Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות מחיר - BMW 330e מול 330i/340i

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציטוט ממגזין בריטי אחר (CAR), שאפשר לומר שהוא מסכם יפה את מה שאני הרגשתי.

It’s easy to forget just how well a standard 3 Series drives. This one moves naturally, feels biddable and communicative, has a beautifully judged ride and handling balance. Yes, the engine hasn't much charisma, but the effortless pace it delivers is well suited to the car’s dynamic behaviour.

Which is all the more remarkable when you learn it weighs 1,735kg. A 320d is 1,505kg. Yes, you do feel the weight in corners, but because it’s low down it actually adds stability and makes the car feel very planted.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לא מעט הגיון באותה פסקה אחרונה, תוספת המשקל כשלעצמה לא תורמת לאחוזה, עד שמכניסים למשוואה את העניין הזה של מרכז כובד וזה כבר משנה קצת את פני הדברים.

אני מניח שזו היתה כוונת הכותב והוא לא טועה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בזמנו כשהרצתי את ליגת מועדון אלפא לקארטינג, לפני עשור בערך, היה בחור חביב, לא חדוב מאיזו עדה, ששקל קצת מעל 50 ק"ג וטען שהמשקל הקל מפריע לו ליציבות. הטענה הזאת הגיונית באותה מידה. מרכז כובד זה טוב, משקל זה לא. זה שיש עוד 200 קילו זה חיסרון, גם אם המשקל ממוקם טוב.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יש לא מעט הגיון באותה פסקה אחרונה, תוספת המשקל כשלעצמה לא תורמת לאחוזה, עד שמכניסים למשוואה את העניין הזה של מרכז כובד וזה כבר משנה קצת את פני הדברים.

אני מניח שזו היתה כוונת הכותב והוא לא טועה.

מה שניתן לומר הוא שמכיוון שתוספת המשקל נמצאית למטה, אז הפגיעה בהתנהגות/נוחות כתוצאה מתוספת המשקל פחות נוראית מאשר תוספת זהה אשר מפוזרת בכל הרכב (לדוגמא).

רק כדי להמחיש, במצב דמיוני בו סדרה 3 הרגילה הייתה בעלת מרכז כובד מאוד גבוה, תוספת משקל למטה תוריד את מרכז הכובד והתועלת מכך עשויה לעלות על הנזק. אבל זה מצב דמיוני.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה לא ממש אותו מקרה כי נהג קארטינג לא שוכב ברצפת הקארט, הוא גורם למרכז כובד גבוה.

כשתוספת המשקל נמצאת ברצפת הרכב היא משפיעה בצורה שונה.

דוגמה טובה לכך אפשר למצוא בטסלה מודל S, רכב ששוקל 2.2 טון כש-600 קילו מתוכם מגיעים בצורת סוללות הפרוסות לאורך רצפת הרכב.

זה אמנם לא תורם לו להתנהגות הספורטיבית מצד אחד, מצד שני זה כן עוזר לו להתנהג טוב יותר ממה שהיית מצפה מרכב סדאן קונבנציונלי (שאינו חשמלי) במשקל דומה.

תוספת משקל בכלליות אינה מטיבה עם התנהגות הרכב אבל למיקום תוספת המשקל השפעה גדולה על מידת ההשפעה של אותה תוספת משקל.

פורסם

רק כדי להמחיש, במצב דמיוני בו סדרה 3 הרגילה הייתה בעלת מרכז כובד מאוד גבוה, תוספת משקל למטה תוריד את מרכז הכובד והתועלת מכך עשויה לעלות על הנזק. אבל זה מצב דמיוני.

זה לא מצב דמיוני, זה בדיוק מה שמסבירים בכתבה ותקף לסדרה 3 כמו לכל רכב אחר שתוסיף לו משקל בנקודה הכי נמוכה שלו- אתה תוריד לו את מרכז הכובד (גם אם הוא לא היה גבוה בצורה קיצונית במקור).

פורסם

אני מאמין שיש הסכמה כללית שמרכז כובד נמוך וחלוקת משקל נכונה מטיבה עם התנהגות הרכב, וכך רכב ששוקל 2,200 ק"ג עם חלוקה מעולה יתנהג טוב יותר מרכב במשקל דומה וחלוקה פחות טובה.

אבל ממה שאני מבין הנקודה של לב ספורטיבי היא שאם תקחו רכב אשר מראש מאוזן בצורה נכונה במשקל X ותוסיפו לו 200 ק"ג, מתוכננים היטב ככל שיהיו, הרכב אולי יתנהג טוב יותר מרכבים אחרים במשקל X+200 אך ככל הנראה בנהיגה back-to-back בין הרכב לפני תוספת המשקל ולאחריה יורגש ההבדל- בין אם בהאצה, בלימה, פניה או נוחות כללית.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

^ הקדמת אותי :)

ל-edan82,

ברור שזה מוריד באחוז מסויים את מרכז הכובד, פשוט סדרה 3 רגילה היא לא רכב שסובל ממרכז כובד גבוה. לכן, התרומה בהורדה מסויימת של מרכז הכובד לא תפצה על הנזק שבהוספה של 200 ק"ג.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אני מאמין שיש הסכמה כללית שמרכז כובד נמוך וחלוקת משקל נכונה מטיבה עם התנהגות הרכב, וכך רכב ששוקל 2,200 ק"ג עם חלוקה מעולה יתנהג טוב יותר מרכב במשקל דומה וחלוקה פחות טובה.

אבל ממה שאני מבין הנקודה של לב ספורטיבי היא שאם תקחו רכב אשר מראש מאוזן בצורה נכונה במשקל X ותוסיפו לו 200 ק"ג, מתוכננים היטב ככל שיהיו, הרכב אולי יתנהג טוב יותר מרכבים אחרים במשקל X+200 אך ככל הנראה בנהיגה back-to-back בין הרכב לפני תוספת המשקל ולאחריה יורגש ההבדל- בין אם בהאצה, בלימה, פניה או נוחות כללית.

בדיוק. אגב, הלקסוס IS מתנהגת לא פחות טוב מהבימר ההיברידית, ככל הנראה מכיוון שהיא תוכננה מראש לתוספת המשקל. מה שכן, מבחינת ביצועים יחידת הכוח של הבימר עדיפה על זאת של הלקסוס בשיעור כה ניכר, עד כדי שאם נצטט את ג'ולס, it ain't even the same fuckin' sport.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חבל, שבהעדר היבוא, אי אפשר להכניס גם את גרסאות הדיזל להשוואה.

335d או (לנשום עמוק...) 435d xDrive M-Sport הן מכוניות שהייתי שמח לראות במקומותינו.

• תוכן חדש...