Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני/אוטומט אירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם מציירים פה את הישראלי כאהבל וכחלק מעדר. אבל לפעמים יש היגיון ומימד של פרקטיקה בהחלטות של הרוב. עם הפקקים במרכז הארץ (שם כידוע מתגוררת/עובדת רוב האוכלוסיה), אפשר להבין בחירה בגיר אוטמט. ו- 5 דלתות? מה השאלה בכלל, ברור שעדיף על 3 דלתות. לכולם, חוץ ממי שבאמת משיקולי תקציב לא יכול.

ואת זה אני אומר למרות שאני אישית מעדיף גיר ידני - אבל כבעל משפחה, האופציות העומדות לרשותי דלילות מאוד ואני תמיד מגיע בסוף לאוטומט.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההעדפה שלי היא:

1. רובוטי (לא מעניין כפול\חד מצמדי)

2. ידני

3. פלנטרי\רציף

ד"א פעם אחרונה ששכרתי רכב באירופה (אוסטריה לפני כמה חודשים) בקטגורית CLMR (פרמיום קטנות: מיני קופר, סדרה 1, A-Class וכד') הסדרה 1 היתה הידנית היחידה בכל הקטגוריה. זה היה במגרש של SIXT בנמל התעופה הראשי בוינה.

אני לא אוהב את איך שרכב אוטומט מתנהג, מצד שני אין לי כח להתעסק עם הקלאטצ' כל הנסיעה - רובוטי זה השילוב המושלם.

למרות שבחודשים האחרונים אני נוהג על ידני כי זה יותר כלכלי עבורי כרגע, אבל לא הייתי אומר שזה יותר מהנה מהרובוטי או משהו כזה.

פורסם

לוציפר - אל תשווה בין רכב השכרה לרכב הקבוע שלך.

בהשכרה אתה יכול להתפנק עם מה שאתה אוהב, אולי אפילו לממש פנטזיות. ברכב הקבוע אתה צריך להתחשב בתקציב לטווח ארוך, במשפחה ובתנאי הארץ גם בערך המכירה.

בשכירת רכב בחו"ל אני מעדיף ידנית - גם מרגיש יותר צעיר וגם חוסך מאות אירו. בבית - רק אוטומטית, בעקר בגלל דרישות של האשה, שהחליטה שבגילהיא לא צריכה להתאמץ בטיפול בהילוכים, אבל גם בגלל עניין רמות האבזור של ידניות וגם בהתחשבות בנוחות השימוש השוטפת וביכולת למכור את הרכב כאשר מגיעה העת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתם מציירים פה את הישראלי כאהבל וכחלק מעדר. אבל לפעמים יש היגיון ומימד של פרקטיקה בהחלטות של הרוב. עם הפקקים במרכז הארץ (שם כידוע מתגוררת/עובדת רוב האוכלוסיה), אפשר להבין בחירה בגיר אוטמט. ו- 5 דלתות? מה השאלה בכלל, ברור שעדיף על 3 דלתות. לכולם, חוץ ממי שבאמת משיקולי תקציב לא יכול.

ואת זה אני אומר למרות שאני אישית מעדיף גיר ידני - אבל כבעל משפחה, האופציות העומדות לרשותי דלילות מאוד ואני תמיד מגיע בסוף לאוטומט.

זה.

שימו לב גם שנגיד בקטגוריית הסופר מיני לפחות, אין מכוניות ידניות ראויות לעומת מקבילותיהן האוטומטיות. למשל פיג'ו 208 מגיעה עם יותר כוח, ששה הילוכים ומנוע טורבו, לעומת מקבילתה הידנית האנמית. אם הידנית הייתה שווה לזו האוטומטית, הייתי לוקח ידני בלי לחשוב פעמיים. מי שרוצה סופר מיני ידנית עם 6 הילוכים וטורבו, צריך להגיד שלום לעוד בערך 50 אלף שקל (ואז יש ויתורים אחרים, כמו 3 דלתות במקום 5 והתייקרות אחרת של ביטוח ודלקים).

פורסם
זה.

שימו לב גם שנגיד בקטגוריית הסופר מיני לפחות, אין מכוניות ידניות ראויות לעומת מקבילותיהן האוטומטיות. למשל פיג'ו 208 מגיעה עם יותר כוח, ששה הילוכים ומנוע טורבו, לעומת מקבילתה הידנית האנמית. אם הידנית הייתה שווה לזו האוטומטית, הייתי לוקח ידני בלי לחשוב פעמיים. מי שרוצה סופר מיני ידנית עם 6 הילוכים וטורבו, צריך להגיד שלום לעוד בערך 50 אלף שקל (ואז יש ויתורים אחרים, כמו 3 דלתות במקום 5 והתייקרות אחרת של ביטוח ודלקים).

לצערנו הרב אנחנו בדעת מיעוט - האמנם ב208 יש את גירסאת הדיזל המאובזרת דווקא - היא לא רעה בכלל בפאן הזריזות ביחס למקבילתה האוטומטית..אבל דיזל זה לא כמו בנזין..יכול להבין.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ל 208 יש גרסת GT line ידנית עם ה 1.2 טורבו ו 130 סוסים במקום 110. גם ל 2008 יש כזאת. מאובזרת לעילא וגם ב 208 עם 5 דלתות. תראו אותה בארץ? ממש לא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

שאני אבין- ישראלים שמעדיפים אוטומט זה ״תרבות העדר״, אירופאים שבוחרים בידני זה תמצית הביקורתיות והמחשבה הרציונלית?

פורסם
לצערנו הרב אנחנו בדעת מיעוט - האמנם ב208 יש את גירסאת הדיזל המאובזרת דווקא - היא לא רעה בכלל בפאן הזריזות ביחס למקבילתה האוטומטית..אבל דיזל זה לא כמו בנזין..יכול להבין.

מה הכוונה דיזל זה לא בנזין?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

נראה לי כי "תרבות העדר" היא השלטת דגמים על השוק - פעם זה היה סובארו ליאונה, אחר כך מיצובישי לאנסר, בעשור הקודם מאזדה 3, דווקא מבחינה זו השנים האחרונות מראות חלוקה יותר מאוזנת של הדגמים העולים לכביש.

הבחירה בין ידני לאוטומט, בין סדאן להאצ'\סטיישן, בין מנוע אוטו למנוע דיזל - זה נובע משיקולים אישיים וגם מהשפעת חיצוניות. לדוגמא - מדוע מנועי דיזל לא נפוצים בשוק הפרטי בישראל? סיבות היסטוריות. משך עשורים מנועי דיזל הותרו רק לרכב מסחרי (כולל מוניות). אחר כך שוחרר לקהל הרכב, אבל עם מיסוי גבוה שנועד לקזז את סבסוד (או הקלות המס) על הסולר, וכאשר מחיר הסולר שוחרר לשוק חופשי הקהל כבר היה מורגל בכך שמנוע דיזל מתאים לרכב הנוסע נסועה גבוהה מאד אינו כלכלי למשפחה הממוצעת, וכך נותר, למעשה מחוץ לשוק הפרטי. והשלב הבא היה קביעת המס הירוק שאינו נוח לדיזל (ומסיבות מוצדקות). לעומת זאת לאירופים לא היו מגבלות או מיסים כאלה, ועל כן הדיזל נפוץ באירופה.

לגבי ההילוכים האוטומטיים - תקנו אותי, אבל דומני שהאופנה החלה עם ההצפה בדגמים יפניים שחלקם יובאו מארה"ב, בתחילת שנת ה-90. הישראלי ראה כי טוב, במיוחד כאשר רצה למכור את מכוניתו המשומשת, והתפנק. גם לגבי מבנה הסדאן - אאל"ט עד השתלטות הליאונה על השוק לא חסרו כאן הצ'בקים ונוצ'בקים וכל מיני וריאציות, וגם סטיישנים, אבל ה-DL בדור השני ועוד יותר השלישי שינה את טעם הקהל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעדיף אוטומט.

כרגע נוהג על רובוטי חד מצמדי והגיר סהכ מתנהג בסדר חוץ מבעיר ובפקקים.

לפעמים אני משתמש במוד "הידני" בירידות גדולות

הרכב הבא יהיה אוטומטי או עם רובוטית כפולת מצמדים.

זה יכול להיות נחמד מפעם לפעם, אבל לא ממש מתחבר לפעולה של ידית ההילוכים והקלאץ'. לפחות טוב לדעת שתמיד יש את היכולת הזו והיא לא הלכה לאיבוד...

בסהכ אחושב שאוטו צריך להיות כמה שיותר נוח ולא צריכים לעבוד קשה בשבילו.

פורסם
מה הכוונה דיזל זה לא בנזין?

יש מנועי דיזל שבתחושה שלהם מאוד קרובים לבנזין(מנוע ה2.0TDI של פולסווגן דוגמא טובה)..חלקם הגיעו אפילול למסלולי המירוצים(אאודי לדוגמא בלה-מנס) אבל ברוב הפעמים שנהגתי על רכבי דיזל ורכבי בנזין רכב בנזין הרגיש לי יותר "קל"..מצד אחד הדיזל הרגיש חזק יותר - ברור לי שיש סוגים שונים של מנועים ויש מקרים לפה ולפה..אבל ה"אופי" של המנועים מעט שונה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לוציפר - אל תשווה בין רכב השכרה לרכב הקבוע שלך.

בהשכרה אתה יכול להתפנק עם מה שאתה אוהב, אולי אפילו לממש פנטזיות. ברכב הקבוע אתה צריך להתחשב בתקציב לטווח ארוך, במשפחה ובתנאי הארץ גם בערך המכירה.

בשכירת רכב בחו"ל אני מעדיף ידנית - גם מרגיש יותר צעיר וגם חוסך מאות אירו. בבית - רק אוטומטית, בעקר בגלל דרישות של האשה, שהחליטה שבגילהיא לא צריכה להתאמץ בטיפול בהילוכים, אבל גם בגלל עניין רמות האבזור של ידניות וגם בהתחשבות בנוחות השימוש השוטפת וביכולת למכור את הרכב כאשר מגיעה העת.

הכוונה שלי היתה שלפני שהיה לי רכב ידני משלי חשבתי שזה מגניב, ואני אהנה מהעניין.

אחרי כמה חודשים עם הידני (ששוב, כרגע משרת אותי מבחינה כלכלית - לא מבחינת פאן) - וואלה אני מעדיף רובוטי.

מבחינת החסכון בחו"ל - כמו שאמרתי, הציעו לי 4 רכבים שונים (כולם באותו מחיר) שמתוכם רק אחת היתה ידנית.

האשה ביקשה לקחת אוט' כדי שגם היא תוכל לנהוג (עשתה לי תרגיל, בסוף נהגה רק 100 קמ מתוך יותר מ 3000) - בהתחלה התבאסתי עליה, רציתי סדרה 1 טורבו ידנית (והציעו לי אחת בדיוק כזו) - אבל בדיעבד אני חושב שזה דווקא היה טוב: מאות ק"מ של עליות וירידות עם גיר ידני ברכב שאני לא רגיל אליו? לא יודע אם זה היה כזה כיף.

פורסם

התיבה האוטומטית הפכה לפופולארית רק בסוף שנות ה 80', וזה מכמה סיבות;

1. תיבות אוטומטיות היו קיימות כבר בתחילת שנות ה 60', בעיקר במכוניות אמריקאיות, ולמרות שהפגינו אמינות גבוהה מאד, תמיד היתה להן תדמית של מכלול יקר מאד לשיפוץ ותחזוקה.

2. בסוף שנות ה 80' החלו להיות נפוצות יותר ויותר תיבות אוטומטיות בעלות 4 הילוכים, מה ששיפר את צריכת הדלק וצריחת הרעש בשיוט.

3. התיבה האוטומטית נתפסה תמיד כאביזר נוחות, ועם השיפור ברמת האיבזור במכוניות, בייחוד היפניות, היא הפכה ללגיטימית יותר ויותר.

4. עלות הדלק לעומת רמת ההשתכרות ירדה עם השנים בצורה משמעותית, והעליה בצריכת הדלק לעומת התיבה הידנית כבר לא פגעה קשות בכיס.

5. לרובם המוחלט של האנשים הנהיגה הינה טורח ולא מקור להנאה, ולהם התיבה האוטומטית מתאימה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני עם גיר ידני אחרי הרבה שנים שנהגתי על רכבי ליסינג אוטומטיים (היו פלנטרי, רובוטי חד מצמדי, רובוטי דו מצמדי).

אני נוהג 'ספורטיבי' ולכאורה גיר ידני תפור עליי. יחד עם זאת אני מודה ומתוודה, שגיר רובוטי דו מצמדי טוב נותן לי את הטוב מכל העולמות, ואין לי שום בעיה לוותר על הדוושה של הקלאץ'. החיסרון היחיד זה החשש מתקלות ובעיות בגירים האלה, והתנהגות לא מושלמת בתנאים מסויימים של זחילה. מצד שני גם אני כנהג מנוסה בגיר ידני לפעמים 'מפשל', לא תמיד כל ההעברות שלי חלקות כמו חמאה ולפעמים יש גם לי גליצ'ים, כמו כל בן אדם (לא ברמה של נכבה המנוע, אלא טלטולים של הרכב), אז אפשר לסלוח גם לרובוט על זה. יותר מזה - בניגוד לדיעה הרווחת שגיר ידני זה הכי טוב לנהיגה ספורטיבית - בכל כביש נתון אני נוהג הרבה יותר מהר וחלק עם DSG ופאדל שיפטרס, ההעברות מהירות מאד, חלקות, ואני יותר פנוי לתפעל את ההגה גז וברקס בלי להתעסק בהילוכים ובמה שכרוך בהם, גם פיזית וגם מבחינת קשב. נוסף על זה יש את כל הרגעים שבהם אני מקלל את הדוושה של הקלאץ' (למשל פקק בעלייה בפרויד). מול תיבה רציפה/חד מצמדית - מעדיף ידני. מול תיבה פלנטרית - תלוי בטיב התיבה הספציפית, יש כאלה מעולות.

בקיצור - לא רואה הצדקה ממשית לגיר ידני מעבר לחיסכון כלכלי מסויים שגם הוא מוטל בספק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...