Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתחיל מהסוף - עצוב לי שאני מוכר.

הכל התחיל ממודעה ביד2. חיפשנו אני ואח שלי רכב קטן וישן.

בבית היו רק מכוניות אוטומטיות ורצינו משהו לבחוש בו.

הרכב נרכש בספטמבר 2014 עם 108,000 ק"מ בערך מאישה מבוגרת (לא ממש) אשר טיפלה ברכב כל שנה במוסך המרכזי בבני ברק.

חוץ מטיפול כל שנה, היו תיקונים של החלפת גוניות שסתומים, החלפת ממיר קטליט, החלפת מפוח פנימי מפירוק ועוד קצת..

הרכב נבדק בסיסית במוסך גבע, נאמר שהרכב ביחס למחיר שלו שווה את זה - אני לא ראיתי את הרכב במוסך, אלא אח שלי.

כבר בנסיעה הראשונה לבית הרגשתי שהרכב אמנם נוסע טוב, אבל יש חופשים במתלים וקלאץ קשה והמנוע מטייל בתא שלו.

לקחתי עצה שניה ממוסך נוסף שם המליצו על החלפה מלאה של כמעט כל הגומיות המתבלות במתלים, כולל הבולמים עצמם.

הרכב נכנס להקפאה של חודשיים שבהם התחלנו לאסוף חלקים. אספנו את כל החלקים מכמה מקומות בעולם.

תושבות המנוע, גוניות אנטירול (יש 4), מייסבים קדמיים, נבחרו לאחר שיטוט באינטרנט שם המליצו על חברת FEBI והגיעו מאנגליה באדיבות אמזון.

בולמים RECORD, צינורות בלם קדמיים, תושבות בולם כולל מייסבי החלקה וגומיות אבק, מחזירי שמן (ציריות ואחורי), קיט קלאץ' וולאו, נרכשו מזרח ירושלים (ג'וני בג'אלי).

צלחות ברמבו בחנות חלפים במישור אדומים.

משולשים ורפידות פרודו נרכשו מאבי חלקי חילוף ברחובות.

בטוח ששכחתי עוד כמה חלקים אבל כל החלקים עלו כ-1000 שקלים והרכב ירד לטיפול. המוסך הנבחר הוא מוסך הבית במעלה אדומים ושם כל החלקים הורכבו בעלות של 1200 שקלים.

העליה המחודשת לכביש הבהירה בדיוק מי היא ה-106.

רבעיית ג'אנטים של 405 SRI גם צמיגים 185/55/14 לקינוח.

נוחות הנסיעה היא מעולה, גם לרכב מיני מסוגו. לא פעם נסעתי איתה מירושלים לת"א והרכב פשוט נוח. לא סבלתי אף פעם. הרכב מאוד מתקשר עם הנהג והשלדה שולחת ווטסאפ לגבי מה הולך בכביש. הלוואי שיחזרו לייצר רכבים כאלה. הזריזות של הרכב מהנה (900 ק"מ) והגודל המזערי שלו עוזר להשתחל בתנועה בנוחות בשלל מהירויות.

צריכת דלק של הרכב לא אכזבה והיא נתנה 1:16 בתנאים של בינעירוני כולל הכביש הישן של ירושלים.

תקלות ואחזקה - לאחר שהיישור קו ההתנהגותי עבר בהצלחה, התפנינו לטיפול ראשון ברכב. כל החלקים הוזמנו ונרכשו מקום אחר בעולם והגיעו ללא בעיה. הרכב טופל ע"י רועי עוזרתי התותח והשרשור של הטיפול הדרדר לויכוח על סגירה בטורק.

לאחר שנה נדלקה נורית אדומה בלוח השעונים של הבלמים. בגלל חג של השכנים בגדה המערבית ואזרחי מזרח ירושלים לא היו פועלים בירושלים שיוכלו לתקן את הרכב. המוסך היחיד שהיה פתוח וקיבל אותי בהתראה של 12 שעות היה אורן שירותי רכב.

500 שקלים הועברו לאחר שהוחלפו 2 משאבות בלם וטיפול שנתי לפני הטסט.

לאחר שנה נוספת הגיעה זמן רצועת התזמון. אני פדנט ולכן החלטתי להחליף כל מה שזז/מפרקים.

רצועת תזמון גייטס, מותח טיימינג מקורי של מנוע XU (זה תחליפי, בדקתי), פולי(!), ורצועת אביזרים. מותח של רצועת אביזרים לא הוחלף מפאת חוסר חלק במחיר סביר. המקורי תקין ולכן לא מפריע. הוחלף תרמוסטט ובוצעה החלפה של נוזל הקירור וניקוז אויר - רדיאטור, בית תרמוסטט וקיר אש (לא סתם פירטתי). העבודה בוצעה ע"י אסף ורועי מהכנופיה.

לאחר 4 חודשים הרכב על על גרר. גרר. באמצע כביש מספר 1.

הנסיעה התנהלה בהתחלה תקין אך בגלל שאני נוסע ברכב ישן יש לי עין קבועה על מד החום. שזיהתי התנהגות לא סבירה עצרתי בצד ושמתי לב שיש אדים עולים מהמכסה מנוע. כיבוי מהיר ובדיקה זריזה מה קרה. לא נשארו מים הרכב. חיפוש מקום הנזילה הגיע לנקודת הנקוז של הרדיאטור. הוזמן גרר למוסך גבע שם הותקן ברז חדש לרדיאטור ומאז שקט. מזל שלא התחמם הרכב.

הכנה לטסט האחרון באוגוסט , שוב במוסך גבע. אין המלצות לתיקונים.

כל הטסטים בוצעו בירושלים. כולם עברו חלק.

מקרה של בלימת חירום עם הרכב ביום גשום הביא אותי להחלטה שאני רוצה להתחדש. לחפש רכב עם ABS, אבל בזול.

הרכב באמת טוב, ונהנתי מכל נסיעה עם הרכב.

בהצלחה לרוכש - תשמור עליה.

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודה על הסיכום,

הזמנתם חלקים מחול בגלל העלות או שהייתה בעיה להשיג אותם בארץ?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איכות החלקים בארץ לא מאפשרת מבחר באיכות.

בדרך כלל יש סיני/טורקי ומצד שני מקורי.

יש באירופה מגוון עצום של חברות.

אני תמיד עושה סקר שוק וחשבון.

עובדתית - רכשתי חלקים מכמה מקומות ומדינות.

מה שרכשתי בנוסף כי ראיתי שאין חלקים כאלה יותר בארץ זה גומיות מקוריות למסרק הגה, על כל מקרה.

אגב, שכחתי להוסיף בהתחלה - הרכב הגיע בממב גרוע מבחינת הניקיון. בוצע ניקוי יסודי.

מצ"ב קישור שגם מעלה זכרונות ואולי מתקן כנה טעויות קטנות מלמעלה.

https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.psi.co.il/Forum/viewtopic.php%3Ff%3D7%26t%3D12158&ved=0ahUKEwjappXIpunRAhXFWhoKHY2uBWEQFgggMAI&usg=AFQjCNEv76vGzxNKHO5tMI_MqoSFFBcapw&sig2=v47gP-vJ5Ra4diE6XeqBpQ

אלעד

פורסם

ראיתי את המודעה שלך ועלו לי מחשבות לקנות אותו. הייתי בטוח שיימכר בשניה.

נראה שווה כל שקל.

עד כדי כך קשה למצוא מדחס למזגן?

פורסם

כל דבר אפשר לתקן.

את ההרגשה לא. ברגע שישב לי במוח שאני צריך להחליף, עשיתי את זה.

אלעד

פורסם

הייתה לי מחשבה לקנות אותה ממך במקום ה107... נראה רכב הרבה יותר כיפי.

חבל שלא לקחו אותו as is והוסיפו לו את מערכות הבטיחות.

בכל מקרה, תתחדש ותהנה מהרכב...

• תוכן חדש...