Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מצאתי רכב יד שניה שנראה לי מתאים. אני גר במרכז והמוכר בקרית שמונה.

כאשר המוכר קרוב,אני בודק את הרכב, חותם זיכרון דברים וחוזר למחרת עם צ'ק בנקאי (וביטוח)

במקרה זה נראה לי בעייתי לשרוף יומיים.

מה עושים במקרה זה ? איך אפשר לסגור את זה ביום אחד ?

תודה

רפ

פורסם

ממש שטויות,יש לך קו ישיר. אני נסעתי לירושלים בכיף לבדוק רכב, מכרתי רכב אחד לתושב באר שבע והשני לתושב נתניה (אני מטבריה).

אם נראה לך הכל מתאים אז תיסע.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אין שום סיבה לשרוף יומיים. סע לקריית שמונה - אם הרכב מתאים כנס לסניף הבנק המקומי של הבנק שלך והוצא שיק בנקאי. הרם טלפון לסוכן הביטוח והוא ישלח לך העתק של הפוליסה בפקס/מייל.

בהצלחה!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ותבחר ביום שסניפי הדואר פתוחים אחרי הצהריים, שלא תהיה בלחץ עם העברת בעלות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שים לב למשהו פסיכולוגי, שאחרי נסיעה ארוכה וטרחה מרובה לראות אקזמפלר, נוטים לרכוש את הרכב גם אם מתגלות אי אלו בעיות מכניות או פערים בין המוכר לקונה, כי אדם אומר לעצמו "כבר נסעתי עד פה".

אני לא הייתי נוסע מאוד רחוק בלי לברר קודם עד כמה שידי מגעת, כולל בקשת היסטוריה למייל ותמונות מקיפות.

קרה לי פעם שנסעתי יותר משעתיים לכל כוון על סמך הבטחות של בעל הרכב, שיש היסטוריה מלאה לחלוטין מהיום הראשון על הכביש ["על כל בורג, אחי"], וכשהגעתי מצאתי נבלה שחוטה שלא ביקרה במוסכים יותר מ3 שנים, וגם קודם טופלה אצל בנדוד של אח של השכן, ו "קבלות זה לחלשים, אחי"!

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

גם לי זה קרה,נסעתי מהמרכז (לא כזה רחוק בעצם) לעפולה וכשראיתי את הרכב אחרי 2 דקות הבנתי שאת

הרכב הזה אני לא קונה, גם זה קורה.

מקסימום עשית טיול חצי יום,במידה ולא יצא לפועל.

פורסם (נערך)

זה מאוד נכון מה שנכתב לפני על ידי AVARGEL , אתה כבר בגישה של איך לסגור את זה באותו יום עוד לפני שראית את הרכב.

אני מציע לבוא בגישה של דווקא כן "שרוף" על זה יומיים, לא יקרה כלום.

וזה כמובן במידה והרכב מתאים לך, אחרת שרפת רק יום אחד.

אם זה לא רכב נדיר אני אולי הייתי ממשיך הלאה ואת האוטו הזה הייתי הולך לראות "על הדרך" באיזה טיול עם המשפחה/חברה.

אגב, יום חמישי שלג בחרמון :-)

אופציה שניה זה אם יש לך משהו באזור שיכול לעשות סינון ראשוני.

שמכרתי את אחד ההיילקסים (חד קבינה מאוד נדיר) התקשר בחור מאילת, ושלח חבר מאזור שלי (השרון) לראות את האוטו.

אחרי שאמר לו שהכל בסדר הוא הגיע בטיסה, לקח את האוטו וחזר לאילת באותו היום.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

ישראל לא כזו גדולה.

תבקש את כל התמונות בוואטסאפ, כולל רישיון רכב. תבקש שיראו לך פגמים על מנת שאפשר יהיה לסגור עסקה מראש.

תסגור מחיר מתאים בטלפון, בידיעה ברורה שלא תוכל להוריד יותר ליד הרכב, כי הגעת מרחוק ויודעים שאתה להוט.

תוציא מזומן מראש מהבנק, שים בפאוץ' מתחת לחולצה שלך ותהדק היטב.

סע לשם ביום שהדואר עובד ברצף - בדוק את הרכב, תראה שמתאים לך - אם ימצאו מעט ליקויים תנסה להוריד קצת במחיר, אם תצליח - וזהו - תן את הכסף, העבר בעלות - וסע לשלום. אפשר לסיים הכל בכמה שעות בודדות.

פורסם (נערך)

אם אפשר לשאול באיזה רכב מדובר?

העצה שלי אליך היא באם לא מדובר ברכב יחודי/אקזמפלר יחודי תמצא רכב אחר קרוב יותר. המאמץ כנראה לא שווה את זה והסיכוי להתאכזב תמיד קיים ואפילו גדול כי בארץ לכל אחד יש רכב בונבון/מצב חדש/אוטו פגז אחי... בנוסף עמדת המיקוח שלך נחלשת כי בסופו של דבר עשית מאמץ גדול.

דרך אגב אם אתה גר במרכז יש אחלה קו שנוסע מתא לקריית שמונה, 842/845. אם אני זוכר נכון 842 מעט יותר מהיר (845 עוצר בעפולה). מה שאתה לא עושה אל תעלה על 841 או כפי שקראנו לו בצבא שמונה ארבע לאט. אז לסיים את כל העניין ביום אחד זה ממש לא בעיה.

לא הייתי סוגר מחיר בטלפון אלא אם מדובר ברכב באמת חדש, כשאני אומר חדש אני מתכוון לרכב בן לא יותר משנה שבקושי נסע והמוכר התחייב לך שאין תאונות.

מחיר בטלפון סוגרים רק על רכב שאתה יודע בוודאות שמצבו חדש ולא יהיו הפתעות.

כן הייתי מתאם ציפיות פחות או יותר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
תפגשו באמצע.

אם היית מוכר רכב היית מוכן להפגש באמצע (משמע לנסוע עשרות ק"מ לכל כיוון)

עם כל קונה פוטנציאלי שהיה רוצה לראות את הרכב שלך?

אני אישית ממש לא.

פורסם

זה תלוי מאד כמה הרכב 'מציאה' וכמה קשה למצוא כזה בסביבה שלך.

את הרכב שלי מאד קשה למצוא, וכשראיתי מודעה ביד2 במוצ"ש מיד התקשרתי, ביררתי כל מה שאפשר כולל סגירה על מחיר.

אני גר בחיפה והבחור בראשון לציון. למחרת על הבוקר נסעתי לראות את הרכב, לא לקחתי לבדיקה כי לא ראיתי צורך - הרכב היה חדש מכל הבחינות (וצדקתי בדיעבד), חתמנו זיכרון דברים עם מקדמה של 1000 ש"ח. אגב תוך כדי שאנחנו חותמים מתקשרים אנשים ומציעים לו יותר ממה שסגרנו, התבאס קצת, אבל עמד בסיכום. אחרי יומיים באתי ברכבת לעשות העברת בעלות ולקחת את הרכב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

לעיתים רחוקות מצאתי רכב מתאים או עם נתונים טובים קרוב לבית, ואני רגיל לנסוע מרחקים לשם קנית רכב. יש לי לא מעט ניסיון מאחר ואני קונה גם עבור קרובי משפחה.

כמו שאמרו מעלי, כדאי לקבל את מירב הפרטים האפשריים מראש, תמונות בטלפון וכדומה. לוודא שהמוכר פנוי ומוכן למכור, שברשותו שני מפתחות, קבלות, תעודת זהות של בעל הרכב וכדומה.

בשל האפקט הפסיכולוגי שהזכירו כאן, שעלול להיות לך שיקול דעת מוטעה בשל הזמן ששרפת, אני ממליץ לנהוג ברכב אחר אל היעד. ככה יהיה לך יותר קל לקבל החלטה שהרכב לא מתאים, לעשות פרסה ולחזור הביתה.

במידה והרכב מתאים והחלטת לקנות, תעשה הסכם עם המוכר, ובמידת האפשר טכנית (בנק ודואר פתוחים) תעשה העברת בעלות.

בערב או למחרת תחזור עם חבר או תחבורה ציבורית ותאסוף את הרכב החדש (או את הישן) שהשארת מאחור.

ובניגוד לנאמר למעלה, לא ממליץ לשלב את זה עם טיולים, קניית רכב היא עסק יקר שצריך להתייחס אליו בכובד ראש כשאתה פנוי לכך.

רק לפני שבועיים חבר שלי תמים קנה רכב אחרי תאונה מסוחר מתחזה, רק משום שנסע רחוק וחשב על איך לחזור הביתה במקום להתרכז בקניה.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כשחיפשתי רכב מצאתי רכב שהיה נראה לבוש עלי במרחק שעתיים נסיעה.

ממש התלהבתי, טוב שביקשתי לשלוח לי את כל הטיפולים שהרכב עבר טרם ההגעה.

היו איחורים משמעותיים בין טיפול לטיפול ובאחד היה קפיצה של 30K בין טיפול לטיפול.

משם דרכנו נפרדו.

• תוכן חדש...