Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה בקישור הבא

אינני מסכים עם כל הנאמר בכתבה, אני חושב שלשיטפון המכוניות החדשות יש גם צדדים טובים כמו העובדה שריבוי המכוניות החדשות מאיץ את הירידה בערכן של המכוניות הישנות והמזהמות ובעקיפין גורם לגריטתן בגלל חוסר הכדאיות להמשיך ולהחזיק בהן בגלל ערכן האפסי, כך שהתוספת נטו לשוק רחוקה להיות מספר המכוניות החדשות שנמכרות.

מצד שני הצרכים לעיתים קונים כלי רכב שהם מעבר ליכולתם, כאשר היו יכולים לרכוש רכב אמין וטוב בן 3-4 במחצית מערכו כחדש ובן 5-6 בשליש מערכו כחדש, ואף פחות מכך.

מה דעכתם?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו כן על הכביש עולים רכבים יותר ויותר בטוחים שזה מעולה.

לגבי הפקקים,זאת באמת בעיה שתתגבר יותר ויותר,השאלה כמה רכבים מורדים מהכביש בכול שנה בין אם בגלל תאונות או בגלל שהם ישנות כבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דבר חיובי נוסף במכוניות החדשות זה מערכות הבטיחות. רכבים חדשים זה דבר טוב וזה מקדם את התחבורה בארץ (כל עוד אין אלטרנטיבה בצורת תחבורה ציבורית), בלי זה ניהיה כמו קובה עם רכבים בני 60 שנה עם משאבות גינה במקום משאבת בנזין, ללא פילטר אויר, חלקי פח מאולתרים על הברכיים בחצר (רוב היצרנים לא מחזיקים חלקי חילוף כל כך הרבה זמן), תערבובת ביתית כלשהי במקום נוזל בלמים ועוד.

ועדיין, מדינה מפותחת היא לא מדינה שבה גם לעניים יש רכבים, אלא מדינה בא גם העשירים נוסעים על תחבורה ציבורית.

האוכלוסיה גדלה כל הזמן, לכן יהיו יותר ויותר רכבים על הכביש, כי אנשים צריכים להגיע לעבודה. רק תחבורה ציבורית יעילה היא פתרון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
השאלה כמה רכבים מורדים מהכביש בכול שנה בין אם בגלל תאונות או בגלל שהם ישנות כבר?

ב-2015 התוספת נטו למצבת הרכב היתה כ-125000 כלי רכב (נמכרו כ-260000 כלי רכב)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי דעתי יש דברים נכונים בכתבה והדגש בכתבה הוא על פקקים ותחבורה ציבורית גרוע ולא על מכוניות החדשות .כמובן דבר חיובי במכוניות החדשות זה מערכות הבטיחות

וגם טכנולוגיה.דרך גב מדינה לא מעודדת גריטה ואין תוכנית מסודרת וחבל. אם היו פותחים תוכנית גריה לרכב מעל 10 שנים אז כולם הוי מרוויחים(חוץ ממוסכים)

פורסם

הנה 2 הסנט שלי מהשנתיים-שלוש האחרונות

אני גר בנתניה

עבדתי בהרצליה (מרכז העיר) אופציות תח"צ ?

אוטובוס עד מחלף הסירה + אוטובוס נוסף למרכז העיר נסיעה שלקחה בבוקר כשעה +

עם הזמן הבנתי שזה לא עסק ונרכשה קליאו ישנה שצמצמה לי את הזמן הנסיעה בחצי שעה (זה לא אמור להיות הפוך?)

בהמשך עברתי לאמאמאאמאמא של הפקקים המשרדים היו ברוטשילד ומהחלון הייתי משקיף על 500 מנהלי עבודה שמחלקים הוראה לפועל אחד בכלבת הקלה שפשוט שתקה את תא

ההשוואה קצת מעוות כי מאז הרכבת כביש החוף סתום לאורך הרבה יותר זמן וזמן הנסיעה עלה, אותו אוטובוס שהיה מגיע ב50 דק' בערך להרצליה, לוקח לו זמן זהה רק להגיע לצומת פולג (אני גר בצפון העיר), ובקיצור שעה ו40 עד לתחנה המרכזית החדשה + אוטובוס נוסף לאלנבי מה שהביא לזמן נסועה של שעתיים +/- (לרוב זה היה יותר - אם כי זנחתי את האופציה הזו)

אין חניה בעבודה אז ניסיתי רכב, נסיעה לרדינג לקחה כשעה +/- ואחכ אוטובוס נוסף שלקח עוד כחצי שעה ובסהכ זמן הנסועה עמד על כשעה וחצי

החלופה האחרונה שנבחנה היתה רכבת, הסרבול שם היה גדול אבל זו היתה האופציה הזולה ביותר וזמן הנסיעה הסביר ביותר

הודות לפקקים הואילו במשרד האוצר להוזיל משמעותית את החופשי חודשי מ500 שח ל250 או 290 אני כבר לא זוכר

נסיעה ברכב לרכבת (האוטובוסים פשוט לא מסונכרים עם הרכבת - מי האידיוט שבנה את לוח הזמנים הזה?) + רכבת ההגנה + אוטבוס היה לוקח לי סביב השעה וחצי

ועכשיו אחרי שנבנחו כל החלופות זה המצב היום, אין דרך נוחה להגיע לתל אביב אם אתה לא גר באמת בתוך גוש דן (מישהו אמר מחירי השכירויות האמירו בת"א? כאגב אוסיף ואומר שמרבית חבריי כבר "היגרו" לעיר הגדולה ובאוג' כשאסיים ללמוד כנראה אלך בדרכם)

התחצ לא נוחה: האוטובוסים של נתיב אקספרס מיועדים לקטועי רגליים (מחילה אם פגעתי במישהו), להגיע ולצאת מתחנת הרכבת זה מחורבן לחלוטין בין אם זה ברכב ובין אם זה באוטובוס

יש פתרון אחד לכל הסיפור הזה, אם זה טוב ללונדון ורומא למה זה לא טוב לנו? אגרת גודש, אני לא רוצה לנסוע ברכב ולהרקב שם שעה + בפקקים, אני רוצה לעלות על אוטובוס/רכבת/מונית ולהגיע בזמן סביר ולחזור בזמן סביר.

נסיעה של 30-35 קמ היא פשוט סיוט, אבל שוק הרכב הוא הפרה החולבת של משרד האוצר ואני בספק אם יש איזשהו רצון לקדם פה באמת תח"צ טובה ולא מרקטעת כמו הקיימת כאן

כאגב אוסיף אני התעלמתי מהרבה מפגעים אחרים בתחצ והתייחסתי רק לזמן הנסועה (תנסו לעלות על 104/16 בשעות השיא זה בזיון אחד גדול של חברת דן אבל הרגילו אותנו לשירות מחורבן)

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

פקקים יש, נכון. מדינה קטנה וריכוז תושבים באזור מרכזי גם יש.

יותר מכוניות ממדינות הOCED זה לא. לפי הדוח יש לישראל הרבה לאן לגדול.

הלוואה ? היום נתין לקבל פריים מינוס/פלוס 0.3%. זה באמת כסף על הרצפה.

מי שלוקח הלוואה ב12%, לא אמור לקנות רכב בכלל.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אני רק רוצה לציין שמה שמשפיע על הפקקים זה לא כמות הרכבים על הכביש אלא הק"מ השנתי המצטבר של הרכבים הללו.

זה שיש חברות חדשות שקמות וקונות ציי רכב לא מגדיל את הפקק אם העובד משתמש ברכב חברה במקום ברכבו הפרטי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

מסכים עם aka77

חוץ מזה, עם כל הכבוד, לכל אדם הזכות לפנק את עצמו. למה אני צריך ללכת לתחנת האוטובוס, להידחס בין האנשים השונים עם הריחות המיוחדים שלהם, ולהיות תלוי בנהיגה של אדם שאינני מכיר, כאשר אני יכול לרדת למטה, להיכנס לרכב שלי ששם רק הפלוצים שלי באוויר, לנסוע עם המוזיקה שאני רוצה לאן שבא לי, ואז לחזור הביתה. למה עליי להיות תלוי באוטובוס שבא בשעה מסוימת, כשאני מחליט אם בא לי לקנות פרישייק או לשתות קפה עם חבר 20 דק'? למה עליי להירטב בגשם או להישרף בקיץ בהליכה לתחנת אוטובוס?

פקקים לא נוצרים רק בגלל כמות רכבים, אלא בגלל תרבות נהיגה. עשו פעם ניסיון וזה עלה לפורום גם, של מספר קטן של רכבים שנוסעים במעגל. עדיין נוצר פקק. אם כל אחד ישמור על מהירות נורמלית וקבועה ולא ייסחב לאט / יטוס כמו מטורף ויידבק לכולם לתחת, אם כל אחד יתעסק בכביש ולא בגברת שנוסעת ליד, או בתאונה שחלפת על פניה, אם כל אחד ילמד לנסוע בצורה מאוזנת ולא רק גז-ברקס, יהיו הרבה פחות פקקים. במקומות צפופים ליישם עיקרון פשוט יקל על כולם - כאשר יש השתלבות או צמצום נתיבים פשוט זכות קדימה לאחד מפה ואחד מפה, ככה אחד-אחד כולם יכנסו בהרמוניה. במקום שאחד מנסה להידחף כי יודע שלא יתנו לו, והשני גם מנסה להידחף כדי לא לתת להוא שמנסה להיכנס.

מסיבה כל שהיא תרבות ומתן זכות קדימה בארץ נתפסים כפגיעה באגו וכחולשה.

אתמול מישהו ניסה לצאת מהחניה במקום עמוס אצלנו, עצרתי, נתתי לו מרווח מספק שייצא ויסתדר, הבן-אדם היה תקוע בחניה איזה דקה אחרי שעצרתי, כי הוא לא קלט שאני פאקינג אשכרה נותן לו זכות קדימה ולא מצפצף ונדחס על מנת לעבור או שובר לו את הראש כי הוא ניסה לצאת מהחניה וכבודי בדיוק עבר שם (וכן, יש גם כאלה)

וכל זה מתחבר למה שרשם aka77. הרי ההלוואות האלה יעבוד בצורה מעולה, אם מי שייקח אותן זה אנשים שיכולים לעמוד בזה. משמע אם אתה מרוויח למשל 15 אלף ויכול לעמוד בהוצאה כללית של 3 אלף על רכב שזה כולל ביטוח, הלוואה ודלק, או אפילו 4 אלף. ואתה עדיין חי טוב ועדיין חוסך. כל עוד נשמר יחס מסוים. אבל הבעיה שרוב נוטלי ההלוואות האלה זה אנשים שמרוויחים הרבה פחות, ולוקחים הלוואות כמו מטורפים. בסוף זה יתפוצץ להם בפנים, ולכל השוק גם. כל דבר שמוצא מאיזון - סופו מר. בישראל לא יודעים לאזן.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
מסכים עם aka77

חוץ מזה, עם כל הכבוד, לכל אדם הזכות לפנק את עצמו. למה אני צריך ללכת לתחנת האוטובוס, להידחס בין האנשים השונים עם הריחות המיוחדים שלהם, ולהיות תלוי בנהיגה של אדם שאינני מכיר, כאשר אני יכול לרדת למטה, להיכנס לרכב שלי ששם רק הפלוצים שלי באוויר, לנסוע עם המוזיקה שאני רוצה לאן שבא לי, ואז לחזור הביתה. למה עליי להיות תלוי באוטובוס שבא בשעה מסוימת, כשאני מחליט אם בא לי לקנות פרישייק או לשתות קפה עם חבר 20 דק'? למה עליי להירטב בגשם או להישרף בקיץ בהליכה לתחנת אוטובוס?

.

פעם גם חשבתי כמוך, אבל זה לא סותר את זה שיש כאן בעיה קשה בתח"צ. בנסיעות פנאי אין לי בעיה, הבעיה היא שאני ואתה שורפים זמן בדרך מ/אל העבודה בגלל שכולם חושבים כמוך.

זה שאנחנו מחזיקים רכב בבית, זה לא אומר שאסור לנסוע לעבודה בתחצ, להפך הייתי מעדיף לישון/ללמוד או וואטאבר לעשות תוך כדי הנסיעה ברכבת/אוטובוס הבעיה היא שכל הענף חולה ודורש רפורמה מקיפה כולל הכנסת תחצ בשבת ואז תראה גם שמספר האנשים שמחזיקים רכב יפחת משמעותית, רדינג מלא ברכבים כאלה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

למיטב זכרוני ישראל דווקא לא נחשבת למדינה ממנועת ביותר. כמות רכבים ל 1000 איש.

העניין הוא שתשתית הכבישים ובכלל כל מערכות התחבורה לא בנויות לפיקים של שעות העומס.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

לדעתי הדבר הנכון לעשות הוא לעודד עסקים לתת לעובדים לעבוד מהבית. נניח מענק לפי מפתח של 1 מיליון שח עבור כל 500 איש שיעבדו 3 ימים בשבוע מהבית. זה יותר זול מלבנות מחלפים.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם
למיטב זכרוני ישראל דווקא לא נחשבת למדינה ממנועת ביותר. כמות רכבים ל 1000 איש.

העניין הוא שתשתית הכבישים ובכלל כל מערכות התחבורה לא בנויות לפיקים של שעות העומס.

איפה כן?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש עדיין המון עבודות שדורשות נוכחות פיזית במקום בגלל אופי העבודה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...