Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני/אוטומט אירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוחב, סוחב כמו גדול, ועל הדרך גם משאיר אבק למשפחתומטיות 1.6.

אפילו המנוע הצנום של הפיאט 500 מתמודד יפה עם עליות. אז שמנוע 1.2 טורבו בשידוך לגיר 6/7 הילוכים לא יתמודד?

(ברור לי שאתה יודע שזה סוחב)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
+1

בשיקול קר וראציונלי - הגיר כפול המצמד קבר סופית את ההצדקה לגיר ידני:

הוא יעיל יותר, חסכוני יותר, מהיר יותר והרבה הרבה יותר נוח בפרט בארצנו הפקוקה.

גיר ידני ישרוד במכוניות ספורטיביות (שממילא לא נועדו לנסועה יום יומית) או בסיגמנט הלאו-קוסט (ע"ע דאציה ושות').

דווקא ברכבי קצה ספורטיבים מזמן יצאה תיבת ההילוכים הידנית והוכנסה התיבה כפלות מצמדים,

גם פולסווגן וויתרה בפולו GTI עד לא מזמן על התיבה הידנית אבל לאחר תגובות רעות מקהל התיבה הידנית חזרה לפני כשנה לדגם.

היצרן שממשיך להתעקש בעולם הספורטיבי על הוטהאצ' עם גיר רובוטי כפול מצמדים בלבד היא רנו עם הקליאו RS ולביינתים אפילו במדינת ישראל חובבת הרכבים האוטומטיים היא ההוטהאצ' הכי פחות נמכרת מאז אותה החלטה אומללה.

בכל מקרה,

התיבה כפולת המצמדים עדיין פחות עמידה מהתיבה הידנית ויקרה יותר לייצור ותחזוקה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אכן התיבה כפולת המצמדים סובלת ממחלות ילדות ויקרה יותר, אך היא מראה סימני התבגרות מהירים וככל שתיוצר בכמויות גדולות יותר ירד מחירה.

בכל מקרה, ברמה התפעולית הטהורה, היא מייתרת כמעט לחלוטין את הגיר הידני.

פורסם
לא הייתי רוצה מנוע גדול ואני גם לא צריך, אני גם לא סובל את המכוניות הגדולות של האמריקאים אז דבר בשם עצמך. אני אוהב מכוניות קטנות וזריזות כמו שהאירופאים יודעים לעשות, מכוניות כמו מגאן RS CUP, כמו 208GTI ודומות.

וואו, אפשר לחשוב שבארץ 1.2T לא מספיק לכל דבר שתרצה לעשות, תעלה עליות כמו גדול ובמישור הרכב חסכוני בטירוף. מה רע?

לא היית רוצה ואתה לא צריך כי זה מה שהורגלנו בארץ ולא כי זה מה שאנחנו באמת רוצים היינו מתים להיות כמו האמריקאים אבל מה לעשות ההבדל היא שמים וארץ אז הולכים לאירופאים שההבדל בינינו קצת יותר קרוב למציאות מה אתה ואני אומר את זה שוב בכלל מעז להשוות את המנועים הקטנים עם הגיר החולה הזה ועד שהוא לא יוכיח את עצמו הוא חולה מבחינתי למנועים גדולים שנוסעים חצי מיליון קילומטר בלי למצמץ ועובדה שאתה אומר שאתה עוקף כל משפחתית 1600 וואו....לקחת ליטר חלב ועקפת איתו ליטר וחצי חלב אהה סליחה הראשון חלב 3 אחוז עם טורבו קטן ואז תתחיל לדאוג שב40000 אלף קילומטר לא תלך למוסך לגירזון על החלפת קלאצים ומוחות וכל מיני חארטות וכל זה למה כי המחירים בארץ גורמים לנו לקנות את הקטנים האלה .הנה כבר ירדו למנוע 1 ליטר 3 בוכנות ועוד מעט ניסע על מנוע 50 סמ"ק.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם (נערך)

משה לוי - כנראה שאתה לא מחובר למציאות הלא אמריקאית. מנועים קטנים חיים רבע מיליון וחצי מיליון ק"מ, כמובן בתנאי שמטפלים בהם כראוי. אבל זה נכון גם למנועים גדולים. מבחינה זו ההבדל בינינו לבין האמריקאים הוא שלהם יש מרחבים כדי לגמוע מרחקים כאלה, אצלנו המרחקים קצרים, אז המכוניות מתיישנות בגלל הגיל למרות שעברו רק 200-300 אלפי ק"מ.

גם לגבי מידות הרכב - אולי תוכל להסביר לי לשם מה צריך אוניה באורך 6 מ' במדינה כמו ישראל? גם כך אין כאן מספיק מקום, אז אין צורך לפתוח נמל במרכז העיר. ד"א - גם האמריקאי לא יסע באניה שלו במרכז מנהטן, אלא מחוץ לעיר, ובמרכז העיר ישתמש בתחב"צ, שהיא נושא לדיון נפרד.

ועוד דבר, בבקשה כתוב פוסטים קריאים. הגוש חסר הפיסוק שלך כמעט בלתי ניתן להבנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מבין למה קיימת החיה הזו שנקראית "גיר רובוטי חד-מצמדי". למה היצרניות לא מועילות בטובן להשתמש בגיר רציף במקום?

כמו שהשכילו מיצובישי,הונדה,ניסאן טויוטה וסובארו בכל מהדגמים....

הייתי שמח לו היה לי הגיר הזה ולא את החד-מצמדי...

זה נובע משיקולים של עלויות יצור?

פורסם
לא היית רוצה ואתה לא צריך כי זה מה שהורגלנו בארץ ולא כי זה מה שאנחנו באמת רוצים היינו מתים להיות כמו האמריקאים אבל מה לעשות ההבדל היא שמים וארץ אז הולכים לאירופאים שההבדל בינינו קצת יותר קרוב למציאות מה אתה ואני אומר את זה שוב בכלל מעז להשוות את המנועים הקטנים עם הגיר החולה הזה ועד שהוא לא יוכיח את עצמו הוא חולה מבחינתי למנועים גדולים שנוסעים חצי מיליון קילומטר בלי למצמץ ועובדה שאתה אומר שאתה עוקף כל משפחתית 1600 וואו....לקחת ליטר חלב ועקפת איתו ליטר וחצי חלב אהה סליחה הראשון חלב 3 אחוז עם טורבו קטן ואז תתחיל לדאוג שב40000 אלף קילומטר לא תלך למוסך לגירזון על החלפת קלאצים ומוחות וכל מיני חארטות וכל זה למה כי המחירים בארץ גורמים לנו לקנות את הקטנים האלה .הנה כבר ירדו למנוע 1 ליטר 3 בוכנות ועוד מעט ניסע על מנוע 50 סמ"ק.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

לא כי מה שהורגלתי בארץ, כי אני מפעיל קצת את הראש שלי ומבין את הצרכים שלי. אם אני לא צריך רכב גדול - לא אקנה רכב גדול. אני קונה דברים שמתאימים לצרכים ולדרישות שלי. זה שחבר'ה צעירים קונים כאן מכוניות משפחתיות 1.6 אוטומטיות כי "ככה צריך" זה דבר לא נכון בעיניי.

ב-40,000 ק"מ לא הולך שום טורבו ולא שום דבר, אם אתה נוהג כמו בן אדם ודואג לשמור על הרכב, טורבו יחזיק גם 300-350 אלף ק"מ וגם יותר מזה.

מעניין שלאירופאים זה טוב כל המנועים הקטנים, למה אתה חושב שזה לא טוב כאן?

אני לא מבין למה קיימת החיה הזו שנקראית "גיר רובוטי חד-מצמדי". למה היצרניות לא מועילות בטובן להשתמש בגיר רציף במקום?

כמו שהשכילו מיצובישי,הונדה,ניסאן טויוטה וסובארו בכל מהדגמים....

הייתי שמח לו היה לי הגיר הזה ולא את החד-מצמדי...

זה נובע משיקולים של עלויות יצור?

למה גיר רציף? זה נוראי, מסרס את הרכב ואני לא יכול לסבול את התגובות שלו. לחיצה על המצערת לרוב מלווה בהרבה רעש בלי שום טעם ולרוב גם בלי השפעה על הביצועים.

גיר רובוטי חד מצמדי אמנם פחות נעים לשימוש, אך תמיד הרגיש לי שהוא פחות מסרס את הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דווקא הגיר הרציף מוציא את המיטב מהמנוע כי הוא ישר עולה לסלד אופטימלי ושם נישאר עד שמגיע למהירות הרצויה,אישית אני לא סובל גיר רובוטי חד מצמדי,אבל כמו שרואים לשנינו תחושות אחרות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור קורא ותיק בפורום אתה יודע שאני לא מחבב גם רובוטי חד מצמדי. שניהם לא הגירים העדיפים עליי. ידני > רובוטי כפול מצמדים > אוטומט פלנטרי > רובוטי חד מצמדי > רציף. זה הדירוג.

פורסם

אם יש תיבה רציפה שמתאימה למנוע אין סיבה שלא.

מבחינת תיבות רציפות לדעתי עדיפה אחת עם הילוכים מדומים מאשר אחת בלי, לפחות הראשונה נותנת הרגשה קרובה יותר לגיר אוטומט ויותר שקט.

שתיהן סובלות מהשהייה בתגובה לגז.

פורסם

הדבר היחידי הבעיתי לדעתי בגיר דו מצמדי, שהגיר לא מתוכנת טוב בזינוק בעליה.

להורים שלי יש פלואנס דיזל, הייתי צריך להחנות בזינוק בעליה בין 2 מכוניות צמודות. כל כך פחדתי שאמרתי לאבא שלי שהוא יחנה.

פורסם
אם יש תיבה רציפה שמתאימה למנוע אין סיבה שלא.

מבחינת תיבות רציפות לדעתי עדיפה אחת עם הילוכים מדומים מאשר אחת בלי, לפחות הראשונה נותנת הרגשה קרובה יותר לגיר אוטומט ויותר שקט.

שתיהן סובלות מהשהייה בתגובה לגז.

אני דווקא ההפיך,זה הדבר העיקרי שפחות אהבתי בספארק למשל שיש כאילו הילוכים,זה נתן לי הרגשה כאילו כול הזמן יש מחסומים כאלה,מעדיף רציף רגיל. אבל לזכותה יאמר שהיא תורמת לשקט יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
דווקא ברכבי קצה ספורטיבים מזמן יצאה תיבת ההילוכים הידנית והוכנסה התיבה כפלות מצמדים,

גם פולסווגן וויתרה בפולו GTI עד לא מזמן על התיבה הידנית אבל לאחר תגובות רעות מקהל התיבה הידנית חזרה לפני כשנה לדגם.

היצרן שממשיך להתעקש בעולם הספורטיבי על הוטהאצ' עם גיר רובוטי כפול מצמדים בלבד היא רנו עם הקליאו RS ולביינתים אפילו במדינת ישראל חובבת הרכבים האוטומטיים היא ההוטהאצ' הכי פחות נמכרת מאז אותה החלטה אומללה.

בכל מקרה,

התיבה כפולת המצמדים עדיין פחות עמידה מהתיבה הידנית ויקרה יותר לייצור ותחזוקה.

אמרתם רכבים אירופאים הוט האץ',

לאחרונה הגיע לארצנו הספורטיבית החדשה מבית פיג'ו.

הפיג'ו GTI 308 שמנוע 1.6 ליטר טורבו סוחט 270 כ"ס

ומומנט של 33 קג"מ הזמינים החל מ- 1,900 סל"ד.

תיבת ההילוכים כמובן - ידנית בלבד.

פורסם
הדבר היחידי הבעיתי לדעתי בגיר דו מצמדי, שהגיר לא מתוכנת טוב בזינוק בעליה.

להורים שלי יש פלואנס דיזל, הייתי צריך להחנות בזינוק בעליה בין 2 מכוניות צמודות. כל כך פחדתי שאמרתי לאבא שלי שהוא יחנה.

גם בפקקים דו מצמדי עושה את המוות

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...