Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מסעית תעלה עליי עד שאגיע לטבריהXD טוב נקווה שיהיה טוב.:lol:

מסקנות בגדול:

*להשתדל לא להיות עם קלאצ' לחוץ ובהילוך ברמזור.

*לא לגלוש ולערבב בין ההילוכים(לפני צומת/כיכר וכו') אלה לנתק קלאצ' להוריד ולחבר חזרה.

*בזינוק בעליה להשאיר גז לחוץ במידה סבירה או פשוט להחליש מעט אך לא להוריד לגמרי.

*ללכת לחניות גדולות ולהתאמן בתימרונים כאלה ואחרים(בערב כשהן ריקות מבני אדם).

*לא להשאיר יד מושענת תמיד על המוט הילוכים.

*לא להוריד הילוך ולתת למנוע לבלום אלה להשתמש בבלמים ולהוריד להילוך מתאים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסירטון הזה עלה פה בפורום(לא זוכר באיזה הקשר אבל אני מכיר את הגירסא על הידני ועל האוטומט) ואכן יש לו הסברים טובים ומפורטים

פורסם
מה מיוחד באלטו שזה יחשל אותי לכל רכב אחר?XD:lol:

חלש מאוד עם גיר לא סלחני.

כל טעות קטנה תגרום לכיבוי הרכב וזינוק בעלייה דורש הרבה רגש יחסית וגז.

עשיתי לבת הזוג שלי יום טירונות על אלטו לקראת המעבר לידני. היום נגמר כמעט בבכי ובעוגמת נפש רבה.

אחר כך בנסיעה הראשונה על הפאביה צחקה ואמרה - תענוג.

פורסם

לך תעשה נסיעת מבחן ותראה איך אתה מרגיש.

אם עדיין יש לך חששות - חפש חבר עם רכב ידני לעשות כמה סיבובים. במקרה הכי גרוע אתה יכול לקחת 1-2 שיעורי נהיגה, אבל נראה לי מיותר.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

נסיעת מבחן מן הסתם תהיה, כמו שאמרתי קודם לכן יש לי במקום העבודה מס' מסחריות ידניות אני יכול לקחת אותם למטרות עבודה ועל הדרך להשתפשף בידני, אם אצליח לתפוס אחת לשבוע שבועיים ככל הנראה תהיה לי נחיתה יותר רכה בנסיעת מבחן

פורסם

הבן הבכור שלי נהג לאחרונה בידנית בטסט, ינואר 2008. ועוד דיזל.

ביולי 2014, בחו"ל, ישבתי במושה הימני והוא בשמאלי, שילב ראשון, הרים קלאצ' ונהג. כאילו זו דרכו מאז ומעולם. מאז צבר עוד אי אילו אלפי ק"מ בידניות באירופה בלי שום בעיה. מסקנתי אם יש לך חוש טכני מינימלי לא צריך שום אימון. מכסימום שני סיבובים במגרש ריק.

חלש מאוד עם גיר לא סלחני.

כל טעות קטנה תגרום לכיבוי הרכב וזינוק בעלייה דורש הרבה רגש יחסית וגז.

עשיתי לבת הזוג שלי יום טירונות על אלטו לקראת המעבר לידני. היום נגמר כמעט בבכי ובעוגמת נפש רבה.

אחר כך בנסיעה הראשונה על הפאביה צחקה ואמרה - תענוג.

שאפו לבחורה שמסכימה לידני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ניקו אבל ברגע שאני מנתק את הקלאצ' הטורים קופצים למעלה ויש תחושה של בעיטה בתחת(לפחות זה מה שאני זוכר)

ואליקו לך לא עבר כ"כ הרבה זמן מאז שלמדת, הכל היה יחסית טרי. אני מקווה שהקומבינה עם רכב העבודה תעבוד, ככה אני יהיה בערך מוכן ברגע שאביא את הרכב

לעשות שיעור של 40 דקות פעם בשבוע וטסט פעם בחודש זה לא להשתפשף ולנהוד חביבי.. לא ידעתי לנהוג עד שלא נהגתי בכוחות עצמי בלי אך אחד ברכב.

פורסם
ניקו אבל ברגע שאני מנתק את הקלאצ' הטורים קופצים למעלה ויש תחושה של בעיטה בתחת(לפחות זה מה שאני זוכר)

כשמנתקים בעדינות אין בעיטה. הבעיטה היא כי משחררים קלאץ מהר מדי במיוחד בסוף המהלך. שחרור הקלאץ' בהתחלה זה בד"כ מה שנתפס כחלק הבעייתי ואז כשהרכב מתחיל לנוע יש נטייה לשחרר החלק האחרון של הקלאץ' מהר יותר וזה מה שגורם לקפיצה. אחרי שזה קורה מפחדים מהקפיצה, מורידים את הרגל מהגז, ומה שקורה זה שהרכב נכבה.

אל תשחרר גז + שחרור קלאץ' בעדינות עד הסוף. בפעם ה-150 כבר תעשה את זה הרבה יותר מהר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מסקנות בגדול: להשתדל לא להיות עם קלאצ' לחוץ ובהילוך ברמזור.

הגיוני מנקודת מבט מכנית, אך גם לא משמעותי. מנקודת מבט של נהיגה מגננתית בהחלט יש עילה להישאר בהילוך לפחות בחלק מזמן העצירה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מספר תובנות שמקווה שיעזרו:

1. אל תשכיר אלטו או מיני אחרת כדי להתנסות כי זה ישאיר לך טעם רע. כל הרכבים שלי עד היום היו ידניים והאלטו היתה קשה באופן ניכר לנהיגה בגלל המחסור במומנט. מאותה סיבה גם היה צורך גם לשחק הרבה עם ההילוכים גם בנסיעה רגועה.

2. ברוב הרכבים הידניים המודרנים (סופר מיני ומעלה לפי מה שאני מכיר) יש מערכת עזר לזינוק בעלייה. זה עושה את הזינוק לקלי קלות ומאוד מומלץ אם אתה באיזור הררי.

3. לא לשכוח כמה שימושית התיבה הידנית לביצוע בלימת צנוע

פורסם

אני לא חושב שיש סיבה לחשוש.

אחרי שנתיים שנהגתי רק על אוטומט הייתי צריך לחזור לידני..בשבוע הראשון כיביתי קצת מנוע והייתי מסתבך מידיי פעם בפקקים..אחרי חודשיים נהיגה שכחתי מזה שיש לי גיר ידני בפקקים ולא כיביתי מנוע פעם אחת - הכי חשוב? לא להיכנע גם אם בהתחלה קצת קשה.

לגבי רכבים קטנים זה נכון..המלצה להתחלה? תשים קצת סלד לפני יציאה מהמקום לפני שאתה משחרר את הקלאצ' כדי לא להרוג את עצמך עם הנקודת חיבור של הקלאצ' ברכבים כאלה.

מערכת זינוק בעליה תלויה ברכב..בקיה ריו שהייתה לי המערכת הייתה על גבול החסרת תועלת..ברוב העליות הייתי מתדרדר..לא סבלתי אותה והיא לא הייתה עובדת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הכל עניין של הרגל

מכיר מישהו שלקח פרטנר ידנית לצורך עבודה ויש לו רשיון על אוטומט... אחרי חצי שעה התרגל.

אני באופן אישי קניתי רכב ידני 7 חודשים אחרי שעברתי טסט ולא נהגתי מעולם עם מלווה... עוד רכשתי אותו ביום הכי גשום ומוצף בשנה, ואחרי כמה שעות התרגלתי.

אין מה להלחץ

לא בהנתי, יש לו רישיון רק על אוטומט והוא התחיל לנהוג על ידני ותוך חצי שעה תפס את הסיפור?

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...