Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ויום חמישי שמח :)

בגדול אני מתכנן לרכוש רכב ידני בעיקר מטעמי חיסכון ושיעמום ברגל שמאל(טוב נו זה יותר מרגש מאוטומט שנרדמים איתו ומרגישים יותר שליטה אולי גם יהיה אפשרי להוסיף פעימה או להחסיר מהלב:wink:)

אשמח לכמה טיפים(תרגילים וכו' כדי להשתפשף כמה שיותר מהר) ואיך לישם אותם בצורה התקינה ביותר, אני גר באזור הכנרת אז 50 אחוז מהנסיעות הם בעליה.

תודה לעוזרים והמשך יום מעולה,

איליה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא חושב שצריך לעשות משהו מיוחד,אני קניתי את הקליאו הידנית ואחרי כמה נסיעות אתה מתרגל מהר מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תזהר, בגיר רגיל ישנם שלוש דוושות ולך יש רק שני רגליים.. איך תסתדר?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם (נערך)

מעבר מאוטומט לידני לא קל לכולם מטעמי נוחות וכו'...

אך בכל אופן תשכור רכב ידני לכמה ימים תראה אם אתה מסתדר,

אם רוב הנסיעות בעליות כדאי לתרגל זינוק בעלייה.

בצפון אין בעיה לנהוג בידני, במרכז לא מומלץ (פקקים - לא סימפטי).

עריכה אחרונה על ידי dds
פורסם

אלא אם אתה נוסע בבוקר לנהריה,אז כדאי מאוד אוטומט.:-)

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דוד רק בריאות XD איך אתה מת על זה:lol:, דווקא חשבתי שיש 4:lol::wink: אחת נוספת לכסא מפלט או מיניגאן/RPG כדי לפנות את הכביש.

יוליאן למזלי אני לא מבקר הרבה מעבר לכנרת והסביבה, אולי פעם בשבוע בחיפה ופעם בחודש לרשל"צ.

כן אני יודע שהמעבר לא קל ויקח מס' ימים להתרגל לעיניין(אבל היי רגל שמאל סוף סוף לא תרדם לי מחוסר מעש :wink:)

אני בטוח שאני אקלל הרבה ויתן לעצמי כמה סטירות למה אני צריך את זה ולמה אני עושה את זה לעצמי וכו' XD

בכל אופן אולי כדאי לקחת פשוט מס' שיעורי נהיגה על ידני (יצא יותר זול מלקחת רכב להשכרה, לא?) ופשוט להגיד למורה שיקח אותי למקומות מאתגרים ומלחיצים וכדי כבר לדעת איך להתמודד ולהחזיר קצת את הביטחון על גיר רגיל?

ובגדול אחרי רכישת הרכב איזה סיגנון נהיגה אתם ממליצים? מקומות על הרבה עליות(תרגול זינוק בעליה) מקומות עם באפרים ומעגלי תנוע ותירגול החלפת הילוכים, חניות ללכת בערב לחניון של סופרים ולתרגל? עוד רעיונות?

פורסם

אני הייתי מוותר,באמת שאם נהגת בעבר על ידני ולא רק בטסט,אתה תחזור לזה מהר מאוד.

מקרה הכי גרוע תיקח אולי באמת מורה שתיתן לך כמה טיפים,אבל לדעתי? ברגע שתקנה אתה בעצמך תתרגל מאוד מהר.

פורסם

פעם אחרונה שנהגתי על ידני עבר בערך שנתיים שלוש וגם זה נסיעות של רבע שעה בגג שהרכב היה נכבא לי כל נסיעה איזה פעמיים(בדיוק בתקופה לפני שרכשתי את המאזדה)

פורסם

אין מה לעשות, הוא יתכבה לך גם עכשיו לא משנה כמה שיעורים תיקח. עניין של הרגל בא עם הזמן.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

כן דוד אני מודע לזה שאני אסבול מהרבה צפירות בשבועיים שלושה הראשונים ואפילו אולי מישהו ינשק אותי מחוסר שמירת מרחק.

נכון שזה עיניין של הרגל והשתפשפות(עד להתרגלות לקלאץ' וכו') אבל השאלה העיקרית איך אפשר לתרגל את העיניין באופן הכי יעיל כדי לקצר קצת את התהליך, אני מכיר הרבה מקומות בעיר שאין בהם תנועה, חלקם עם עליות מכובדו, עם כיכרות, חניונים שיחסית ריקים, מה היית עושה במקומי (תשובה רצינית, קצת פחות צינית ממה שאתה אוהב לענות)

פורסם (נערך)

יש לי שני טיפים:

1. אם אתה מבלה זמן רב עם המצמד לחוץ אתה עושה משהו לא בסדר. הדבר נכון בעיקר בהתקרבות לצומת וירידות. סיפור להמחשה: לחבר בעבר היה רכב ידני ובהתקרבות לצומת שמתי לב שהוא מוריד הילוכים אבל לא משחרר את הקלאצ׳ בין לבין עד הצומת. כלומר הגאון בחש בידית ההילוכים סתם והרכב שייט לו כמו עגלה על הכביש. הסברתי לו את הטעות ושמתי לב שהוא לא הטירון גיר ידני היחיד שמבצע את הטעות הזו.

2. תזכור לתתת גז. רכבי לימוד נהיגה הרבה פעמים הם רכבי דיזל. ברכבים כאלה קל מאוד לעשות זינוק מהמקום, פשוט משחררים את הקלאצ׳ בעדינות.

ברכבי בנזין במיוחד עם נפחי מנוע קטנים קשה יותר לבצע זינוק רק עם שחרור הקלאצ׳, בסיטואציות רבות בלתי אפשרי. תזכור לשלב גז עם שיחרור הקלאצ׳ זה יפתור הכל. בהתחלה אולי זה יהיה מעט קשה/יעשה בתורה מוגזמת אבל בהמשך השתלם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא נראה לי שצריך לחשוש שמישהו יתנגש בך בגלל שלא לחצת קלאץ' בזמן, כי זה קורה לרוב רק בעמידה. לכן הייתי פשוט קונה אחד ונוסע.

פורסם

שכירות ליום רכב מיני ידני / שיעור עם מורה - כמעט אותה העלות.

שכירות עדיפה יש יותר זמן לתרגל גם אם זה ליום אחד, ביטחון תשיג תוך כדי תרגול.

פורסם (נערך)

1.מכיר את הנושא, האירו לי על זה בזמנו גם, שהייתי גולש עם קלאצ' לחוץ עד לצומת ומאט רק עם הברקסים ובכניסה לצומת הייתי משלב הילוך מתאים למצב והייתי ממשיך הבתאם.

2.למען האמת דווקא למדתי על רכב בנזין והנהיגות, כמו כן אחרי זה הנסיעות שיצאה לי לעשות נעשו 50:50 בין בנזין לדיזל, בדיזל דווקא נכבא לי יותר הרכב:shock:

לגבי שכירות/מורה, המורה שתיכננתי לעשות אצלו ריענון הוא סוג של מכר אז העלות היא ממש מזערית(פחות מ100 לשעה)

עלה לי רעיון קצת עוקצני לעסק שאני עובד בו, לפי התפקיד שלי אני רשאי לנהוג ברכבי העסק, לעסק יש מספר מסחריות ידניות(אומנם הן דיזל אבל עדיף מכלום) חשבתי אולי לקחת אחת מס' פעמים בשבוע למטרות עבודה וככה בעצם לתרגל קצת, מה אומרים?

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

שכירות של סוזוקי אלטו ידנית ליום-יומיים. תחזיר לפני שריח הקלאץ' השרוף חזק מדי. :lol:

אחרי האלטו, כל רכב ידני אחר יהיה קלי קלות.

• תוכן חדש...