

תשוו ל-TSI המקביל ותראו שעלות התחזוקה נמוכה יותר בבנזין, ובכלל יש המון מידע ברשת על העובדה שמנועי דיזל יקרים יותר לתחזוקה שוטפת. זו המציאות.

אגב avargel, בדיזל אין מצתים, אבל יש חימום קדם (לא זול) שלא קיים בבנזין.

אני כמובן לא מדבר על כמות הנסועה לצורך הצדקה. גם האגרה כבר שנים דיי זהה וגם מחירי הדלק התיישרו.

הפער היום הוא גם במחיר הרכישה (דיזל יותר יקר) וגם באחזקה השותפת (דיזל יותר יקר) כאשר השיקול בקניה הוא החסכון לאורך זמן בדלק (כי למרות שמנועי הבנזין הזרקה ישירה של היום חסכוניים, עדיין הם לא כמו הדיזל) וכמובן עניין השימוש המסיבי (הדיזל עמיד יותר, לא צריך כמובן להסביר).

פורסם

1. במקרה לפני חודש החלפתי הטיימינג בפולו דיזל שלי. המחיר היה זהה לחלוטין לטיימינג בבורה של גיסי (אותו מוסך). באיזור ה600 ש''ח ללא משאבת מים.

2. פלאגים מוחלפים על בסיס מרחק / זמן ללא תלות במצבם, כל 30 / 60 / 90 תלוי בהוראות היצרן.

חימום קדם מוחלף רק אם וכאשר נהרס, מה שלא קורה בארצנו החמימה משהו.

3. קנית פעם מזרק לסיטרואן קסרה?

מחיר זהה לבנזין ודיזל. מנסיון.

4. אני מחזיק בדיזל כבר 4 שנים. אין דבר אחד שעולה לי יותר מאשר הפונטו ספייס שהיתה לי.

מחיר אחזקה זול או זהה. מחיר רכישה יקר יותר, אבל גם שמירת הערך טובה יותר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

חיפשתי חודשים כזה רכב ולא מצאתי משהו טוב.

הלכתי בסוף על סיוויק ידני 2009, ולא מתחרט.

רכב עם הרבה כח וחיסכון גדול בדלק (1:14 בעיר ע"פ מחשב הרכב), אבל הג'טה נחה יותר.

פורסם

avargel, נתת כאן דוגמא למקרה יחיד שבהחלט יכול להראות מחיר טיפול זהה, אבל זהו אינו המקרה הכללי.

ככלל, מנועי המסילה המשותפת (שמאפיינים למשל את כל רכבי הדיזל מהקונצרן מעל שנת 2009, לא זה המותקן בפולו שלך) יהיו יותר יקרים לאחזקה בשל עלות חלפים יקרה יותר.

החימום קדם צויין רק בגלל שנעשתה כאן השוואה עם פלאגים של הבנזין והבדלים במזרקים. לציין שיש מספר חלקים שמופיעים במנוע אחד ולא באחר.

אמנם חמים אצלנו ואין צורך בחימום קדם ארוך ועם זאת- החימום קדם (סליל) עובד בחורף (אפילו לכמה שניות) ומה שעובד עלול להתקלקל. עד כמה שאני יודע מדובר בחלק לא זול.

לגבי מחיר המזרק בקסרה- יכול להיות שלא מדובר במסילה משותפת ויכול גם להיות שיש מחיר זהה, זה עדין לא אומר על הכלל.

החזקתי בדיזל מספר רב של שנים (ואפילו נאלצתי להחליף משאבת דלק לא זולה כלל בניסאן טראנו) כמו גם רכבי בנזין.

למזלי, מלבד המשאבת דלק והטיימינג עכשיו בג'טה, לא הייתי זקוק להחלפת חלקים כזאת או אחרת כדי להרגיש את הבדלי העלויות.

מחיר אחזקת מנוע דיזל הוא לכל הפחות זהה (כמו במקרים של מנוע דיזל ללא מסילה משותפת למשל) אך לרוב יקר יותר.

זה כתוב שחור על גבי לבן בכל מאמר טכני הנדסי של עולם מנועי הבעירה הפנימית.

פורסם

כן, אחזקת דיזל כנראה תהיה קצת יותר יקרה בממוצע מאשר רכב בנזין מקביל מבחינה טכנולוגית. אגב, BMW, אם הנסועה של הרכב בעיקר עירונית אני הייתי מודאג הרבה יותר ממצב ה-DPF, בהנחה שיש אצלך.

פות"ש:

1. אני לא מבין כלום בשיפורים, אבל נראה לי שהגדלת ההספק בקרוב ל-50% היא לא סגולה לאריכות ימים של המנוע. המנועים האלה מתוכננים לחיסכון בדלק ואורך חיים, מעבר ל-15%-20% הספק לא נראה לי בריא.

2. מה עם התמונות שהבטחת?

חזיר דיזל

• תוכן חדש...