Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מסכים. וחוץ מזה בהודעה שלך אתה מפריד את תרבות הנהיגה מהתרבות הכללית ואני לא חושב שאפשר לעשות את זה.

הגרמני (לצורך העניין כן?) לא יחתוך אותך בכביש, ולא יעקוף אותך בתור בסופר, ולא יתחיל לצרוח "תביא לו שוקולד:roll:" על מטוס לא כי הוא נרתע ממשהו או כי מישהו אוכף עליו את זה באותו רגע. אלא כי פשוט ככה הוא מחונך, ואלה הנורמות והתרבות הכללית שם.

עכשו, לגבי הארץ... נניח שתטיל קנסות ענקיים על עבירות של התנהגות "אנטי-חברתית" נגדיר את זה ככה בכביש. מה יקרה? הישראלים יורתעו? Fuck no. הם פשוט ילמדו להסתכל טוב שאין מסביבם ניידת.

זה כמו עם הפלאפון, מישהו מורתע מהדוחות? אף אחד לא רוצה דוח של 1000 שקל אבל עדיין אני רואה מדי יום עשרות אנשים מדברים.

רק שתדע שהגרמנים לא בדיוק דוגמה קלאסית להתנהגות, נתקלתי בהתנהגות ברברית שלהם בטיולים בחו"ל (לא כלפי) שלא מביישת את גרועי הישראלים.

אני אטיל קנסות כבדים? על הכול. גם על זה שבן אדם לא מאותת בכביש ריק ואין אף אחד מאחוריו. ככה אתה תחנך את האנשים להתנהג, כשיכאב להם בכיס. לאט לאט יתחנכו פה דורות יותר נורמליים שילמדו להתנהג.

אבל מה אני מצפה, כשאבא מראה לילד שלו שלצעוק על המורה בבית הספר זה בסדר, לזרוק קליפות גרעינים על הרצפה זה בסדר (העיקר ללכת לבית הכנסת!), לקלל אנשים כי הם לא מסכימים עם הדעה פוליטית שלך/עם האמונה שלך, והוא רואה שאבא שלו לא חגור ומדבר בטלפון בזמן נהיגה, מה אתה מצפה שהילד יעשה? כנראה מה שהוא ראה בבית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן, ברור שיש בהמות גם בגרמניה. בכל מדינה בעולם יש את הבהמות המקומיות.

והחלק השני של ההודעה שלך זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. אם התרבות הכללית לא תשתנה גם תרבות הנהיגה לא.

זה מתחיל בדיוק כמו שאמרת, בחינוך. מי שמתנהג ככה ואלה הנורמות שהוא חונך על פיהן, אז שום קנסות כבר לא "יתקנו" אותו.

V5

פורסם

אני דווקא נוטה להאמין שכן, קנסות כבדים יחנכו את רוב האנשים להתנהג נורמלי. לזרוק גרעינים על הרצפה? אין פח? אי אפשר לקחת שקית קטנה? מנקה הרחובות לא עובד אצלכם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

למה שזה יחנך אותם? אני פשוט לא רואה שהקנסות של הסלולרי הרתיעו מישהו למרות שהם לא ממש קטנים.

נניח שנכפיל אותם? אני עדיין לא רואה איך הם מרתיעים מישהו.

V5

פורסם

ברור שזה לא מרתיע אף אחד אם לא אוכפים את זה. :roll:

פורסם (נערך)

העבירה הזו (שימוש בסלולרי) בעייתית מאוד בהשוואה לעבירות מהירות - מבחינת אכיפה כמובן.

קודם כל, רוב העבריינים נזהרים מאוד ולא משתמשים בסלולר (או מפסיקים להשתמש) כשיש ניידת בסביבה.

שנית, זיהוי העבירה קשה יותר - יש צורך ממש להסתכל לתוך הרכב ולזהות שימוש בסלולרי (הישראלים מאוד טובים בהסוואת השימוש בסלולרי, מחזיקים אותו נמוך, מצמידים עם חגורת הבטיחות, מאוד יצירתיים) וזה לא קל, במיוחד במהירות גבוהה. זה גם דורש יותר זמן, מה שמחזיר אותנו לסעיף הקודם - הרבה יותר קל לעבריין להפסיק את העבירה בזמן כשהוא רואה ניידת.

וגם אחרי כל זה, מכיוון שמדובר בקנס גבוה והרבה נקודות, הרבה מקרים מגיעים למשפט מה שמעמיס על מערכת המשפט וגם יוצר לפעמים תקדימים אם העו״ד יצירתי מספיק - שימוש בזמן עצירה, הגדרה מדויקת של מהו סלולרי ועוד.

בקיצור, הרבה יותר קל ומשתלם להפנות כוח אדם לאכיפת עבירות מהירות.

רק שתדע שהגרמנים לא בדיוק דוגמה קלאסית להתנהגות, נתקלתי בהתנהגות ברברית שלהם בטיולים בחו"ל (לא כלפי) שלא מביישת את גרועי הישראלים.

האמת שהגרמנים ידועים בדיוק בזה - שהם משתכרים ופורקים עול (ממש!) כשהם מטיילים בחו״ל. כל מי שטייל מספיק מכיר את התופעה...

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

מלכישוע, אולי סלולר קשה, אבל לתפוס נהגים שלא עוצרים בעצור או נהגים שנוסעים קילמוטרים שלמים ללא סיבה בנתיב השמאלי כן אפשר לתפוס.

פורסם

זה כי אתה עושה טעות של טירון ומאותת. בכלל שמתי לב שאיתות זו דרך נהדרת לגרום לנהגים סביבך להאיץ. מעניין מהיכן היצר הזה נובע. יש אנשים שממש נמשכים לקונפליקטים.

לפעמים בא לי לצעוק במגה-פון, לאנשים שלא נותנים לי להכנס או לפנות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני חושב שלהשוות תרבות נהיגה שלנו יחסית לחו"ל, זה מיותר. הם, שיפתרו את הבעיות שלהם על הכבישים, אבל אנחנו צריכים לפתור את הבעיות שלנו.

יש לנו הרבה מאוד בעיות בטיחות בהתנהגות הנהגים על הכביש. צריך לרסן את הנהגים ולגרום להם לנהוג כחוק. דרושה אכיפה ונוכחות משטרה על הכביש. ללא שיטור תנועה כבד לא יהיה פה שינוי לטווח הקצר. לטווח ארוך דרוש חינוך. מצד השני, עד שיהיו תוצאות של חינוך, כבר הרכבים יהיו אוטונומיים, אז זב לא ממש ישפיע על הכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשאין אכיפה ,קנסות לא יעזרו.

דוגמה לכך אפשר לראות כשפתאום מתחשק למשטרה לעבוד, פתאם הרוב מתחילים לאותת ולשמור על מהירות חוקית.

כפי שהוזכר כאן -הכל מתחיל מהבסיס , הבסיס של כולנו הוא ההורים שלנו.

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם (נערך)
מלכישוע, אולי סלולר קשה, אבל לתפוס נהגים שלא עוצרים בעצור או נהגים שנוסעים קילמוטרים שלמים ללא סיבה בנתיב השמאלי כן אפשר לתפוס.

לגבי מעבר באדום - נראה לי שזו דווקא עבירה שנאכפת די הרבה, יש לא מעט מצלמות ברמזורים. אני טועה?

לגבי נסיעה במסלול שמאל - אני מסכים איתך, הלוואי, הלוואי והמשטרה היתה משקיעה יותר באכיפה של העבירה הזו. אבל גם כאן לדעתי, היא דורשת יותר זמן ומאמץ לאכיפה מאשר עבירות מהירות. נסה לדמיין כמה עבירות מהירות ניתן לאכוף בזמן שבו אתה עוקב אחרי עבריין אחד שנוסע במסלול השמאלי. שלא לדבר על כך שמהירות ניתן לאכוף בעמידה, לעומת נסיעה בשמאל שכדי לאכוף אותה יש להיות בנסיעה מתמדת, מה שמכניס לעניין גם את פקטור העצלנות.

בנוסף, האכיפה (של נסיעה בשמאל) דורשת ניידות סמויות, כי כל בר דעת שיראה משטרה מאחוריו יעבור מיד למסלול הימני.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

יותר מעניינת ההתיחסות שקיבלה תאונת נ.ב. מהמשטרה. וגם העיתון המתיחס לארוע כפשע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...