Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 3, 1600 ,2009 -צורה ישנה:טיפול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב:מזדה 3 ,2009,1600 צורה ישנה.טיפול של 7 שנים (קילומטרז כ-80000 ק"מ).החלפת רפידות אחוריות : אלו רפידות לקנות (שאינן שורקות?)

למיטב ידיעתי ,עד היום לא הוחלפו ברכב נוזל בלמים .הרכב ברשות חברתי כשנתיים.

האם החלפת נוזל הבלמים כעת -תקלקל את הבלימה .הבטתי בנוזל :פני הנוזל הם ב max ,והנוזל ניראה נקי ,לא שחור .ההחלפה של הנוזל חייבת להיבצע עם מכשיר ייעודי כמובן.

בבדיקת שמן גיר אוטומטי -חסר מעט ,כ:0.7 ס"מ מהמקסימום .האם להוסיף? או שמחליפים שמן גיר ?מתי?

בתודה מראש .

פורסם

תבצע הזמנה של כל החלפים אצל אבי:

רפידות - REMSA, FERODO, TRW, ATE

נוזל בלם חצי ליטר יורול דוט 4 - אין סיבה שהחלפת הנוזל תקלקל את הבלימה.

ושמן גיר BG שעומד בתקן M-V, שלושה בקבוקים.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

בכל רכב מחליפים שמן גיר, גם אם היצרן לא דורש במפורש.

זה יעשה רק טוב. רק תקפיד לקנות את השמן שהזכרתי למעלה, או כל שמן בתקן M-V.

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D--bg-universal-synthetic-atf-946ml

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

לפי מה שאתה מתאר אין לך טעם להחליף נוזל בלמים , גם לאחר בירור עם מוסך מורשה של מזדה בקריית גת המוסכניק אמר לי שמחליפים למזדה את הנוזל בלמים רק במקרים מסוימים בלבד וכמעט ולא .

והם משתמשים בנוזל בלמים כזה , content://media/external/file/83643

פורסם

תשאל אותו באיזה מקרים מסוימים מחליפים נוזל?

איזו בושה.

לא משנה איך הנוזל נראה ומריח ולא חייבים מכשיר מיוחד אלא אם יש הוראה טכנית מסויימת בגלל הabs, esp.

פורסם
לפי מה שאתה מתאר אין לך טעם להחליף נוזל בלמים , גם לאחר בירור עם מוסך מורשה של מזדה בקריית גת המוסכניק אמר לי שמחליפים למזדה את הנוזל בלמים רק במקרים מסוימים בלבד וכמעט ולא .

בטח התבלבלת עם שמן גיר. עוד לא נתקלתי בהוראות יצרן שלא מחייבות להחליף מוזל בלמים כל שנתיים או שלוש.

שמן גיר, כן. אצל חלק מהיצרנים אין הנחיה להחליף.

פורסם

אלו המוסכניקים, עד שאין תקלה ברורה לא נוגעים :\

בכל אופן נוזל בלמים כל שנתיים מחליפים!

שמן גיר במאזדה היצרן טוען שלא צריך, אך מנסיון זה בהחלט עושה רק טוב(מעברים חלקים,פחות מכות בהעברה,טורים יותר רגועים) שהאלה נוספת, איך מדדת את מפלס השמן גיר?(גבול תחתון זה על אוטו קר כאשר הרכב מפולס,או לאחר נסיעה של רבע שעה להגיע למקום מפולס[בדרך כלל תחנות דלק] להמתין איזה 5-10 דקות וליראות גבול עליון)

שמן גיר אני שומעתי הרבה על BG אך בכל זאת הלכתי על המקורי(מוטוקראפט MV)

רפידות בגדול אני עם רמסה למרות הרבה בפורום שהם טוענים שהן שורקות(לאחר עבודה סופר פדנטית של אסף ואלי אין לי ציפצוף אחד אפילו), בגדול אם עושים הכנה טובה לא יהיה שריקות וציפצופים.

פורסם

המוטורקראפט זה לא שמן מקורי. זה מה שהיבואן שם ברכב.

גם השמן המקורי לא האופציה הטובה ביותר כי הוא חצי סינתטי.

ממליץ לשים סינתטי מלא, כך המנוע עובד יותר טוב. אצלי הורגש שיפור.

הbg נוזל גיר מעולה מניסיון כבר כמעט 10k מאז שהחלפתי לפני כמה חודשים והגיר עובד קשה כי אני הרבה בטיפטרוניק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, אני מדבר על שמן גיר, עד כמה שראיתי בפורומים של מאזדה בחול(וגם כאן נפגשת) המוטוקראפט M-V הוא סוג של OEM לתיבות של מזדה ואומרים שהוא גם תואם לFNR5 של פורד(תקן אותי אם אני טועה).

אשמח להסבר קצר איך התנהגות הגיר השתנתה, בין השמן המקורי לשמן סינטטי מלא של BG(אצלי השמן גיר הוחלף האופן יזום שלי לאחר שקניתי את הרכב שעמד על 140K, היה שוני מורגש בהעברות וסלד של ההעברות למרות שהשמן לא היה נראה גמור, כלומר אינו שרוף ללא משקעים בולטים)

בוקר טוב ויום טוב :)

פורסם

אני מאמין. אם ראית בפורומים, אז אין סיבה שלא. כשהייתי בארה"ב הם היו שמים שמן אחר שלטענתם OEM והגיע במיכלים של מאזדה, לפי מה שאמר המכונאי ישירות מהיצרן. הוא לא היה מתוצרת מוטורקראפט, אבל אני לא מתווכח, כי אולי אני טועה. יש מצב שהמידע שלי לא רלוונטי לשוק האירופאי למשל ואולי זה משתנה מאזור לאזור ומוטורקראפט באמת היצרן של שמן הגיר המקורי ברכב.

אם יש לך ניסיון טוב אתו, אז מצוין. בסופו של דבר כל שמן שעומד בתקן M5 אמור להיות טוב, וזה של BG בינתיים סבבה אצלי. אחרי החלפה העברות הילוכים הפכו לפחות מורגשות [יותר "חלקות"] והגיר מגיב טוב יותר בנסיעה מאומצת. ייתכן והדבר השני לא רלוונטי להחלפת השמן, אבל הראשון כן.

אגב, זה לא בהכרח אומר שה-BG טוב יותר. אצלי המוטורקראפט היה מאוד ישן ואני משער שזו הסיבה העיקרית לכך שהרגשתי שיפור. כדי להשוות באמת צריך לראות אותם "טרי מול טרי" ובינינו, אני לא חושב שיהיה הבדל מורגש. אז הייתי מסכם שמניסיוני אפשר להשתמש בשניהם, ולכו על מה שיותר זול.

אני אגב גם החלפתי יזום, כי הגעתי ל250K ואפילו לא זכרתי מתי החליפו בפעם הקודמת. הגיר עבד בסדר גמור גם לפני.

לגבי שמן מנוע אני בהחלט ממליץ להשתמש בסינתטי מלא. שוב, מניסיוני בלבד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין שמן של היצרן, ואין ממסרה בלעדית למאזדה.

בשנים הללו - הממסרה של מאזדה יוצרה ע"י אייסין חברה ליצור ממסרות יפנית.

הממסרות הללו בגרסאות שונות, נמצאות גם ברכבי טויוטה מיצובישי הונדה ו יונדאי.

טויוטה מיצובישי הונדה ויונדאי מבקשות החלפה - כל כ 4-5 שנים ומעל 60.000 ק"מ.

גם תקן שמן / נוזל הממסרה בהם תואם - על שמן הממסרה רשום התקנים של כל החברות הללו.

רק מאזדה משום מה ... הורידה את טיפול החלפת נוזל הממסרה.

מניסיון - כאשר מחליפים החלפה חלקית - מעבר ההילוכים בממסרה משתפר.

היו הרבה דיונים בעבר על כך - וכל האנשים אשר החליפו, מסרו כי המצב השתפר.

השאלה מה מצב הממסרה - אם מצבה גרוע יש חופשים החלקות חימום - זה אולי מאוחר.

וההחלפה והכנסת נוזל חדש יחסית דליל , לעומת הנוזל הישן הצמיגי והמלוכלך.

אפשר ויגרום לאי שמירת לחץ בממסרה, ובעיות.

לכן כדאי לבצע רק החלפה חלקית - לרוקן כ 4 ליטר מתוך כ 8 ליטר אשר יש בממסרה.

לפתוח את בורג ריקון אגן הממסרה, באגן יש כ 4 ליטר, ובממיר מומנט ובצנרת עוד כ 4 ליטר.

לרוקן רק את שמן הממסרה אשר באגן - לסגור את בורג הריקון.

ולמלא כ 4 ליטר נוזל חדש מתאים בתקן מאזדה.

כך בממסרה יהיה נוזל יחסית צמיגי, במידה והכל תקין אפשר לבצע החלפה נוספת .

בעוד חודש חודשיים - לא חייב אם הכל תקין - ולהיכנס לשגרת טיפול החלפה כל כ 4 שנים.

(במידה ויש חשש - יש תוסף משפר צמיגות, אשר מוסיפים לנוזל הממסרה, ומייצב את הצמיגות)

מוסכי מאזדה בתחילת שנות ה 2000 ביצעו החלפות מלאות עם מכונת ריקון מיוחדת.

הם בקשו בטיפולים החלפת נוזל ממסרה - כשאר החברות עד 2004-5.

בחלק מהמקרים עקב טעויות או הכנסת נוזל חדש דליל - התגלו בעיות בממסרות.

לכן - מ 2004-5 - הם ביטלו בקשה זו.

לכן - כדאי לבצע החלפה חלקית, כדרישת שאר החברות אשר מטפלות בממסרה הנ"ל.

ראה דיונים קודמים.

א - החלפת שמן גיר במאזדה 3 - עם הוראות החלפה, נוזלי ממסרה ותוצאות טובות.

ב - החלפת שמן גיר שלא הוחלף הרבה זמן, הונדה סיוויק 2005

ג - מאזדה 3 בעיות גיר - רשום הוראות החלפה נוזלי ממסרה ותוצאות טובות.

ד - שמן גיר - סוגייה שלא נגמרת E90 320I - דיון על ממסרות תואמות, אצל יצרנים שונים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רק שלא יגיעו פה כמה מהמשתמשים לגיר תקול במזדה 3 כתוצאה מהחלפת שמן אוטומטי ...חלילה.

מעטים מחליפים בשיגרת הטיפולים ובזמן -למשל,לבעל פורד אחד שלא הוחלף בזמן -ובא לאחר 3 שנים להחליף,הומלץ שלא לבצע כדי לא לקלקל...

• תוכן חדש...