Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מזה 15 שנים אני נוהג על רכבים ידנים. הרכבים שנהגתי עליהם הם רכבים "עממים", לא מהנים במיוחד לנהיגה, אבל עדיין אני נהנה מתחושת השליטה ברכב והמעורבות בנהיגה שמקנה גיר ידני.

הבעייה: אני גר ועובד בגוש דן מה שאומר: בילוי של זמן רב בפקקים.

למעשה כל סדר היום שלי מותוכנן ע"פ שעות הפקקים.

אני בוחר להתחיל לעבוד מאוחר ולסיים מאוחר את העבודה (20:00) בכדי לבלות פחות זמן בפקקים (שמביאים לי עצבים ותסכול).

יש ימים שאני חייב להגיע מוקדם למקום העבודה ואז אני לוקח רכבת (לא חוסך זמן ולא הכי נוח, בייחוד בימים חמים שמגיעים מזיעים לעבודה).

זחלתי יום אחד בפקק איילוני טיפוסי ברכב אוטומטי והבחנתי שאני פחות עצבני, והזמן בפקק נראה פחות מעיק, בהשוואה להזדחלות ברכב ידני.

אגב, הרכב שאני נוהג בו קצת ישן ונראה לי שהקלאץ בו יותר קשה מברכב חדש.

אני שוקל למכור את הרכב ולרכוש רכב אוטומטי אבל אני חושש משעמום ואיבוד ההנאה מנהיגה (ב- 5% מהזמן שאני נוסע שלא בפקקים).

מה דעתכם,

האם יש פתרון?

האם רכב ידני חדש יכול להעיק פחות (קלאץ יותר רך)

האם DSG יכול להוות תחליף (מסויים) לתיבה ידנית (מבחינת תחושת שליטה והנאה מנהיגה)?

רעיונת נוספים?

תודה מראש

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין מי נוסע ברכב ידני. אני יודע שזה משפט מעצבן לחלק מהאנשים אבל אני באמת לא מבין. ידני זה כל כך שנות ה80. מה אני מערבב דלק???

איך אפשר בכלל לנסוע כששתי הידיים צריכות כל הזמן לעבוד?

פורסם

אני נהגתי שנים על פקקים בדרך לירושלים או בתל אביב עם רכב ידני ואני כיום עם רכב עם DSG והיו לי רכבים אוטומטיים ומבחינתי נהיגה בפקק מעצבנת אותו דבר בכולם.

אל תשכח שגיר DSG הוא לא בדיוק גיר חובב פקקים, לאחר נסיעה מסויימת בפקק הוא נהיה עצבני קופצני ולא נעים כמוך בזמן נהיגה בפקק על ידני מה גם שנסיעה כזאת מקצרת מאוד את החיים שלו(כמו נסיעה עם גיר ידני בפקק).

הקלאצ' של הרנו קליאו המדוברת(או רנו דיזל ודאצ'יה) שלדעתי מוריד את החווית נהיגה קצת באמת עוזר בפקקים מבחינת נוחות(ואולי שווה לך לנסות).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

פות"ש, בעצמך כתבת שהזמן היחיד שבו אתה תכל'ס נהנה מהידני הוא כ-5%. ואתה גם מציין שמדובר ברכבים עממיים. סורי, אני לא רואה מה ההתלבטות.

ואם אני במקומך, ונמצא בפקקים אפילו "רק" 70% מהנסועה הכללית, לא הייתי מתעסק עם רובוטי כלשהו, בין אם DSG או לא. אוטומטי פלנארי "קלאסי" הוא המתאים ביותר לזחילה בפקקים.

פורסם

פות"ש, רק אתה יודע את מה שטוב לך. כל בנאדם והשריטה שלו.

יש מי שבשביל 5% מהנים יהיה מוכן לשלם את החסרונות בפקקים ויש מי שלא מוצא כל הנאה בהחלפת הילוכים.

הכל כשר, הכל נורמטיבי.

בכל מקרה - במקומך, הייתי מנסה מכונית אחרת ידנית, אפילו בסוכנות, לראות האם המכלולים שלך מקשים באופן לא סביר את הנהיגה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא מבין מי נוסע ברכב ידני. אני יודע שזה משפט מעצבן לחלק מהאנשים אבל אני באמת לא מבין. ידני זה כל כך שנות ה80. מה אני מערבב דלק???

איך אפשר בכלל לנסוע כששתי הידיים צריכות כל הזמן לעבוד?

דבר בשם עצמך, אני לא סובל גיר אוטומאטי.

לפות"ש - אתה מעיד שאתה לא נהנה, לא רואה את ההתלבטות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני- רק ידני.

כמו שאמרו לפני- אם אתה לא נהנה, הרכבים פשוטים וזה לא איזה תחביב אצלך- תעבור לאוטומט.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

עם כל חיבתי לרכבים ידניים, בפעם היחידה שנתקעתי בפקק באזור ראשון\חולון\תל-אביב והייתי צריך לבחוש בהילוכים במשך שעה וחצי במהירות 0 קמ"ש עלה בי רצון עז להתקשר לביטוח ולדרוש גרירה, זה פשוט עינוי.

למזלי כמות הפעמים שאני מגיע לאזור הזה שואפת לאפס בשנה.

אם הייתי צריך לבלות 70% מהזמן שלי על הכביש בפקקים על בסיס יומיומי לא הייתי חושב פעמיים ורוכש רכב אוטומטי "פלנטרי" רגיל, ולעזאזל עם כל מי שיחשוב שזה פחות "גברי" או מה שלא יהיה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גם אני - רק ידני. אבל נהיגה בפקקים גורמת לכל נהג שפוי לשקול התאבדות. אני כל כך מזדהה עם מה שכתב הנינג'ה. זה בלתי נסבל.

קנה אוטומטית, למשל יאריס היברידית, תקבל אותה צריכת דלק ובהחלט שיפור משמעותי בחוויית הפקקים.

אין מה לעשות. כשצריך אז צריך.

פורסם

בשביל לזחול בפקקים צריך מושב הכי נוח שאפשר ומערכת סאונד משובחת, להעביר את הזמן עם מוסיקה טובה. מעבר לזה, שיהיה אמין וייקח כמה שפחות דלק. השאר ממש לא משנה.

מעבר למי שנהנה מזה, גיר ידני גם נותן ביצועים עדיפים ברב המקרים. אבל, כאמור, זה לא רלוונטי למי שעומד בפקק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור מישהו שאוהב את השליטה של הידני, אבל מתעצבן מקלאץ' ופקקים

הייתי מציע לעבור לאוטומט עם אפשרות לטיפטרוניק. אמנם זה לא אותו דבר לגמרי, אבל עדיף מכלום

תלוי גם איזה טיפטורניק- בלנסר הוא היה אחלה, בפיז'ו 307 הוא היה מעצבן ברמות.

פורסם

מה הבעיה באמת עם גיר רובוטי ולהעביר למצב ידני בפקקים? הכי טוב לתקוע אותו על ראשון ואז לגלוש ככה.. אם יש צורך בהעברה אז עושים ידנית לעומת האוטומט שממהר לעלות ל3-4 במהירויות נמוכות

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

פורסם

מה דעתכם,

האם יש פתרון?

האם רכב ידני חדש יכול להעיק פחות (קלאץ יותר רך)

פתרון זול: תחליף ברכב הקיים קלאץ'.

בחלק מהמצבים במיוחד אצל מי שנוהג רגוע ומתפעל את הקלאץ' בעדינות, הקלאץ' הופך לקשה ללחיצה ברמה מציקה לפני שהרפידות שלו נשחקות.

קלאץ' חדש יכול לשפר את המצב משמעותית.

מעבר לכך, זה עניין אישי. אני כל יום נוסע בפקקים האלו עם גיר ידני, לא מפריע לי ולא מתכוון לעבור לאוטומט.

אם בכל זאת תרצה לעבור לאטומטי - קנה רכב עם תיבה אוטומטית פלנטרית או רציפה, עם ממיר מומנט. פחות שחיקה ופעולה נעימה יותר בפקקים.

פורסם

מבחינת שחיקה וקיצור אורך חיים של גיר רובוטי כפול מצמדי לגלוש בראשון זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות לו(שווה ערך ללגלוש קבוע עם רכב ידני עם חצי קלאצ' לחוץ כל הפקק).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...