Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודשים האחרונים כל החניה של הביניין בו אני גר התמלאה בג'יפונים חדשים.

אמנם יש לי רכב לא רע בכלל, אך די ישן - 2009, אני מתחיל להרגיש קמצן לעומת האחרים.

מעניין לדעת כמה אחוזים מהמשכורת נטו אנשים מבזבזים בממוצע על אחזקת רכב.

פורסם

ממוצע ההוצאות של כלל האוכלוסיה על רכב לא ייתן לך יותר מדי מידע, כי התפלגות ההכנסות היא רחבה מאוד. בתקופה של ריבית אפסית רבים לוקחים הלוואות או משתמשים בכל מיני שיטות מימון שונות ומשונות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

יכולת כלכלית שלך נטו, כמה אתה מתכנן להוציא על רכב בחודש? לחשב קילומטרז ביחד עם ההוצאות לפי הקילומטרז הממוצע שלך(דלק,ביטוח,החזר הלוואה,רישוי וכדומה) ולפי זה תדע במה אתה יכול לעמוד.

אל תשכח שעם בועת ההלוואות שמדברים עליה רבות פה אנשים לוקחים רכב שאין להם כסף אליו והרבה מהם מגלים שהם לא מצליחים לעמוד בהחזרים החודשיים ומכניסים את עצמם לצרות(כי הם לקחו בהלוואת ענק ג'יפ מפונפן אבל אין להם כסף לכך).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תחשב הוצאות ביטוח, טסט, דלק ( ל 1500 קילומטרים בחודש ), טיפולים וירידת ערך. תיקח משכורת ממוצעת במשק ותראה מה האחוז של החזקת רכב מהמשכורת.

ההבדל בין ההוצאות לרכב שלך לג'יפון החדש של השכנים מתבטא בעיקר בירידת ערך הרבה יותר גדולה של הג'יפון, שלא מתקזזת בתיקונים של הרכב הישן, גם אם כל חודש צריך לשלם 1000 שקלים לתיקונים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לחשב לפי משכורת ממוצעת במשק זה פשוט לא נכון, כי רוב האנשים עם משכורות נמוכות לא קונים רכב.

נגיד אם אני מבזבז 20% מהנטו על הרכב(כולל הכל), זה נחשב כהוצאה הגיונית או גבוהה מדי?

פורסם

Alf3 - זה תלוי. יש כאלו שמוכנים לחנוק את עצמם ולא להנות מהחיים רק כדי שיהיה אוטו יקר בחניה. יש כאלו שיסתפקו באוטו סטנדרטי כלשהו וישאירו יותר כסף בעו"ש ויטוסו לחו"ל או ישקיעו בחוגים לילדים. אין פה שום נוסחה. אף אחד בפורום כנראה, חוץ ממך, לא יודע מה ההוצאות השוטפות שלך, מה רמת החיים שלך, מה השכר שלך, איזה רכב אתה מחזיק, מה הנסועה שלך וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לחשב לפי משכורת ממוצעת במשק זה פשוט לא נכון, כי רוב האנשים עם משכורות נמוכות לא קונים רכב.

נגיד אם אני מבזבז 20% מהנטו על הרכב(כולל הכל), זה נחשב כהוצאה הגיונית או גבוהה מדי?

קצת מצחיק והרבה עצוב, אבל לצערי אתה לא כ''כ צודק.

במקרים רבים, אפילו רבים מדי, אנשים בעלי הכנסות נמוכות שיש להם רק 10 או 15 ביד לרכישת רכב, לא יקנו אוטו נורמלי ב30 (כי אין להם) אבל בהחלט ישתמשו במזומן שלהם כמקדמה לאוטו מהניילונים.

לעומתם, מי שיש לו קצת יותר, ייתכן מאוד שיעשה החלטה מושכלת וישקיע את הכסף בנכס במקום לשרוף אותו על ג'יפון "כי כל החניה התמלאה בכאלה".

מכיר אישית אדם שמכניס 400 ₪ לשעה, אבל נוסע באימפרזה 2006 להנאתו. את הכסף הוא שם בנכסים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זה גם סוג קיצוני של אנשים, סביר להניח שאם הייתי מרוויח אפילו 150-200₪ לשעה, הייתי מרשה לעצמי לרכוש רכב טוב, לא משהו מנקר עיניים לשכנים או משהו מטורף, אבל כן איזו מכונית מנהלים נחמדה כמו סופרב או רכב ספורטיבי כמו 308GTI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אמנם יש לי רכב לא רע בכלל, אך די ישן - 2009, אני מתחיל להרגיש קמצן לעומת האחרים.

מעניין לדעת כמה אחוזים מהמשכורת נטו אנשים מבזבזים בממוצע על אחזקת רכב.

לא רואה איך זה משנה בכלל. למה צריך להחליף רכב רק כי השכנים החליפו? ואם כולם זכו בלוטו?

סע במה שמתאים לצרכיך, לרצונות שלך והכי חשוב - לתקציב שלך.

כל אחד מוציא סכומים שונים על דברים שונים לפי סדרי העדיפויות שלו. יש כאלו שיעדיפו לחסוך, יש כאלו שיקנו רכב חדש ונוצץ כל 3 שנים, יש כאלו שישקיעו בתחביב כזה או אחר, או יסעו לטיולים.

אם הרכב שלך אמין, עונה לצרכיך ומתאים לרצונות שלך, אני לא רואה סיבה להחליף. אם יש לך את התקציב ובא לך, או שאתה צריך משהו אחר - לך על זה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יקר מדי זה בטוח, מוכרים לנו מכוניות במחיר משולש, גובים עמלות רישוי חסרות הבנה (נטו גזילת כסף ציבור), מחירי דלק גבוהים באופן הזוי (עזבו באירופה דומה, לא יתכן שמחיר דלק הוא מעל 60% מס, שוב נטו גזילת כספי ציבור), מחירי ביטוח גבוהים בעליל, חלקי חילוף ומוצרי רכב למיניהם יקרים, שירות זוועתי, ובקיצור, מאוד יקר על לא כלום, זה לא שמחזיקים כאן מכוניות פאר, מכוניות עממיות פשוטות למדי שמשלמים עבורן אחזקת כמו על רכב ספורט.

ובהקשר לשאלתה, זה תלוי בכל אחד וכיסו אבל מרבית האנשים מתפתים להלוואות ולתנאי הרכישה המאוד נוחים, אבל עם חלוף הזמן מתברר שההוצאות גבוהות, לקנות רכב כל אחד יכול, שאלה מי יוכל להחזיק בו בלי למכור את הבית.

פורסם

זה עונה על שאלתך?

הנתון שאתה מחפש ( הכנסה נטו לנפש בקרב רוכשי רכבים חדשים ) לא תמצא בשום מקום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם אני באופן אישי התחלתי לשים לב לריבוי הג'יפונים והרכבים החדשים על הכביש.

כמו שכבר ציינו לפני, בגלל תנאי הלוואה כל כך נוחים היום עם ריביות כמעט אפסיות,

כל אחד יכול לשים מקדמה של כמה עשרות אלפי שקלים ולצאת עם רכב או ג'יפ חדשים.

שיטה מעולה להיות בלי אבל להרגיש עם. הבנקים מבסוטים, היבואנים מבסוטים, המדינה מבסוטה.

מי משלם את המחיר? הצרכן כמובן.

כמה כל אחד שם מהנטו שלו על אחזקת רכב? מה זה משנה לך? שים כמה שאתה רוצה / יכול.

• תוכן חדש...