Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות מחיר - BMW 330e מול 330i/340i

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מודע לקיומו של שרשור מקביל על 330e, אבל ההודעה הזו היא על מספר תובנות שיש לי כרגע בקונטקסט מחיר ישראלי, לא של חו"ל וללא התייחסות לאלמנטים הקשורים בנהיגה עצמה - אולי זה יסייע גם לאחרים הפוזלים לסדרה 3.

(וכן, לא צריך לומר לי כמה עולה סדרה 3 בחו"ל וכל זה, אני מודע להבדלי המחיר בין כחול-לבן ושאר הדגלים).

ובכן...

הרחבה אפשרית של הצי בבית, גם סדרה 3 נשקלת. מחפשים משהו מאובזר היטב שגם יודע לזוז, ורצוי מהר - שריטה משפחתית. בעצם למה לא 330e? עמדת הג'ינרג'י על חשבון דלק מוטורס, הנסועה היומית מתוכננת לפחות מ-50 ק"מ ביום ובעיקר בעיר, טכנולוגיה ברכב לא מפחידה אותנו אלא מסקרנת, שקט בתא הנוסעים לא מזיק (מנסיון אישי יומיומי...) - מה רע? בכל מקרה, ידעתי כי המיסוי על דגמי Plug In בארץ הוא סוג של מתנה לא אופיינית מהממשלה חובבת הרכב שלנו אבל לא זכרתי מה בדיוק המחיר הנוכחי של 330e או של אחיותיה לסדרה ולכן ביקור באולם לצרכי התרשמות גרם לי לעסוק בקצת חישוביאדה באותו ערב.

330e כרגע במחיר 290,000 ש"ח, ללא אגרת רישוי, איתוראן, תוספות ושאר ירקות.

והתובנות?

לא פחות מ-145,000 ש"ח יעלה לאבזר 330i Sport או 330i Luxury או 340i Luxury כדי להגיע לאבזור הסטנדרטי של 330e, מה שבחישוב זריז מראה כי...

• 330i Sport תעלה 475,000 ש"ח (185,000 ש"ח שהם 64% יותר מ-330e)
  • 330i Luxury תעלה 522,000 ש"ח (232,000 ש"ח שהם 80% יותר מ-330e)
  • 340i Luxury תעלה 567,000 ש"ח (277,000 ש"ח שהם 95% יותר מ-330e)

330e, בהחלט שווה בדיקה.

The older you get, the better you used to be

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב, צפירת הרגעה והתנצלות כנה.

חפירה רצינית יותר במפרטים עדכניים מראה כי הפרשי המחירים הרבה קטנים בהרבה מאחר וחלק מהציוד שהבנתי כי איננו תיקני, דווקא כן נמצא ב-330i/340i, מה שנראה הרבה יותר הגיוני ממה שחשבתי קודם.

למרות זאת, 330e נראית עדיין כבעלת VFM רציני, למרות ששום מכונית ב-300K ש"ח לא יכולה להיחשב מציאה ממש.

The older you get, the better you used to be

פורסם

התמורה שיבואני הרכב יכולים לתת לרכבי פלאג-אין היא אכן גבוהה משמעותית מכל רכב אחר

לכן הגיעה כמות נכבדה של מרצדס S500 לארץ בינואר, יונדאי סונטה, BMW, בא נראה תוך כמה זמן ישתנה חישוב המס והפרצה תסגר.

פורסם (נערך)

יש הבדל של 85,000 ש״ח בין 330e ל330i לקצ׳ורי (מחירון) כאשר תוספות כמו בקרת שיוט אקטיבית, מערכת התראה בפני רכב בשטח מת, חימום/קרור תא הנוסעים מראש, מסך 8.8 כולל TV (ואולי עוד משהו או שתיים ששכחתי) שהן סטנדרטיות ב330e, לא ניתן להזמין ב330i בכלל, או שהן יקרות מאוד.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
יש הבדל של 85,000 ש״ח בין 330e ל330i לקצ׳ורי (מחירון) כאשר תוספות כמו בקרת שיוט אקטיבית, מערכת התראה בפני רכב בשטח מת, חימום/קרור תא הנוסעים מראש, מסך 8.8 כולל TV (ואולי עוד משהו או שתיים ששכחתי) שהן סטנדרטיות ב330e, לא ניתן להזמין ב330i בכלל, או שהן יקרות מאוד.

ועדיין, נתוני מסירות חודש ינואר מראים שנמסרו רק 8 יחידות של 330e לעומת 26 של 330i. מה המיליונרים יודעים שאנחנו לא?

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

בהתחשב בזה שהרכב הושק פה בנובמבר, לא הייתי תוהה למה היו ״רק״ 8 מסירות בינואר. להיפך, לא חשבתי שיהיו מסירות עד פברואר בהתחשב בזמן ההמתנה.

שלי לא צפויה עד מאי, וממה שאני קורא בפורומים בחו״ל יש כאלה שהיו אמורים לקבל עכשיו וזמן המסירה נדחה להם בחודשיים, פלוס יש לא מעט שחיכו 8 חודשים לרכב.

בקיצור המלאים מוגבלים.

פורסם

ממה שאני יודע, אין הרבה מסירות של 330e פשוט כי אין רכבים. ביקוש דווקא יש כנראה. ועוד נתון מעניין הוא שככה"נ ההנחות על ה-e קטנות יותר מאשר על הדגמים האחרים ולכן זה בפועל מצמצם קצת את הפער לעומת 330i/340.

פורסם

הלוואי עלי ההתלבטות שלך אני רק עם E46 330i 2003.

החדשות מדהימות. בכל מקרה הייתי הולך על 330i הרגילה לא מעבר לזה.

באופן כללי קניה מעולה בכל קנה מידה once bmw allways bmw

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

330e היא בהחלט עיסקה מצויינת. יחד עם זאת, כדאי לציין שהיא נופלת בפן הדינאמי מאחיותיה הלא היברידיות בסדרה 3 של ב.מ.וו.

תוספת המשקל מורגשת וההתנהגות, כמו גם הנוחות, נפגעות כתוצאה מהמשקל הנוסף.

אם ביצועים מבחינתך זה בעיקר קו ישר, אז אולי זה לא צריך להדאיג אותך.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ממה שאני יודע, אין הרבה מסירות של 330e פשוט כי אין רכבים. ביקוש דווקא יש כנראה. ועוד נתון מעניין הוא שככה"נ ההנחות על ה-e קטנות יותר מאשר על הדגמים האחרים0.

זה לא שההנחות קטנות יותר על ה330e, זה פשוט שאין הנחות בכלל, מלבד הנחות על מיגון, תוספות איבזור וכו.

פורסם (נערך)

תוספת המשקל מורגשת וההתנהגות, כמו גם הנוחות, נפגעות כתוצאה מהמשקל הנוסף.

זה פשוט לא נכון, ואני לא מבין מאיפה הטענה הזו. לא מהנסיון שלי (24 שעות עם הרכב בנסיעות לא מנהלתיות בעליל) בהשוואה לרגילה, ולא מכל מה שקראתי, ותאמין לי שקראתי אין סוף מבחנים מחו״ל.

חבר חובב אלפא שעומד להזמין ג׳וליה, נהג בה גם, ואמר שהיא לא נופלת בכלום מהג׳וליה למשל מבחינת התנהגות, מעבר לזה שהיא חזקה יותר.

פורסם
זה לא שההנחות קטנות יותר על ה330e, זה פשוט שאין הנחות בכלל, מלבד הנחות על מיגון, תוספות איבזור וכו.

כמעט ואין.

זה פשוט לא נכון, ואני לא מבין מאיפה הטענה הזו. לא מהנסיון שלי (24 שעות עם הרכב בנסיעות לא מנהלתיות בעליל) בהשוואה לרגילה, ולא מכל מה שקראתי, ותאמין לי שקראתי אין סוף מבחנים מחו״ל.

חבר חובב אלפא שעומד להזמין ג׳וליה, נהג בה גם, ואמר שהיא לא נופלת בכלום מהג׳וליה למשל מבחינת התנהגות, מעבר לזה שהיא חזקה יותר.

זה חד משמעית נכון. האוטו מתחיל לאבד את עצמו והמרכב נע באי שקט מצד לצד ברגע שאתה מתחיל להעמיס באמת. הג'וליה יודעת לעשות דברים שה-330e לא חולמת לעשות. בדקתי. לעומק.

פורסם (נערך)

כנראה שהגעת למסקנות שונות מאוד ממני ומכל מבחן לרכב הזה שקראתי עד היום. אשמח לשים פה קישורים אם זה מעניין, אבל את מה שהבוחן של אוטוקאר כתב לפני כחודש (the sweetest 3 series I've driven in years) כבר שמעתי מאחרים.

כנראה שנסכים שלא להסכים :-)

פורסם

אז אוטוקאר כתבו...תרשה לי לא להתרגש.

ה-330e לא מתנהגת כמו ה-320. באופן הכי חד משמעי שאפשר.

ללקוח הממוצע זה כנראה לא באמת יפריע. למי שכן אוהב סיבובים ויודע מה הוא עושה, ה-e לא מתאימה, בהנחה שהוא מחפש ספורט סלון מתנהגת כמו שצריך והדבר בעל חשיבות עבורו.

• תוכן חדש...