Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קרמבו - התחבורה הציבורית אמורה לתת פתרון סביר, ובישראל גם זה קיים במידה מוגבלת מאד.

ראה את רכבת העמק. אני גר בחיפה, אשתי עובדת ביקנעם לפי כחצי שנה הופעל קו רכבת המחבר את הערים. אלא מה - תדירות הנסיעה היא אחת בשעה, ותחנת הרכבת של יקנעם נמצאת בכפר יהושוע, בלי תחבורה סבירה ליקנעם עצמה. התוצאה - אשתי מעדיפה להמשיך לנהוג לעבודה. ולא רק היא, אלא גם קבוצה לא קטנה של חיפאים העובדים באותו מקום.

לעומת זאת, לתל אביב אני כלל לא חושב לנסוע ברכב הפרטי. שירות הרכבת שהתפתח בעשור האחרון מצויין, ובשילוב עם האוטובוס בחיפה ואוטובוס או מונית בת"א נותן פתרון מהיר, נוח וזול יחסית. וכבר הזכרתי את החברה של הבן, שנוסעת כך ללימודים יום יום.אבל שירות זה, שסה"כ עומד בסטנדרטים בין לאומיים, הוא חריג בנוף הישראלי..

וכמובן בעית הדת, אילוץ פוליטי שפוגע במדינה ובמרבית אזרחיה, בין השאר בתח"צ בסופ"ש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פשוט, להשליך לזבל את כל המכוניות בני 10 שנים, ולהוריד את המס על מכוניות חדשות לאפס.

מחירי המכוניות לפני מיסים הם מהזולים בעולם בגלל שהמחירים אחרי מיסים גבוהים יחסית, וגם בגלל שאנחנו מדינה מבודדת שבד"כ לא קונים פה כלי רכב לשימוש במדינה אחרת. לו יורדו המיסים לאפס המדינה תפסיד כ-40 מיליארד שקל בשנה שיצטרכו להביא אותם ממקום אחר. חלק גדול מההוזלה "יספגו" היבואנים, וחברות הליסינג וההשכרה יפשטו את הרגל...

כמו כן תוך זמן לא ארוך הציבור יפנים את המחירים החדשים ונכונותו שלם כסף לרכישת רכב תרד, ונמצא את עצמנו בנקודת ההתחלה - רק במצב הרבה יותר גרוע.

רק כדי להבין איפה אנו עומדים: מחירה הריאלי של המכונית הנמכרת ביותר ב-1984 (סובארו 1.3 בסיסית) הוא... 260000 ש"ח - נראה לך שמישהו היום היה משלם מחיר כזה למשפחתית ידנית בסיסית עירומה? לא ממש...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תחבורה ציבורית לא אמורה להעניק לכל אדם את הנוחות המקסימלית, אלא לייצר מערך שינוע להמונים. ברוב הגדול של המטרופולינים מדובר בשילוב של רכבת-אוטובוס או רכבת בין עירונית ועירונית או רכבת ומונית או אופניים.

להגיד ״אני לא אדחק בין כל האנשים בתחבורה הציבורית, אני מעדיף לשבת בכיף שלי בפקק״ זו אמירה עם מודעות חברתית סביבתית נמוכה וקצרת רואי.

למשל, הייתי צריך להגיע מעפולה לתל אביב בבוקר. רכבת העמק עובדת פעם בשעה, זה לא כל כך נוח, אבל הרי זה לא אמור להיות נוח - נכון? מיילא.

כדי להגיע לתל אביב צריך להחליף רכבת בחיפה. ביום ראשון בבוקר קטסטרופה - אין לא רק מקום לשבת, אין מקום לעמוד. גם לשבת על מדרגות זה אסטרקא שלא כל אחד זכה לפריווילגיה כזאת (אני לא זכיתי). זה אומנם לא הודו ולא נוסעים על גג הרכבת עדיין, אבל בשעות השיא שימוש ברכבת בעייתי מאוד.

בימים אחרים, היה מקום לשבת על מדרגות, פעם אחת אפילו מצאתי מקום פנוי בקרון למקומות שמורים (הוספתי כסף).

לעמוד שעה וחצי או לשבת על מדרגות זה לא כיף. זה לא נוחות, אלא צורך אלמנטרי שלא קיים.

בדרך חזרה נתקלתי בבעיה של תיאום אוטובוסים מספר פעמים. פעם אחת הרכבת איחרה, אז אוטובוס הבא הגיע בעוד שעה והיה צריך להמתין בקור מקפיא מאוחר בערב. פעמים אחרות האוטובוס איחר ברבע שעה.

תחבורה ציבורית לא אמורה לתת אומנם את הנוחות המקסימלית, אך היא אמורה להעניק נוחות סבירה של להגיע ליעד בשעה שאני צריך. מסתבר שהפריווילגיה לשבת היא לא ברורה מאליו.

וגם, התחבורה הציבורית יקרה למדי. אם נניח הייתי רוצה לנסוע ברכבת לעבודה כל יום ולבזבז כל יום מעל שעה אקסטרא, הייתי חוסך רק חצי מעלויות הדלק ושאר העלויות שאני משלם על הרכב מתבזבזות (ביטוחים, ירידת ערך, אגרת רישוי ועוד) - רכב אני גם ככה צריך כי אין תחבורה ציבורית בשבתות וחגים.

וגם הסיכוי להדבק בחורף בוירוסים גדול יותר, כאשר בחלל דחוס כולם משתעלים עליך.

וגם לעיתים סובב ציבור לא נעים, בין אם זה צרחת תינוקות במשך שעה וחצי, בין אם זה צעירים מהכפרים ששרים את השירים שלהם, בין אם זה סתם אנשים קולניים שבמשך כל הנסיעה קודחים במוח עם הסלולארי כי משעמם להם ורוצים להעביר את הנסיעה.

וגם, לעיתים קרובות הקרונות מלוכלחים מאוד, מגעיל לשבת על כיסאות מלאות ג'יפה.

כדי שאנשים יוותרו על רכבים לטובת התחבורה הציבורית, היא צריכה להיות יעילה, הנסיעה צריכה לקחת לא הרבה יותר זמן מברכב פרטי, צריכה להיות נוחות סבירה (למשל מקומות ישיבה לכל הפחות) והמחיר צריך להיות זול משמעותית משימוש ברכב פרטי - לא כפליים, אלא פי 5 לפחות.

ועכשיו תגיד, למה אני צריך לוותר על הרכב הפרטי, הנוח והשקט, מרווח, נקי לרעת כל החיסרונות האלו?

מדינה מפותחת היא לא מדינה שלכל העניים יש רכבים, זה מדינה שגם העשירים נוסעים בתחבורה הציבורית.

כדי שישתמשו בתחבורה הציבורית לא בתור אילוץ של המוצא האחרון, אלא בתור דבר אקטואלי ובעל יתרונות, התחבורה הציבורית צריכה להיות תדירה, מתואמת, זולה, נוחה באופן סביר (ניקיון, מקומות ישיבה), שקטה (צריחים להיות מפקחים בקרונות שלא מאפשרים לאנשים להתפרע, לדבר בטלפון בקולניות, צריכים לשמור על תרבות כמו בקרונות השקטים של מקומות שמורים). צריך שלא יהיה את הדוחק הזה בשעות העומס.

לפני שאנשים יקפצו ויגידו, סע לא בשעות העומס. זה לא תמיד אפשרי. לא פלא ששעות העומס קבועות. כולם צריכים להגיע לעבודה באותו זמן. תחבורה ציבורית צריכה לתת את הפתרון הזה. אם לא מספיק רכבת עם 8 קרונות בשעות העומס. שימו 4 קטרים אירו 4000 ו26 קרונות. ולמה בכלל הקטרים לא חשמליים? מה אנחנו הודו? בתחבורה ציבורית, לא מאוד מאוד רחוק בשעות העומס.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר - ניסית להכנס לתחתית בטרמיני בשעה 9 בבוקר? הסתערות של אלפים על דלתות הרכבת, נס שלא נמחצים שם אנשים יום יום.

דוחק בתח"צ בשעות העומס קיים בכל מקום בעולם, כולל הנאור והמאורגן ביותר.

לגבי תוספת נפח זה לא טריויאלי.

יותר רכבות? יש מגבלות בטיחות המחייבות שמירת מרחקים מינימליים בין רכבות. אי אפשר לצופף מעבר לגבול מסויים.

רכבות יותר ארוכות? הרכבת שהצעת תגיע לאורך קרוב ל-700 מ'. קודם כל - אני מסופק אם יש רציפים מספיק ארוכים, אבל גם אם יש - האם תרצה לצעוד 700 מ' מהקרון עד היציאה מתחנת הרכבת?

לגבי החשמול - עניין כאוב, בעיקר מבחינת תהליכי המכרזים וההקמה. אבל אין סיבה שקטרי וקרונועי דיזל לא יתנו שירות מספק ומעלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני מתאמץ מאוד להשתמש בתחב''צ ולא ברכב הפרטי

אבל עדיין מוכרח לשלב רכב פרטי בתמונה

לצורך המחשה, מהבית שלי לתחנת הרכבת

ברכב - 7 דק'

באוטובוסים - 60 דק'

ואני ממש לא מגזים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

ספריאל, לגבי תדירות רכבות, יש ערים עם רכבות תחתיות בתדירות בסביבות כל דקה. ואצלנו? נשרפה הכרמלית :( ובתל אביב, מי יודע מתי הרכבת התחתית תפעל (כרגיל לא יעמדו בלוח זמנים וידחו כל פעם)?

כל עוד יהיה כזה דוחק הרכבות, זה לא יהיה תחליף לרכב פרטי. לכן הפקקים רק יחמירו.

אם לפחות תחבורה ציבורית תיהיה זולה ולאיקרה מאוד כמו היום, אם תהיה תחבורה ציבורית בשבת, אפשר לדבר על תחבורה ציבורית בתור אלטרנטיבה לרכב פרטי. כרגע אין את זה, לכן אין אלטרנטיבה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התחבורה הציבורית בארץ אינה יקרה, לפחות בהשואה לאירופה המערבית. גם לא זולה במיוחד, במיוחד עם ייסוף השקל בשנים האחרונות.

אתה לא יכול להשוות רכבת תחתית לרכבת כבדה. גם המסה הרבה יותר קטנה וגם המהירות הרבה יותר נמוכה, למרות התחושה במנהרה. חשוב מה מרחק העצירה של רכבת שמסתה 600 טון ויותר, שנוסעת על מסילה (חיכוך נמוך) במהירות 160 קמ"ש, ותבין איזה מרחק נדרש בין רכבות עוקבות על אותה מסילה.

פורסם

אני גר ביישוב לא רחוק מראש העין. התחבורה הציבורית לרכבת כמעט ולא קיימת, ובתחנת הרכבת יש מחסור כרוני במקומות חניה. לכן - גם כשאני נוסע למקום שהייתי יכול לנסוע אליו ברכבת אני נמנע מזה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי, אלא אם אתה גר במטרופולין או עיר גדולה והיעדים היחידים שלך נמצאים בתוך אותן ערים גדולות, תחבורה ציבורית היא לא אלטרנטיבה ראלית לרכב פרטי.

גם אם התח"צ תהיה יותר תכופה, נוחה, וזולה (הישג גדול בפני עצמו), זה לא פותר את הבעיה העיקרית שלי עם התח"צ: זמן נסיעה. אלא אם אתה נוסע נסיעה קצרה בתוך העיר, או נוסע בין ערים על קו מרכזי או על רכבת, נסיעה בתח"צ תהיה ארוכה פי כמה מנסיעה ברכב, הרי חלק גדול מהאוטובוסים עושים שלל סללומים ועיקופים עם כל מיני תחנות במקומות פינתיים שגוזלים המון זמן, וגם יש סיכוי גדול שתצטרך לקחת קו מחבר או שניים, דבר שגם גוזל זמן בגלל השילוב של המתנה לכל אוטובוס/רכבת, וגם בגלל שמסלול הנסיעה כנראה יצא עוד יותר עקום.

כדוגמה, בתקופת התואר לא היה לי עדיין רכב, ולקח לי שעתיים לנסוע למכללה, ועוד שעתיים לנסוע חזרה. בשנה האחרונה של התואר קנינו את הרכב הראשון שלנו, מה שקיצר לי את הנסיעה בימים שנותרו לי ללימודים ל-40 דקות כיוון.

כיום לוקח לי להגיע לעבודה ברכב 15-20 דקות. בתח"צ זה היה לוקח לוקח לי יותר משעה, והיה כולל קילומטר הליכה ברגל. אני גם לא מדבר על זה שבשעה שבה אני יוצא מהעבודה כבר אין בכלל תח"צ, כי זו באמת לא דוגמה טובה.

מאז שיש לי רכב, נסעתי בתח"צ פעמיים בלבד: פעם אחת כשהשארתי את הרכב במוסך ללילה, ופעם אחת כשהייתי צריך לנסוע לאנשהו בשעות פקקים והיה לי אוטובוס פחות או יותר מדלת הבית ליעד.

מכיוון שאין לי שום כוונה אין פעם לגור בעיר גדולה, אני לא רואה את עצמי חוזר לתח"צ לפחות ב-20 השנים הקרובות. זמן הפנאי שלי מאוד חשוב לי, וחיסכון של מספר שעות בחודש שהייתי אחרת תקוע בהם באוטובוס זה לא משהו שאני מוכן לוותר עליו.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
אני גר ביישוב לא רחוק מראש העין. התחבורה הציבורית לרכבת כמעט ולא קיימת, ובתחנת הרכבת יש מחסור כרוני במקומות חניה. לכן - גם כשאני נוסע למקום שהייתי יכול לנסוע אליו ברכבת אני נמנע מזה...

כתושב ראש העין, אני מזדהה איתך לחלוטין. בכלל לקרוא לתחנת הרכבת הזאת "ראש העין צפון" זה עלבון לאינטליגנציה של נוסעי הרכבת.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אתם יודעים?

בואו ניקח מצב אידיאלי, שהתחבורה הציבורית משובחת, אין צפיפות, אין איחורים, והכול פיקס.

מה אני עושה בשישי-שבת?

נוסע על קורקינט או על חמור בין ערים?

מבחינתי, עד שלא מטפלים באבסורד הזה(ומצטער אם אני פוגע ברגשות כול הדתיים, זה אכן אבסורד), לי אין מה לחשוב בכלל על לוותר על הרכב.

פורסם

ככה,

א. מה שכתבתי לא נוגע למי שתחבורה ציבורית לא מספקת לו פתרון.

ב. ברור שאין פתרון אחד מוחלט וכולל, תמיד תהייה פשרה. אין כאן נכון לגמרי מצד אחד וטעות מוחלטת מצד שני, זה לא כמו וויכוח בין VAG לאלפיסטים.

ג. גם אם אנשים שתחבורה ציבורית כן מעניקה להם סוג של מענה ישיארו את המכונית בבית יום או יומיים בשבוע זה יספיק בתור התחלה.

ד. גם אם תחנת הרכבת לצורך העניין נמצאת 15 דקות נסיעה מהבית במכונית, נוסעים לתחנה, משאירים שם את המכונית וממשיכים ברכבת. זה מה שאני עושה ובדרך גם מפזר את הילדות בבית ספר.

ה. אני לא מחליף את המכונית בתחבורה ציבורית, אני פשוט מפחית את השימוש בה, כי מצב העומס בכיבישים מדי בוקר זה משהו שממאיס עלי את הנהיגה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...