Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני/אוטומט אירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיסטרבי - החסכון משמעותי מאד, בעקר ברכישה הראשונית. איני יכול להעיד לגבי נושא צריכת הדלק ולגבי טיפולים ותיקונים, אבל החסכון יבוא לידי ביטוי גם בשלב המכירה - בדרך כלל רכב אוטומטי ימכר יותר מהר.

לגבי צריכת דלק - כאמור, איני יעול להעיד על ידניות. אבל היה לי SX4 עם תיבה פלנטרית 4 מהירויות, וכיום אני נוהג בסוזוקי קרוסאובר - אותו מנוע, משק כמעט זהה, תמהיל השימוש ללא שינוי, אבל צריכת הדלק נמוכה בכ-10%, אני מיחס זאת לתיבה הרציפה 7 מהירויות. צריך להוסיף שהתיבה הפלנטרית הרבה יותר זריזה מהרציפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הצרכן הישראלי מאוד "אמריקאי" באופי שלו..בין אם זה באהבה לרכבי סדאן("נראה יותר מכובד") או הרצון העז להתנתק מהנהיגה..וגיר אוטומטי זה תופעה אמריקאית שנכנסה לתרבות המוטורית שלנו חזק מאוד!.

עד היום אנשים מסתכלים עלי מוזר שאני מוכן לנהוג בידני.."אבל יש פקקים זה קשה בפקק" - כמובן שנהגתי באירופה ונעמדתי בפקקים גדולים יותר עם גיר ידני ועם אחוזים סטטיסטים של 80% ומעלה מכוניות עם גיר ידני ולא ראיתי בעיה..אבל זה התרבות שלנו, הרצון לא להתעסק בנהיגה ובשום דבר שקשור אליה בולט פה מאוד מכל כיוון.

חבל שרק חצי מהתרבות האמריקאית נכנסה הגיר האוטומט . למה המנועים אצלנו הבקבוקי קולה שאנחנו נוסעים בהם זה לא התרבות האמריקאית, אני בארה"ב כעת ואין פה רכב (כמעט) פחות ממנוע בנפח 2000 סמ"ק כולם פה גם אם עם גיר אוטומט נוסעים על בהמות על מנועים גדולים אצלנו יש תרבות שהממשלה מכתיבה בדיעבד עם כבישים קטנים צרים וצוורי בקבוק שיוצרים פקקים בכמויות לא נורמליות ולראיה הכביש החדש שרק נפתח מנהרות מבשרת ציון מאז שהתחילו את הבניה ועד עכשיו כשפתחו את המנהרות הפקקים רק גדלו פשוט בושה,והממשלה ממשיכה עם התכתיב בדמות מחירי דלק לא שפויים בעליל וזה לא בגלל שאנחנו מייבאים את הדלק ממדינות אויבות שלנו זה בגלל מיסי ענק שהממשלה גונבת מאיתנו, וזה ממשיך עם אגרת רישוי יקרה שמתייקרת כשהנפח מנוע גדל (פשוט הזוי) . וזה ממשיך עם המחיר של הרכב שהוא בעננים יש דגמים שהיצרנים לא מביאים לארץ שאני רואה פה בארה"ב כי פשוט למה להביא הם יעלו פי 2-3 מהמחיר בחו"ל וכל זה מביא את הפראייר הישראלי לנהוג בליטר חלב אוטומט ואם אפשר 1% שומן שיייקח פחות דלק.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם (נערך)

עניין של טעם. הקולה באירופה פחות מתוקה וגם היופלה. אבל גם זה משתנה: שכרתי בגרמניה רכב עממי לשבוע. הציעו את אותו רכב ב 19€ יותר רק אוטומטי. (מחיר לשבוע. משקף 6.8℅ תוספת). לקחתי. ידני זה כיף אבל להתקע איתו בפקק של שעה ממש לא ...

מכיוון שכל מה שרציתי זה להגיע משדה"ת לנקודת יעד : אין בכלל התלבטות .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
חבל שרק חצי מהתרבות האמריקאית נכנסה הגיר האוטומט . למה המנועים אצלנו הבקבוקי קולה שאנחנו נוסעים בהם זה לא התרבות האמריקאית, אני בארה"ב כעת ואין פה רכב (כמעט) פחות ממנוע בנפח 2000 סמ"ק כולם פה גם אם עם גיר אוטומט נוסעים על בהמות על מנועים גדולים אצלנו יש תרבות שהממשלה מכתיבה בדיעבד עם כבישים קטנים צרים וצוורי בקבוק שיוצרים פקקים בכמויות לא נורמליות ולראיה הכביש החדש שרק נפתח מנהרות מבשרת ציון מאז שהתחילו את הבניה ועד עכשיו כשפתחו את המנהרות הפקקים רק גדלו פשוט בושה,והממשלה ממשיכה עם התכתיב בדמות מחירי דלק לא שפויים בעליל וזה לא בגלל שאנחנו מייבאים את הדלק ממדינות אויבות שלנו זה בגלל מיסי ענק שהממשלה גונבת מאיתנו, וזה ממשיך עם אגרת רישוי יקרה שמתייקרת כשהנפח מנוע גדל (פשוט הזוי) . וזה ממשיך עם המחיר של הרכב שהוא בעננים יש דגמים שהיצרנים לא מביאים לארץ שאני רואה פה בארה"ב כי פשוט למה להביא הם יעלו פי 2-3 מהמחיר בחו"ל וכל זה מביא את הפראייר הישראלי לנהוג בליטר חלב אוטומט ואם אפשר 1% שומן שיייקח פחות דלק.

למה דווקא ארה"ב היא הדוגמה הנכונה? למה לא האירופאים, שקונים רכב לפי הצרכים שלהם בדיוק ולא סתם קונים ג'יפון כדי לעשות פוזה או רכב משפחתי לנהג צעיר כי "מכוניות קטנות לא בטיחותיות" או "אין כמו משפחתית 1.6 אוטומטית " וכדומה.

המחשבה האירופאית הרבה יותר הגיונית בעיניי, קונים לפי הצורך, רכבים חסכוניים, לרוב סטיישן או הצ'באק, שבעיניי יותר פרקטים מסדאן.

חוץ מזה, מה אכפת מנפח מנוע? כבר כמה שנים טובות שנפח מנוע לא קובע את ביצועי הרכב, יש טורבו למנועים קטני נפח שעושה פלאים בביצועים.

והמנועים הגדולים לא פה כי אין צורך וכי אף אחד לא רוצה לשלם סתם על דלק.

מה שחסר לנו זה רכבים גדולים כמו אמריקאיים, עם מכוניות כמו קיה פיקנטו ויונדאי i10 כבר יש פקקים ואין איפה לחנות, מה יהיה עם רכבים יותר גדולים? עוד אנשים שיחנו חניות כפולות כי הם לא יודעים לחנות? מה זה ייתן לנו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קודם כל, ידני לדעתי הרבה יותר כיף

דבר שני האירופאים לא מפונקים כמונו הישראלים ואין להם את הפוזה שיש לישראלים ברכב

אבל חשוב להגיד שבאמת תלוי בדרך ובנהג ולכן אם ישראלי נוהג בחו"ל הוא צריך לחשוב פעמיים מה נוח לו

אני אישית השכרתי רק ידני באירופה כבר שלוש פעמים

פורסם
למה דווקא ארה"ב היא הדוגמה הנכונה? למה לא האירופאים, שקונים רכב לפי הצרכים שלהם בדיוק ולא סתם קונים ג'יפון כדי לעשות פוזה או רכב משפחתי לנהג צעיר כי "מכוניות קטנות לא בטיחותיות" או "אין כמו משפחתית 1.6 אוטומטית " וכדומה.

המחשבה האירופאית הרבה יותר הגיונית בעיניי, קונים לפי הצורך, רכבים חסכוניים, לרוב סטיישן או הצ'באק, שבעיניי יותר פרקטים מסדאן.

חוץ מזה, מה אכפת מנפח מנוע? כבר כמה שנים טובות שנפח מנוע לא קובע את ביצועי הרכב, יש טורבו למנועים קטני נפח שעושה פלאים בביצועים.

והמנועים הגדולים לא פה כי אין צורך וכי אף אחד לא רוצה לשלם סתם על דלק.

מה שחסר לנו זה רכבים גדולים כמו אמריקאיים, עם מכוניות כמו קיה פיקנטו ויונדאי i10 כבר יש פקקים ואין איפה לחנות, מה יהיה עם רכבים יותר גדולים? עוד אנשים שיחנו חניות כפולות כי הם לא יודעים לחנות? מה זה ייתן לנו?

למה דווקא ארה"ב....כי נאמר כאן שלקחנו את התרבות האמריקאית!!

ואם מחירי המכוניות הדלק ואגרת רישוי היו זולים כמו בארה"ב אז גם אתה וגם אני וכולם היו נוסעים על מנועים גדולים יותר לא בהכרח על סילברדו ודומיהם אבל על מנועים גדולים ולא על ליטר קולה עם טורבו,איך בכלל אתה משווה את ה 1.2 טורבו למנועי 4 ו 5 ליטר איזה הספק יש להם 110כ"ס אחרי שמצצו מהם את כל המיץ, אתה אוהב את המדינה ואת הארץ שלנו וגם אני והכל טוב ויפה אבל בתרבות הרכב אנחנו מפגרים אחרי העולם בגלל המציצה של הכסף מצד הממשל אצלנו בכל הנוגע לכל דבר שקשור לרכב.

פורסם

הטעם הוא אמריקאי אבל התקינה עד עכשיו הייתה אירופאית.

אני נוהג המון בפקקים על ידני ונהגתי שנה בפקקים על אוטומטי ואני לא מרגיש הבדל, אחרי שמתרגלים ב2 המקרים אני סובל באותה המידה בפקק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אין קשר להרגל במקרה של פקקים בידני צריך ללחוץ קלאץ׳, לשחרר, לשלב, וחוזר חלילה תוך כדי זחילה. באוטומט- לא צריך, משמע כמה וכמה פעולות פחות. לא רואה דרך להתווכח בעובדה שפחות פעולות = יותר נוחות. אני לגמרי מעדיף ידני אבל לא הייתי אומר שזה נוח באותה מידה בפקקים, אולי רק בשכנוע עצמי.

פורסם

לא בטוח שיותר פעולות בידני.

מעט מאוד אנשים שנוהגים בידני יודעים שכל מכונית בנויה ככה שהיא יכולה לזחול בהילוך ידני ראשון ללא לחיצת מצערת כלל עם קלאץ' משוחרר כולו.

ברור שכאן כולם יודעים זאת. ברור.

והכי נחמד איך מכלילים כאן את האירופאים. ממש שוודיה ויוון באותה הנשימה יחד עם פינלאנד וספרד. רק 500 מיליון איש אז למה לא להכליל? אבל כשמישהו נותן תיאור כלשהו על ישראלים (8מיליון) אז ישר מתחילים אל תכליל.

אני בעד שיעלו את המיסים עוד. על מכוניות, על אגרות רישוי, וגם על ליטר חלב בסופר.

כנראה שלא סובלים מספיק בישביל לדרוש מציאות נורמאלית, מנבחרי הציבור שלנו.

כל עוד הציבור עומד בגזרות - למה לא לגזור עוד? גם גזרות וגם קופונים.

שישה שבעה משפחות מחזיקות את כל המדינה כאילו היתה בקר.

אני בעד ידני - בנושא השרשור.

פורסם
לא בטוח שיותר פעולות בידני.

מעט מאוד אנשים שנוהגים בידני יודעים שכל מכונית בנויה ככה שהיא יכולה לזחול בהילוך ידני ראשון ללא לחיצת מצערת כלל עם קלאץ' משוחרר כולו.

ברור שכאן כולם יודעים זאת. ברור.

והכי נחמד איך מכלילים כאן את האירופאים. ממש שוודיה ויוון באותה הנשימה יחד עם פינלאנד וספרד. רק 500 מיליון איש אז למה לא להכליל? אבל כשמישהו נותן תיאור כלשהו על ישראלים (8מיליון) אז ישר מתחילים אל תכליל.

אני בעד שיעלו את המיסים עוד. על מכוניות, על אגרות רישוי, וגם על ליטר חלב בסופר.

כנראה שלא סובלים מספיק בישביל לדרוש מציאות נורמאלית, מנבחרי הציבור שלנו.

כל עוד הציבור עומד בגזרות - למה לא לגזור עוד? גם גזרות וגם קופונים.

שישה שבעה משפחות מחזיקות את כל המדינה כאילו היתה בקר.

אני בעד ידני - בנושא השרשור.

צודק באלף אחוז דופקים אותנו....ואנחנו נהנים מזה[emoji44] אז למה שלא ימשיכו לדפוק הרי גם הם נהנים מזה.

פורסם
אין קשר להרגל במקרה של פקקים בידני צריך ללחוץ קלאץ׳, לשחרר, לשלב, וחוזר חלילה תוך כדי זחילה. באוטומט- לא צריך, משמע כמה וכמה פעולות פחות. לא רואה דרך להתווכח בעובדה שפחות פעולות = יותר נוחות. אני לגמרי מעדיף ידני אבל לא הייתי אומר שזה נוח באותה מידה בפקקים, אולי רק בשכנוע עצמי.

כמעט ולא יוצא לי לשחק עם ההילוכים בפקקים של הבוקר ואחהצ.

שם ראשון או שני ומתקדם בהתאמה ובהדרגה. מקסימום מחליף כל שתיים שלוש דקות איזה הילוך, מה כבר קרה? וגגם כשאני עושה את זה - אני לא אזכור בכלל רגע אחרי שביצעתי את הפעולה הזו. הכל באופן אוטומאטי.

נו מילא, יש אנשים שמבחינתם להדליק אורות דורש חשיבה ולא אינסטינקט, לאותת דורש חשיבה ולא אינסטינקט. ואותו דבר על תיבת הילוכים ידנית.

פורסם
בגרמניה, 50% מהמכוניות נמכרות היום עם תיבה אוטומטית, ובסגמנטים רבים אין כלל אפשרות לתיבה ידנית.

סדרה S וסדרה 7 של ב.מ.וו אינן מוצעות עם תיבה ידנית כבר שנים רבות.

דעתי האישית היא שאם המכונית אינה מיועדת להיות מהנה לנהיגה או ספורטיבית, אזי התיבה הידנית מיותרת בעליל.

+1

בשיקול קר וראציונלי - הגיר כפול המצמד קבר סופית את ההצדקה לגיר ידני:

הוא יעיל יותר, חסכוני יותר, מהיר יותר והרבה הרבה יותר נוח בפרט בארצנו הפקוקה.

גיר ידני ישרוד במכוניות ספורטיביות (שממילא לא נועדו לנסועה יום יומית) או בסיגמנט הלאו-קוסט (ע"ע דאציה ושות').

פורסם
למה דווקא ארה"ב....כי נאמר כאן שלקחנו את התרבות האמריקאית!!

ואם מחירי המכוניות הדלק ואגרת רישוי היו זולים כמו בארה"ב אז גם אתה וגם אני וכולם היו נוסעים על מנועים גדולים יותר לא בהכרח על סילברדו ודומיהם אבל על מנועים גדולים ולא על ליטר קולה עם טורבו,איך בכלל אתה משווה את ה 1.2 טורבו למנועי 4 ו 5 ליטר איזה הספק יש להם 110כ"ס אחרי שמצצו מהם את כל המיץ, אתה אוהב את המדינה ואת הארץ שלנו וגם אני והכל טוב ויפה אבל בתרבות הרכב אנחנו מפגרים אחרי העולם בגלל המציצה של הכסף מצד הממשל אצלנו בכל הנוגע לכל דבר שקשור לרכב.

לא הייתי רוצה מנוע גדול ואני גם לא צריך, אני גם לא סובל את המכוניות הגדולות של האמריקאים אז דבר בשם עצמך. אני אוהב מכוניות קטנות וזריזות כמו שהאירופאים יודעים לעשות, מכוניות כמו מגאן RS CUP, כמו 208GTI ודומות.

וואו, אפשר לחשוב שבארץ 1.2T לא מספיק לכל דבר שתרצה לעשות, תעלה עליות כמו גדול ובמישור הרכב חסכוני בטירוף. מה רע?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לא הייתי רוצה מנוע גדול ואני גם לא צריך, אני גם לא סובל את המכוניות הגדולות של האמריקאים אז דבר בשם עצמך. אני אוהב מכוניות קטנות וזריזות כמו שהאירופאים יודעים לעשות, מכוניות כמו מגאן RS CUP, כמו 208GTI ודומות.

וואו, אפשר לחשוב שבארץ 1.2T לא מספיק לכל דבר שתרצה לעשות, תעלה עליות כמו גדול ובמישור הרכב חסכוני בטירוף. מה רע?

"אחי הוא סוחב לירושלים?"

משפט ששומעים כל שני וחמישי. אנשים בורים כשזה מגיע לעולם הרכב.

• תוכן חדש...