Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נחיצות החלפת שמן גיר מאזדה 2

מעבר לפיתרון נפתר ע"י BassDriver,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, ABSULUTT כתב:

אין לך מושג כמה זה נפוץ היום הורדה של ק''מ ע''י סוחרים כמובן שזה נרשם ברישיון.

יש רכבים בודדים שזה יד 00 יד 01 עם תיעוד זה אני כן מאמין.

אני מכיר סוחר מאזדות. קונה רק מאזדות 2.3.6 עם ק''מ גבוה מהרגיל. קונה אותם בזול. מוריד להם ק''מ כולל ברישיון נמכרות ביומיים. 

זה לא רכב מסוחר, יד ראשונה מאישה מבוגרת שכל החיים נסעה בעיקר עם הרכב אצלה במושב וקצת מסביב, הרכב טופל כל החיים ועדיין מטופל במורשה טויוטה. היא נפטרה, הרכב עמד שנה בלי לזוז מתחת לסככה. המנכל שלנו הוא קרוב הוא חבר קרוב של המשפחה, והם הציעו לו את הרכב. אז הוא ניקנה לעבודה שלנו והוצמד רק אלי. אצלי הוא 4.5 שנים כבר. שקנו אותו היה לו 32 אלף קמ! הרכב נראה בפנים כמו אוטו חדש.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר שלי קנה לפני שנתיים או שלוש אקורד 2007 עם 50 אלף קילומטר.

האוטו היה של חולת סרטן שהייתה הולכת לטיפולים וחזור.

אתם יכולים לנחש למה האוטו נמכר בסוף...

יש הרבה רכבים עם קילומטרז נמוך רק צריך לחפש.

פורסם (נערך)

מצורף דיון בנושא החלפת נוזל ממסרה ברכבי מאזדה - בגדול ההחלפה מומלצת
כל כ 4-5 שנים וכ 60-80 אלף ק"מ. (החלפה חלקית של כ 3-4 ליטר, מתוך כ 8 ליטר אשר יש במערכת)

מזדה 3, 1600 ,2009 -צורה ישנה:טיפול

הרכב:מזדה 3 ,2009,1600 צורה ישנה.טיפול של 7 שנים (קילומטרז כ-80000 ק"מ).החלפת רפידות אחוריות : אלו רפידות לקנות (שאינן שורקות?) למיטב ידיעתי ,עד היום לא הוחלפו ברכב נוזל בלמים .הרכב ברשות חברתי כשנתיים. האם החלפת נוזל הבלמים כעת -תקלקל את הבלימה .הבטתי בנוזל :פני הנוזל הם ב max ,והנוזל ניראה נקי ,לא שחור .ההחלפה של הנוזל חייבת להיבצע עם מכשיר ייעודי כמובן. בבדיקת שמן גיר אוטומטי -חסר מעט ,כ:0.7 ס"מ מהמקסימום .האם להוסיף? או שמחליפים שמן גיר ?מתי? בתודה מראש .

אין שמן ממסרה ביצור בלעדי של מאזדה, ואין ממסרה בלעדית למאזדה. בשנים הללו - הממסרה של מאזדה יוצרה ע"י אייסין חברה ליצור ממסרות יפנית.
הממסרות הללו בגרסאות שונות, נמצאות גם ברכבי טויוטה מיצובישי הונדה ו יונדאי.
  טויוטה 
מיצובישי הונדה ויונדאי כן מבקשות החלפה - כל כ 4-5 שנים ומעל 60.000 ק"מ.
כאשר תקן שמן / נוזל הממסרה בהם תואם..

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

חבר שלי קנה לפני שנתיים או שלוש אקורד 2007 עם 50 אלף קילומטר.

האוטו היה של חולת סרטן שהייתה הולכת לטיפולים וחזור.

אתם יכולים לנחש למה האוטו נמכר בסוף...

יש הרבה רכבים עם קילומטרז נמוך רק צריך לחפש.

בפברואר 2019 מצאתי לבת שלי ולבעלה ניסאן טידה 2008 שמורה ומלוקקת עם 50000 ק"מ מאומת.

המוכר היה רוסי מבוגר.

מסתבר שאכן יש כאלו רכבים וכדאי לרוץ מהר לקחת אותם

פורסם
לפני 13 שעות, ABSULUTT כתב:

אני מכיר סוחר מאזדות. קונה רק מאזדות 2.3.6 עם ק''מ גבוה מהרגיל. קונה אותם בזול. מוריד להם ק''מ כולל ברישיון נמכרות ביומיים. 

אתה חייב הרגע להודיע במשטרה, הבנאדם גונב אנשים ומעלה מכוניות פח על הכביש. נוכל. רמאי.

חייבים גם לפרסם את שמו למען יידע הציבור וייזהר.

משתדל לעזור

• פיתרון
פורסם

עפ"י הרשום בלינק מטה בתשובת שירות הלקוחות של מזדה ארה"ב, לכאורה רכבי מזדה בטכנולוגיית SkyActive אינם זקוקים להחלפת נוזל ממסרה. הנ"ל בהסתייגות - שכל אחד יקרא מה כתוב שלא יגידו שהטעיתי מישהו:
https://mazda.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/73/~/do-i-need-to-regularly-change-the-transmission-fluid-in-my-mazda%3F

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, PASHUT כתב:

אתה חייב הרגע להודיע במשטרה, הבנאדם גונב אנשים ומעלה מכוניות פח על הכביש. נוכל. רמאי.

חייבים גם לפרסם את שמו למען יידע הציבור וייזהר.

בכל הנוגע למשטרה אז NOBODY CARES. 
תפרסם את שמו ותקבל תביעת דיבה ואז לך תוכיח שאין לך אחות.

הטמבלים שקונים מאנשים כאלו גם לא יבדקו ברשת את שמו אז הוא ימשיך בעסקיו כרגיל.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 55 דקות, BassDriver כתב:

עפ"י הרשום בלינק מטה בתשובת שירות הלקוחות של מזדה ארה"ב, לכאורה רכבי מזדה בטכנולוגיית SkyActive אינם זקוקים להחלפת נוזל ממסרה. הנ"ל בהסתייגות - שכל אחד יקרא מה כתוב שלא יגידו שהטעיתי מישהו:
https://mazda.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/73/~/do-i-need-to-regularly-change-the-transmission-fluid-in-my-mazda%3F

השאלה הנשאלת בלינק היא: האם עליי להחליף באופן קבוע את נוזל הממסרה, כלומר באינטרוולים קבועים, מה שנותן פתח לתשובה מתחמקת שלא חייבת להכיל מקרים קיצוניים כגון עבודה מואמצת ואקלים חם מהרגיל.

אינני מומחה בתחום, רחוק מכך, אבל אינני רואה כיצד שמן כלשהו יכול לשרוד עד אין סוף, סקייאקטיב או לא, 

גם המונח נוזל "לכל החיים" הוא מטעה, מה זה לכל החיים? לכל החיים שלי? ממש לא, כוונת המשורר היא לכל החיים של הגיר, ואם נגיד הוא מת לך ב150,000, אז זה כל החיים שלו, למרות שאם היית מחליף, ייתכן והיה שורד הרבה יותר.

לצערנו איננו חיים בפנטזיה, וליצרני הרכב אין אינטרס לייצר רכבים שלא מתקלקלים לעולם, מבחינתם על הרכיבים לשרוד את תקופת האחריות ואחרי זה, בהצלחה.

אני הייתי מחליף כל 60,000 ק"מ, בטח בארץ

כבר חתמתי...

פורסם

ההנחיה במאזדה היא לא להחליף נוזל גיר.

היו כאן מספיק דיונים וחפירות על העניין הזה.

מי שרוצה שיחליף ומי שלא לא.

אם הגיר תקין אני לא ממליץ לגעת.

פורסם
בתאריך 5.11.2021 בשעה 01:22, ABSULUTT כתב:

אין לך מושג כמה זה נפוץ היום הורדה של ק''מ ע''י סוחרים כמובן שזה נרשם ברישיון.

יש רכבים בודדים שזה יד 00 יד 01 עם תיעוד זה אני כן מאמין.

וואו. יש הסבר איך הם יכולים להוריד ברכב?  חשבתי שכשהמד אוץ דיגיטלי אין מצב שאפשר לשחק עם זה

וגם ברישיון רכב איך אפשר לרשום קילומטר נמוך מהטסט האחרון?  

פורסם

חיבור למחשב. הפוך בדיגיטלי זה יותר קל. בוחן רכב במכון רישוי, יש לו גישה מכל מחשב למחשבי משרד הרישוי. מעדכן לו את הק''מ של עכשיו ושנה שעברה. מדפיסים רישיון חדש וזה מעודכן. 

זה הכל קשרים קומבינות ובתשלום ובשושו. רוב הסוחרים עושים את זה. אם עלית עליו לאחר הרכישה. ואתה מאיים בתביעה. הוא אומר לך שככה הוא קנה. ומוכן להחזיר לך את הכסף. זה סוחר שאני מכיר אומר שרוצה להתפרנס לא מעניין אותו כלום. 

היו מקרים שאנשים הלכו לטפל בחברה או נותני שירות. אמרו להם שהרכב שנה שעברה היה כפול מהק''מ שיש עכשיו. אני מכיר עוד כמה סוחרים שעושים את זה אם לא כולם.

היו גם חלק שהוציאו היסטורית ק''מ ממשרד הרישוי מאז שהרכב עלה לכביש.

יש גם כאלה שמתחברים לעוד מחשב ברכב ושם כן כתוב הק''מ האמיתי.

בקיצור מפחיד היום לקנות רכבים. אתה לא יודע כמה ק''מ הרכב עבר. ואתה משלם עליו הרבה כסף.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הזמנתי 3 ליטרים של נוזל בתקן M5, יחד עם עוד 10 ליטרים של שמנים אחרים לטיפול בשאר הרכבים במשפחה...

אעדכן אם יש שיפור לטובה בהרגשה לאחר ההחלפה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

איזה שמן בדיוק הזמנת ?

אגב שמתי לב שההחלפה אצלי לא הכי חלקה .. אין דפיקות או משהו אבל כן מרגישים "קפיצות" 

@nadav4

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, kfirg כתב:

מצאתי את השמן הזה , שעומד בתקן Mazada ATF-M III, ATF-MV

כמה ליטר צריך להחלפה חלקית ? השמן לא זול..

https://www.autostore.co.il/product/151426royal-purple-atf-שמן-גיר/

המקורי עולה 70-80 ש"ח לליטר. לפי הקישורים שנתנו כאן, צריך 3-4 ליטרים. לפי אוטודאטא, צריך 2.5.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • תוכן חדש...