Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו יודעים איך תרבות הנהיגה בארץ. השאלה עד כמה אנחנו שונים ממדינות אירופה, אמריקה, יפן.

מה שמפריע לשגשוג התרבות המוטורית היא תרבות הנהיגה. לפחות זה אחד הדברים שמפריעים.

מה עושים בגרמניה נגיד בשיטות החינוך והלימוד בתחום הנהיגה, זהירוץ בדרכים ומוטוריקה שלא עושים בארץ?

פורסם

ההבדל בינינו לבין גרמניה הרבה יותר עמוק מאשר הנהיגה. ההבדל הוא ביחס לחוק. בגרמניה חוק הוא חוק, והמשטרה היא סמכות ומכובדת.. אצלנו יש תרבות של זלזול בחוק עד כדי התעלמות, והמשטרה נחשבת לגוף מאוס אשר גם השלטון רוצה בהכשלתה.

שלא לדבר על היחס לאחר ולרכושו, תרבות ה"אני ואפסי עוד" הרווחת בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא נהגתי בגרמניה אלא במדינות אירופה אחרות(קפריסין,צרפת,איטליה ובריטניה).

אם אני צריך לסדר אותם מבחינת אדיבות מהגרוע ביותר לטוב ביותר זה יהיה ככה -

1.קפריסין - המון באלגן בכביש, דאבל פארקינג טריפל פאקרינג אי ציות לתמרורים ורמזורים אבל עדיין יש כבוד בסיסי בין ואין כמעט צפירות בכביש, כולם יודעים לחיות בבאלגן.

2. איטליה - בעיקר צפון איטליה, חוקים מוזרים(נדמה כאילו זכות הקדימה בכיכר היא למי שמשתלב ולא למי שבכיכר) חציית קו לבן רציף,נהיגה במהירויות גבוהות בכבישים הכפריים היא חלק מהשגרה וכמובן הצופר הוא חברו הטוב של הנהג.

3. צרפת - סך הכל נהיגה רגועה סימון של איתותים+האטה+ היצמדות לשוליים כדי לסמן לך לעקוף, שמירה טובה על חוקי התנועה ואדיבות בכביש בין האנשים.

4. בריטניה - מדהים! לא נתקלתי בדבר כזה, אני נוהג בימני ומשאית איטית מאטה אותי וללא סימון לאיתות אפילו או כוונה לעבור מהצד שלי מי שבנתיב האצה(במקרה הזה מימיני) מאט ומסמן לי עם הבהוב של אורות גבוהים שאני יכול לעבור.

כשאתה נותן למישהו אחר לעבור? בסוף העקיפה סימון של 4 מאותתים לאות תודה.

כמעט כל נהג בכביש בכל חלק של המדינה נוהג כך! לא נתקלתי בנהגים אדיבים כ"כ בחיי!.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

נהגתי לאחרונה בצרפת לני שנה וחצי. מה אגיד - יותר טוב מאשר בישראל, בעקר מבחינת הקפדה על מהירות, כיון שהצרפתים החליטו שאכיפה דראקונית היא לפחות חלק מהפתרון לריבוי תאונות דרכים. אבל מה לעשות, נתקלתי בלא מעט חותכי עיקולים (במיוחד כביש D952 בעמק Verdon) ופה ושם אנשים שממש לא היו מודעים לסביבתם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התשובה נמצאת בכותרת, המילה תרבות.

פה,ברוב המקרים, חוגגת תרבות ה"מגיע לי" והחוסר סבלנות וסובלנות.

מה גם שחוסר אכיפה והיעדר ענישה תורמים מאד לבעיה.

ביום שיתחילו באמת להעניש ללא תלות בכיפה על הראש או "הבעת חרטה כנה" יתחיל פה שינוי.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

לי יצא לנהוג בעיקרון רק בשלוש מדינות, רומניה, אוסטריה וגרמניה.

רומניה - מזעזעת. כבישים גרועים, עוברים דרך כפרים (ואין ברירה אחרת), נהגים נוראיים שלא אכפת להם שזכות הקדימה שלך, רכבים חלודים ומתפרקים, רמת תחזוקה נמוכה ברכב ההשכרה שקיבלנו. הנהגים יותר גרועים מאלו שבארץ.

גרמניה - מדהים ברוב האיזורים, בייחוד באיזור פרנקפורט עד מינכן. בברלין פחות, אך עדיין משמעותית טוב מבארץ. שמירה על נתיבים, נדיר לראות עבריינות, חניות כפולות לא יצא לי לראות אף פעם (וביקרתי בגרמניה 3 פעמים מאז 2014) וזה למרות שהמכוניות גדולות יותר מאלו בארץ והחניות צפופות יחסית. חווית הנהיגה זה פשוט משהו שאי אפשר להעביר במילים. כבישים רחבים, תחנות עצירה בשפע, נהגים שרובם מתנהגים בכבוד אחד לשני ולא מפריעים, לא צופרים כמעט, ואני לא מדבר על זה שיש קטעים שלמים שפשוט אפשר לסגור סקאלה שזה נחמד. כמובן שהרכבים שהתקבלו בחברת ההשכרה היו מעולים, מאובזרים ושמורים.

אוסטריה - ישמע הזוי, אבל זה משהו בין רומניה לגרמניה. מצד אחד איכות הכבישים טובה יחסית (פחות מגרמניה לטעמי), הרכבים טובים ויש נהגים בסדר. אך יצא לי להיתקל בכמה כבישים בנהגים שצפרו לי כי נסעתי במהירות המותרת. הזכיר לי את תרבות הנהיגה בארץ. כבישים מסוימים עברו דרך ערים או כפרים, אך כמובן שזה היה יותר טוב מרומניה, שכן באוסטריה לא תראה סוסים על הכביש. ברומניה לא הייתה ברירה אחרת כדי לעבור מעיר לעיר.

להורים יצא לנהוג בהולנד לפני המון זמן (14 שנים), וזכורה לנו לטובה חווית הנסיעה בכבישים, עם נהגים מכבדים, שלא צפרו לנו כלל על אף שנתקענו ברמזור אחד בלי לשים לב שהוא התחלף לא פחות מ-3 פעמים. אני לא רוצה לדעת מה היה קורה בארץ. :shock:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נזכרתי בזה.

המצב בישראל לדעתי לא ככ גרוע מבחינת תרבות נהיגה כפי שמציגים אותו.

מה שכן, יש כאן בעיה רצינית ים פניות ומעברים בין נתיבים. לפעמים פשוט לא נותנים לך לעבור, וכל אחד שומר על הנתיב כאילו זה הטריטוריה והרכוש האישי שלו...

בגלל השטות הזו לא פעם פספסתי פניות. צריכים לתכנן בקפידה הכל מראש...

אני תמיד מאפשר לאנשים להכנס אם אני יכול להאט ולא מבין למה אנשים עושים את זה...

פורסם
ההבדל בינינו לבין גרמניה הרבה יותר עמוק מאשר הנהיגה. ההבדל הוא ביחס לחוק. בגרמניה חוק הוא חוק, והמשטרה היא סמכות ומכובדת.. אצלנו יש תרבות של זלזול בחוק עד כדי התעלמות, והמשטרה נחשבת לגוף מאוס אשר גם השלטון רוצה בהכשלתה.

שלא לדבר על היחס לאחר ולרכושו, תרבות ה"אני ואפסי עוד" הרווחת בארץ.

מחזק ומוסיף -

היחס לזולת בחברה המערבית הוא כאל נכס. יחד עם הזולת כצוות בונים כלכלה, מדינה וחברה.

יש התייחסות והתעסקות פוליטית ותקשורתית במיעוטים בחברה ובשאלות כלפיי יחס לקשישים, וחלקי אוכלוסייה חלשים.

ישראל -

היחס לזולת בחברה הוא משהו שעושים מאמץ להימנע מכל מגע עימו. המטרה העילאת 'לא לראות אף אחד ממטר'.

יש חלקים באוכלוסייה (ערבים ישראלים, בדואים, דרוזים, קשישים, אזרחי פריפריה) שכמעט לא קיימים בהתעסקות פוליטית או תקשורתית.

מבחן התוצאה הוא בכביש - שם כל בני האדם מביאים לביטוי את מכלול חייהם ואת היחסים ביניהם.

רוצה שחינוך יהיה על סדר היום? רווחה? יחס לזולת? כבוד לקשיש? כבוד לבן המיעוטים המשתלב במדינה?

באמת?

זה יותר חשוב לישראל ישראלי מאם השגרירות של ארהב תהיה בירושלים או בתל-אביב?

עכשיו אולי אפשר להבין מדוע הנושאים שהעליתי נדחקים לפינה.

noknok - לגבי בריטניה - אני חי כאן כבר עשר שנים, ומה שאתה מתאר נכון. רמת התקשורת בין הנהגים בעת הנהיגה היא באמת ייחודית לאי הזה וראויה לציון לשבח. ישראלים רבים שמבקרים אותי ונוהגים כאן שמים לזה לב, ומשתלבים בקלות בתרבות הקיימת. מה שגורם לי לחשוב אילו....

פורסם

וכל אחד שומר על הנתיב כאילו זה הטריטוריה והרכוש האישי שלו...

זה.

יש פעמים שברגע שאני מתחיל לאותת, זה שנמצא בנתיב ליד, מגמה מאחורה, מתחיל להאיץ כדי לצמצם מרווח!

צחקתי יותר מידיי מהסרטון. :oops:

פורסם

תרבות נהיגה זה לא משהו שניתן לדבר עליו כדבר עצמאי כי הוא לא כזה. תרבות הנהיגה היא חלק מהתרבות הכללית.

אז בארץ מתנהגים כמו בהמות בכביש ובתור בסופר או בקופ"ח, ולמשל בדנמרק לא.

זה לא משהו שאפשר לשנות.

V5

פורסם

מיכאל, ועוד איך אפשר לשנות, הבעיה שהשינוי לא יבוא ממני וממך כי זה לא מספיק.

את המצב על הכבישים אפשר לשנות, כשהמשטרה תתחיל לאכוף את העבירות הרציניות ולא תתעסק בנהגים שנוסעים 5-10 קמ"ש מעל המותר.

כששוטרים יתחילו לעצור אזרחים שצועקים עליהם, כל איזה פישר צועק על השוטר שיתבייש לו וכמובן דואג "לברך" אותו ואת בני משפחתו, כשהשוטר סך הכול עושה את עבודתו ולרוב אותם נהגים גם אשמים. מעניין מה היה קורה אם הוא היה מדבר ככה לשוטר בארה"ב או בגרמניה. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

הזכרונות שלי מאוסטריה דווקא של נהגים טובים, אם כי התואים ההרריים לפעמים קשים.

צריך להביא בחשבון שבאירופה תהליך בנית הכפרים היה הפוך מאשר אצלנו: תחילה היו דרכים, ולארכן נבנו כפרים. לכן הדרכים שאינן מהירות עוברות בכפרים. זה נכון בכל אירופה. אצלנו להפך - היישובים נבנו לפי הכבישים ובדרך כלל בריחוק מה (ולעתים אפילו ריחוק משמעותי) מהכבישים.

הולנד זה שוב סיפור שונה. קודם כל, אכיפה ברמה שאפילו שויצריה רכרוכית לעומתה. שנית - תחבורה ציבורית מעולה, במיוחד רכבות שמגיעות לכל חור, ואוטובוסים ששעת נסיעתם מתואמת עם הרכבת. יש לי שלוש בנות דוד בהולנד, רק אחת מהן מחזיקה ברכב - וצריך להוסיף שאת רשיון הנהיגה היא ובעלה עשו רק בגיל 50. אמנם כנראה שבעבר התח"צ היתה יותר מדוייקת, אבל עדיין...

סה"כ נהגתי במשהו כמו תריסר מדינות באירופה. הכלל הוא שככל שאתה מתקרב למזה"ת הנהיגה נעשית יותר מזרח תיכונית. ביוון ברדק מוחלט, באיטליה רעש ומהומה מהומה אבל התחשבות באחר, בצרפת הקפדה על החוק אבל איזה חוסר מודעות סביבתית, בספרד הצופרים עובדים שעות נוספות (וגם הפניות שאלה ומעגלי התנועה לא שגרתיים) - וככל שמצפינים המצב משתפר, יותר התחשבות, יותר הקפדה על החוק, וגם יותר אכיפה. אבל גם שם א מושלמים, למשל בקלן זכיתי להחסם ביצאה מחניית הצימר שבו לנתי על ידי איזה מרצדס שלא היה מוכר לבעלת הבית, והיה לו נוח לחנות כל הלילה לפני העליה למדרכה.

וצריך להוסיף עוד משהו. בנהיגה הבין עירונית ישי משמעות עצומה לצפיפות האוכלוסיה. מדינות אירופה הרבה פחות צפופות מישראל ולכן יש מקום לכבישים רחבים, מחלפים מלאים בלי רמזורים ועם עקומות שמאפשרות שמירת המהירות, מעגלי תנועה בגוטר 100 מ' שמאפשרות מרווחים גדולים בין הזרועות - בהחלט מקל על הנהיגה. וכנראה שככל שמצפינים גם הסבלנות משתפרת.

הערה לבן-אור, אני חולק עליך, הישראלי לא יהיה פראייר, ותמיד יעקוף את טור הממתינים וידחף בראשו, גם אם זה כרוך בחציית 3 נתיבים של כביש מהיר, חצית קוי ואיי הפרדה וכמובן סיכון עצמו והסביבה. העיקר לא להיות הפראייר שממתין לתורו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
מיכאל, ועוד איך אפשר לשנות, הבעיה שהשינוי לא יבוא ממני וממך כי זה לא מספיק.

את המצב על הכבישים אפשר לשנות, כשהמשטרה תתחיל לאכוף את העבירות הרציניות ולא תתעסק בנהגים שנוסעים 5-10 קמ"ש מעל המותר.

כששוטרים יתחילו לעצור אזרחים שצועקים עליהם, כל איזה פישר צועק על השוטר שיתבייש לו וכמובן דואג "לברך" אותו ואת בני משפחתו, כשהשוטר סך הכול עושה את עבודתו ולרוב אותם נהגים גם אשמים. מעניין מה היה קורה אם הוא היה מדבר ככה לשוטר בארה"ב או בגרמניה. :roll:

לא מסכים. וחוץ מזה בהודעה שלך אתה מפריד את תרבות הנהיגה מהתרבות הכללית ואני לא חושב שאפשר לעשות את זה.

הגרמני (לצורך העניין כן?) לא יחתוך אותך בכביש, ולא יעקוף אותך בתור בסופר, ולא יתחיל לצרוח "תביא לו שוקולד:roll:" על מטוס לא כי הוא נרתע ממשהו או כי מישהו אוכף עליו את זה באותו רגע. אלא כי פשוט ככה הוא מחונך, ואלה הנורמות והתרבות הכללית שם.

עכשו, לגבי הארץ... נניח שתטיל קנסות ענקיים על עבירות של התנהגות "אנטי-חברתית" נגדיר את זה ככה בכביש. מה יקרה? הישראלים יורתעו? Fuck no. הם פשוט ילמדו להסתכל טוב שאין מסביבם ניידת.

זה כמו עם הפלאפון, מישהו מורתע מהדוחות? אף אחד לא רוצה דוח של 1000 שקל אבל עדיין אני רואה מדי יום עשרות אנשים מדברים.

V5

פורסם

אגב, צריך לזכור שבין תרבות נהיגה לבין קטל בדרכים (שהוא המרכיב החשוב ביותר כאן) קיימת זיקה, אך לא יחס קבוע.

בגרמניה, למשל, תרבות הנהיגה טובה מבישראל אך היא לא מצטיינת באיחוד האירופי מבחינת קטל בדרכים וברוב המדדים דומה לישראל ואף מעט מאחוריה.

ואגב, הטיעון הזה של ״מי שאתה מאחורי ההגה זה מי שאתה״ לא תמיד נכון. יש אנשים שעוטים על עצמם דפוסי התנהגות שונים מאוד, כמעט זהות שונה, בזמן נהיגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...