Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעוד זמן קצר אני מחליף את הסיד שלי ממקום העבודה לאחר תום החוזה. הזדמנות מצוינת לסיכום קצר לטובת מי שמחפש סיד כמשומשת או חדשה.

רקע:

את רוב חייה בילתה הסיד בעיר כרכב הצמוד של אשתי. אני לקחתי את ההגה בסופי שבוע בטיולים משפחתיים ומדי פעם גם באמצע השבוע לטובת טיפולים וביקורת תקופתית של קצין הרכב.

למי שאין זמן להמשיך הלאה אסכם שהסיד הוא רכב מעולה כמוביל משפחתי למרות מספר מגרעות לא קטן.

היום אפשר לקנות את הרכב במסגרת "אפס קמ" במחיר של 105K ש"ח. מדובר בתמורה מצוינת כמעט ללא תחרות.

לאשתי יהיה קשה להיפרד מהרכב.

יתרונות הרכב:

- מרחב מצוין ליושבים מלפנים ומאחור, רצפה שטוחה מאחור. תא מטען ענק ובעל גישה נוחה מאוד.

- המון אזורי אחסון - יש מקום לכל הצעצועים של הילדים בדלתות, כיסים גדולים בגב המושבים, תאי אחסון

רבים גם בתא המטען.

- הרכב נוח מאוד גם בכבישים משובשים ושבורים בתוך העיר וגם מחוץ לעיר במהירויות כביש

שש. רמת הרעש בתא הנוסעים סבירה בהחלט בעיקר בזכות הילוך שישי ארוך ששומר את

המנוע בסל"ד נמוך.

- מתלה אחורי נפרד מאחור תורם רבות לאחיזה ולנוחות.

- קל מאוד לנהיגה, נותן ביטחון רב לנהג. שדה ראיה טוב מלפנים ומאחור, מראות גדולות.

היציבות הכיוונית במהירויות גבוהות וגם בסיבובים טובה יחסית.

- יחסית לשנתון (2014) ולעצם העובדה שמדובר במפרט ליסינג יש אבזור נדיב: בקרת שיוט +

מגביל מהירות, שליטה מלאה על המולטימדיה מההגה, מראות חשמליות, DRL לד, מצלמה אחורית (התקנה מקומית), משוטים להעברת הילוכים מאחורי ההגה, שני שקעי 12V מלפנים,

תאורת פנים חזקה גם מלפנים וגם מאחור.

- אמינות מושלמת למנוע וגיר. לא הייתה לרכב תקלה משביתה. סבלנו מתקלות שוליות אחרות (פרוט בהמשך)

חסרונות

סיכום התקלות לאורך כל התקופה:

- למרות מוניטין האמינות של הרכבים מהמזרח, הקיה שלי סבלה ממספר תקלות.

יש לציין שאשתי נוהגת במתינות רבה. אנחנו מתייחסים לרכב באהבה כאילו קנינו אותו מכספנו. הרכב לא עבר התעלויות שאופייניות לרכבי ליסינג אחרים.

- DRL לד הקדמיים שבקו חיים. לא ניתן לתיקון. גם הימני וגם השמאלי התקלקלו. לדעתי מדובר בתקלה אופיינית לדגם. יש להחליף את כל יחידת הפנס הראשי. מחוץ לאחריות

זה סיפור לא זול.

- כפתור עוצמת השמע של מערכת המולטימדיה התקלקל (התקנה מקומית)

- לחצן העברת ההילוכים קפץ החוצה ממקומו

- חלון הנהג רועד ומרעיש בתוך הדלת כאשר החלון פתוח למחצה

- בהילוך סרק הרכב רועד בצורה מוגזמת (לא תוקן, אולי תושבות מנוע)

- ציפוי העור שעל ההגה קיבל גוון בהיר ולא אסתטי

- הקפיץ במפתח הנשלף נחלש, המפתח לא קופץ יותר בעצמו. עברנו למפתח חלופי

חסרונות נוספים:

- אין רגש בבלימה במהירות נמוכה. כל לחיצה קטנה על הדוושה בזמן חניה בולמת את הרכב במקום.

- ביצועים פושרים, הרכב ממש לא "עגלה" ואין שום בעיה לעקוף מחוץ לעיר או לצאת מהר מהרמזור אבל לשם כך יש להגיע לקצה תחום הסל"ד שם מתחבאים להם 135 הסוסים של הרכב

ובמחיר של רמת רעש גבוהה.

- גיר רובטי איטי יחסית לDSG שאני מכיר מקרוב.

- לטעמי כיסאות לא נוחים ולא תומכים. אולי עניין אישי שלי. הכיסאות הפשוטים של האיביזה הרבה יותר נוחים.

- הרכב מאוד משעמם לנהיגה כנראה בגלל שזה היעוד שלו. אני ממש סובל בימים שאני צריך להחליף רכבים עם אשתי כדי לקחת את הקיה לטיפול או ביקרות.

לשם השוואה, האיביזה שלי שגם לה אין שום יומרות דינאמיות הרבה יותר מהנה ותוססת

גם מבחינת ההיגוי וההתנהגות וגם מבחינת יחידת הכוח והגיר.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

ביקורת מעולה!,

אבל אני חייב להגיד שלא נתקלתי בכיסאות לא נוחים כמו של האיביזה - אני חושב שעד היום הגב שלי מחזיר את עצמו למקום אחרי הסיוט של השנה ו-20K על אחת מבציר 2014 ונהגתי כבר על עשרות מכוניות שונות ורבות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה על המחמאה.

לגבי הכיסאות, כפי שכתבתי, כנראה מדובר בעניין אינדבידואלי בשל מבנה גוף ואולי גם אופן הכיוון של הכיסא.

יצא לי לבצע נסיעות ארוכות מאוד גם עם האיביזה וגם עם הסיד ולי האיביזה היתה הרבה יותר נוחה ופחות מעייפת

S60 Rdesign

פורסם (נערך)
תודה על סקירה תמציתית.

האם כפתורים שיוצאים ממקומם וחלונות משוחררים ורועדים אינם חלק מהאחריות בקיה?

כנראה שכן.

את הכפתור החזרנו לבד ובנתיים הוא נשאר במקום.

החלון הרוקד, הרעידות בעמידה ומערכת המולטימדיה לא תוקנו רק בשל העובדה שאשתי לא מוכנה לוותר על הרכב.

לפעמים תיקון תקלות פשוטות במסגרת האחריות לוקחות זמן רב.

באותה המידה שאני לא אוהב את הנהיגה בקיה היא לא אוהבת את הנהיגה באיביזה ולכן אנחנו משתדלים להחליף רכבים רק שאין ברירה.

אגב, בגלל הסיבה הנ"ל האיביזה שגם היא בת שלוש כבר עם 70K ק"מ והקיה רק עם 50K. אני נוסע מסלול הרבה יותר ארוך בכל יום.

כלכלית זה לא משתלם כי בקיה אין לנו עלויות דלק ואחזקה אבל זה מחיר שאנחנו מוכנים לשלם.

S60 Rdesign

פורסם

לנו יש את הסיד סטיישן מתחילת 2015, אני חושב שמדובר באותו הדגם. לא נתקלתי באף אחת מהתקלות שציינת וגם לא באחרות.

הגיר אולי טיפ טיפה איטי במקרים מסויימים, בתור מי שנסע על הפורד פוקוס עם הגיר הידוע לשמצה לפני כן, באמת אין תלונות.

למעט המולטימדיה בהתקנה מקומית שמקרטעת לפעמים (מערכת הפעלה ווינדוס 2000, כן כן!) הרכב באמת נהדר.

אין משהו שהוא מצטיין בו במיוחד, אבל כמכלול הוא נהדר. בשקלול של אמינות-אבזור-מרווח-נוחות-מחיר, הוא מנצח.

למשפחה עם ילדים, בחירה מושלמת בעיניי.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

פתחתי על זה שרשור נפרד לפני חודשיים. לאחר התלבטות ארוכה בין אוקטביה, גולף 1.4 ו אסטרה סטיישן נבחרה הגולף.

אשתי מאוד לא מרוצה מהבחירה (אפילו כועסת), היא לחצה חזק לכיוון האוקטביה.

פשוט נמאס לי מרכבים משעממים אז החלטתי לוותר על תא המטען של האוקוביה לטובת הגולף.

אני מקווה שלבסוף היא תהיה מרוצה. אם לא, יש לי תוכנית אחרת לגיבוי.

ברגע שהגולף תגיע אחזור לעדכן.

S60 Rdesign

• תוכן חדש...