Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני בחודשים האחרונים חזרתי לידני ובשבועות האחרונים נהגתי על מספר רכבים ידניים (לא סגור עדיין על מה אני רוצה לקנות) - ובינתיים אני נוהג על מסחרית ידנית (פיג'ו פרנטר דיזל) ואני חייב להגיד שהמסחרית הכי קלה לנסיעה, בהפרש.

אני חושב שזה מאוד משתנה מרכב לרכב... לדוגמה ההבדל בין האלפא רומיאו מיטו שהיתה לי לפיג'ו פרטנר שאני נוהג עליה עכשיו הוא שמים וארץ (לטובת הפיג'ו :?).

פורסם

בגלל שהמסחרית דיזל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנראה כמו שציינו קודם לכן בגלל שהינה דיזל שכנראה פחות רגיש או משהו, אני דווקא חוויתי יותר כיבויי מנוע בדיזל מאשר בבנזין ידני (I10,I20, מיקרה שיצא לי לעשות סיבוב עליהן)

פורסם

כי לדיזל יש מומנט גדול בסלד נמוך לכן אתה יכול לעזוב גם לאט את המצמד והרכב יתחיל לזוז בלי להתכבות,כמובן תלוי אם אתה בעליה או לא אבל הדיזל יותר ידידותי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש לי שני טיפים:

1. אם אתה מבלה זמן רב עם המצמד לחוץ אתה עושה משהו לא בסדר. הדבר נכון בעיקר בהתקרבות לצומת וירידות. סיפור להמחשה: לחבר בעבר היה רכב ידני ובהתקרבות לצומת שמתי לב שהוא מוריד הילוכים אבל לא משחרר את הקלאצ׳ בין לבין עד הצומת. כלומר הגאון בחש בידית ההילוכים סתם והרכב שייט לו כמו עגלה על הכביש. הסברתי לו את הטעות ושמתי לב שהוא לא הטירון גיר ידני היחיד שמבצע את הטעות הזו.

ראיתי שאשתי עושה את זה, וזה הטריף אותי!!

נדיר שאני נוסע איתה והיא נוהגת. בכל השנים זה קרה 3-4 פעמים.

הבעיה שעוד לפני שראיתי את זה – נתתי לה כמה הערות על דברים אחרים. אמרתי לה שמה שהיא עושה זה לא הגיוני ומיותר אבל כנראה כבר עברתי את מכסת ההערות והיא התעצבנה עליי, לא נתנה לי אפשרות להסביר.

פעם אחרת ראיתי שברמזור היא מחזיקה קלאץ' לחוץ והילוך ראשון.

אמרתי לה שזה לא טוב, שתעבור לניוטראל, וברגע שיהיה אור ירוק – תכניס להילוך ראשון.

היו לה טענות, למה, בשביל מה זה טוב וכו'.

אבל עשתה את זה.

האור התחלף לירוק – היא הכניסה לרוורס במקום לראשון. :|

(הרוורס נמצא משמאל לראשון)

אמרתי לעצמי- יותר אני לא אומר כלום, שתעשה מה שהיא רוצה, אלהים יעזור לה.

פורסם

מתעלק: מה קורה אם בשיוט בהילוך חמישי, 90 קמ"ש - אני בטעות מעביר לרוורס?

אני נוהג על כמה רכבים ידניים במקביל, בחלק יש הילוך שישי ובחלק יש במקום הילוך שישי - רוורס.

אני מפחד שאני בטוח אתבלבל פעם אחת ובמהירות גבוהה מתוך הרגל אנסה להעביר לשישי ובעצם אעביר לרוורס.

פורסם

הרבה פעמים כשפותחים קלאץ׳ יש נטייה להוריד את הרגל מהגז כדי לא לנזק קדימה. זו טעות וגורם לכיבוי. נסה להשאיר את הרגל באותה כמות גז כמו בהתחלה עד שפתחת קלאץ עד הסוף.

אצל רוב הלא רגילים שחנכתי (ויצא לי לא מעט) זה פתר את הבעיה בדקות.

יש אחלה סרטונים ביוטיוב.

לא חושב שצריך לשכור רכב בשביל זה, חבל על הכסף.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפותח השרשור - פשוט תתחיל לנהוג, אחרי כמה שבועות אתה כבר תעשה הכל בצורה אוטומטית.

וכמו שכבר אמרו לך - כמה שפחות קלאץ' לחוץ.

אלא אם אתה נוסע הרבה בפקקים - לנהוג על גיר ידני זה פשוט כיף! פשוט ולעניין.

לגבי זינוק בעלייה - אם הקלאץ' הוא במצב טוב אז זה די פשוט - אתה בקלות מוצא את הנקודה ולא מתדרדר אחורה.

יש גם רכבים עם גיר ידני ומערכת מניעת התדרדרות העלייה. אישית לא יצא לי לנהוג על זה.

פורסם

הכל עניין של הרגל

מכיר מישהו שלקח פרטנר ידנית לצורך עבודה ויש לו רשיון על אוטומט... אחרי חצי שעה התרגל.

אני באופן אישי קניתי רכב ידני 7 חודשים אחרי שעברתי טסט ולא נהגתי מעולם עם מלווה... עוד רכשתי אותו ביום הכי גשום ומוצף בשנה, ואחרי כמה שעות התרגלתי.

אין מה להלחץ

פורסם (נערך)

ניקו אבל ברגע שאני מנתק את הקלאצ' הטורים קופצים למעלה ויש תחושה של בעיטה בתחת(לפחות זה מה שאני זוכר)

ואליקו לך לא עבר כ"כ הרבה זמן מאז שלמדת, הכל היה יחסית טרי. אני מקווה שהקומבינה עם רכב העבודה תעבוד, ככה אני יהיה בערך מוכן ברגע שאביא את הרכב

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

בגלל זה צריך להיות מאוזנים עם הגז,לא ללחוץ חזק על הגז מהלחץ ולשחרר לאט לאט את המצמד,אז באמת תקבל קפיצות.

גם לכול רכש המצמד מרגיש מעט שונה,הנקודה שלו שונה.

הייתה לי בפנדה את מערכת הזינוק בעליה,האמת? תענוג.

פורסם

עד כמה שזכור לי יש HOLDHILL של 3 שניות, בעיקרון אתם אומרים פשוט לנסוע באיזי כמו סבא, לשים ז** על כל מי שמסביב עד שאתרגל לעשות הכל מהר

פורסם

אתה תיסע כמו סבא אולי בשעה שעתיים הראשונות,אחרי זה תתפוס מהר מאוד,מקסימום תסע על נתיב הימיני או בסוף שבוע תיקח את הרכב למגרש חניה ותתאמן שם.

אם יש לך את המערכת אז בכלל החיים קלים בטח בתור התחלה.

• תוכן חדש...