Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני/אוטומט אירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנו חיים במדינה שבה תרבות העדר שולטת, זה עניין של הרגל.

אנו חיים במדינה קטנה וצפופה שבמרכזה בעלי גיר ידני מחזיים יותר זמן את הקלאץ' מאשר את הגז, ולכן ויתרו על הדוושה הזו.

חבל שרק חצי מהתרבות האמריקאית נכנסה הגיר האוטומט . למה המנועים אצלנו הבקבוקי קולה שאנחנו נוסעים בהם זה לא התרבות האמריקאית, אני בארה"ב כעת ואין פה רכב (כמעט) פחות ממנוע בנפח 2000 סמ"ק כולם פה גם אם עם גיר אוטומט נוסעים על בהמות על מנועים גדולים

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

זה מבנה המשאיות הכבדות המאפיינות את ארה"ב

Prime-300x168.jpg

וזה מבנה המשאיות הכבדות המאפיינות את ישראל

gorer-shefer-eli.jpg

למשאיות עם אף יש עד 18 הילוכים והן מתאימות מאוד לשיוט ארוך ארוך ארוך.

למשאיות טלויזיה פחות הילוכים ויכולת תמרון עדיפה.

יש מקומות בעולם שמתאים להם משהו אחד ויש מקומות בעולם שמתאים להם משהו אחר וטבע הדברים מייצר אילוץ.

לא כל דבר צריך לשאוף ולהעתיק.

מדוע כל אוטו בישראל צריך מנוע מינימום 2 ליטר ומעלה?

כדי להיות כמו האמריקאים?

אופנוען

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מעדיף ידני וכל הרכבים שהיו לי עד היום ידניים. כל החלופות מבאסות אותי.

אבל...

אני לא מבין את העליהום על הקהל הישראלי שהוא כאילו עדר מטומטם. דוקא הגיוני מאוד רכבים לא ידניים.

מוזר לי גם שיש גישה לפיה באירופה יודעים מה הם עושים ולכן אצלם יש רוב ידני. כי זו בת דודתה של הגישה לפיה גם האמריקאים חכמים ולא תקועים עם המנועים הקטנטנים שיש אצלינו. אבל היי, שם כולם כמעט אוטומטיים.....

אני גם מתפלא על כך שיש מי שמנמק את החיבה לאוטומטי בישראל לפקקים.

לא המצאנו כלום. סעו בשעות העומס בכל כניסה ויציאה של עיר אירופית גדולה ותראו שאין להם מה להתבייש בפקקים. גם כאן אפשר לראות שהמאריקאים גם בחור נטול פקקים בצפון דקוטה מתמידים באוטומט.

בארץ זה שוק סגור וקטן ולכן יש פחות מבחר ומשכך פחות מקום לידני, אבל זה לא אומר שמדובר בעדר של מפגרים. הטיעון לכך נמצא בזהות הממשלה, אבל זה עניין אחר.....:lol:

אגב באירופה יש ירידה עקבית בגיר הידני.

פורסם
אמרתם רכבים אירופאים הוט האץ',

לאחרונה הגיע לארצנו הספורטיבית החדשה מבית פיג'ו.

הפיג'ו GTI 308 שמנוע 1.6 ליטר טורבו סוחט 270 כ"ס

ומומנט של 33 קג"מ הזמינים החל מ- 1,900 סל"ד.

תיבת ההילוכים כמובן - ידנית בלבד.

חלום רטוב. יש כבר תמחור ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
חלום רטוב. יש כבר תמחור ?

באתר הרכב של ספורט 5 - במגזין עולם הרכב,

מופיע כתבה היכרות מצולמת - השקה מקומית

של כתב הרכב כפיר כשריאן.

לגבי תמחור ומועד תחילת ההפצה של הרכב בארצנו -

קיימת נציגות ליבואן באתר המכובד carsforum.

פורסם
אכן התיבה כפולת המצמדים סובלת ממחלות ילדות ויקרה יותר, אך היא מראה סימני התבגרות מהירים וככל שתיוצר בכמויות גדולות יותר ירד מחירה.

בכל מקרה, ברמה התפעולית הטהורה, היא מייתרת כמעט לחלוטין את הגיר הידני.

ה-DSG פותח ע"י פורשה לפני יותר מ-20 שנה והופיע לראשונה ברכב סדרתי ב-2003 כך שאת הבר-מצווה כבר עבר, ועדיין סובל מ-"מחלות ילדות" :-D כך שעל פניו הוא בעל "צרכים מיוחדים" ולא ברור מתי יגיע לבגרות מלאה :mm_mad:

אני אישית, מעדיף ידני - כשבחרתי את הרכב הנוכחי, עשיתי נסיעות מבחן ברכבים אוטומטיים ולא אהבתי את ההרגשה (דווקא הפז'ו 206 עם הגיר המושמץ שלה הרגישה לי "נכון" אבל נפסלה מסיבות אחרות)

הגרוע ביותר לדעתי הוא הגיר הרציף - יש לנו סובארו B3 עם גיר כזה בעבודה ואני ממש שונא אותו...

פורסם

מקריאה בין השורות אני מזיע ומחוויר. עוד כמה זמן נשאר לי לבחוש בהילוכים ולהרגיש בר מזל ? (במקרה שלי יש 6 :-P)

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

תמיד תוכל לקנות סוזוקי סאלריו ידנית.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...